Ingrijpen op FVD-partijkantoor slechts een kwestie van tijd na zoveelste Baudet-incident met journalist

Geen categoriesep 21 2019, 21:00
Gisteravond was Thierry Baudet van Forum voor Democratie wéér betrokken bij een pijnlijk incident. En weer met journalist Chris Aalberts. Het incident werd door omstanders als 'intimiderend' beschreven en is daarmee de zoveelste in een reeks van zetelsvernietigende acties van Baudet. Naar aanleiding van het geneuzel liet Sonny Spek, Gemeenteraadslid te Katwijk, weten de partij te verlaten "vanwege het gedrag van Baudet".
Thierry Baudet (FVD) zou volgens Spek op een vervelende manier journalist Chris Aalberts in het openbaar hebben toegesproken. Joop.nl kopt tendentieus met het woord 'intimidatie' maar dat daar ook echt sprake van was weten we nu dankzij ex-FVD'er Spek. Hij was teven lijstduwer voor de partij tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in maart.
Aanleiding voor het incident tussen Baudet en Aalberts was er eigenlijk niet, behalve het wantrouwen van Baudet richting journalisten waarover hij zegt dat ze "ons land ondermijnen". Een ongelukkige uitspraak kan natuurlijk eens eruit floepen, maar in dit geval lijkt er sprake van een patroon. Immers is het niet de eerste keer dat Baudet een journalist op de korrel neemt. Volgens Aalberts verliep de scene ongeveer zo:

"Baudet wilde dat ik iets tegen de FvD-leden zou zeggen. Ik zweeg en het werd wat stil. Toen stelde Baudet de vraag nog eens. Baudet meldde dat ik erop uit ben FvD stuk te maken en dat ik nog steeds boos ben dat ik niet op de EU-lijst van de partij stond. Baudet is hier duidelijk in zijn eigen leugens gaan geloven… De mensen om mij heen gaan wat uitwijken zodat de zaal mij goed kan zien. De cameraman komt op mij af en zet een lamp op mij. Baudet vergelijkt met me een sekteleider, vraagt waarom ik mijn rugzak niet af doe [kan iedereen wel raden]. Dan stopt het. De scene is relatief lang."

Dat een kandidaat-Statenlid uit Zuid-Holland nu uit de partij stapt vanwege het incident onderschrijft de gedachte dat het niet helemaal lekker loopt bij Baudet. Het zijn precies dit soort acties waardoor de partij al maanden slecht presteert in de peilingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten