Migratierecords Griekse eilanden gebroken! De kampen zijn vies en overvol

Geen categoriesep 01 2019, 8:45
Afgelopen week behandelden we op DDS al kort de plotselinge intensivering van migratiestromen via de route Turkije-Griekenland. Ook deze week bleek het druk en werden nieuwe migratierecords gevestigd. Het is voor het eerst sinds 2016 dat het migratierecord op de Griekse eilanden werd verbroken.
De Griekse regering ziet de asielinstroom met lede ogen aan en kan weinig doen om de situatie direct te verbeteren. De Grieken zitten zelf namelijk ook enigszins in de problemen, waardoor investeringen in kustwacht en politie lang op zich laten wachten.
Volgens de NOS willen de Grieken ook een "nieuwe asielprocedure" waarbij mensen die worden afgewezen voor asiel, naar het land van herkomst terug moeten reizen. Heel "nieuw" hoor. Momenteel zitten op 5 kleine Griekse eilanden zo'n 25.000 migranten in kampen vast.
Volgens VN-hulporganisatie UNHCR kwamen er in de maand augustus meer migranten via de Turkije-Griekenland route naar Europa: 5860 personen. Een deel van hen zijn direct naar EU-lidstaten overgebracht naar familie. Een ander deel komt terecht in een asielkamp met schrijnende omstandigheden. Het is het hoogste aantal migranten in één maand sinds maart 2016.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten