Verwarring blijkt nationale plaag: politie meldt 8% meer incidenten met "verwarde personen"

Geen categoriesep 04 2019, 18:00
Het gaat lekker in Nederland. De politie meldt dat zij steeds vaker moet uitrukken vanwege 'incidenten met verwarde personen'. Steeds vaker worden mensen door de politie "in verwarde toestand" aangetroffen. Overigens ligt dat niet per se aan de personen, maar is Nederland ook een bijzonder verwarrend land. Want wat is Nederland nu eigenlijk?
Volgens de website van NU meldde de politie in 2018 ruim 44.153 incidenten met "verwarde personen" en dit jaar zijn het er al 47.632! Een toename van wel 8% sinds vorig jaar. En hier gaat zeker nog geen einde aan komen. Sterker nog: het wordt nog veel gekker. En waarom zou je Nederlanders kwalijk nemen verward te raken? Ik raak zelf ook weleens verward in dit land.
Mensen die hier zijn geboren denken veelal op te groeien in een samenleving, maar niets bleek minder waar: het is een maatschappij, een bedrijf dus. Nederland is géén samenleving en ook géén natiestaat. Daarvoor missen namelijk de vereiste kenmerken zoals 'gemeenschapsgevoel' en 'solidariteit'. Die twee waarden zijn na 30 jaar hyper-individualisering tussen 1980 en 2010 vrijwel volledig weggevaagd.
Dus ja, verwarrend. Solidariteit tussen de regio's bestaat ook al niet meer, getuige de casus gaswinning in Groningen. Een samenleving is Nederland dus niet, immers is men eigenlijk niet solidair met landgenoten. Sterker nog: men lacht Groningers uit en doet alsof er 'niets aan de hand is'.
Prima hoor, maar het zorgt wel weer voor verwarring over wát Nederland nu precies is. Een groot winkelcentrum lijkt nog de beste beschrijving van 'het land'. En als het laatste druppeltje volkstrots verdwenen zijn, na de zoveelste golf van ontwrichtende massa-immigratie en je je eigen wijk niet meer herkend, tja, dan is dat wel wat verwarrend, dat Nederland. Als blijkt dat niet jouw kinderen, maar de kinderen van vreemdelingen subsidie krijgen om taalachterstanden weg te werken, terwijl je volksgenoten in de provincie niet kunnen lezen en schrijven.
Ja, ook dat is best wel verwarrend inderdaad.
Er is nog nooit een samenleving geweest die zichzelf hebben verloochend en het gevoel van solidariteit achter zich lieten om vervolgens ongeschonden de vaart der volkeren te overleven. Nee, het is eerder andersom. Vrijwel alle beschavingen die hun gemeenschapszin verloren zijn in de loop der tijd ten onder gegaan. Het is ook niet voor niets dat vijandige stammen vroeger elkaars tempels als eerste vernietigden: het was dé plek om samen te komen en te geloven in 'de eeuwige gemeenschap'.
De secularisering van Nederland en de toename in het aantal "verwarde mensen" lijkt dan ook met elkaar in verband te staan. Net zoals de toename van het misbruik van drugs. De God van de stam der Nederlanders is dood! De tempels zijn onteerd door links geneuzel over het christendom. En de samenleving is géén samenleving, maar een maatschappij, een bedrijf.
Logisch dus dat mensen verward raken van deze radicaal onnatuurlijk omstandigheden waarin zij worden geboren. Om maar te zwijgen over de allergrootste hypocrisie rondom de productie en het gebruik van drugs. Die kleingeestige calvinistische hypocrisie leidt juist tot nog grotere verwarring onder de bevolking. Hoe warrig vond u mijn stukje eigenlijk? Laat het hieronder weten in de opmerkingen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten