Paniek bij PvdD! Verontruste leden bezorgd door royement voorzitter

Sebastiaan Wolswinkel, voorzitter van de Partij voor de Dieren, in actie. Bron: YouTube / 
Sebastiaan Wolswinkel
Foto: Sebastiaan Wolswinkel, voorzitter van de Partij voor de Dieren, in actie. Bron: YouTube / Sebastiaan Wolswinkel

De boel staat op instorten! De Partij voor de Dieren rammelt aan alle kanten. Marianne Thieme is weg als boegbeeld, de voorzitter is geroyeerd en de peilingen laten een bijna halvering van de zetels zien. Paniek dus!

Binnen de partij is er een groep verontruste leden ontstaan die een petitie is begonnen om een buitengewoon partijcongres af te dwingen. Het zit ze toch niet helemaal lekker dat hun voorzitter afgelopen week keihard uit de partij is geknikkerd. Een besluit waar de fractie niet vooraf van op de hoogte was en puur vanuit het partijbestuur kwam. Vrij logisch dus dat er ergens binnen de gelederen van de partij een clubje ontstaat die toch graag tekst en uitleg wil over deze gang van zaken.

Het royement heeft veel weg van een ondemocratisch besluit. Niet alleen omdat het bestuur zomaar een bestuurslid uit de partij wipt, maar ook vanwege het feit dat de voorzitter destijds met een kleine meerderheid verkozen werd. Er was toen al kritiek vanuit het bestuur. De voorzitter (toen 24) zou namelijk te onervaren zijn.

Het is dus goed mogelijk dat het bestuur het idee had ineens met ‘een jonkie’ te worden opgescheept door partijleden, terwijl zij heel andere ideeën en verwachtingen hadden. En dat zo’n jong, nieuw voorzittertje dan ook nog het idee oppert om ‘mensenzaken’ weer eens op de PvdD-agenda te zetten, dat heeft hem vast ook geen goed gedaan…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

29 reacties

 1.   

  De PvdD staat op instorten?
  Paniek is onnodig!
  Alle aanhangers kunnen nu overstappen naar Geert Wilders,Geert houdt óók van dieren en heeft een stichting opgericht, om armlastige dierenbezitters financiëel te ondersteunen. Deze stichting heeft de naam van zijn twee poezen,Snoetje en Pluisje.

  1.   

   Bij een implosie van de PvdD zal GroenLinks er het meest van profiteren.

   Dan ga je dus van kwaad naar erger.

   1.   

    Ik denk dat je dit als nationalist wel kunt stellen. De PvdD is een Euro kritische partij en dat is GroenLinks allerminst. So be what you wish for

    1.   

     *be careful what you wish for

     1.   

      tja meid/vent doet pijn he hahahaahahahhahaha

    2.   

     nou vooruit dan omdat jij het bent nog 1 keer dan HAHAHAHAHAHAHAAHAHAH
     HAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHA
     HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH
     HAHAHAHHHHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAAHAHAHHAHAHAHAHHAHAH
     HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

     POE HEY

  2.   

   Zoals Merlot al heeft aangegeven zal alleen Groenlinks hier van profiteren, en zal er verder niets veranderen. Nou ben ik niet zo’n van fan Groenlinks en de PvdD, ik vind Groenlinks wel een serieuzere partij. Stemmen op de PvdD blijft een proteststem.

   1.   

    Klopt, Willemm, het zijn politieke randverschijnselen. Als GroenLinks de PvdD opeet wordt het politiek iets relevanter: GL is een serieuze professionele politieke partij die een goede rol in het bestuur kan spelen.

    1.   

     kan iemand dit zwijn een nekschot geven hij is er aan toe …

   2.   

    “ik vind Groenlinks wel een serieuzere partij.”

    Het is vooral een levensgevaarlijke partij. Als GL het voor het zeggen zou hebben gaat Nederland failliet en komen hele volksstammen aan de geeuwhonger te liggen.

    1.   

     Gelukkig woont merlot al meer dan dertig jaar niet in Nederland.

 2.   

  Ik was en ben als lid niet tegen zijn royement. Hij wilde een soort van GroenLinks 2.0 uit de PvdD maken. Hij wilde af van het rouwe activisme waar de partij om bekend staat en het gezonde kritiek die de PvdD heeft tegenover de EU stond hem ook niet aan.

  Mijn suggestie voor hem is gewoon te solliciteren voor een plekje bij GroenLinks

 3.   

  De Partij voor de Dieren is een sekte. Grote man (achter de schermen) is senator Niko Koffeman, de ex van Marianne Thieme. Deze trekt aan alle touwtjes.

  Van Wolfswinkel is tegen de zin van Koffeman gekozen. En dus kiepert de sekteleider de voorzitter gewoon uit het bestuur.

  Ouwehand is fractievoorzitter geworden en volgt slaafs de bevelen van Koffeman op. Alles gebeurt in groot geheim. Partijcongressen zijn nog steeds besloten, de pers is niet welkom.

  Met democratie heeft de PvdD niets van doen. Gelukkig ziet het er naar uit dat de dierenpartij gaat imploderen. Spijtig voor mevr. Schillenboer, maar goed voor de rest van Nederland.

  1.   

   Interessant. Heb je een voorkeur voor GroenLinks?

  2.   

   “Grote man (achter de schermen) is senator Niko Koffeman, de ex van Marianne Thieme. Deze trekt aan alle touwtjes.”

   Correctie: De ex van Thieme is Jaap Korteweg. Maar er is wel een verband met Koffeman: ze hebben samen De Vegetarische Slager opgericht. Dit bedrijf is nog niet zo lang geleden voor naar schatting 30 miljoen aan Unilever verkocht.

   Als je gaat spitten zie je allerlei dwarsverbanden tussen Koffeman, Korteweg en Thieme. Ik kan dat niet los zien van de grote klapper die ze gemaakt hebben met De Vegetarische Slager.

   Niet zo lang na deze klapper vertrekt Thieme uit de Kamer. Toeval? Of is het een kwestie van mission completed en genieten van de verworven rijkdom?

   1.   

    Linkse mensen hebben altijd moeite met winsten die ondernemers maken.

    1.   

     De linkse Koffeman dus niet.

     Hetzelfde geldt voor al die andere linkse zakkenvullers.

     1.   

      Het zou verboden moeten worden. We hebben duidelijk afgesproken dat alleen rechtse mensen grote winsten mogen maken.

      :)

     2.   

      Een socialist die zich volop tegoed doet aan de geneugten van het kapitalisme is een mens zonder principes.

      Het verbaast niet dat Mezzadrama dat goedkeurt. Hij is zelf immers ook principeloos.

 4.   

  Echt gieren en brullen dit! De typische reaguurders hier die met hun bekende kreten hebben het champagne fles al ontkurkt zonder zich te realiseren dat de PvdD ondanks het feit dat ze links zijn wel geen liefde hebben voor Brussel.

  Toch lijkt het me onwaarschijnlijk dat het imploderen van deze partij ten goede zal komen voor rechts. De Eurogeile GroenLinks zal hiervan profiteren.

  Ik zou dus wachten met het feest :) :)

 5.   

  Gaat steeds beter. Hoe meer narigheid er uit de PvdDwazen naar buiten komt hoe eerder er echt helemaal niemand meer op die debielen gaat stemmen. Zo’n geestelijk gehandicapten club hoort niet in de politiek, maar in een gesticht thuis.

 6.   

  Er speelt natuurlijk nog meer.
  Wolswinkel is voorzitter geworden, ten koste van de door het het bestuur voorgedragen kandidaat. Vanaf dat moment was zijn vonnis feitelijk al getekend.
  Oude garde (dat ook wel het politburo wordt genoemd), tegen de jongere. Alles hetzelfde willen houden, tegen verandering. Dezelfde strijd die Femke Merel van Kooten tevergeefs voerde.

  De oprichter en feitelijke baas van de PvdD, Niko Koffeman, kent een SP-verleden. Zou me niets verbazen als een aantal van de nu weggelopen stemmen naar deze partij (terug)keren.
  ps en vergeet bij dit alles niet de onzichtbare maar dubbele invloed van Antoinette Hertsberg: echtgenote van ‘secretaris-generaal’ Nico Koffeman én overtuigd Zevende-dags Adventist!

  1.   

   Partijen als de PvdD zijn, net als PVV en FvD, politieke randverschijnselen. Het levert altijd wel theater en gedoe op, en daar houden de media van, maar met feitelijke politiek heeft het weinig te maken.

  2.   

   “De oprichter en feitelijke baas van de PvdD, Niko Koffeman, kent een SP-verleden.”

   Dat belette hem niet om de nodige BV’s op te zetten waarvan één een joint venture exploiteert met de BV van z’n vrouw, Antoinette Hertsenberg (bron: Quote).

   Ach, het is geen geheim meer: de linkse “principes” verdwijnen als sneeuw voor de zon als het grote geld binnen geharkt kan worden.

   1.   

    Ik begrijp dat merlot meent dat linkse mensen geen ondernemingen mogen starten, laat staan dat ze er ook nog aan verdienen.

    :)

    1.   

     Begrijpen kan je beter aan een paard overlaten, trolletje. Die heeft een groter hoofd dan jij.

    2.   

     ah opeens snap ik het ,linksen begrijpen duidelijk niet wat hypocriet zijn inhoud ,dat verklaart een boel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!