Beelden! Boerenprotest nu wereldnieuws, duizenden trekkers in Den Haag, Poolse boeren aanwezig

Geen categorieokt 16 2019, 16:00
Het boerenprotest in Den Haag is ondertussen wereldnieuws. Op Twitter overstromen de harde schijven met de hashtag #boerenprotest en zijn tientallen foto's en video's gepubliceerd. In Polen gaat het protest ook niet onopgemerkt voorbij. De organisatie wSensie is lovend over het protest "wij danken jullie voor jullie doorzettingsvermogen. De problemen waarmee jullie te maken hebben gelden voor alle Europese boeren" zo schrijven ze. Poolse boeren zijn ook aanwezig in de Bilt.
Op de bovenstaande tweet zien we een aantal Poolse boeren die ook aanwezig zijn bij het protest in de Bilt. Ook in Polen is de stikstofdiscussie relevant. Momenteel wordt er behoorlijk wat druk uitgeoefend op Polen om zich eveneens te committeren aan 'klimaatbeleid'. De boeren aldaar maken zich ernstig zorgen. Nu de Nederlandse boeren de maatregelen van tafel willen, zien ze hun kans schoon om alvast ervaring op te doen, mocht het demonstreren ook in Warsaw relevant worden.
Den Haag is ondertussen volledig geblokkeerd. Dit keer niet alleen door trekkers, maar ook door de ordediensten van de politie en het Ministerie van Defensie in een poging de duizenden trekkers tegen te houden. De straten zijn afgezet met trucks en op diverse plekken staan de straatpalen in erectie. Een aantal boeren zou voornemens zijn alsnog door de barricades te breken, maar de waarschuwingen van Rutte en Grapperhaus zouden voldoende moeten zijn om 99% van de boeren in het gareel te houden. Simpelweg omdat ze niet uit zijn op escalatie.
Op het Binnenhof, waar de regering van Mark Rutte zetelt, zijn de ordediensten in opperste staat van paraatheid. In Den Haag rijden overigens relatief weinig trekkers rond, zo zijn de geruchten. De meeste boeren hebben de trekkers in de nabijgelegen wijken geparkeerd. Wel zijn een aantal boeren de winkelcentra ingereden en veroorzaakten ze opstoppingen. Volgens de NOS is de sfeer méér gespannen dan bij vorige protesten, maar zijn er nog geen gekke dingen gebeurt.
Ongelofelijk gewoon! Kijk die beelden! Vooralsnog meldt de NOS dat geen enkele boer is aangehouden. Dat is een goed teken, want op een herhaling van maandag zit niemand te wachten. Wel verlieten tientallen boeren het officiële demonstratieterrein en staken zij vuurwerk af. Echter is niet iedereen even enthousiast over het boerenprotest van vandaag. Velen ervaren hinder vanwege de protesten:
Wordt vervolgd...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten