Verwarring blijkt nationale plaag: politie meldt 8% meer incidenten met “verwarde personen”

Het gaat lekker in Nederland. De politie meldt dat zij steeds vaker moet uitrukken vanwege ‘incidenten met verwarde personen’. Steeds vaker worden mensen door de politie “in verwarde toestand”  aangetroffen. Overigens ligt dat niet per se aan de personen, maar is Nederland ook een bijzonder verwarrend land. Want wat is Nederland nu eigenlijk? 

Volgens de website van NU meldde de politie in 2018 ruim 44.153 incidenten met “verwarde personen” en dit jaar zijn het er al 47.632! Een toename van wel 8% sinds vorig jaar. En hier gaat zeker nog geen einde aan komen. Sterker nog: het wordt nog veel gekker. En waarom zou je Nederlanders kwalijk nemen verward te raken? Ik raak zelf ook weleens verward in dit land.

Mensen die hier zijn geboren denken veelal op te groeien in een samenleving, maar niets bleek minder waar: het is een maatschappij, een bedrijf dus. Nederland is géén samenleving en ook géén natiestaat. Daarvoor missen namelijk de vereiste kenmerken zoals ‘gemeenschapsgevoel’ en ‘solidariteit’. Die twee waarden zijn na 30 jaar hyper-individualisering tussen 1980 en 2010 vrijwel volledig weggevaagd.

Dus ja, verwarrend. Solidariteit tussen de regio’s bestaat ook al niet meer, getuige de casus gaswinning in Groningen. Een samenleving is Nederland dus niet, immers is men eigenlijk niet solidair met landgenoten. Sterker nog: men lacht Groningers uit en doet alsof er ‘niets aan de hand is’.

Prima hoor, maar het zorgt wel weer voor verwarring over wát Nederland nu precies is. Een groot winkelcentrum lijkt nog de beste beschrijving van ‘het land’. En als het laatste druppeltje volkstrots verdwenen zijn, na de zoveelste golf van ontwrichtende massa-immigratie en je je eigen wijk niet meer herkend, tja, dan is dat wel wat verwarrend, dat Nederland. Als blijkt dat niet jouw kinderen, maar de kinderen van vreemdelingen subsidie krijgen om taalachterstanden weg te werken, terwijl je volksgenoten in de provincie niet kunnen lezen en schrijven.

Ja, ook dat is best wel verwarrend inderdaad.

Er is nog nooit een samenleving geweest die zichzelf hebben verloochend en het gevoel van solidariteit achter zich lieten om vervolgens ongeschonden de vaart der volkeren te overleven. Nee, het is eerder andersom. Vrijwel alle beschavingen die hun gemeenschapszin verloren zijn in de loop der tijd ten onder gegaan. Het is ook niet voor niets dat vijandige stammen vroeger elkaars tempels als eerste vernietigden: het was dé plek om samen te komen en te geloven in ‘de eeuwige gemeenschap’.

De secularisering van Nederland en de toename in het aantal “verwarde mensen” lijkt dan ook met elkaar in verband te staan. Net zoals de toename van het misbruik van drugs. De God van de stam der Nederlanders is dood! De tempels zijn onteerd door links geneuzel over het christendom. En de samenleving is géén samenleving, maar een maatschappij, een bedrijf.

Logisch dus dat mensen verward raken van deze radicaal onnatuurlijk omstandigheden waarin zij worden geboren. Om maar te zwijgen over de allergrootste hypocrisie rondom de productie en het gebruik van drugs. Die kleingeestige calvinistische hypocrisie leidt juist tot nog grotere verwarring onder de bevolking. Hoe warrig vond u mijn stukje eigenlijk? Laat het hieronder weten in de opmerkingen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. EU kok

  Geheel in de traditie van DDS wordt er gejankt om de gevolgen van vingeraflikkend rechts beleid.

  1. Siemien

   Kijk daar is ons islamknuffelaartje weer

   1. EU kok

    Kijk daar is ons toiletmedewerker weer.

    1. Siemien

     Dat kan niet dat ben jij al, naast je islamknuffelwerk

     1. Anne Sophe Schillersdorf

      Beter islamknuffelaar dan het knuffelen van kleine kinderen waar Siemen een fascinatie voor lijkt te hebben 🙂

     2. Dik

      Opzettelijk dom, als een natte scheet!

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse aka etc…~

     3. Anne Sophe Schillersdorf

      Niks mis met warme gevoelens te koesteren voor kleine kinderen.

     4. Dik

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~Lao Tse aka etc…~

     5. Dik

      Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
      ~Lao Tse aka etc…~

     6. Mezzadra

      Dik kan ook maar niet ophouden met fantaseren over seks met kinderen.

      Een beklagenswaardige patiënt.

     7. Anne Sophe Schillersdorf

      De fascinatie die Dik en Siemen hebben over seks met kleine kinderen is werkelijk voer voor psychologen 🙂

     8. Dik

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Mezzadra ~

      dagelijksestandaard.nl/2019/07/afschuwelijk-p€doclub-kinderbevrijdingsfront-wil-meedoen-aan-pride/

     9. ZiggyStardust

      Fijn! Nu hebben we hier dus al 2 ‘kindervrienden’ rondlopen, Mezzadra en Schimmelhork.

     10. Siemien

      De woorden zijn van Lao/Tengo/Rientje en wat je ziet is dat ASS en Mezandra dit verdedigen, de ped*’s worden openlijk tentoongesteld daarnaast valt moffentrutje wel héél hard door het mandje wat laat die zich kennen hier….

   2. Trude Herr

    U lijkt mij de meest verwarde persoon in deze weblog. En als dat niet zo is, zit u er dicht tegenaan. Netjes gezegd toch? Islam is niet terzake

    1. Siemien

     Jij moet gewoon je moffensmoel houden

 2. merlot

  “Vrijwel alle beschavingen die hun gemeenschapszin verloren zijn in de loop der tijd ten onder gegaan.”

  Klopt!

  En als daar ook nog eens massale immigratie van westenhatende uitvreters bijkomt versnelt dat proces zich exponentieel.

  De vergelijking met de ondergang van het Romeinse rijk dringt zich op.

 3. merlot

  “Hoe warrig vond u mijn stukje eigenlijk? Laat het hieronder weten in de opmerkingen!”

  Nou Teunis, er staan in ieder geval enkele rake observaties in je stuk.

  Maar of de secularisering zo’n grote rol speelt in het huidige rottingsproces waag ik echter te betwijfelen. Het is meer het anti-nationalisme van links en de ontwrichtende uitwerking van de mislukte multicul.

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens Merlot. Nederland is een onoverzichtelijk landje geworden. En ja , dat hebben de linksen en de goedmens in de hand gewerkt. Minder, minder, minder.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Niemand dwingt je om in dit onoverzichtelijk landje te blijven. Je staat vrij om te vertrekken dus wat let je. Oh natuurlijk, je uitkering die je maandelijks op de 21ste ontvangt 🙂

    1. ZiggyStardust

     Schimmelhork is goed bekend met de uitbetalingsdatum 🙂

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Wat een flauwekul weer. DDS komt helemaal niet met feiten maar overleeft telkens weer van drogredeneringen en ongefundeerde onzin. 🙂

  1. ZiggyStardust

   En jij vindt dat helemaal geweldig blijkbaar, anders was je hier niet iedere dag.

 5. Tguard

  Interessante gedachten, ik denk echter dat door de bezuinigingen op de zorg veel mensen met een LVB of ggz problematiek welke niet ‘urgent ‘ genoeg zijn, de mensen zijn die nu de oorzaak zijn van de toename van de zogenaamd verwarde personen. Aan hun lot over gelaten omdat er geen indicatie wordt afgegeven of dat ze de dupe zijn van het woonplaatsbeginsel. Tja en de groep die geen zorg willen ontvangen omdat ze het allemaal wel zelf kunnen. Vooral die groep daar weten de gemeenten wel raad mee. Ik heb deze hele toestand al vanaf het begin van de transitie kenbaar gemaakt bij bestuurders en raden van de gemeenten maar deze zijn enkel en alleen bezig om te laten zien hoe goed ze kunnen bezuinigen en ze kloppen zichzelf daarvoor ook nog eens op de borst. Nederland laat haar zwaksten in de steek en kijkt raar op als de politie het werk van de daadwerkelijke hulpverleners moeten overnemen. Ik kan genoeg casussen opnoemen waar gemeenten tekort schieten zelfs LVB moeders met kinderen laten ze volledig aan hun lot op straat over met de mededeling je kan naar het leger des Heils gaan. Tja en ik zou alles in de openbaarheid kunnen gooien maar dan worden we komend jaar niet aanbesteed en kunnen we ons bedrijf sluiten. Dus gaan we gebukt onder het huidige regime door en helpen we mensen desnoods zonder gemeente of zorgkantoor en dragen we die kosten zelf tot zover het haalbaar is.
  De welvaart van een land kan je meten door in kaart te brengen hoe er met de meest kwetsbaren wordt omgegaan! Nederland doet het goed vergeleken met de meeste landen maar slechter dan de afgelopen decennia.

 6. NoDoubt

  Sinds de publieke omroep de niet meer zegt dat het gaat om mensen uit een bepaalde hoek maar verwarde mensen zijn, weten we om hoeveel mensen het uit die hoek zijn. Er hoeven geen kamervragen meer over gesteld te worden. Bedankt politie

 7. Trude Herr

  @Siemien, spreek u duidelijk uit over ‘moffentrutje’ Wie en wat bedoelt u. Het is naamlijk nogal verwarrend.

  1. Siemien

   Over verwarrend gesproken

   “Trutje zei: U lijkt mij de meest verwarde persoon in deze weblog. En als dat niet zo is, zit u er dicht tegenaan.”

   Blijkbaar heeft moffentrutje het over zichzelf

 8. Bes Tolen

  Verwarring stichten wordt altijd al opzettelijk als machtswapen gehanteerd. Des te langer een onderdrukkend vals regime aan de macht is des te meer kans op grove verwarring. De mensen, die zich sterk laten indoctrineren, dat kan door godsdienst en/of andere zware ideologie of wat ook, veelal bedreiging die je je wel moet aantrekken vanwege de heersende praktijk, raken vaak verward. Ze lijden onder een psychose [of wat met een wat nieuwere term ook wel sociose wordt genoemd]. Niet gezond voor de maatschappij maar heersers zijn er in werkelijkheid maar al te blij mee en dus ook die in de afgetakeld democratie van deze tijd. De massa immigratie is een stevig middel hier. Het brengt veel ongeluk, logischerwijs verdeeldheid en onderdrukking, enzovoort. De slechtheid. in wezen veelal verraad van het gewone volk, bij de aanhang van de macht maakt dat er van alle kanten slechter over mensen wordt gedacht. Haat is geen bedenksel van hun tegenstanders maar hun natuurlijke reactie. Zonder die haat wordt het nooit wat met de mensheid. Maar uiteraard wordt die haat door de heersende manipulerende macht veroordeeld. Waar de onderdrukking steeds groter wordt, is de kans op meer geweld groot. Van beide kanten.
  Zo kan Europa best weer een slagveld worden en dat zeker mee er omdat nooit een eerlijke analyse van het ontstaan van de laatste oorlogen dominant is geworden, misschien nooit is toegestaan.

 9. Bes Tolen

  D66 is al decennia de meest schadelijke politieke partij als het om vrijheid van meningsuiting gaat. Heel schadelijk, heel ondoordacht was Terlouw als minister begin tachtiger jaren. Het ging om wat heette een gentlemen’s agreement maar het werd wel landelijk verplicht beleid (legally binding). Vrijheid is in Nederland dus sterk ingeperkt en staat voortdurend onder druk. Het ging hier om drie gedragingen, die navolging moeten krijgen, eufemistisch heet het overeenstemming, afspraak maar dat het is vee;erger. Het ging om hoe de autochtone bevolking en de bedrijven e.d. en vooral de journalistiek zich moest gedragen. Het was namelijk een overeenkomst van de regering met de pers vooral dagbladpers maar de werking werd er één, die alles ging bepalen. Dat is dus het punt. Er moest bedrogen, gelogen en aangepast worden. Zo moesten er positieve verhalen in de kranten komen over buitenladers en negatieve worden weggelaten. De journalisten moesten worden gecontroleerd op hun politieke en maatschappelijke uitingen. Maar nog zeker zo erg dat de eigen lezerskring en vooral de ingezonden stukken gecontroleerd en in de gaten gehouden moesten worden. Dat betekende dat er bij enige twijfel ingezonden stukken moesten worden geweigerd en dus andere voorrang kregen. Ook zijn wel links extremisten voor onderzoek van noordelijke dagblden ingeschakeld. [In de kwestie Marianne Vaatstra].
  Ik kan u verzekeren dat aan het gentlemen’s agreement door kranten gehoor is gegeven. Waarschijnlijk alle maar de grote zijn er indertijd door tegenstanders op gecontroleerd.
  Het gedoe van D66 (gemeenteraadsfractie) vindt ook nu nog plaats. De politie Groningen bijvoorbeeld wil een actievere rol spelen in geval van alerts. Wat waren de bezwaren van D66? Eén alert over twee dieven met uitvoeriger beschrijving dan het D66 bezwaar. Dat bezwaar betrof ”Oostbloktypes” en van één van beide dieven ”met gouden tand”. Een ander bezwaar betrof een dief met omschrijving ”junktype” maar dat er bij stond blanke man was duidelijk geen D66 bezwaar. Als er zwarte had gestaan vast wel denk ik zo. D66 immers. D66 op zoek naar etnisch profileren en de politie buigt in Groningen als een knipmes. Helden zijn het niet in de stad Groningen bij de politie. Alles is daar heel eenzijdig. De stad-Groningers (en directe omgeving) zijn m.i. nogal maf. Zo zijn er meer grote steden in Nederland.
  Eh, dat vind ik.

 10. Michael

  Leuk betoog Teunis, maar het is vooral luchtfietsen terwijl je de meest logische verklaring vergeet. Jullie maakten je afgelopen tijd ook terecht boos over de deplorabele staat van dr GGZ in Nederland. Afname kwaliteit en toegankelijkheid GGZ… toenamen problematiek met ‘verwarde mensen’. Zou het iets met elkaar te maken kunnen hebben? 😉

 11. Heras

  Verwarring ontstaat door een slappe regering. Iedereen die hier over de schreef gaat wordt niet bestraft. Groepen mensen met een verderfelijke ideologie mogen hun gang gaan. Schreeuwers mogen hun gang gaan Alle geweld blijft onbestraft. Onze eigen regering is ook leugenachtig.
  Dat is verwarring. Het heeft niets maar dan ook niets met de bevolking te maken maar alles met wetten handhaven.

 12. musicmaniac

  Nederland is verward omdat de democratie door links om zeep is geholpen. Een misdrijf is tegenwoordig een incident [zoon van Halalsema] en geweldsproblemen zijn tegenwoordig overlast! [Amsterdam] Aanslagen worden niet meer gepleegd door terroristen maar door verwarde mensen. En zo zijn er nog voorbeelden te over. Geen wonder dat Nederland verward is!

 13. ReneR

  Nu blijkt dat sinds 2009 het aantal verwarde mensen enorm stijgt . exponentieel . Nu wil het toeval dat sinds 2009 ook bijna geen jodium meer wordt toegevoegd aan bakkersbrood. Verwardheid een wolk in je kop hebben en dergelijke verwarde symptomen blijken een correlatie te hebben met een chronisch tekort aan jodium. alle onderzoeken wereldwijd tonen aan dat wij te weinig jodium in ons voedsel hebben. De voorgeschreven hoeveelheid van 135 microgram blijkt dan ook veel te weinig te zijn voor een normaal mens. ter vergelijking Japanners krijgen per dag tussen de 12,5 en de 150 milligram jodium binnen. Dit is meer dan 1000 keer zoveel. Ook blijkt dat in Japan nagenoeg geen geestesziekte voorkomen en nagenoeg geen kanker Hoewel er twee atoombommen zijn gevallen en nagasaki en Hiroshima. Twee steden waar dus een atoombom is gevallen en waar de straling nog steeds dodelijk zou moeten zijn of in ieder geval kanker zouden moeten veroorzaken. Toch komt daarna genoeg Geen kanker voor.

  Begin maar te rekenen 1 plus 1 is……

  Ga zelf op onderzoek uit en kom erachter dat je een chronisch jodiumtekort hebt en dat dat voor allerlei kwaaltjes zorgt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.