Ingrijpen op FVD-partijkantoor slechts een kwestie van tijd na zoveelste Baudet-incident met journalist

Gisteravond was Thierry Baudet van Forum voor Democratie wéér betrokken bij een pijnlijk incident. En weer met journalist Chris Aalberts. Het incident werd door omstanders als ‘intimiderend’ beschreven en is daarmee de zoveelste in een reeks van zetelsvernietigende acties van Baudet. Naar aanleiding van het geneuzel liet Sonny Spek, Gemeenteraadslid te Katwijk, weten de partij te verlaten “vanwege het gedrag van Baudet”. 

Thierry Baudet (FVD) zou volgens Spek op een vervelende manier journalist Chris Aalberts in het openbaar hebben toegesproken. Joop.nl kopt tendentieus met het woord ‘intimidatie’ maar dat daar ook echt sprake van was weten we nu dankzij ex-FVD’er Spek. Hij was teven lijstduwer voor de partij tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in maart.

Aanleiding voor het incident tussen Baudet en Aalberts was er eigenlijk niet, behalve het wantrouwen van Baudet richting journalisten waarover hij zegt dat ze “ons land ondermijnen”. Een ongelukkige uitspraak kan natuurlijk eens eruit floepen, maar in dit geval lijkt er sprake van een patroon. Immers is het niet de eerste keer dat Baudet een journalist op de korrel neemt. Volgens Aalberts verliep de scene ongeveer zo:

“Baudet wilde dat ik iets tegen de FvD-leden zou zeggen. Ik zweeg en het werd wat stil. Toen stelde Baudet de vraag nog eens. Baudet meldde dat ik erop uit ben FvD stuk te maken en dat ik nog steeds boos ben dat ik niet op de EU-lijst van de partij stond. Baudet is hier duidelijk in zijn eigen leugens gaan geloven… De mensen om mij heen gaan wat uitwijken zodat de zaal mij goed kan zien. De cameraman komt op mij af en zet een lamp op mij. Baudet vergelijkt met me een sekteleider, vraagt waarom ik mijn rugzak niet af doe [kan iedereen wel raden]. Dan stopt het. De scene is relatief lang.”

Dat een kandidaat-Statenlid uit Zuid-Holland nu uit de partij stapt vanwege het incident onderschrijft de gedachte dat het niet helemaal lekker loopt bij Baudet. Het zijn precies dit soort acties waardoor de partij al maanden slecht presteert in de peilingen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  LPF Soap: FvD.
  Aflevering 5: “de geïntimideerde journalist & het opgestapte statenlid.”
  Hoofdrollen: Thierry Baudet, Chris Aalberts, Theo Hiddema
  Samenvattingen en nabeschouwing door: Teunis Dokter.

  1. EU kok

   Er gaan nogal wat geruchten.
   A: Hiddema wordt boegbeeld bij Otten.
   B: Annabel wordt boegbeeld FvD.
   C: Cliteur wordt benoemd tot condomicus van de 1e kamer.

   1. Blitzkrieg

    Gerucht Wikipedia
    Een gerucht is een verhaal dat de ronde doet, maar waarvan de waarheid niet vast staat. De informatie in een gerucht kan variëren van een roddel tot gerichte propaganda.
    .
    Terug naar Frits Wester.

    1. EU kok

     Deathspank, die wikipedia als maatgevend aanhaalt.
     Hilarisch.

     1. Blitzkrieg

      “Mijn gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol, laten het momenteel niet toe om mijn werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Daarom neem ik de komende tijd een rustpauze om aan mijn herstel te werken”, laat Wester weten.
      .
      Veel sterkte.

     2. spelende vrouw

      wat zegt onze linkse roeptoeter precies ?

    2. Nep

     Lees de feiten erop na!

   2. Meriadoc Brandebok

    Er bleken ook extreemrechtse snuiters op de borrel te zijn.

    Deze soap gaat nog tien jaar door en dan is het uit met de pret.

    1. Mezzadra

     Tien jaar lijkt me erg optimistisch, Meriadoc. Baudet mag zijn handjes dichtknijpen als hij bij de volgende verkiezingen nog een zetel voor zichzelf overhoudt.

     1. Dik

      De aandoenlijke heeft zijn digitale plasje weer gedaan. Hij hoopt dat ISIS blijft bestaan en noemt het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijke terwijl hij warme gevoelens voor kleine kinderen koestert.

     2. spelende vrouw

      hahaha , onze tarrel zijn onderbuikje rommelt weer eens , de tegenpool van het partijkartel groeit als , Wilders elke maand 1 of 2 zeteletjes erbij en fvd kwam uit het niets dus alles wat ze scoren is winst tarrel

      Misschien kan jetten of klaver straks wel zijn boeltje pakken tarrel

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Heeft u ook een bron, of is het nek gezwets. Op een leden borrel komen leden, zal vast gezellig geweest zijn. Als je sinterklaas wilt vieren met zwarte piet ben je al een extreem racist, geloofwaardig is de term al lang niet meer. Buiten dat is extreem links veel gevaarlijker als extreem rechts. Fascistisch Europa, dat is een echt gevaar.

     1. EU kok

      Quote:Als je sinterklaas wilt vieren met zwarte piet ben je al een extreem racist.
      Quote: Buiten dat is extreem links veel gevaarlijker als extreem rechts
      .
      @Deathspank: Heeft u ook een bron, of is het nek gezwets

     2. Blitzkrieg

      Frits Wester : Een tekort aan argumenten oplossen met een wedervraag is een bekende gesprekstechniek. Inhoudelijk gaan we er niet uitkomen vrees ik.
      .
      Succes met je therapie

   3. Limburgse Separatist

    Zeggen ze dat op JOOP?

 2. Beukman

  Baudet vergelijkt me met een sekteleider

  Veel gekker kan het niet meer worden.

  Aalberts bedrijft prima onderzoeksjournalistiek op TPO: feiten vermelden met verifieerbare bronnen. Onlangs maakte hij gehakt van het democratische gehalte van de partij, en toonde hij aan dat het bestuur zichzelf statuair een onaantastbare positie heeft toebedeeld. De leden vormen weinig meer dan klapvee. Dan kan je nog beter de PVV hebben. Wilders komt er rond voor uit dat hij geen leden wil.

  Ik kan me wel voorstellen dat Baudet een beetje boos is op Aalberts, maar als hij eerlijk is, dan zal hij moeten toegeven dat Aalberts slechts de boodschapper is van het slechte nieuws. Aalberts doet wat een journalist moet doen.

  1. spelende vrouw

   bekman leer het nou eens

   Aalberts bedrijft prima onderzoeksjournalistiek
   moet zijn , ik vind dat Aalberts bedrijft prima onderzoeksjournalistiek

   bekmannetje presenteert zijn kleinzieige begrensde linkse denkraampje graag als absoluut geluid. bekmannetje is een valse linkse populistische hypocriet.

 3. tailgunner

  Ach, Aalbers loopt al jarenlang de FVD te zieken met z’n Bert Brusse TPO subsidie. Velen verdenken hem ervan een onbeantwoorde stille herenliefde voor Baudet te hebben. Die gast komt écht alleen om te zieken. Vorige keer werd hij al door Hiddema terecht gewezen en nu door Baudet. That’s all. Het is gewoon net zo’n naar mannetje die je niet op je verjaardagfeestje wilt hebben omdat je weet dat hij altijd dingen probeert te verkloten.

  1. Original NL

   Een soort lao dus…

  2. Kretoloog

   Aalberts loopt nu te janken op de TPO-site dat hij werd bedreigd door een FvDer. Hier geloof ik helemaal niets van. Aalberts probeert zich belangrijk te maken. Maar als je hoofddoel is het kapot stalken van een partij, dan heb je toch wel een kansloos leven als journalist. Waarschijnlijk schuift de hoofdredacteur van TPO, Bert Brussen (die vroeger als de linkse lul op Geenstijl schreef) hem af en toe wat extra’s toe. A en B ( Aalberts en Brussen), het losers-duo.

   1. Mezzadra

    Je kunt je woede op Aalberts richten maar deze toestand is toch echt ontstaan door oliedom optreden van Baudet zelf.

 4. Beukman

  En inmiddels proberen ze Spek zijn wachtwoorden te hacken en wordt ie bedreigd. En waarom? Omdat hij vindt dat Baudet, die zo graag premier van Nederland wil worden, een voorbeeldfunctie heeft.
  Ik vrees dat Baudet op dit moment het verkeerde voorbeeld geeft.

 5. Nep

  Goed zo Baudet is knettergek!

 6. Piet51

  Waarom wordt hier niet geschreven, dat op die besloten bijeenkomst ook leden van Erkenbrand en Stormfront aanwezig waren? De bijeenkomst was besloten, een borrel, deze mensen waren dus uitgenodigd. FvD wordt een heel onfrisse partij.
  Sonny Spek wordt volgens Leidsch Dagblad inmiddels met de dood bedreigd. Dat gaat dus ook lekker.

  1. spelende vrouw

   ik zie hier alleen het strontfront bezig pietje , tarrel en zijn vrindjes

  2. Blitzkrieg

   Piet51 :
   Quote : “De bijeenkomst was besloten, een borrel, deze mensen waren dus uitgenodigd.”

   Wat vind je nou zelf van deze redenatie?

   1. spelende vrouw

    pietje begrijpt niet wat ie schrijft of zegt , pietje is een linkse dogma papagaai

   2. Piet51

    @Blitzkrieg
    Als het een ledenborrel was met een algemene uitnodiging, zijn deze lieden kennelijk gewoon geaccepteerd als lid. Dat is vreemd als andere leden vanwege hun opstelling wel geroyeerd werden. Een onfrisse partij, dat FvD.

    1. Mezzadra

     Het valt op, Piet51, dat de aandacht van de media voor Baudet en zijn roedel verflauwt.
     Zo verklaar ik de lauwe belangstelling voor het feit dat extreemrechts prominent figureert in zijn entourage,

    2. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : “Als het een ledenborrel was met een algemene uitnodiging, zijn deze lieden kennelijk gewoon geaccepteerd als lid.”
     De vraag aan het begin van de zin impliceert dat je niet weet waarover je praat. Je moet pas praten nadat verstand hebt.

     Quote : “De bijeenkomst was besloten, een borrel, deze mensen waren dus uitgenodigd.”
     Wat bedoel je Piet?

     Een onsamenhangend commentaar aan elkaar lijmen met insinuaties, is pas echt onfris.

   3. Limburgse Separatist

    Die borrel was gewoon per provincie. ieder lid kon zich aanmelden.

 7. Nep

  Wat is Baudet toch een eng mannetje. En nee ik ben niet links!

  1. Zozo

   Wat ben je dan? Van de verkeerde kant? Ik kijk eventjes op dds en wat schetst mijn verbazing: je bent grootmeester in debiele uitspraken. Steeds als ik een schrijfseltje van je lees, denk ik, wat een kinderlijke geest. Is hij een volwassen dommerik of een jongetje van een jaar of veertien dat stoer wilt doen. Het is lachen met je hoor.

   1. Nep

    Haha

  2. Bosche draak

   Je bent wel nep nep, dus blaas het uit je reet miezerig stiekem pisventje…

 8. Scaldis

  Happyhour voor de trollen is losgebarsten!

 9. Nep

  Besloten partij voor FVD waarom nodigen ze die rechts extremisten toch uit? En waarom zeg DDS daar niets over?
  En nogmaals ik behoor niet tot de linkse kerk!!

  1. Viracocha

   Tot welke kerk behoor je dan, Nep?

   1. Zozo

    Ik denk dat het santiago is,

  2. Zozo

   Santiago, hou je kinderlijke bek met je gekwaak. Doe eens een beetje normaal!

  3. Limburgse Separatist

   Er waren ook leden van naaiclub de kromme naald uit Schijtecoven. En nu?

 10. spelende vrouw

  laat de media en het partijkartel maar alle pijlen richten op FvD. Wilders lacht zich rot, ik ook trouwens 🙂 🙂

 11. Mycase

  Joop ??? AjuusAbuis ik ben weg hier wat een flutsise is DDS geworden

  1. EU kok

   Quote : ik ben weg hier wat een flutsise is DDS geworden
   .
   Afgesproken.

   1. spelende vrouw

    ach dat heeft die tarrel en die bra zi lie mafklapper ook 100 maal beloofd

   2. Mycase

    Zekers jij je zin toch hoop dat DDS vanavond nog de laatste adem uitblaast vuile moslim lover

 12. Mycase

  Dit blogje is echt ten dode opgeschreven succes er mee en zijn veel betere sites zonder schijtlinks die de hele dag lopen janken ajuus

  1. Zozo

   Niet stoppen, anders heeft links een overwinning geboekt. Dat wil je toch zeker niet?

   1. spelende vrouw

    links kan niet winnen en dat verschil wordt zeker niet op dit armzalige blogje gemaakr waar een tarrel met ene pietje en een bekman het woord voeren.

    Deze mafklappers kill je met hun eigen woorden.

    het verschil wordt in het stemhokje gemaakt waar 75% van Nederland zich bedenkt en wederom het partijkartel in het zadel houd

    1. Korporaal Monty

     “het verschil wordt in het stemhokje gemaakt waar 75% van Nederland zich bedenkt”

     En hoe kan Rechts dit nu wijzigen?

     Trouwens waarom is ‘meneer cactus’ in de ban gedaan?

 13. Kretoloog

  Chris Aalberts is al maanden, zo niet jaren, bezig om het FvD, en Thierry Baudet in het bijzonder, te stalken. Kan me voorstellen dat Baudet het een keer zat is, al is het niet slim om zo af te reageren.

  Volgens Jan Dijkgraaf is de aanleiding van de verstoorde verhouding een toezegging dat Aalberts op de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen van het FvD zou komen. Dat lijkt mij sterk, zoveel kwaliteiten heeft deze TPO-verslaggever nu ook weer niet.

 14. Drollevanger

  Ligt het aan mij, of heb ik echt nog nooit een positief bericht over de PVV of het FDV via onze journalisten en in hun media gehoord.
  Zit er grond in het idee dat het gros van de journalisten linkse sympathieën aanhangen?
  Is alleen Elzevier in ons land nog onpartijdig?

  1. henkie

   Het zijn geen journalisten meer, het zijn politieke aktivisten, of onderdeel van het popagandaapparaat van nationale en internationale gevestigde orde die een elitaire agenda nastreven, de doodsteek aan de democratie en de natie staten.

 15. henkie

  Alle ratten worden weggejaagd, lekker schoon schip maken, en zonder parasieten met eigen agenda verder gaan.

 16. Limburgse Separatist

  Journalisten zijn er om het volk te informeren. Dat verzaken ze dus moeten ze niet huilen als ze kritiek krijgen. De ware machthebbende is nog altijd het volk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.