“Het is te simpel Henk Otten nu al af te serveren”

Deze week lanceerde senator Henk Otten de website van zijn nieuwe partij ‘GO’. Onduidelijkheid over het precieze programma is er nog wel, maar Otten zet zich waarschijnlijk in voor een koers die milder is dan FVD. Volgens TPO-columnist Chris Aalberts is het niet zo dat Otten geen kans maakt bij de volgende verkiezingen en is de columnist stiekem positief over de electorale kansen van Otten. 

Dat het te simpel is om Otten bij voorbaat af te serveren als kanshebber bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen zet Chris Aalberts kracht bij door de partij eens onder de loep te nemen. En dan blijkt al snel dat de de senator inderdaad de daad bij het woord voegt zoals het motto van de partij ‘daadkracht en realisme’ voorschrijft, zo stelt Aalberts het volgende:

“Otten heeft zich voor de tweede keer aan zijn belofte gehouden. Hij zei na zijn royement aangifte te doen tegen zijn voormalige partij en deed dat ook. Hij kwam tevens met de toezegging dat hij een eigen partij zou starten en die is afgelopen week ook echt opgericht.”

Dat maakt natuurlijk wel indruk in het huidige krachtenveld van de politiek, een man die de daad bij het woord voegt en dan zelfs tot twee keer toe. Ook Robert Jensen, dit weekend te gast bij Harry Mens Business Class, moest dit erkennen. Wel ziet Aalberts, de schrijver van het ironische boek ‘de puinhopen van rechts’, een aantal electorale risico’s voor Groep Otten:

“Het wordt druk op rechts. De volgende Tweede Kamerverkiezingen hebben we CDA, VVD, PVV, FvD én Otten. De slagingskansen van Otten zijn daarmee klein: nieuwe partijen worden in de regel niet verkozen. Toch is het te simpel Otten nu al af te serveren: hij heeft met FvD laten zien dat hij organisatorisch en strategisch een succesvolle partij kan neerzetten.”

De electorale risico’s zijn met name groot vanwege de hoeveelheid aan concurrenten en dan met name de concurrentie van FVD en VVD. Het lijkt erop dat Otten zich tussen deze twee partijen gaat manoeuvreren als het ‘nette rechts liberale alternatief’ voor de VVD en de meer gematigde versie van FVD als het gaat om de EU.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Kretoloog

  Ach Teunis toch, om je te beroepen op Chris Aalberts. Deze wannebe-journalist is buitensporig geobsedeerd van Thierry Baudet. Stalkt hem al jaren en doet er alles aan om hem en het Forum voor Democratie zwart te maken. Otten heeft bonje gehad met Baudet en dus zal Aalberts alle veren die hij heeft in de kont van GO steken om die te promoten.

  Geen enkele krant besteedt nog aandacht aan Otten. Alleen DDS, die nu al het 7e artikel in 4 dagen over hem publiceert. En TPO, maar daar is dan ook Aalberts in dienst.

  1. tailgunner

   @Kretoloog
   ++++++

  2. Henk Albarda

   Heeft u ongetwijfeld meegekregen, het regent klachten over groen links Chris Aalberts bij TPO; ze zagen zich gedwongen hem openlijk te verdedigen, dan ligt zon linkse drammer niet lekker bij je lezers.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik ben ontzettend blij met Otten want met zijn partij GO zal hij de potential hebben om zowel kiezers van de VVD als van FvD te kunnen afsnoepen. Met deze versnippering is het te hopen dat de ganse rechtse spectrum van CDA/VVD tot aan FvD/PVV zichzelf buitenspel zet.

  Als verschillende linkse partijen nou met elkaar kunnen samenwerken stond de weg eens eindelijk vrij voor een groen-rode kabinet

  1. JochemX

   Mijn beste, de rooien komen gezamenlijk de laatste jaren nooit boven de 35%.

  2. Henk Albarda

   Anne Sophe Schillersdorf, OF u bent een computertrol, OF u bent niet in staat tot zelf nadenken. Stekeblind en stokdoof achter klaver aanlopend, en uitsluitend naar de missers op rechts kijkend, niet dat op links klaver voorlopig zijn racistisch, fascistische ‘magie’ kwijt lijkt te zijn. De SP krijgt ook iets voor elkaar, en er komt een moment de komende jaren dat Nederland weer ziet dat Asscher net zon grote leugenaar is als rutte.
   OF Otten volgt de rutte kritische lijn en krijgt een beperkt aantal VVD’ers mee. OF Otten volgt rutte als schoothondje en verdwijnt in het niets. Of hij gaat op een de rand van een zeer hoge rotswands lopen en valt heeeeel diep.
   Uw BlaBlaBla verhaal wordt niet waar door het ‘mooi’ te verpakken.

   1. EU kok

    Helaas heeft niet iedereen zo een objectieve kijk op zaken als Hilarische Henk.
    Nog steeds een trouwe discipel van Baudet?

    1. Kretoloog

     Chris Aalberts stalkt Thierry Baudet.
     En EU-kok stalkt Henk Alberda.

     Hup Henk, schop die kok terug in zijn keuken!

 3. tailgunner

  Chris Aalberts, de Baudet stalker. Zijn haat is niet eens politiek maar persoonlijk. Een onverwerkte- en onbeantwoorde homo liefde voor Baudet. Dus Otten steunen komt hem wel lekker uit natuurlijk. Ach, iemand ooit iets anders van zijn TPO hand gezien? Oh ja, sorry hij heeft wat over de gemeenteraad in Den Helder geschreven….een keer of 56 geloof ik. Erg boeiend was dat.

 4. Agios

  Laten we het eenvoudig houden…

 5. Chauvinist

  “Het wordt druk op rechts. De volgende Tweede Kamerverkiezingen hebben we CDA, VVD, PVV, FvD én Otten.”

  De huidige VVD ‘rechts’ noemen getuigt van weinig politieke kennis, VVD is zo ongeveer een copy van GroenLinks geworden.
  CDA eveneens, met een Madeleine van Toorenburg beging ook CDA steeds linksere trekjes te vertonen.

  1. Limburgse Separatist

   Twee globalistische, linkse partijen, een nationalistische linkse likud partij, een nationalistische libertaanse partij en een globalistische VVD 2.0 cq FvD light. Ik zie maar een rechtse partij. Het is goed dat Otten weg is.

 6. Henk Albarda

  De media zullen ZEKER wel aandacht aan Otten gaan besteden. Door Otten op een voetstuk te zetten, proberen ze EN FvD te ondermijnen, EN Rutte te helpen EN Otten uiteindelijk hoogstens een klein deel rechtse VVD kiezers laten winnen. Voorlopig blijven de VVD kiezers rutte volgen, omdat de huidige VVD kiezers of te star zijn om na 30-40 jaar VVD nog te wisselen, OF zelf windmolen/zonnepanelen subsidie ondernemer zijn en weten dat hun winsten over 10 jaar abrupt stoppen omdat dan de klimaat hysterie als een zeepbel ontmaskerd wordt. Ik ken vele installateurs en loodgieters, alle, immers alle ECHTE techneuten, weten dat het klimaat ALTIJD verandert en zich niet door de mens zal laten ‘temmen’.

  1. EU kok

   Quote : loodgieters, ECHTE techneuten, die weten dat het klimaat ALTIJD verandert en zich niet door de mens zal laten ‘temmen’.
   .
   Duizend maal dank Hilarische Henk.
   Mijn dag begint weer uitstekend dankzij uw posting.
   Hoop hier nog veel van u te lezen .

 7. Rosasolis

  Het is nu al duidelijk dat Otten en zijn collega’s stap voor stap, zonder haast en sensatie hun nieuwe partij zullen opbouwen. Dat bewijst intelligentie en respect voor elkaar.
  Nu al hebben ze verklaard dat zij met andere EU partijen samen willen werken om de
  EU te hervormen…in plaats van al dat gezeur. Hoewel Nederland nu veel te veel partijen heeft zal deze nieuwe partij langzaam groeien. Fijn is het dat zowel de redacties van DDS en Trouw aandacht besteden aan Groep Otten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.