Borderline Duitsland dreigt opzeggen migratieakkoord na slechts 15 dagen “geen herverdeling als aantallen groeien”

Merkelsadfacew
Foto: Angela Merkel. Foto: Metropolitico.org

In Duitsland slaan momenteel de stoppen door nu de migratie naar Griekenland en Italië lijkt te intensiveren. De Duitsers hebben zo’n twee weken geleden in Malta afgesproken dat zij een groot deel van de migranten opnemen, maar nu de aantallen toenemen draait de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Seehofer, bij. Volgens Seehofer zal het akkoord van Valletta en de herverdeling van migranten worden stopgezet als de aantallen verder toenemen, via Il Giornale

De Duitsers zitten in een bijzonder lastig pakket. Ze hebben nagelaten hun demografie te onderhouden en families te stichten. Het gevolg? Een populatietekort dat wordt aangevuld met migranten uit alle delen van de wereld. Ondertussen lijkt de Duitse industrie, de motor van de Europese, te ronken en stil te vallen. Kortom: al die migranten ten spijt wordt een recessie niet voorkomen. En onder de verslechterende economische omstandigheden kan het land niet anders dan haar overeenkomst wat betreft de herverdeling van migranten stopzetten, de kosten worden te hoog, de chaos is ongekend.

Echter lijkt het land hierdoor wel wat borderline. Immers was het op 23 september dit jaar in Valletta, waar de Duitsers akkoord gaven voor het herverdelingsmechanisme voor migranten. Sindsdien zijn de Italiaanse havens geopend en loopt het storm. Seehofer laat weten het herverdelingsmechanisme op te zeggen “als de aantallen te hoog worden”, maar precieze nummers noemt hij vervolgens niet. Met andere woorden: er is geen enkel criteria om zijn uitspraken aan de realiteit te toetsen.

Door de actie van de Duitsers dreigen de Italianen met bootladingen migranten te worden opgescheept en dat was natuurlijk niet het plan. De dreiging van het ‘einde van Valletta’ is een klap in het gezicht van de Italiaanse premier Giuseppe Conte -die bijzonder trots was op de overeenkomst. Hij kon makkelijk ‘shinen’ met “humaan” migratiebeleid, terwijl de Duitsers de rekening betalen. Maar daar komt mogelijkerwijs binnenkort verandering in.

Ondertussen staat oud-minister Matteo Salvini van Lega Nord aan de zijlijn, klaar om in te springen wanneer het juiste moment is aangebroken. En dat moment lijkt niet ver weg. Als de Duitsers de overeenkomst van Valletta opzeggen is het goed mogelijk dat de Italiaanse regering op korte termijn valt vanwege de migratiedruk op de Italiaanse havens.

Gezien de centrum-linkse koers van premier Conte lijkt het tevens onwaarschijnlijk dat de regering Conte de migratiestromen zal willen afremmen, immers zou hij dan ‘de tweede Salvini’ zijn. Dan is aftreden zijn enige optie. En als dat gebeurt dan is het vrijwel zeker dat Salvini zijn revanche neemt en wederom een gooi doet naar het politiek leiderschap van Italië. En de Duitsers? Ach, die zijn overduidelijk verward.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

48 reacties

 1.   

  Duitsland schafft het niet meer. De problemen worden onbeheersbaar groot. De Duitse Wirtschaft zal in elkaar storten. De ramp is niet te overzien. Merkel heeft de geest uit de fles gelaten en die krijgt men er niet meer in. Ziedaar de verworvenheden van de Gutmenschen. Het was fout, het is fout en het komt niet meer goed. Links heeft zoveel ellende veroorzaakt.

 2.   

  De Italianen dachten waarschijnlijk: laten wij de rest ook maar vanuit zee gaan ophalen als die domme Duitsers ze toch graag wil hebben. Nu gaat waarschijnlijk deze bestelling niet door en zitten de Italiaanse havens vol met overbodige voorraden.

 3.   

  Mooi staaltje EU werk.
  Wir schaffen nur Drek.

 4.   

  Tja.
  Met Merkeltjes e.d. krijg je dit.
  En het wordt de komende decennia nog veel erger want het kwaad krijgt kinderen en haalt familie erbij en heeft geen zin in werken of aanpassen.
  Duitsland gaat failliet binnen 3 jaar en de Europese Unie zal binnen 5 jaar instorten.
  Maar gelukkig blijft Nederland tot het einde braaf betalen.
  Iemand moet toch deze hoge morele standaard handhaven.
  Ten koste van de autochtone bevolking maar dat is een detail.

  1.   

   Als Nederland nog ietsje meer betaalt dan kan deze Duitse akkoord met Italie misschien nog van de grond komen. Zo werkt de EU nu eenmaal.

 5.   

  Dat chaos is kompleet ik lig hier in een deuk neem van mij aan dit duurt geen maanden meer .

 6.   

  Oei, oei, oei, wat zakt die Merkel diep weg, zeg. Niemand neemt haar nog serieus, iedere regeringsleider (Trump, Poetin, Macron, Johnson, Xi) lacht haar vierkant in het gezicht uit. Te lang doorgegaan als Bondskanselier: na 3 termijnen had ze kunnen weten dat het genoeg is. Een les voor Rutte!

 7.   

  De vriendin van Rutte dondert van haar voetstuk.
  Ook haar leugens zijn achterhaald.
  Rutte , Merkel en Macron als leiders van een niet capabele EU, brengen West Europa aan de rand van de afgrond.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 8.   

  Praat maar eens met de gewone
  “doorsnee Duitse burger”
  Die zijn laaiend.

 9.   

  Teunis Dokter schreef: “De Duitsers […] hebben nagelaten hun demografie te onderhouden en families te stichten. Het gevolg? Een populatietekort dat wordt aangevuld met migranten uit alle delen van de wereld.

  Een populatietekort? Ook Duitsland wordt steeds voller en dit soort migranten kost alleen maar geld.

  “Kortom: al die migranten ten spijt wordt een recessie niet voorkomen.”

  Ten spijt? Ten spijt? Dit soort handophouders zijn mede oorzaak van de recessie.

  Beste Teunis Dokter: ga voort met je studie en stop voorlopig met columns schrijven want dit lijkt nergens op.

  1.   

   Merlot is niet op de hoogte. Duitsland vergrijst en heeft, als men de economische groei wil handhaven buitenlandse arbeidskrachten nodig.

   1.   

    Alweer een digitaal scheetje gelaten.

    1.   

     Al heeft u geen verstand van de materie, dan is uw bijdrage er een van uw aanwezigheid.

     1.   

      De aandoenlijke komt in vele gedaanten, dat is hij al meer dan 15 jaar gewoon. Zijn schijterij klinkt en ruikt overal hetzelfde, het is om het even onder welke naam hij dat doet.

     2.   

      Geef de dames hier geen kans negeer die kanslozen terug naar het aanrecht graag

   2.   

    @Mezzadra

    Jij bent wel behoorlijk naïef hoor dat jij denkt dat zij hier komen om te werken.

    1.   

     Ps, werken is voor de dommen, de autochtone bevolking dus.

     1.   

      Beetje domme opmerking, Vit, maar ik vergeef het je. Het zal wel weer een gebbetje zijn. Merlot gelooft je gelukkig wel.

      :)

     2.   

      Voor Vit en merlot:
      ht*ps://www.standaard.be/cnt/dmf20181106_03910836

      ht*ps://fd.nl/economie-politiek/1183151/vluchtelingen-jagen-economische-groei-duitsland-aan

      ht*ps://www.demorgen.be/nieuws/immigratie-is-goed-voor-de-economie~bc1748cd/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

     3.   

      @Mezzadra

      Voorlopig moet de autochtone bevolking die gemiddeld 25.000 euro per immigrant (per jaar) wel opbrengen.

     4.   

      Lees nou eerst die linkjes maar even, Vit, voordat je dom doorbabbelt.

     5.   

      @Mezzadra

      De enige die er aan verdienen zijn medewerkers van een AZC, advocaten en hulpverleners. Ohh ja en natuurlijk de ziekenfondsen voor medische hulp.

     6.   

      Dat is niet wat de links melden, Vit, maar die weigerde je kennelijk te lezen.

      Houd de vingers maar stijf in de oren en je kunt je eigen wereldbeeld ongeschonden houden.

     7.   

      @Mezzadra

      Dat had ik al eerder gelezen maar het is bullshit, ik hou het wel bij de werkelijkheid en dat is dat het ons alleen maar handen vol geld kost.

     8.   

      “Dat had ik al eerder gelezen maar het is bullshit”

      Licht toe, Einstein.

      :)

     9.   

      Btw, wie geloofd er nou een Belg.

     10.   

      gelooft, Einstein.

    2.   

     Ja, dat is een klein detail dat links (en Mezza) over het hoofd heeft gezien.

     Wat ook over het hoofd wordt gezien is dat economische groei niet langer zaligmakend is. Ongebrijdelde economische groei, in combinatie met bevolkingsgroei, is juist de oorzaak van een lange waslijst van problemen.

    3.   

     @Mezzadra

     Ik begrijp dat de voorgaande opmerking te moeilijk voor jou is.

    4.   

     @Mezzadra

     Kortom, men komt niet om te werken.

     1.   

      Domme jongen.

     2.   

      Isj goed.

   3.   

    Absoluut niet. We zulen allemaal met wat minder moeten leven en om dat te bewerkstelligen meoten er minder mensen zijn. Latenw e dat nu eens accepteren met elkaar.

   4.   

    Genoeg cristelijk ingestelde werkkrachten beschikbaar uit bij voorbeeld Zuid en Midden Amerika,die hard willen werken voor een betere levensstandaard…maar nee het moeten moslims zijn……olie voor immigratie toch?

 10.   

  De motor dreigt stil te vallen. Als eens gekeken hoe dat komt?. De handelsoorlog VS China heeft niet alleen impact op de VS maar trekt ook de EU mee in de malaise.De gevolgen van een handelsoorlog tussen de VS en Europa zijn potentieel veel groter dan die tussen de VS en China.

 11.   

  Wat is het probleem om de grenzen dicht te houden?
  Waarom gebeurt dit niet?
  Wat is de achterliggende oorzaak?

  1.   

   @ Baron: Het is een samenspel van factoren.

   1) Politiek correctisme.

   2) De deugmens-cultus.

   3) De asielindustrie-lobby.

   4) Het bedrijfsleven.

   Vooral de 4e factor heeft de balans doen doorslaan in het voordeel van de massa-immigratie. De eerste drie zijn traditioneel linkse krachten, maar factor 4 was dat van origine niet.

   Vanuit het bedrijfsleven komt in deze tijd geen enkele patriottische impuls meer (dat was vroeger zeer zeker wel het geval). Hun rekensommetje is heel simpel: elke immigrant is een potentiële klant en dat verhoogt de omzet. Dat veel van die immigranten hun koopkracht ontlenen aan een uitkering interesseert het bedrijfsleven geen biet. Dat moet de overheid immers opbrengen.

   Dit is één van de redenen waarom het kapitalisme op de schop moet. Het is gaan werken TEGEN de belangen van de West-Europese autochtone bevolkingen en als hier niet snel ingegrepen wordt dan wacht niet alleen een financiële catastrofe maar ook een ramp op humanitair, cultureel en milieutechnisch gebied.

   De immigratie moet radicaal stoppen en zelfs zoveel mogelijk worden teruggedraaid. Dat is de enige uitweg.

 12.   

  In Duitsland zag je 20 jaar geleden geen
  allochtonen in de dorpen op het platteland.
  Je zag ze wel in de steden.Ik kwam daar veel
  en heb daar gewerkt.
  Je ziet ze nu ook in de kleinere dorpen
  en de mensen zijn er echt niet blij mee.

 13.   

  Dat had toch iedereen zien aankomen. De immigratie is een economische strop, veroorzaakt door de slappe leiders. Steeds meer duitsers zien dat immigranten niet willen werken en alleen maar komen voor het geld. Een opleiding hebben de meesten niet, en opgeleid worden, willen ze ook niet. Einde draagvlak van de bevolking. Steeds meer duitsers zijn nu rechts georiënteerd. Er is in heel europa geen visie. Het slappe beleid zorgt er tevens voor, dat er wel geluisterd wordt naar een kleine groep schreeuwers, die nog nooit iets toegevoegd hebben aan onze samenleving, en niet naar de grootste groep autochtonen. Dat moet een keer verkeerd gaan.

 14.   

  De oplossing in het stichten van families is afgenomen op het moment dat goedkope arbeidskrachten beschikbaar kwamen. Ze werden er met open armen ontvangen net als hier.
  Pre pensioen werd zeer aantrekkelijk. Nu het gaat wringen zijn de migranten de oorzaak van economische stagnatie. Ze blijven noodzakelijk. Vertel de bevolking maar dat ze anders zelf de schouders er nog maar eens onder moeten zetten. Daartoe zullen ze niet bereid zijn.

 15.   

  Werken? Wat is dat? Dat doen jullie toch voor ons. Nog even wachten tot de Duitse auto industrie in elkaar klapt,en dan zijn de rapen gaar. Ook de C.S.U heeft de snelheid limiet van 130 ,wat de groenen voorstelden verworpen.

 16.   

  Het fijne voor europa toekomst is dat de Afrikanen heerlijk door seksen die laten geen kwakkie verloren gaan er komen nog vele jonge veulens bij op dat continent . En buiten de overlast de criminaliteit de uitkeringen is het een verrijking voor onze westerse cultuur dus laat maar komen . En kunnen ze de le Penn de Salvini Vlaams belang Orban Wilders wel blijven wegkijken en negeren maar de rekening komt toch en dan zeggen de Duitsers wij haben het nit gewust

 17.   

  De economische stagnatie komt omdat de werkloze migranten uiteindelijk zelf teveel kosten. Investeren in een bodemloze put zeg maar. En vergrijzing is helemaal geen groot probleem dan gedacht. Zelfs op de top van de vergrijzing is het aantal mensen dat geen geld meer verdient en afhankelijk is van anderen nog minder groot dan vroeger. We vergeten dat er ook groepen jongeren onderhouden moet worden. Dus je moet kijken naar 65plus en -18 of -20. Als je dan kijkt naar het percentage mensen dat je kunt rekenen tot de afhankelijke bevolking, dan was dat in 1965 veel hoger dan nu. Omdat er toen veel kinderen waren. En dat kinderen goedkoper zijn dan ouderen klopt natuurlijk ook niet. Kinderen hebben als zij ter wereld komen helemaal niks. Maar de gemiddelde oudere die nu met pensioen gaat heeft gespaard. De kans is daarom groot dat de grootste kosten gemaakt worden in het laatste levensjaar ( als iemand op sterven ligt of ernstig ziek), niet daarvoor.

 18.   

  Van Urk .Die vunzige overbodige partij D66 heeft wel een pilletje.

 19.   

  Merlot heeft wel gelijk.
  Hoe draai je deze malaise terug.
  Acute migratiestop/evt terugdraaien.
  Kleinschaligheid bedrijfssector.
  Zou in theorie moeten kunnen.
  Maar is zover ik weet nog nooit gebeurd
  in de geschiedenis.iig niet zonder revolutie.Terug naar “autarkie”?

 20.   

  Terwijl de automatisering in sneltreinvaart door dendert, en overal robotten en bedieningsvrije apparaten worden ingezet, blijven onze grenzen toch maar open voor gelukszoekers. Daarbij komt dat al die lui ook moeten wonen, dus extra huizen gebouwd moeten worden waardoor zelfs dorpen overspoelt worden, en deze lui moeten ook nog schijten wat weer meer ammoniak veroorzaakt en dat is weer slecht voor het milieu, evenals het vervoer alwaar ze in rijden. Dus milieu-technisch kunnen ze beter in hun eigen zandbak blijven. Dat is toch één grote plee!

 21.   

  Europa heeft wat over zich afgeroepen. Alleen maar ellende naar zich toe gehaald en de rekening ligt straks bij de miljoenen Europeanen en de rijke regeringsleiders vluchten weg uit Europa als hier de ellende begint. Revolutie???

 22.   

  Tja… was te verwachten natuurlijk, maar niet alleen in Duitsland.
  In heel Europa ondervinden ze soortgelijke problemen.
  In Nederland moeten we langer doorwerken om het sluitend te krijgen.
  Dit onder het mom van een vergrijzing (mensen die binnen vijf jaar allemaal dood zijn) die eigenlijk niet bestaat.
  Ondertussen zitten we met mensen die geen bijdrage aan de maatschappij kunnen/willen leveren.
  En ons eigenlijk helemaal niet moeten vanuit religieus oogpunt.
  Vroeg of laat zal dit op een catastrofe van ongehoorde proporties uitdraaien.
  Verwacht van de Jesse’s en andere slaapzakken geen oplossingen !

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!