Beelden! Boerenprotest nu wereldnieuws, duizenden trekkers in Den Haag, Poolse boeren aanwezig

Het boerenprotest in Den Haag is ondertussen wereldnieuws. Op Twitter overstromen de harde schijven met de hashtag #boerenprotest en zijn tientallen foto’s en video’s gepubliceerd. In Polen gaat het protest ook niet onopgemerkt voorbij. De organisatie wSensie is lovend  over het protest “wij danken jullie voor jullie doorzettingsvermogen. De problemen waarmee jullie te maken hebben gelden voor alle Europese boeren” zo schrijven ze. Poolse boeren zijn ook aanwezig in de Bilt.

Op de bovenstaande tweet zien we een aantal Poolse boeren die ook aanwezig zijn bij het protest in de Bilt. Ook in Polen is de stikstofdiscussie relevant. Momenteel wordt er behoorlijk wat druk uitgeoefend op Polen om zich eveneens te committeren aan ‘klimaatbeleid’. De boeren aldaar maken zich ernstig zorgen. Nu de Nederlandse boeren de maatregelen van tafel willen, zien ze hun kans schoon om alvast ervaring op te doen, mocht het demonstreren ook in Warsaw relevant worden.

Den Haag is ondertussen volledig geblokkeerd. Dit keer niet alleen door trekkers, maar ook door de ordediensten van de politie en het Ministerie van Defensie in een poging de duizenden trekkers tegen te houden. De straten zijn afgezet met trucks en op diverse plekken staan de straatpalen in erectie. Een aantal boeren zou voornemens zijn alsnog door de barricades te breken, maar de waarschuwingen van Rutte en Grapperhaus zouden voldoende moeten zijn om 99% van de boeren in het gareel te houden. Simpelweg omdat ze niet uit zijn op escalatie.

Op het Binnenhof, waar de regering van Mark Rutte zetelt, zijn de ordediensten in opperste staat van paraatheid. In Den Haag rijden overigens relatief weinig trekkers rond, zo zijn de geruchten. De meeste boeren hebben de trekkers in de nabijgelegen wijken geparkeerd. Wel zijn een aantal boeren de winkelcentra ingereden en veroorzaakten ze opstoppingen. Volgens de NOS is de sfeer méér gespannen dan bij vorige protesten, maar zijn er nog geen gekke dingen gebeurt.

Ongelofelijk gewoon! Kijk die beelden! Vooralsnog meldt de NOS dat geen enkele boer is aangehouden. Dat is een goed teken, want op een herhaling van maandag zit niemand te wachten. Wel verlieten tientallen boeren het officiële demonstratieterrein en staken zij vuurwerk af. Echter is niet iedereen even enthousiast over het boerenprotest van vandaag. Velen ervaren hinder vanwege de protesten:

Wordt vervolgd…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Vlaswiek

  De kartelpolitiek heeft zich volkomen vertilt en onderschat dit volstrekt! De boeren staan niet alleen voor zichzelf maar weten zich ook gesteund door een overgrote meerderheid van het Nederlandse volk!

  1. Original NL

   Ok Vlaswiek..voorlopig is het allemaal nog onschuldig en heeft het kabinet nog net genoeg aan twee legertucks gevuld met legergroen pleepapier….van mij mag de vlam in de pan!!!
   Go boeren Go!!

  2. Willemm

   “De boeren staan niet alleen voor zichzelf maar weten zich ook gesteund door een overgrote meerderheid van het Nederlandse volk!”
   Een overgrote meerderheid van de populistische DDS trolls bedoelt u toch? De meerderheid van Nederland is voor deze maatregelen.

   1. Groeneveld

    ‘De meerderheid van Nederland is voor deze maatregelen.’

    Een bron graag, Willumm.

    1. Mezzadra

     Ja, 67%, om precies te zijn.

     ht*ps://www.noties.nl/v/get.php

     Groeneveld kan niet alles weten, hij woont al jaren niet meer in Nederland en is begraven in een dorp in Duitsland.

     🙂

     1. Groeneveld

      Je link werkt niet. Nu een echte graag.

     2. Groeneveld

      Uit de enquête Wat Vindt Nederland? blijkt dat 89 procent (van de 2700 ondervraagden) zich kan vinden in de protestacties van de boeren morgen in Den Haag.

     3. Groeneveld

      Mezzadra heeft de platte leugen nooit geschuwd.

     4. Mezzadra

      Opnieuw:

      ht*ps://www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&s=weekpoll&f=2019-09-29+ggs.pdf

     5. just saying

      Die kloothufter blijft maar klooien met links, wat een lul is het toch.

     6. Groeneveld

      De stemming van 29 september!!!

      Mezza, je maakt het nu echt te dol. Niemand kan je nog serieus nemen.

     7. Mezzadra

      Als het met de links niet lukt: ga naar peil.nl en kijk naar de peiling van 29 september.

     8. Groeneveld

      Het is vandaag geen 29 september maar 16 oktober, mongool.

   2. Stanly2000

    Willemm
    Boeren houden steun bevolking
    De protesterende boeren houden de steun van de bevolking. Dat blijkt uit een poll op deze site. Twee derde van de mensen staat (nog) achter de boerenprotesten.
    Bron: de Gelderlander

   3. Groeneveld

    En ook de ordinaire trol Willumpie liegt er graag een eind op los.

   4. Mycase

    Sodeflikker op randdebiel laat je nakijken of beter nog er is nog plaats achter het hek mijn god wat kun jij dom kletsen

   5. Top

    En ‘U’, werkt waar?

   6. Vlaswiek

    De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet. Wel antwoord hij zichzelf (Willemm)

 2. Jumping

  De boeren gaan deze Linkse leugen regering, in de leugenbank zetten.

  Zij vertegenwoordigen meer, dan alleen maar het boerenbelang, zij zijn de sleutel voor anderen, die tegen dit Ruttekartel zijn.

  Weg met Rutte en zijn Leugen club.
  Eerlijke bestuurders zonder Cordonsanitair.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Joop van Leeuwarden

   Linkse leugen regering? Zelden zoveel domheid op 1 site gezien. Wist je dat we al jaren een rechtse regering hebben, of denk je dat de vvd aanhangers van Mao zijn. Ongelofelijk

   1. Cycle25

    Nee, liberaal LINKSCH…net zoals democraten in Amerika.

    Rechts bestaat niet in de EU op een paar fragmentjes in Oostenrijk.

 3. van Urk

  Inderdaad. Ook de Poolse boeren zijn zoals gewoonlijk de hoofdschuldigen van stikstofoverschot en dat is dus niet omdat de Poolse overheid doorgaat met steenkoolwinning en het uitbreiden van steenkoolcentrales. De regering met hun listen en bedrog maakt meer kapot dan je lief is.

 4. Original NL

  Mezzaadje zit te bibberen op zijn zolderkamertje…..de boeren komen..boeee!

  1. Buzz68

   … Mezza is vast al aan het broeden op z’n puberaal obstinate reactie.

 5. Buzz68

  …wie heeft er nog het gevoel -dat de volksvertegenwoordiging het volk vertegenwoordigd?
  We worden geregeerd door een aantal grachtengordel pandjesbazen -die visieloos domme besluiten door de keel van de bevolking perst -waarbij er ook echt vanuit wordt gegaan dat IEDEREEN dom is.

 6. Mezzadra

  Ik begrijp dat het weer een verkeerschaos is in Den Haag.

  Dat zal ongetwijfeld bijdragen aan een nog grotere populariteit van de boeren.

  1. Blitzkrieg

   Mezzadra : Zo mogelijk worden de boeren inderdaad nog populairder, uiteindelijk… ’t is ingedaald.

  2. Mycase

   Ik hoop dat jij je vreten binnenkort zelf mag vangen in de zee kortom noord en zuid Holland verwijderen uit Nederland
   En Zwolle weer de hoofdstad dan kan de rust wederkeren

  3. van Urk

   Verkeerschaos is een normaal verschijnsel in druk Nederland. Daar komen de Hagenezen ook wel weer van overheen. Het is trouwens een week vooraf verkondigd dat de boeren zouden komen dus zo,n verrassing voor de stad was het ook weer niet.

 7. Cycle25

  Prachtige advertentie, wie weet gaat alle kennis naar het buitenland en kan Nederland straks gaan genieten van een land zonder boeren.

 8. Politiek Profeet

  Gewoon de dijken doorsteken en Zwolle aan Zee,die gore randstad als toeristisch duikobject.
  Nederland weer vrij van linkse ratten en ongedierte uit verweggistan.

 9. C.A.Barstow

  Prachtig dit geweldige protest.
  Protesteer die klimaat debielen weg uit Den Haag en dat hersenloze klimaat plan in de versnipperaar.
  Het is nu tijd voor algehele harde landelijke protest acties, en net zo lang doorgaan tot dat boeventuig uit Den Haag de plaat heeft gepoetst.

  Stem FvD/PVV.

 10. Cootje

  Ik vind het wel mooi het boeren verstand ? Ik heb er mij twijfel aan . Produceren op subsidie werken onder kostprijs maar als ze ergens voorgaan zijn het net de gele hesjes in Frankrijk die begonnen ook netjes maar het kan nog een heet herfstweertje worden . Ik ben anti socialist en hun vakbeweging die hebben alleen maar overal in de wereld voor zich zelf gezorgd . Maar het individualisme heeft de politiek onbetrouwbaar gemaakt geen machtsblokken meer / in Frankrijk durft MACRON geen hervorming meer door te voeren/ maar hier hebben politici vrij spel . Maar met boeren en hun materiaal kunnen niet altijd tot 10 tellen wordt nog een heet herfstweer voor onze bananen republiek premier Rutte ik denk niet dat hij meteen lach weg komt

  1. Joost mag het weten

   Gele hesjes zijn niet zozeer socialistisch alswel anti neoliberaal beleid al weten ze dat in veel gevallen zelf niet.

   Om dat te snappen moet je je een beetje verdiepen in het klassiek liberalisme (dat leidde tot de crisis van de jaren ’30), the “new deal” waarbij industriëlen (de zogenaamde robber Barons) zwaar werden belast en het sociale vangnet werd opgetuigd en het neoliberalisme waarin het liberalisme werd gegobaliseerd. Die laatste stroming heeft onder andere de vakbonden ontmanteld, de arbeiders van verschillende landen tegen elkaar uitgespeeld, het sociale vangnet sterk onder druk gezet, ervoor gezorgd dat de koopkracht de laatste 40 jaar niet is toegenomen ondanks enorme productiviteitsverhoging en op grote schaal roofbouw gepleegd op de planeet.

 11. Joost mag het weten

  De heide en zandverstuivingen in het binnenland zijn cultuurlandschap dat in de middeleeuwen is ontstaan door onttrekking van voedingsstoffen door begrazing en afplaggen van zandige gronden. Deze nieuwe “natuur” dreigt te verdwijnen doordat veeboeren veel stikstofverbindingen uitstoten die ervoor zorgen dat deze gebieden weer veranderen in grasland en bos.

  Kringloop landbouw zou dat “probleem” kunnen oplossen, maar daarmee zijn grote investeringen gemoeid en helpt je concurrentiepositie volledig om zeep.

  Een aantal boeren moet dus wijken om zandhagedis, heideblauwtje en rugstreeppad te redden. Aan de andere kant moeten havik, kiekendief, buizerd en vleermuizen het veld ruimen om plaats te maken voor windparken. Op een een zonneweide groeit overigens ook niets.

  De wereld redden is ook maar gewoon een verdienmodel. Niet zozeer voor gewone mensen, maar wel voor multinationals en investeerders. Met natuur en klimaat heeft het in ieder geval niet veel van doen; met neoliberaal beleid des te meer.

 12. goedisfout

  En de poedel van Merkel heeft zich opgescholen? Nu doorpakken, eerst Schouten weg en dan de rest van dat minervatuig.

 13. Jv

  Lol!
  Het is niet meer de boeren tegen onze regering, maar het wordt het volk van de EU tegen dat smerige stinkende en geldverslindende monster Brussel genaamd! Heerlijk…..eindelijk een EU volksopstand tegen de gevestigde orde en Brussel!

 14. Jv

  Er moet nu doorgepakt worden.
  De tijd is er rijp voor!

 15. Cesare

  Heren en dames Boeren, ajb doorgaan. Laat je niet verneuken door Rutte, Grapperhaus en hoe dat schorum nog meer heet. Doorgaan totdat ze van angst verhuizen naar Brussel of zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.