Senator Henk Otten richt vereniging op en lanceert website van zijn nieuwe partij ‘GO’

Senator Henk Otten (GO) komt op stoom en richtte deze week de politieke partij ‘GO’ op en lanceerde ook de website. De partij spitst zich toe op ‘daadkracht en realisme’ zo lezen we. Otten is bekend door zijn functie als penningmeester bij Forum voor Democratie en de waarschuwingen die hij in 2017 richting ECB-directeur Mario Draghi uitte. 

“Betere mensen in de politiek met verstand van zaken die op daadkrachtige en doordachte wijze een koerswijziging gaan realiseren, dat is ons doel.”

Stelt Henk Otten op de website van zijn nieuwe partij ‘GO’. De partij telt vijf bestuursleden waarvan drie mannen en twee vrouwen. Sommigen van hen kennen we al een beetje, zoals oud-communicatieadviseur van FVD, Jeroen de Vries en senator Dorien Rookmaker die afgelopen zomer uit de Senaatsfractie van Paul Cliteur stapte. Onder aanvoering van Otten gaan deze personen de partij uitbouwen en hopen bij te dragen aan ‘realisme en daadkracht in de politiek’.

Dat Henk Otten een realist is blijkt wel uit de onderstaande Tweet. In 2017 confronteerde Otten de ECB-directeur Mario Draghi namelijk met zijn monetaire verruimingen. Het jaar 2017 was namelijk erg geschikt om de rentes te verhogen en enige financiële discipline terug te brengen in de economie, maar in plaats daarvan koos de ECB voor een andere tactiek: de rentes gingen uiteindelijk wéér omlaag en de monetaire verruimingen kwamen terug. Volgens Otten was dat (al in 2017) een risico voor de financiële stabiliteit:

Het is nog te vroeg om mij aan een voorspelling te wagen, maar Otten heeft in het verleden bewezen de competenties te bezitten om een partij op te bouwen. Ook was hij wakker in 2017, waar anderen sliepen -de slapende politici doen nu ineens moeilijk over de ‘rekenrente’ en de pensioenskortingen. Ruim twee jaar te laat! Het kan zomaar zijn dat zijn partij voor een verassing gaat zorgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  Het wachten is op Mezzadra met zijn hopeloos en kinderlijk commentaar.
  Pffff,…….foutje, Mezzadra zit bij het avondgebed in de Moskee. Dus commentaar later.

  1. Jumping

   @BvM.

   Ho, ho beste Baron, ff op de vlakte blijven, want voor je het weet krijg iets van skript, een nieuw soort chips of zo.

   Ik lust eigenlijk geen chips, maar een stukje kroepoek vindt ik wel te pruimen.

   Persoonlijk vindt ik, dat Otten wel iets aan zijn gewicht moet gaan doen.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 2. tailgunner

  away!

 3. Kretoloog

  Dit lijkt wel wat op de partij van Peter R. de Vries: Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang. Dat werd dus helemaal niks: nog voor de eerste verkiezingen begonnen, was de PRDV al ter ziele. Ik voorzie eenzelfde toekomst voor GO!

 4. Watcher

  Otten is meer politicus als dromer Baudet.

  Versplintering op rechts is een zegen voor links.

  Vrij naar johnny be good

  Go Henk Go

 5. merlot

  Stelletje zetelrovers.

  Net zo kansloos als VNL.

 6. just saying

  Heeft die dikke dweil nu al aangifte gedaan tegen Baudet?

  1. Watcher

   Je leest dus alleen DDS
   Loser…..

  2. Watcher

   Vreemd, Baudet doet geen aangifte tegen Otten.
   Dus geen poot om op te staan 🙂

   1. Blitzkrieg

    Watcher : Dat dingen vreemd voor je zijn ligt niet aan Baudet, er is vast en zeker een wetenschappelijk term voor.

 7. Mezzadra

  Hier komt natuurlijk niets van terecht maar als deze bolle Drent er in slaagt blaaskaak Baudet twee zeteltjes af te snoepen kan hij op mijn waardering rekenen.

  1. Henk Albarda

   Mag ik alvast uw concrete, directe reactie als op termijn (5 jaar) blijkt dat Otten EN zetels snoept van de VVD EN zich uit ‘realisme’ overwegingen gedwongen ziet met FvD en PVV mee te stemmen aangezien hij weet dat meestemmen met aartsleugenaar groen links rutte, hem geen kiezers oplevert? Succes!

 8. Agios

  Nee Otten, ik moet je niet.

 9. Pauline Kummer

  Wat heeft de burger voor een belang bij al die kretologie als verruiming, expansief monetair beleid? Het zal toch wel wat meer moeten zijn waarmee de partij hem moet verbluffen. Al die bombastische taal, kom met eerlijke informatie waar de kiezer wat aan heeft. Al dat gemijmer!

  1. Vlaswiek

   De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

 10. debontereus

  De p*dofiel wil het niet kan het niet hij is te dom om hier weg te blijven .
  7dagen per week 24 uur per dag is de aandoenlijke met vele aliassen aanwezig op dds . Hij heeft geen leven niemand moet hem , zelfs zijn familie wil hem niet .
  Een hond wil nog niet tegen hem aan zeiken en daarom gefrustreerd als hij is komt hij elke dag zieken op dds .
  Hij heeft zelfs een buurtverbod bij de basisschool en mag enkel.nog maar in het gemeentehuis komen als zijn uitkering een week te laat is .

 11. Nep

  Super Go Go Go!

 12. RvdBe

  Prima, partij van Otten, hoe meer versplintering op links hoe beter!

 13. Trude Herr

  Mein Gott, ik zou hier niet tussen willen staan. Zo’n gele jurk, dat kan toch niet. Hoe kun je jezelf zo presenteren. Geef de kiezer een beeld waar dynamiek en vaart vanuit gaat.
  Het zijn toch geen kermisartiesten. Minister Ollongren ziet er beter uit in haar mantelpakje.

  1. Kretoloog

   Beeldvorming is alles in de politiek. En dat begint met een fatsoenlijke fotopresentatie. Groep Otten heeft deze les 1 nog niet begrepen. Van links naar rechts: De verfomfaaide en gekreukte kleding van zwartkijker Cornelis van de Berg, draaikont Jeroen de Vries en vooral toiletjuffrouw Caroline Persenaire doen pijn aan de ogen. Bij bolle Henk Otten en playboy Robert Baljeu knellen de jasjes door corpulentie. Alleen Dorien Rookmaker ziet er goed uit met vlotte kleding, kapsel en make-up.

 14. Chauvinist

  ‘GO’ staat voor Groep Otten. Lekker origineel…

  1. Blitzkrieg

   Chauvinist : Lekker laten gaan.

 15. Agios

  Henk en zijn rebellenclub… Is het niet treurig?

 16. Henk Albarda

  Grappig. Henk Otten had geen andere keus dan te wachten, nadat Robert Bor, financieel journalist, via de externe accountant bewees dat er WEL diverse financiele onregelmatigheden onder het bewind van Otten waren geconstateerd.
  Mag ik de Otten supporters een simpele vraag stellen? Willen jullie meestemmen met aartsleugenaar rutte waar OOK jullie voortdurend bakken kritiek op hebben? Of gaan we toch maar vrijwel dezelfde koers varen als FvD en PVV?

 17. Rosasolis

  Ik had verwacht dat de nieuwe partij van Otten in plaats van GO of Groep Otten een
  interessant naam zou kiezen. GO is een bekende Engels term, die vaak gebruikt wordt op Engelse en internationale sport wedstrijden, zoals marathon en estafette wedstrijden.
  Net voordat de wedstrijd begint roept de scheidsrechter:
  “get ready, set, go”. Nederland moet niet te veel gaan ver-Engelsen. Hoewel ik kan begrijpen dat de medestanders van H. Otten hem willen steunen, hadden ze beter een meer originele naam kunnen kiezen. Hopelijk gaan ze door als Groep Otten, in plaats van GO. Ze zullen vele weglopers uit FvD krijgen. H. Otten is recht door zee,
  en komt niet met waanzinnige belangrijk boodschappen zoals Baudet dat steeds doet.
  Fijn is het dat er twee vrouwen in het oprichtings groep van vijf zit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.