Hof gaat niet mee met strafeisen Openbaar Ministerie! Taakstraffen van blokkeerfriezen verlaagd

Geen categorieokt 31 2019, 12:00
Het gerechtshof heeft vandaag uitspraak gedaan in zaak van de blokkeerfriezen (hoger beroep) en besloot maar eens om het Openbaar Ministerie flink te dissen. Zij gaan namelijk niet mee in de strafeis van onder andere Jenny Douwens, tegen wie 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf was geëist.
Nadat de blokkeerfriezen het heft in eigen hand namen en besloten om de snelweg te blokkeren, om huilende roeptoeters niet bij de sinterklaasintocht in Dokkum te laten komen en het feest te laten verpesten, kregen een aantal blokkeerders flinke strafeisen tegen zich te horen.
Zo legde het OM in eerste instantie een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand op aan Jenny Douwens. Zij wordt namelijk gezien als hét gezicht van de blokkeerfriezen. Zo maakte ze een Facebook-evenement aan waarin werd opgeroepen tot de blokkade. En dus was er volgens het OM sprake van opruiing en speelde Douwes een 'coördinerende rol'. Het hof was echter een andere mening toegedaan:

"Het gerechtshof vindt het onvoldoende specifiek om haar meer verantwoordelijkheid toe te dichten dan anderen, omdat ze zich op Facebook wat actiever heeft opgesteld en prominenter in beeld is geweest."

Kijk, dat is nog eens een staaltje logische weldenkendheid. In plaats daarvan besloot het gerechtshof om iedereen dezelfde straf op te leggen, namelijk: een taakstraf van negentig uur. Ze hadden tenslotte allemaal hetzelfde doel:

"In de kern betrof het een collectieve actie waarbij alle verdachten hetzelfde doel hadden'', aldus het hof."

Het is jammergenoeg niet de gewenste vrijspraak waar ongeveer heel begripvol Nederland op zit te wachten. Helaas!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten