Hof gaat niet mee met strafeisen Openbaar Ministerie! Taakstraffen van blokkeerfriezen verlaagd

Het gerechtshof heeft vandaag uitspraak gedaan in zaak van de blokkeerfriezen (hoger beroep) en besloot maar eens om het Openbaar Ministerie flink te dissen. Zij gaan namelijk niet mee in de strafeis van onder andere Jenny Douwens, tegen wie 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf was geëist.  

Nadat de blokkeerfriezen het heft in eigen hand namen en besloten om de snelweg te blokkeren, om huilende roeptoeters niet bij de sinterklaasintocht in Dokkum te laten komen en het feest te laten verpesten, kregen een aantal blokkeerders flinke strafeisen tegen zich te horen.

Zo legde het OM in eerste instantie een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand op aan Jenny Douwens. Zij wordt namelijk gezien als hét gezicht van de blokkeerfriezen. Zo maakte ze een Facebook-evenement aan waarin werd opgeroepen tot de blokkade. En dus was er volgens het OM sprake van opruiing en speelde Douwes een ‘coördinerende rol’. Het hof was echter een andere mening toegedaan:

“Het gerechtshof vindt het onvoldoende specifiek om haar meer verantwoordelijkheid toe te dichten dan anderen, omdat ze zich op Facebook wat actiever heeft opgesteld en prominenter in beeld is geweest.”

Kijk, dat is nog eens een staaltje logische weldenkendheid. In plaats daarvan besloot het gerechtshof om iedereen dezelfde straf op te leggen, namelijk: een taakstraf van negentig uur. Ze hadden tenslotte allemaal hetzelfde doel:

“In de kern betrof het een collectieve actie waarbij alle verdachten hetzelfde doel hadden”, aldus het hof.”

Het is jammergenoeg niet de gewenste vrijspraak waar ongeveer heel begripvol Nederland op zit te wachten. Helaas!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Mezzadra

  verlaagd

  1. Henkdetenk

   De trol en taalnazi gaat weer los, voor hoe lang nog…
   GA toch echt wel mij inzetten om jou te laten verdwijnen @t#rrel.

   1. Ron

    Handtekening nodig Henk?
    Teken hieronder om aan te bieden aan de redactie om de trollen Mezzadra, Anne, Didi en Piet te bannen
    Bij deze
    Ron

    1. EU kok

     Ook Ron heeft een geheel eigen interpretatie van de vrijheid van meningsuiting.

     1. werikke

      helemaal eens met henkdetenk

     2. Ron

      Is dat zo EU kok?

      Ik wil naar ieder standpunt luisteren en discussiëren maar met oog op respect voor elkaar.

      Jij kan simpel weg niet weerleggen dat de namen die ik hierboven noem reageren met alleen maar disrespect en een dikke saus om te jennen.
      Daarnaast alle tegenstanders plaatsen ze in hokjes als dom, laaggeschoold en slecht geletterdheid.

      Want aangezien jij ook steeds de taalnazi uithangt hier, wil jij mij dan eens uitleggen wat de toegevoegde waarde is om op standpunten van anderen te reageren als een taalcorrectieprogramma met ADHD?
      Waar is de meerwaarde om de mensen te jennen met taalfouten ipv inhoudelijk de discussie aan te gaan en met echte feiten de tegenstander te overtuigen.
      Wat jullie doen is je tegenstander al gelijk geven want inhoudelijk kan je niets inbrengen behalve de aandacht afleiden.

      Maar bovenal is jullie enige doel DDS neer zetten als een tokkiewebsite waar veel gescholden wordt. Klopt ook maar de toedracht verzwijgen jullie.

      En Redactie van DDS moet eens inzien dat ze door deze lui heb serieuze site meer zijn in ogen van veel mensen.

      Maar ookde reageerder hier snap ik niet.
      Laten we gezellig verhuizen naar de linkse sites en daar hetzelfde doen.

     3. merlot

      “Laten we gezellig verhuizen naar de linkse sites en daar hetzelfde doen.”

      Dat zal niet lukken want daar wordt wél streng gemodereerd.

      Overigens is EU kok de allergrootste trol want daar is nog nooit iets inhoudelijks uitgekomen. Zelfs Mezzadrama is soms inhoudelijk.

   2. Jumping

    @Hdt.

    Hellemaal mee eens, ga vanmiddag ff naar stee uien sorteren en gelijk HendrikJan polsen, of hij ook mijn mening deelt.

    Weg met die Linkse Trollen.

    Op de barricaden.
    Hooivorken in overvloed.

   3. Rosasolis

    @Henkdetenk. Wij gewone abonnees weten hoe je voelt over de trollen aan deze nieuws site. De meeste abonnees willen alleen een interessante nieuwssite die redactie artikelen publiceren; met de reacties hierover van onze DDS abonnees.
    Zo is het jarenlang geweest. Hoewel we niet altijd helemaal eens met elkaar waren, waren er toen in de begin jaren van DDS, 10 – 12 jaar geleden, geen Trollen! Het was voor vele jaren altijd interessant om elkaars commentaren te lezen, en vooral deze bijzonder Nederlandse nieuwssite te blijven steunen.
    Omdat ik van Canadese afkomst ben, heb ik een aantal jaren ook gecorrespondeerd met een aantal nieuws sites in Noord-America. Toen heb ik voor het eerst het concept “trollen” op nieuwssites ontdekt. Ik kan een zeer bekende nieuws site in Amerika noemen. Die hevig lijdt onder de invloed van waardeloze trol wezens, die met ongelovige technieken proberen mensen die ze niet mogen, weg te werken,. En dat is hun hoofddoel. Ze vormen een gelijk-denkend kliek. Je moet exact denken als hen, anders wordt je als idiot uitgemaakt. De grove taal dat ze gebruiken, zou misschien uit de leger barakken afkomstige zijn. Op die manier proberen ze ook de redactie te beinvloeden.
    Helaas is deze pesten techniek naar Nederland overgewaaid. Het is misbruik van het internet dienst, dat wij ervoor allemaal betalen. Wie leest al die waardeloze
    commentaren van de trol-wezens? We zijn allemaal bezorgd door de huidige gang van zakken met de over-volle domme, agressieve trol berichten op DDS. Hopelijk weet de DDS redatie dat het geen goede reclame voor onze Nederlandse internet nieuws site is. Vorige week heeft ook iemand hierover geklaagd. En ik weet dat er velen zijn die er genoeg van hebben getolereerd. Zoals ik schreef vorige week, kan je twee dingen doen.
    1. Helemaal niet reageren, laat ze gaar koken in hun eigen sop.
    2. Verzamel op enkele dagen hun allerergste trol berichten tegen jou, met de
    datum van ieder bericht, en wie de schrijver was.
    3. Daarna schrijf een persoonlijk brief aan de redactie, met je bewijzen en al je klachten hierover. (Maar niet op deze afdeling voor commentaren. Want dan wordt je nog erger verpest!) . Als genoeg commentaren dit doen dan zal de redactie eindelijk reageren, omdat te veel abonnees waarschuwen net als jij, dat als het zo doorgaat met de trol-wezens, binnenkort verliezen ze de meeste van hun oudste trouwe abonnees. Ik ben met je eens.
    4. Henk, je gaat ons niet verlaten; wij moeten elkaar steuenen. Mij heb je.
    4. Ieder keer dat je leest dat een van onze DDS abonnees door een trol grof is
    gepakt, (behalve jezelf), schrijf aan deze commentator dat ze moeten aan de trollen helemaal niets reageren, dat ze het niet waard zijn…Maar wel hun klachten naar de Redactie DDS steuren. Je kan altijd de redactie van DDS bereiken.
    5.

  2. Joop van Leeuwarden

   Is je minderwaardigheidscomplex zo groot dat je meent te denken dat jij even moet corrigeren? Get a life.

   1. Bosche draak

    Moet jij niet lopen janken over je afgewezen kutkapelletje mislukkeling?

 2. Henkdetenk

  Jennie douwes heldin net als de Friese boeren, die tochh de protesten tegen h et fictieve stikstof beleid hebben aangewakkerd.

 3. DidiMadloba

  Met dank aan ’t kofsgip

  1. Joop van Leeuwarden

   Ongelofelijk, iedereen wordt hier dagelijks uit gemaakt voor zwakzinnig, strontvlek, randdebiel, bedreigd en henk is verontwaardigd dat de huisregels niet gehanteerd worden. Man, ben je nu echt zo simpel of hoe zit dat. Deze “nieuws”site is gemaakt voor de reclame en niks meer of minder. Maar Henk neemt de site serieus, om je rot te lachen. de redactie moet ingrijpen, lol. Er zit er maar 1 Henkie.

   1. EU kok

    Quote : Er zit er maar 1 Henkie.
    .
    Was dat maar waar .
    Helaas heeft Lugar hier wel 20 broertjes en zusjes rondlopen.

 4. Mezzadra

  Gelukkig handhaaft de rechter de strafbaarheid van de blokkeer-Friezen. Het nuanceren van de strafdaad is prima. Laten we hopen dat ze er wat van hebben geleerd. Blokkeren van snelwegen is zowel idioot als gevaarlijk, en gelukkig strafbaar.

  1. Groeneveld

   Iedere dag worden tientallen snelwegen geblokkeerd door langzaam rijdend verkeer, uitmondend in stilstaande files. Precies zoals de blokkeerfriezen deden.

  2. Joop van Leeuwarden

   Heb jij aandacht te kort

  3. Rechtsaf

   Gelukkig en zeer terecht, verlaagd de rechter de straf, het zou beloond moeten worden dat Nederlanders voor hun traditie opkomen…

 5. Groeneveld

  Van de levensgevaarlijke situatie die op de snelweg gecreeerd werd en door Mezzadra steeds als belangrijk juridisch punt werd ingebracht, is dus niets overgebleven. Pure blaaskakerij, zoals zo vaak.

  90 uur taakstraf is nog veel te hoog.

  1. Mezzadra

   Ik las niet dat de rechter het vonnis inhoudelijk bijstelde, Groeneveld. Het blokkeren van snelwegen is levensgevaarlijk en daarom fors strafbaar. Dat heeft de rechter niet teruggenomen.

   1. Vit

    Waarom is dat levensgevaarlijk, voor de sufkoppen die de rem niet kunnen vinden soms?

   2. Mezzadra

    Dat is juist maar dat is geen bewust gedrag, dat is inherent aan het wegverkeer.
    Hier werd bewust een snelweg dichtgegooid en de rechter achtte dat gevaarlijk en strafwaardig.

 6. EU kok

  Blokkeerfriezen, boerkadraagster, milieu-activisten, agrariërs, pegida, voor allen geldt op DDS een andere strafrecht.
  Gelukkig voor de Nederlandse rechtspraak niet.

 7. Heras

  De heldhaftige blokkeerfriesen zijn de eersten die hun nek durfden uit te steken. Volgens mij zijn zij degenen die een baanden voor protesten tegen alles en iedereen die nederland wil manipuleren en kleineren.

  1. Kretoloog

   Daar zou je best wel eens gelijk in kunnen hebben. Na de Blokkeer-Friezen kwamen achtereenvolgens de Gele hesjes, de Klimaatscholieren, de boeren en de bouwers. En volgende maand in ieder geval de leraren en het verplegend personeel. Volgend jaar verwacht ik de ouderen vanwege de pensioenkortingen. Het wordt nog heel gezellig in Den Haag.

 8. Pescador

  Mooi , straf voor mensen die kinderen willen beschermen tegen idioten, hoe gek en ziek wil je het hebben?

  Zwarte piet kindervriend mag niet meer, we willen alleen nog maar enge zwarte mensen hebben die ons bestelen, verkrachten, kinderen bang maken , gratis zorg krijgen , gratis wonen , gratis openbaar vervoer hebben, en ook nog zakgeld mee krijgen, gratis advocaten bijstand , en ons als dank daarvoor ook nog eens in elkaar slaan en het plezier van de jeugd verpesten in onze zwembaden.

  In nederland is het rutte kartel en het OM en ook die linkse rechters . Het land totaal naar de kloten aan het helpen.

  1. Henkdetenk

   @pescador niks aan toe te voegen.

   1. Mycase

    pfffffffrrrrrrtttttt natte scheet meer ben je niet

  2. Sans Rancune

   Kinderen hebben sneller een nachtmerrie van Zwarte Piet dan van een donkere medelander die ze dagelijks zien.

   1. Pauline Kummer

    De redactie kan u niet antwoorden gezien u technisch niet te traceren bent. Dus spaart de directie zich de moeite. Zij heeft meer op met diversiteit en een onderbouwde mening. Ik denk, @Henk, dat ze ook niet dat ze erg van u onder de indruk zijn. Een anoniem piepje in het grote verkeer schenk je geen aandacht aan.

    1. Mezzadra

     @Henkdetenk,

     Script.

    2. Vanduinen

     @Henkdetenk, bent u alweer zo snel op uzelf aan het reageren? Het moet niet gekker worden! Direksie hellup.

    3. Mycase

     Nog dommer dan dom maar vooruit als je ook niet meer brains hebt dan een walnootje .
     Hoe ben jij hier gekomen dan ??? vertel

   2. Rechtsaf

    Onzin rancuneuze, dat zit tussen jouw dikke vette volgepropte racistische oren

 9. pejoar

  De enige reden voor die ietwat lagere straf is, vanwege dat gedoe in Amsterdam.
  De “betaalde “demonstranten die daar hun milieu actie hielden ,zouden dan gelijkwaardige straffen moeten krijgen.
  Dat willen de D66 rechters natuurlijk niet.

 10. Sans Rancune

  Jenny minder prominent in beeld? Met die groene trui? Het is aan die slappe D66 rechters te danken dat die groep er zo genadig vanaf is gekomen! Iedere crimineel weet nu dat door procederen loont, dankzij D66!

  1. Mycase

   Je doet je nick name geen eer aan en je wordt nooit mijn vriendje hahaahahahahaah

 11. Pjotter

  Tegendraadse messenslijper is weer haantje d voorste, doet het pijn.

 12. Wim Vreeswijk

  En hoe zit het met de pro Erdogan Turken die in Rotterdam een brug blokkeerden? Is daar nog iets mee gedaan of is men bang voor de lange arm van Tayib en zijn grijze wolven?

  1. Mezzadra

   Dat was geen snelweg.

   1. Groeneveld

    Mezza, dat is een uitermate flauwe en zwakke reactie. Het blokkeren van een Rotterdamse brug (een verkeersader) is veiligheidstechnisch even (on)gevaarlijk als een snelweg.

    Waarom bescherm je die blokkeerturken? Ze zijn toch even verkeerd als de blokkeerfriezen?

    Dit lijkt op een kwaadwillige, provocatieve reactie van jou, waarmee je weer opnieuw bewijst dat je veel opgehoopte rancune over jezelf afroept.

    1. Onslow

     Ik kèn die brug. Ik heb er wel eens onder geslapen. Maar het verkeer raast er niet overheen zoals op de A12. Het is te doen.

    2. Mezzadra

     Ik ken de omstandigheden rond die blokkade op die brug in Rotterdam niet exact en die context is wel bepalend: men ging ook niet over tot arrestaties op de blokkade van de Blauwbrug twee weken geleden door klimaatactivisten en de blokkade van de Utrechtse Baan gisteren door boze bouwers.

     Ik bescherm niemand, ik laat de beoordeling tot vervolging over aan het OM en die Beziet de strafbaarheid altijd in de context.
     In de context van die malle blokkeerfriezen was daarbij mogelijk relevant dat ze niet zozeer zelf demonstreerden maar probeerden het demonstreren van anderen te beletten. Dat is een strafbaar feit op zichzelf.

     1. toetssteen

      @M
      Vergeet niet dat mensen uit Rotterdam zuid die naar het Erasmus MC moesten (soms met spoed (lees ambulance) om moesten rijden via de Brienenoordbrug. Immers de tunnel was afgesloten. Nou, leuk voor de patiënt nietwaar…..

     2. Rechtsaf

      mezzadra is een minne achterlijke randdebiel die de Nederlanders veroordeeld en Turken/klimaathufters lekker laat voor wat het is..

     3. Mezzadra

      Toetssteen ken de weg niet in Rotterdam. Uiteraard gaat die ambulance dan niet via de Brienenoordbrug, dat is belachelijk om.

      Domme opmerking, Toets.

     4. Rechtsaf

      Natuurlijk heeft toetsteen gelijk maar mezzadra kan het niet geloven en accepteren

     5. toetssteen

      @M
      Ik ken de weg wel in Rotterdam, mijn vrouw is er geboren en getogen.
      En neen, er zijn 3 mogelijkheden als het gaat om de verbinding tussen de linker en rechter Maasoever. Dat is: de Maasbrug, de tunnel of de van Brienenoord.

   2. Rechtsaf

    Uiteraard zuigt mezzadra hier en lokt hij uit dat mensen neigen om mezzadra in elkaar trappen met zijn gezuig, wat een misbaksel is hij zeg…

 13. Meriadoc Brandebok

  Een terechte straf. De wet geldt voor iedereen. Er zijn geen uitzonderingen.

 14. merlot

  De eisen van het OM waren belachelijk hoog.

  Hoewel het hof lagere straffen heeft uitgedeeld zijn deze nog steeds veel te hoog. Het was een showproces om de autochtone burger, die het helemaal heeft gehad met allochtone schreeuwers en hun linkse fellow travellers, een toontje lager te laten zingen.

  Het is een duidelijk teken waar justitie staat: NIET aan de kant van de autochtoon. Alles, maar dan ook alles, is aangevreten door het linkse virus.

 15. Rechtsaf

  h**ps://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/schreeuwer-dodenherdenking-vught-krijgt-vergoeding-na-plaatsing-in-isoleercel/ar-AAJDr5M?li=BBoPEwG&ocid=mailsignout

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.