Video: Thierry Baudet laat zich niet gek maken 'stikstofcrisis vooral een juridisch probleem'

Geen categoriesep 25 2019, 21:00
Ook in de kantoren van Forum voor Democratie is het adviesrapport van Johan Remkes over de stikstofproblematiek hard binnengekomen. Het rapport spreekt nog niet over beleidsoplossingen voor de lange termijn, maar suggereert dat de maximumsnelheid omlaag moet en de veestapel moet krimpen. Partijleider Thierry Baudet is echter allerminst blij met de gehele gang van zaken. Volgens hem is de stikstofcrisis 'geen milieuprobleem, maar een juridisch probleem'.
Op de bovenstaande beelden zien we Baudet even uitleggen waar de commissie Remkes zo ineens vandaan komt en waarom de stikstofuitspraak van de Raad van State impact heeft op de economie.
Door het intrekken van stikstof-vergunningen 'moeten koeien moeten op stal blijven, nieuwe wegen kunnen niet worden aangelegd en de commissie moest zo snel mogelijk een uitweg vinden om de economie weer te laten draaien' zo stelt de FVD-voorman in Den Haag.
Daar heeft Baudet helemaal gelijk in natuurlijk. De stikstofcrisis is een juridisch probleem vervolgt hij, "een technisch-juridisch probleem, boekhoudkundig". Baudet stelt verder dat de adviescommissie van Remkes 'mee gaat in de groene waanzin' die 'het kabinet op andere vlakken al heeft doorgevoerd'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten