Kajsa ‘Orwellgren’ Ollongren: ‘We gaan de wet niet overrulen, we luisteren naar advies’

Als je denkt dat Prinsjesdag niet nog saaier kan of nog meer cringy dan heb je het mis. Minister Ollongren was even aan het woord bij BNR en om te laten zien dat ze het toch wel sympathie heeft voor de democratische gang van zaken. Ze is namelijk niet van plan om de wet te overrulen als het gaat om het stikstofverbod. Ze wil namelijk meer natuur, nu ineens wel ja. 

Ditmaal komt Ollongren met een opmerking die niemand had verwacht. De beste dame is nu wel van plan om te luisteren naar het advies van het Commissie Remkes – niet voor democratische vernieuwing, nee maar voor het stikstofbeleid. Das balen geen meer democratie, maar wel een nog langere stop op de woningbouw!

 

Het kabinet is van plan om de rekensom van de stikstofbeleid binnenkort weer te ‘activeren’. Volgens Ollongren betekent dit dat ‘kleine’ bouwprojecten weer van start kunnen. Wat voor soort kleine bouwprojecten hun werkzaamheden dan weer kunnen oppakken is – uiteraard – onduidelijk.

Normaal gesproken heeft Ollongren het niet zo nauw met advies volgen. Het advies dat ze kreeg van het referendum nam ze uiteraard niet van harte. Nu ineens luistert mevrouw wel braaf naar adviescommissies. Toch opmerkelijk.

Voor D66 een ideale kans om zich weer eens te profileren als een ‘groene’ partij. Want zeg nu zelf, het gaat niet echt goed in de peilingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. meneer cactus

  ach de verbouwing van het paleis voor de gelukzoekers loopt al. Doe maar rustig aan hoor , het zijn slechts autochtone arbeiderskinderen die woningen zoeken

 2. Job Jansen

  D66 is een goede partij die ons verlost van de achterlijke oudjes die dit land volledig naar de klote hebben geholpen dankzij vroegtijdig levenseinde.

  1. Limburgse Separatist

   Acceptabel argument.

  2. Jantje

   Behalve je vader en je moeder zeker?
   Ik zie liever de guillotine voor al dat adellijke parasietentuig, dat ons probeert de les te lezen.

 3. Sans Rancune

  “Je schrijft maar wat” heeft Bart meegekregen. En plaats de meest onflatteuze foto erbij. D66 pesten.

  1. C.A.Barstow

   @Sans Rancune:

   D666 als partij vernietigen zou nog vele malen beter zijn en een zegen voor ons land!

  2. Limburgse Separatist

   Het is geen lelijke foto. Ideologie is de ondergang van de partij.

 4. C.A.Barstow

  Ik vind die Kajsa ‘Orwellgren’ Ollongren maar een eng mens, maar dat terzijde.

  Hoe help je Nederland naar de verd*mmenis?
  Nou, door het uitgestippelde beleid dat door dit gekken kabinet is opgesteld uit te voeren.

  Enne, die megaverbouwing van het Binnenhof gaat, ondanks de tonnen extra stikstof die dat met zich meebrengt, natuurlijk gewoon door.

  Stem FvD.

  1. Limburgse Separatist

   Niet meer dan een poppetje dat partijpolitiek uitvoert. Van binnen zal ze niet al te gelukkig zijn met de keuzes van het cabinet.

 5. Politiek Profeet

  Als je die verlopen kop ziet lijkt het een aftandse verlopen stoep h@@r van de wallen, de rooie brug…godver@@mme wat een afgegeleden land zijn we verworden door de linkse politiek van de afgelopen decennia…en ja…het cda, en de vvd zijn daar mede debet aan, landverraders en nsb,ers…. tijd voor een reolutie!

 6. Politiek Profeet

  revolutie! …uiteraard

  1. Job Jansen

   Juist profeet! Misschien bestaan er nog echte Nederlanders die wel opkomen voor hun eigen mensen. Uitroeien die volksverraders! En het hoofd van Alexander op een staak! Wie niet met ons is, is tegen ons.

   Leve de Republiek!

 7. Blokkeer-Fries

  Deze extreem linkse, dubbele paspoort, mannen discriminerende en hatende, lesbische D666 dictator, is een gevaar voor de democratie. Een schoolvoorbeeld voor meer vrouwen quota aan de top, niet omdat het kan, maar omdat het MOET.

  De wereld is “gered”, dankzij Jonkvrouw Orwellgren, die haar “talenten” mede ten toon heeft gespreid in het klimaatdrama van de Islamsterdamse AEB. Nederland heeft meer behoefte aan dit soort visionairs. Helaas hebben we die hier niet in Nederland maar gelukkig zit Aapfrika vol met KOZP visionairs, die ons kunnen helpen om Nederland op een hoger plan te tillen. Het is natuurlijk briljant om afval uit Engeland te importeren, met op zware stookolie varende schepen, om het vervolgens te verbranden bij AEB, zodat de deugverslaafden zich kunnen warmen aan deze extreme CO2 deugwarmte, i.p.v. het relatief schone aardgas, waarvan NIEMAND kan uitleggen waarom Nederland daar vanaf moet, terwijl Europa aan het aardgas gaat…

  dagelijksestandaard.nl/2019/08/martin-bosma-afvalverwerkingsbedrijf-aeb-de-vernieling-in-geholpen-door-d66-freule-kajsa-ollongren/

 8. RvdBe

  Goede oplossing van Ollongren: om de stikstofoxide uitstoot te compenseren wil ze meer natuurgebieden aanleggen, die stikstofwet geldt juist voor bouwactiviteiten nabij natuurgebieden, dus hoe meer natuurgebieden des te minder bouwactiviteiten…..

 9. Heras

  Wie luistert nog naar haar verhaal.
  Dit kabinet kronkelt zich in allerlei bochten om hun verkeerde beslissingen goed te praten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.