Linkse Kamerleden zetten in op paternalisme: suikertaks, verplichte nutriscore en verbod alcoholreclame

In de Tweede Kamer zetten de linkse fracties momenteel in op de meest paternalistische ideeën die je maar kunt bedenken. Als we de hoeveelheid aan moties als waarschuwing zien voor wat komen gaat dan mogen we onze borst wel natmaken. Zo pleiten linkse Kamerleden voor massaal ingrijpen in de Nederlandse retailsector.  

Zo wil de PvdA onder leiding van Lilianne Ploumen werken aan het ontwikkelen van ‘modellen voor een suikertaks’. Of suikers van groenten worden belast in haar model weten we niet, maar wordt een interessant dilemma. Immers zijn de suikers van fruit ook gewoon suikers. Terwijl mevrouw Ploumen bezig is met haar hetze tegen suiker wenst ze ook een reductie van het BTW-tarief, dat is dan wel mooi, maar het is een sigaar van eigen doos als het PvdA-Kamerlid  lekker doorwerkt aan ‘haar suikertaks’.

Echter blijft het hier niet bij als het aan Ploumen ligt. Behalve de suikertaks wenst ze nu ook een verplichte en gestandaardiseerde ‘nutriscore’:

“constaterende dat de Consumentenbond en foodwatch pleiten voor het Nutriscoresysteem onder meer omdat dit onafhankelijk van de voedselindustrie is ontwikkeld; verzoekt de regering, zo snel mogelijk de Nutriscore te verplichten naar Frans, Belgisch en Spaans voorbeeld en daarbij rekening te houden met de Nederlandse Schijf van Vijf”

Maar hier houdt het niet bij op, nee was het maar zo.

Ploumen is slechts één van de pionnen die in het grote ‘mens erger je niet’-spel meehobbelen. Naast haar wil oud-PvdD Kamerlid Femke Merel van Kooten dat er een verbod komt voor het tonen van reclame voor alcoholproducten. Als Van Kooten haar zin krijgt betekent dit dat tal sportevenementen in Nederland voortaan reclame-inkomsten mislopen uit die sector. Volgens Van Kooten is het saboteren van dit verdienmodel echter noodzakelijk want “alcohol gaat niet samen met sport”:

“van oordeel dat alcoholreclame op geen enkel sportveld thuishoort; verzoekt de regering, om beleid waardoor ook bij professionele sport alcoholreclame voortaan wordt geweerd”

Dat betekent dus géén Heineken als sponsor van de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort! Laten we hopen dat een meerderheid van de Tweede Kamerfracties deze moties goed overweegt. Vooral het verbod op alcoholreclame bij sportevenementen is ridicuul. Maar dat zijn we wel gewend van het dubieuze ex-PvdD Kamerlid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. meneer cactus

  ploumen is totaal krankzinnig. Die moeten ze opbergen en nooit meer los laten met haar regenteske houding

 2. Julian

  Graag wil ik weten waarom het ridicuul is? Wat heeft alcohol met motorsport te maken of sowieso welke sport dan ook?

  1. Bosche draak

   Het bekijken van sport in combinatie met alcohol is wel degelijk een goede combinatie.
   Dat zouden jullie kneuzen allang weten als jullie eens vanachter je toetsenbord vandaan kwamen en je eens onder de mensen begaf.

   Dat jullie nul plezier in het leven hebben wil nog niet zeggen dat je er een ander mee mag lastig vallen…

 3. joey

  “Nederlandse Schijf van Vijf”?
  Elke vijf jaar wordt deze schijf herzien door enkel doorgeslagen voedsel idioten!
  De softdr*gs gaan vrijgegeven worden en de alcoholreclame mag straks niet meer?
  Er heerst een vreselijk virus in Nederland,gisteren moest de veestapel nog gehalveerd worden!

 4. Tman

  Alcohol reclame heeft niets van doen met sport?
  Inderdaad,maar wasmiddel,internet providers,inlegkruisjes en verdere reclame óók niet!

 5. plakband

  De PvdA heeft de laatste twintig jaar niets gepresteerd voor de samenleving.
  Verouderde denkbeelden worden niet vervangen door nieuwe denkbeelden.
  De PvdA moet het nu vooral hebben van dwingelandij.
  Niet jijzelf mag bepalen wat goed voor je is, dat doet de PvdA wel.
  Dat is voorafgegaan door het tijdperk dat mensen geen verantwoordelijkheid hoefden te nemen. En dan nu deze dictatuur, onder het motto: er passen veel meer makke schapen in het hok.

  Het is ook nog eens verraad aan hun groene religie.
  Hou ouder mensen worden, hoe meer CO2 ze produceren tijdens hun leven.
  Kortom: voorstellen van idioten voor idioten.

  1. van Urk

   “Niet jijzelf mag bepalen wat goed voor je is, dat doet de PvdA wel.” Dat vindt ik van die dingen wat ik nou zo gek vind ons politiek systeem. Ik bedoel dat ik bijvoorbeeld niet op PvdA stem vanwege dit soort betuttelingen maar toch – als de PvdA haar zin krijgt- gedwongen wordt om op een gegeven moment toch aan die betuttelingen mee te moeten gaan werken.

   1. plakband

    @van Urk, dat noemen ze hier democratie maar het is dictatuur.

    Een democratische regering was ooit bedoeld om de samenleving te ordenen/organiseren naar de wens van de meerderheid. en deze als zodanig in stand te houden. Vooral linkse politici hebben echter geen weet van ordening en organisatie. Dat is de afgelopen jaren veelvuldig gebleken. Vandaar dat deze linkse politiekelingen zich vooral richten op het gedrag van burgers dat hun niet bevalt.

    Mensen die niet gewend zijn om zelf besluiten over hun leigen even te nemen vinden die bemoeizucht prima. Het nadenken wordt voor ze gedaan, maar belangrijker, ze lopen nauwelijks risico. Schapen in een kudde vertonen hetzelfde gedrag.

    Als je geen schaap bent heb je niets te zoeken bij linkse partijen.
    #stemzeweg zodra het kan (dus onttrek je niet aan het stemmen)

    1. van Urk

     Ik heb al eerder vermeld dat ons politieke stelsel niet democratisch is maar aristocratisch. Het enige democratisch stuk is dat wij om de vier jaar mogen stemmen om onze wensen door iemand anders te laten representeren. Punt is dat wij als volk daarna niet meer kunnen gaan bijsturen als de gekozen persoon niet doet wat hij allemaal aan het volk beloofd heeft. Dan moeten we weer vier jaar wachten om uiteindelijk iemand anders uit te kiezen die hopelijk wel doet wat beloofd is. Daarom is referendum (De enige echte democratisch systeem) belangrijk, zodat het volk de volksvertegenwoordigers tenminste nog kunnen gaan bijsturen om de beloftes na te komen.

 6. C.A.Barstow

  Wat die smerig linkse zwakzinnige idioten willen dat interesseert mij totaal niet,
  daar veeg ik mijn reet mij af.
  Ik eet, ik drink en ik rook wat en wanneer ik wil, kort gezegd zolang ik daar niemand kwaad mee doet leef ik zoals het mij goeddunkt.

  1. van Urk

   Ik neem aan dat een groot deel van de PvdA,ers ook graag willen roken, drinken en eten wat zij willen.

 7. Jack Flash

  Verbieden verbieden verbieden.kan het niet wat minder minder minder?

 8. AS210854

  Wat heeft dat mens in haar leven anders gedaan als met geld liggen strooien van de Nederlandse belastingbetaler . Nul komma nul.

 9. Vrijedenkert

  Foto: Voormalig Minister van Over de Balk en Weggeefzaken Lilianne Ploumen(PvdAllochonen) wil een quotum voor vrouwen bij Defensie…

  Dit zegt al genoeg!
  Men komt duizenden en duizenden mensen tekort bij defensie, iedere vrouw met de juiste kwalificaties kan daar per direct beginnen! Maar er wil geen hond werken, ook vrouwen niet…

  Als het aan weggeefwijf Ploumen ligt moeten er dus duizenden mannen ontslagen worden om de verdeling tussen man en vrouw recht te breien om maar haar idiote quotum te voldoen!
  Geeft mooi aan hoe dit soort idiote linkse wijven in het leven staan en hoe men denkt dit land op krankzinnige wijze te moeten besturen.

  Suikertaks, verplichte nutriscore en verbod alcoholreclame geeft de totale geschiftheid aan wat dit soort lieden allemaal bekokstofen en willen invoeren en hoe men het land nog verder naar de afgrond wil brengen.

 10. Veteraan

  In een land waar 70 % van de inwoners verslaafd is vind ik het niet zo raar dat er pogingen worden gedaan om het in te dammen.
  Het heeft in ieder geval geholpen met stoppen met roken en als ik al die obese wangedrochten zie lopen of weer eens 1 van de 2 miljoen zware drinkers zie langskomen waardeer ik de pogingen.
  Kost onnodige miljarden aan gezondheidszorg en een hoop emo gedoe.
  Beetje spartaans lees je alleen nog in geschiedenisboeken.
  En dan hou je de vele andere verslavingen nog over maar alle beetjes helpen.

  1. van Urk

   Nadeel dat ze dan weer naar ander soort verslavingen zoeken. Denk maar aan de explosieve verkoop van ballonnen.

 11. toetssteen

  In huize toets gaat alles zonder toegevoegde suikers. Maar we eten wel veel fruit….. moet daar ook een taks op komen?
  Ow ja, we zitten beiden, en trouwens al onze kinderen ruim onder ons max gewicht. Ik 12 kilo, de missus 10, oudste zoon 15, nummer 2 idem en de jongste 14. Poehpoeh!

 12. Morgan4321

  Och ik lees hier ook geregeld paternalistische betogen over wiet en lachgas dus wat dat betreft doen links en rechts niet voor elkaar onder.

 13. Baron von Munchhausen

  Probleem is dat de slappe lullen en droge kutten te weinig te doen hebben. Gaan allerlei dingen bedenken om “Jan met de Pet” te vertellen wat ze MOETEN doen en laten!
  Zoals vroeger de pastoor en de dominee.
  Het weinige doen van genoemden komt door Brussel: 70 % , voor Nederland geldende, wetgeving zijn ontworpen door de almachtigen aldaar.
  Kan ook betekenen 70% van de 2e kamer WEG! Krijgen we waarschijnlijk minder krankzinnige voorstellen!

 14. Shadow1100

  En toen zei de minister-president:”Na het zuur komt nu het zoet”. Ho ho, zegt links, maar dan moet je daar flink wat belasting over gaan betalen………

  https://www.youtube.com/watch?v=HVQl9qEWW3M

 15. Jantje

  Ik vind dat er geen foto’s van mevr. Ploumen gedistribueerd mogen worden.
  Ik ben zwaar geschokt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.