Senator Henk Otten richt vereniging op en lanceert website van zijn nieuwe partij 'GO'

Geen categorieokt 26 2019, 18:00
Senator Henk Otten (GO) komt op stoom en richtte deze week de politieke partij 'GO' op en lanceerde ook de website. De partij spitst zich toe op 'daadkracht en realisme' zo lezen we. Otten is bekend door zijn functie als penningmeester bij Forum voor Democratie en de waarschuwingen die hij in 2017 richting ECB-directeur Mario Draghi uitte.

“Betere mensen in de politiek met verstand van zaken die op daadkrachtige en doordachte wijze een koerswijziging gaan realiseren, dat is ons doel.”

Stelt Henk Otten op de website van zijn nieuwe partij 'GO'. De partij telt vijf bestuursleden waarvan drie mannen en twee vrouwen. Sommigen van hen kennen we al een beetje, zoals oud-communicatieadviseur van FVD, Jeroen de Vries en senator Dorien Rookmaker die afgelopen zomer uit de Senaatsfractie van Paul Cliteur stapte. Onder aanvoering van Otten gaan deze personen de partij uitbouwen en hopen bij te dragen aan 'realisme en daadkracht in de politiek'.
Dat Henk Otten een realist is blijkt wel uit de onderstaande Tweet. In 2017 confronteerde Otten de ECB-directeur Mario Draghi namelijk met zijn monetaire verruimingen. Het jaar 2017 was namelijk erg geschikt om de rentes te verhogen en enige financiële discipline terug te brengen in de economie, maar in plaats daarvan koos de ECB voor een andere tactiek: de rentes gingen uiteindelijk wéér omlaag en de monetaire verruimingen kwamen terug. Volgens Otten was dat (al in 2017) een risico voor de financiële stabiliteit:
Het is nog te vroeg om mij aan een voorspelling te wagen, maar Otten heeft in het verleden bewezen de competenties te bezitten om een partij op te bouwen. Ook was hij wakker in 2017, waar anderen sliepen -de slapende politici doen nu ineens moeilijk over de 'rekenrente' en de pensioenskortingen. Ruim twee jaar te laat! Het kan zomaar zijn dat zijn partij voor een verassing gaat zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten