Boerenprotest nu ook van start in Duitsland! Boeren massaal onderweg naar Bonn en Berlijn

De trekkers op de Grote Markt van Groningen, op 14 oktober 2019. Bron: © Teunis Dokter / DDS.
Foto: De trekkers op de Grote Markt van Groningen, op 14 oktober 2019. Bron: © Teunis Dokter / DDS.

Het succes – in media aandacht – van de boerenprotesten in Nederland hebben onze oosterburen geïnspireerd om hetzelfde te doen. Vandaag vindt er een massaal protest plaats in de Duitse steden Bonn en Berlijn, ook de Duitse boeren hebben het totaal niet makkelijk. De eerste beelden van de veroveringstochten van de boeren verschijnen op het internet, ook de Duitsers kunnen zich opmaken voor de boerenprotesten!

In Duitsland zijn ze zich dus ook langzaam aan het groeperen, we zijn benieuwd of ze een nog grotere boodschap kunnen afleveren aan Berlijn. Want ook de boeren in Duitsland zijn de dupe van het geflopte en doorgeslagen subsidiesysteem wat de agrarische sector al decennia verpest. De EU dwingt de agrarische sector al tijden lang om te centraliseren, met alle gevolgen van dien.

Zowel in Berlijn als Bonn is de opkomst nu al vrij veel, in beide steden is het verkeer al redelijk ontregeld. De boeren en hun trekkers veroorzaken weer veel opstoppingen. We zijn benieuwd of de boeren dezelfde boodschap kunnen afgeven aan de regering. De Duitse boeren hebben genoeg van de Nederlandse boeren geleerd om veel resultaat te boeken!

Vandaag kan men in Den Bosch ook weer een opmars verwachten, ook daar blijft men stug doorgaan totdat de politiek eindelijk eens luistert naar de boeren.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

49 reacties

 1.   

  Dat gaat de goede kant op. Nu de rest van Europa nog + ALLE andere werkende mensen in Europa. Massaal het werk neerleggen en gaan protesteren. Dan is ALLE narigheid binnen een paar dagen opgelost. De roverheden kunnen niet zonder het geld van werkende mensen.
  Zonder geld van werkende mensen kunnen ze de miljoenen klaplopers die ze daar nu mee onderhouden niet meer betalen.

  1.   

   Onbegrijpelijk dat er nog steeds gestemd wordt op kartelpartijen! We zijn zo verrekte kort van geheugen, zo blijkt.

   1.   

    @Vlaswiek: Ruim 70% van de mensen kijkt helemaal niet wat politici doen, maar alleen wat ze in TV debatten beloven. Dat ze zich nooit aan die beloftes houden zien die kneuzen niet, waardoor ze op die leugens blijven stemmen.

    1.   

     @Joop: Inderdaad, ze moeten het kennelijk eerst gaan voelen.

     1.   

      @Vlaswiek: het probleem is dat iedereen mag stemmen. Dus ook de parasitaire klaplopers, die nog nooit iets bijgedragen hebben en dat ook nooit gaan doen.
      Nederland heeft helaas nog maar 9 van de 17 miljoen werkende mensen, waarvan er nog eens 3 miljoen ambtenaar zijn en nog eens 3 miljoen op andere manieren afhankelijk van de roverheid.
      Daardoor blijven er slechts zo’n 3 miljoen mensen over die niet op kartelpartijen stemmen.
      Komt ook nooit meer goed volgens mij.
      De afhankelijken durven niet toe te geven dat ze al decennia verkeerd gestemd hebben en kunnen nu niet meer zonder de linkse roverheid.

     2.   

      Ben je weer tegen jezelf aan het kleppen? Moed inspreken?

     3.   

      vendjuunnen begrijpt de materie niet dus gaat maar wat digitaal poepen..

  2.   

   @Joop is toch tegen het verstrekken van subsidies?

   1.   

    @Trol met meer aliassen dan IQ (watcher WP author-86231): Dit is je laatste waarschuwing. Je IP adres is bekend. Nu nog 1x trollen en je hebt een heel groot probleem. Wegwezen hier en nooit meer trollen. Imbeciel.

    1.   

     Proest, @joop is geflipt.
     @Joop zit zelf al jaren achter een VPN verbinding.
     Je bent een loser @ joop Lugar.

     1.   

      watcher de zuiger, watcher de l*l de behanger

    2.   

     Ja Joop, en wat dan nog? Het staat iedereen vrij om hier te reageren op de manier zoals die dat wil. En tegenreacties kunnen hier ook onbeperkt geuit worden. Geen nsb praktijken hier. Ik zie DDS soms als een Joop zonder moderatie. Een beetje op het ‘Dumpert’ af soms.

 2.   

  Wellicht een keer een complete volksopstand tegen de eu nazi’s

  1.   

   Al gemerkt dat ze het leger hebben ingezet?

   1.   

    @Vlaswiek.

    Inderdaad Links schiet met scherp,
    vraag het de Familie Fortuyn.

    Wilders heeft 24/7 bewaking nodig.

    Baudet is vogelvrij.

    Het Ruttekartel is een gevaar voor anders denkende.

    Stop met de EU in deze vorm.

    NEXIT.

 3.   

  Baudet had ons toch uitgelegd dat er in Duitsland helegaar geen Stikstofproblemen zijn?

  1.   

   In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

   De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

  2.   

   @mezzadra de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
   @mezzdra de [email protected] en t#rrel van dds.
   @mezzadra hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
   @mezzadra onze vervente aanhanger van [email protected] vereniging Martijn die andere warme gevoelens koest voor kinderen dan een gemiddeld mens

  3.   

   Kwestie van Feierabend…@Madrazza. Plaudern, met de trekker stappen.

  4.   

   Misschien protesteren ze niet tegen stikstof problemen, maar hebben ze andere grieven. Google eens!

   1.   

    Googlen is voor paupers, rechtsmensen hebben dat niet nodig… :) :) :)

   2.   

    Dat is een goede mogelijkheid. Dat stikstof probleem zal ze een zorg zijn. Maar de prijzen, de macht van Aldi en Lidl.

 4.   

  Een paar jaar terug was dit niet gebeurd. Dan had Bondskanselier Merkel allang de coördinatie gepakt en het conflict in de kiem gesmoord. Maar Merkel is totaal lam geslagen. Haar immigratiebeleid is desastreus uitgepakt. En mede door haar gezondheidsklachten (Parkinson?) laat ze zich nauwelijks nog zien. Daar maakt die Franse rat, Macron, geniepig misbruik van door de macht over Europa naar zich toe te trekken.

  Eigenlijk is de politieke situatie in Duitsland nog een stuk slechter dan in Nederland. Het wordt spannend bij onze Oosterburen.

  1.   

   Dat de situatie de Duitse regering uit handen glipt, blijkt ook uit de vechtpartijen tussen Turken en Koerden die in diverse Duitse steden zijn uitgebroken. Pegida heeft hier steeds voor gewaarschuwd. Maar die werden direct geframed als rechts-extreem.

   Veel eerder al waarschuwde in ons land Geert Wilders voor Turks-Koerdische clashes. In Rotterdam werd vorige week zijn voorspelling bewaarheid.

 5.   

  Met zijn allen op naar Brussel,samen zijn wij sterk.

  1.   

   Wablief, drie musketierts

 6.   

  De aandoenlijke p*dofiel met vele alter ego’s denkt maar voor zijn eigen even onzin te verkopen niet wetende dat alles wat hij uitkraamt verbale racekak is .
  Gewapend met Google wikipedia en linkse krantjes wetenschap probeert hij de mensheid te overtuigen van zijn eigen domheid .
  Met deze zelfverzekerdheid valt hij ook het kroost lastig maar zelfs die trappen er niet in .l

 7.   

  De halvering van de veestapel in de nabije toekomst is onontkoombaar. In de wat verdere toekomst moeten we nog verder gaan willen we de planeet redden

  1.   

   Onzin natuurlijk, ASS weet dit zelf ook wel maar komt hier alleen om te rellen, het is namelijk een relnicht en slaat met zijn handtasje..

  2.   

   Dit is letterlijk wat Mezzadra al diverse keren schreef. Twee opties:
   1. Mevr. Schillenboer pleegt plagiaat.
   2. Mevr. Schillenboer = Mezzadra.

   Ik ga voor 2.

   1.   

    ++++

   2.   

    Kretoloog : Anne, de ito versie van Mezzadra.

  3.   

   Inderdaad, minder koeien is minder trekkers om mest uit te rijden. Twee voordelen. Willen jullie minder koeien…ja wij willen minder koeien. Niet meer, vol is vol.

   1.   

    Wij willen meer, meer, meer koeien en trekkers. Het dubbele van wat er nu is. Nederland kan nooit vol genoeg zijn.

    Vol is vol: zeg je dat ook over de massa-immigratie, gekke Paulientje?

   2.   

    Handhaving is zelfs onvermijdelijk om over uitbreiding van de veestapel maar niet te spreken @Pauline. Het is zo als het is.

   3.   

    Waarom alweer de koeien? Behoort gewoon tot de natuur hoor. Hoe kan het dat de koeienprovincies van ons land minder stikstof in de lucht hebben dan de Randstad? Laat de boeren hun paar koeien (1.7 miljoen) dit keer behouden en neem maatregelen in de verstedelijkte gebieden. Minder voertuigen (12 miljoen) en halveren van de bevolking (17.8 miljoen) is ook een optie. Want vol is inderdaad vol!

   4.   

    paulientje wenst minder boeren en meer migranten die per boot/vliegtuig worden opgehaald dat dan weer wel..

    1.   

     Kun je migranten ook opeten en melken?

   5.   

    Nou opgeduveld dan domme koe!!

   6.   

    Ik wil meer koeien, meer varkens, meer herten, meer vogeltjes, meer kikkers, meer vissen, meer lieveheersbeestjes, minder mensen en vooral minder Pauline Kummer.

    1.   

     Je begint akelig en nogal ziek te trollen, Ziggy.

     Ik zie het nog even aan.

     1.   

      Mezzadra, 2 eeuwen geleden leefden er tientallen miljoen bizons op de grote vlakten van wat nu de USA is. Er waren weinig mensen. Nu zijn er nauwelijks bizons meer, 350 miljoen mensen, en heel veel koeien. Hetzelfde hier in Europa. Er zijn te veel mensen, niet te veel dieren. En het aantal mensen zal nog veel verder stijgen, binnenkort tot 10 miljard. De enige oplossing is een grens stellen aan het aantal mensen op aarde, en dat kan prima ongedwongen, en kernenergie voor de korte termijn, zeg 40 jaar. Dan is de thoriumreactor wellicht een feit, en kunnen kerncentrales omgebouwd worden tot thoriumreactors. In Frankrijk worden op dot moment 10 nieuwe kerncentrales gebouwd, in Duitsland stappen ze van kernenergie af en krijg je 750 euro subsidie voor iedere nieuwe gasaansluiting, in Nederland gaan we naar biomassa toe met 11 miljard euro subsidie waarvoor in Canada bossen gekapt worden, het komt hier per boot naartoe, het levert een hoop fijnstof op, windmolens en warmtepompen leveren geluidsoverlast op waardoor mensen eerder doodgaan. Maw, paniekpolitiek. Het is een wirwar van maatregelen, nationaal en internationaal, waarbij uiteindelijk niemand gebaat is, behalve administratief dan. Zet dan volledig on op kernenergie en thorium als je iets wil bereiken als Europa! Maar nee, kernenergie ontneemt groen links hun bestaansrecht. Alleen links blijft dan nog over, waarin al helemaal niemand geïnteresseerd is. Bah.

     2.   

      Jij ziet het nog even aan??!! Jij hebt al lang oogkleppen op en jouw ogen dicht. Alsjeblieft zeg, papegaai!

  4.   

   Voor mij heeft u gelijk @Anne. Onze veestapel is buiten proportioneel. We voeren vlees in uit Ierland en Z. Amerika en exporteren rundvlees van eigen bodem. Hetzelfde met kippenvlees. Dat is toch raar?

   1.   

    Nee Fortiori, dat is helemaal niet raar. Dat gebeurt met zoveel producten. Duidelijk is dat jij tot het extreemlinkse contingent nalullers behoort dat alles slikt wat er voorgekauwd wordt, zonder zelf ook maar een minuut verder op onderzoek te gaan. Sukkel.

    Even voor je samenvatten: je gaat binnen 7 jaar dood Fortiori!! Aan de giga stikstofuitstoot samen met de CO2 ramp: daar is niets meer tegen te doen. Ga je er maar vast op voorbereiden angsthaas. Het einde der tijden is nabij, daar heb je helemaal gelijk in en er is niets meer tegen te doen!!

   2.   

    fortiorittoorri is het soort zuigertje dat niet begrijpt hoe handel werkt…ook wel domme koe ganaamd

 8.   

  KIJK WAT EEN DRAAGVLAK KOMT ER LOS….

 9.   

  Duitsland; “Glanzende toekomst voor aardgas.” Frankrijk; “Komende jaren zes extra kerncentrales.” China; “200 nieuwe kolencentrales per jaar.” Nederland; “1000 miljard om het klimaat te redden”.

 10.   

  Het gaan zure tijden worden voor de linkse trollen. Zonder zelf enige kennis van zaken te hebben reproduceren zij hier wat GL en ‘66 zeggen. Een enkeling is idolaat van Rutte. Met wiki wijsheden en zonder zelf ergens over na te denken of zich ergens in te verdiepen vervuilen ze dagelijks meerdere fora. Mooi om te zien hoe die naïviteit en onwetendheid nu een keer afgestraft gaan worden. Met mooie praatjes gaan jullie niet meer wegkomen!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!