Europees Hof leest Italië de les: ‘maffiawetgeving schendt de mensenrechten van de maffiosi’

Volgens het Europees Hof van de Rechten van de Mens schendt de Italiaanse regering de mensenrechten van veroordeelde maffiosi, die in sommige gevallen verantwoordelijk zijn voor tientallen moorden. Volgens het hof in Straatsburg is het Wetsartikel 41-bis te streng omdat de veroordeelde maffiosi worden geïsoleerd en slechts één keer per maand interactie hebben met een familielid, via de Volkskrant

Dat is natuurlijk heel erg zielig voor de veroordeelde maffiosi en daarom tikken de rechters in Straatsburg de Italianen op de vingers. Met de uitspraak bemoeit het hof zich met de binnenlandse wetgeving van de Italianen, die overigens zeer effectief is. De indiener van de wet, Giovanni Falcone, riskeerde zijn leven om de wet door het parlement te krijgen en werd niet veel later vermoord.

De door de eurofielen gewraakte wet is bedoeld om de maffiosi aan het praten te krijgen, maar hun erecode, ‘de omerta’, weerhoudt maffiosi ervan om elkaar te verlinken. Door de 41-bis wetgeving slaan echter alle stoere mannen uiteindelijk aan het praten omdat zij volledig worden geïsoleerd. En dat is geen pretje. Nou ja bijna alle stoere mannen dan. Er is één bekende maffiosi die al ruim 20 jaar zwijgt, ondanks het isolement. Ook voorkomt de wet dat maffiosi vanuit hun cel het netwerk aansturen. In het algemeen kan dus worden gesteld dat de wet ‘zijn werk doet’.

Maar als het aan de Europese rechters in Straatsburg ligt moet de wet worden gewijzigd, want het schendt ‘de mensenrechten van veroordeelde criminelen’. De minister van Buitenlandse Zaken, Luigi Di Maio -een partijgenoot van Matteo Salvini-, reageerde verbaasd en bezorgd: “is dit een grap?!” Nou nee, deze rechters zijn bloed en bloed serieus en precies dat is het probleem.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Siemien

  Schandalig natuurlijk dat de EU zich bemoeit met nationale wetgeving.

  nexit

 2. Agios

  Inderdaad, de EU is behalve een grap ook een internationale ramp.

 3. Joop Klepzeikert

  Dat krijg je dus als socialisten aan de macht zijn. Dan gaan criminelen voor de slachtoffers. Die linkse debielen kunnen niet bedenken dat veroordeelden het predicaat mens niet waard zijn, maar zich als beesten misdragen hebben en dus ook als beesten behandeld dienen te worden.

 4. Tman

  Logisch toch?
  De EU maffia heeft banden met de Ndrangheta,vandaar het gezeur over mensenrechten mbt deze zielige moordenaars en infiltranten in de bovenwereld!

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Help me even. Ligt dit aan het partijkartel of de islam? 🙂

  1. Egy

   Nee schillershoop aan die linkse bende

 6. claus

  De EU is uiterst coulant voor terugkerende ISIS killers,maffiosi,illegale criminelen en al het verdere gespuis!
  Er is duidelijk iets mis met het gevoel voor rechtsorde,deze organisatie wordt bestuurd door wereldvreemde zwakzinnigen!

  1. Vlaswiek

   De macht is niet geïnteresseerd in jouw en mijn veiligheid, niet voor niets wordt er de laatste jaren alleen maar bezuinigd.

 7. Jack Flash

  Voor beesten gelden geen mensenrechten.

 8. Duckday

  De EU is volledig de weg kwijt of zou er vertakkingen zijn

 9. Egy

  De zachte linkse heelmeesters je weet wel die van zeer stinkende wonden. Zijn weer aan het woord. Zo was het in Nederland ook toen pvda in de regering was.

 10. Cycle25

  Links en criminelen zijn 2 handen op 1 buik, de zware crimineel krijgt een voorkeur behandeling omdat links de brave burger zat is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.