Peiling: politieke versplintering desastreus, minimaal vijf partijen nodig voor nieuwe coalitie

Ondanks dat de Tweede Kamer en de Eerste Kamer op vakantie zijn leverde Maurice de Hond (Peil.nl) ons een peiling aan en het is toch even schrikken als we kijken naar de percentages die de partijen binnen harken. Zo daalt nu ook de VVD onder een aandeel van 20% van de stemmen en lijkt de versplintering ernstige vormen aan te nemen. Zouden er nu verkiezingen zijn dan is het vormen van een coalitie “een behoorlijke uitdaging”. 

De peilingen van 27 oktober 2019

Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Momenteel wordt Nederland bestuurt door een coalitie van welgeteld vier partijen, namelijk VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Dit bonte kabinet heeft echter géén meerderheid in de Eerste Kamer en in de Tweede Kamer is de meerderheid verdwenen sinds het vertrek van ex-VVD Kamerlid Van Haga.

De vier partijen verschillen enigszins van elkaar en strijden regelmatig over de koers, maar altijd in de marge. Verder zien we weinig grote successen van het bestuur. Welke zijn het? Ik heb niets interessants gezien, behalve een opeenstapeling van schandalen en (juridische) fouten. Het is verder vooral doorgaan op de oude weg en ‘pappen en nathouden’. Terwijl men doet alsof men hard werkt.

Dat een meerderheid van de bevolking het zo ziet en niet weet wat ze moeten stemmen blijkt uit de bovenstaande tabel. De politieke versplintering begint ernstige vormen aan te nemen. Er zijn namelijk minimaal vijf (!) partijen nodig voor coalitievorming. VVD, PvdA, PVV en CDA zijn samen namelijk goed voor slechts 52% van de zetels in de meest recente peiling van Maurice de Hond.

En aangezien het onwaarschijnlijk is dat de PVV gaat meeregeren zijn bovenstaande partijen een vijfde partij nodig om tot een meerderheid te komen. Een combinatie van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks lijkt dan waarschijnlijk en zal met de scepter gaan zwaaien. Dat zou dan een regenboogcoalitie zijn dat boter noch vis biedt, maar wel schimmig opereert en verstandelijk beperkt is.

Kortom de ideale mix om Nederland nog eens vier jaar aan het lijntje te houden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

164 reacties

 1. Mezzadra

  Het FvD is in rap tempo aan het verdampen. Dat is natuurlijk een verheugende ontwikkeling.

  1. Blitzkrieg

   Mezzadra : Help Beukman… Ik wil inhoudelijk reageren, maar het lukt niet.

  2. Groeneveld

   Mezzadrama, je bent een rancuneuze ouwe lul.

   PVV en FvD bij elkaar zijn groter dan de VVD. Deze ondergangspartij is inmiddels 9 (!) procent van zijn electoraat kwijt. Dat is een verheugende ontwikkeling.

   1. Mezzadra

    Niet zo schelden, Groeneveld, dat komt nogal dom over.

    1. Vlaswiek

     Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

     1. Rechtsaf

      Ik hoor bij een reactie van de aandoenlijke altijd dit; pffffrrsssrrffffffttt

   2. Julian

    Wie is hier rancuneus? Alles wat je bij elkaar optelt is groter dan de VVD…

  3. cuoretx

   Ach je lult uit je linkse nek man, en daarbij peilingen plf M hond de PvdAmsn . F De aan het verdampen zou je graag willen

  4. Buzz68

   Mezza
   Wanneer dringt de realiteit tot je door.
   FvD nu 2 zetels -straks in ieder geval meer dan 10. Reken het percentage uit -en kom zelf ook tot de conclusie … de winnaar wordt?

 2. tonna

  De huidige parlementaire socialistische democratiën hebben hun tijd gehad,verdunnende coalitie’s,buitenspel zetten van ongewenste partijen,kiezersbedrog,plucheplakkers,te jonge en inefficiënte politici,voordeeltjes verlenen!
  Het enige dat nog soelaas biedt om een geordende samenleving te verkrijgen,is directe democratie met een technocratische volksvertegenwoordiging!
  Dat betekent vooral geen stoeltjes vullen naar quotum en vriendjespolitiek,maar naar kunde en ervaring!
  Politieke minkukels waren dan allang van het podium verdwenen!

  1. claus

   tonna,
   In Zwitserland is een soorgelijke regering,het werkt daar prima!
   Een land zonder de problematiek van amateuristische politieke clubjes zoals Rutte3!

   1. DidiMadloba

    Zwitserland heeft een traditie van referenda maar tegenwoordig leiden die ook tot gedoe.

    Zwitserland heeft natuurlijk ook gewoon een Parlement.

    1. Henkdetenk

     @didimadloba de huistr@l en t#rrel suggereert dat in Zwitserland de referenda tegenwoordig een gedoe is, voor linksen en de eu wel die de macht over het Zwitserse volk en de daarmee goeddraaiende economie graag willen innemen en plunderen.
     Linkse mensen zijn over het algemeen parasieten op de hardwerkende en ondernemende mensen.

  2. Piet51

   @tonna
   “Het enige dat nog soelaas biedt om een geordende samenleving te verkrijgen,is directe democratie met een technocratische volksvertegenwoordiging!”

   Een technocratische volksvertegenwoordiger is een contradictio in terminis, onzin dus eigenlijk. Hoe vind je die, niet gek voor iemand met een IQ van 51, toch?

   Wat denk je dat technocraten in Engeland met het brexit-referendum zouden hebben gedaan, die met hun deskundigheid en ervaring de huidige problemen zouden hebben voorzien? Niet uitvoeren natuurlijk.

   1. Groeneveld

    Wat Tonna bedoelt is een referendumdemocratie met een kenniskabinet dat de volkswil uitvoert. En geen dictatoriale regering (Piet51 verstaat dit blijkbaar onder een technocratisch kabinet) dat de volkswil (Brexit) naast zich neerlegt.

    1. Piet51

     @Groeneveld
     Lees eerst wat normaliter onder een technocratische regering wordt verstaan. Dat zijn geen politici die wel of niet de wil van het volk uitvoeren, maar deskundigen die doen wat hun vaktechnische kennis en ervaring hen ingeeft. De wil van het volk is daarbij ondergeschikt. Daarom, technocratie en het volk vertegenwoordigen gaan moeizaam samen.

     1. Groeneveld

      Piet, doe niet zo verstard en rigide: je hebt echt de souplesse van een betonnen telefoonpaal.

      Natuurlijk bedoel ik een combinatie van de twee uitersten: een referendumgestuurde democratie met vakkennisministers die zo goed mogelijk uitvoering geven aan de volksbesluiten.

      Gebruik je fantasie en probeer het je voor te stellen. Lukt ‘t? Of moet ik het voor je uittekenen?

     2. Piet51

      @Groeneveld
      Ik ben simpel van begrip, je gaf het zelf al vaak aan en nu ook weer. Dank, dat je me bij de les houdt. Dus heb s.v.p. een beetje geduld met me; meestal lukt het dan wel.

      In een referendumgestuurde democratie kan een door vakkennis en ervaring gestuurde minister niet functioneren.
      Als het volk in al haar wijsheid iets heeft besloten, zal een vakkennisgestuurde minister daar niet zo maar uitvoering aan willen geven.

      In een technocratie zal de beste man of vrouw vakminister vooral zijn/haar eigen kennis en ervaring volgen. In de literatuur, ik lees namelijk toch ook nog wel eens wat, wordt v.w.b. technocratie gesproken van de “alternatiefloosheid van de beleidsoplossingen der experts (de vakministers dus)”.

      In een referendumgestuurde democratie moet je ministers hebben die gewoon alleen maar uitvoeren wat hen opgedragen is en vooral niet teveel nadenken; hun ambtenaren moeten dat ook niet doen, want het volk bepaalt en zet haar wijsheid in.

      Op deze manier gedefinieerd staan populisme en technocratie lijnrecht tegenover elkaar. Een populist kan m.i. nooit pleiten voor technocraten als minister of hij heeft geen idee wat dat inhoudt.

      Tip: google eens op “technocratie” en “democratie”.

     3. Groeneveld

      Piet, nog een maal: we gaan een nieuw opzetje uitproberen – rReferendumgestuurde democratie met uitvoerende vakministers. Er zijn zat specialisten te vinden die WEL aan de uitkomsten van referenda uitvoering willen geven. Laat het bestaande los, probeer eens out of the box te denken. Hoewel ik begrijp dat dat voor een extreemlinkse marxist als jij bijna onmogelijk is: de gestaalde kaders zijn niet zo soepel.

      Ok, de Brexit. De referendumuitslag staat vast, de uitgekozen vakministers gaan dit uitvoeren. En dan niet de politiek gebonden kartelministers, maar een ploeg die speciaal is geselecteerd om een vloeiende en vlotte afwikkeling te realiseren.

      Het betekent ook dat er roulerende ministerschappen zijn, of meerdere ministers tegelijk op een departement. Steeds wordt het specialisme gezocht dat het beste uitvoering kan geven aan bepaalde projecten. Een politieke binding is ongewenst.

      Dus nu niet meer aankomen met wat het volgens Wiki betekent, gewoon een eindje meedenken, anders komen we nergens.

   2. Heinrich

    piet/
    Het is overduidelijk wat tonna schrijft,je krijgt van mij een brevet van onvermogen en woordblindheid!

    1. Piet51

     @Heinrich
     Wat tonna schrijft is weliswaar overduidelijk maar verder complete nonsense. Zie mijn eerdere bijdragen over technocratie en democratie/volksvertegenwoordiging.

   3. Blitzkrieg

    Piet51 : Waarom je altijd je IQ wilt etaleren is me onduidelijk. Een IQ van 51 is niet bepaald iets om trots op te zijn. Ik snap dat je tijdens de dagbesteding vaak complimentjes krijgt, hier op DDS ligt dat een beetje anders.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     Het is me al tientallen keren voorgehouden, naast een heleboel andere mij vaak onbekende scheldwoorden, dat mijn IQ ongeveer 51 bedraagt. Om te voorkomen, dat ik er zelf in ga geloven, probeer ik nu die opmerkingen voor te zijn. Ik heb de indruk, dat mijn deelname hier het gemiddelde IQ flink opstuwt en dan hoef ik helemaal niet zo hoog te scoren.
     Jouw flauwe plaagstootje over de dagbesteding zegt meer over jezelf dan over wat dan ook.

     1. Blitzkrieg

      Piet51 : Je moet ophouden jezelf naar beneden te halen. Ik ken iemand van zeer dichtbij met een IQ van in de 50, het vergt dagelijks heel wat hang en vliegwerk. Kan je beloven dat je qua intelligentie geenszins bent te vergelijken met deze persoon. Ik ben er niet om je naar beneden te trappen, maar als je je als een idioot presenteert kan ik je niet serieus nemen. Wees en vent, ga stevig in je laarzen staan, claim je ruimte voor jouw mening. Je zal zien dat als je je houding verandert dit te zien zal zijn in de reacties op DDS en je echte leven. Jouw mening is net zo valide als die van een ieder ander. Eigenwaarde en zelfrespect, ik hoop dat je dat van mij mag leren, ik hoop dit terug te zien in je komende reacties.

      Een ieder die nu denkt allerlei flauwe tering opmerkingen te kunnen maken, kan wat mij betreft de ellende krijgen.

     2. Groeneveld

      Blitzkrieg, een bijkomende vereiste is dat Piet51 ook zijn arrogantie en betweterigheid bijstelt. Dat zijn twee aspecten die bij de meeste DDS reaguurders kwaad bloed zetten.

      Als hij naar een echt debat streeft en samen de diepte in wil gaan, denk ik dat hij alle ruimte krijgt op DDS.

     3. merlot

      “een bijkomende vereiste is dat Piet51 ook zijn arrogantie en betweterigheid bijstelt.”

      Arrogantie en betweterigheid is nu juist iets dat kenmerkend is voor (bijna?) alle linkse trollen die hier komen.

      Ken jij een uitzondering op de regel?

     4. Mezzadra

      @Groeneveld,

      Piet51 is inhoudelijk sterker dan nagenoeg iedereen op dit blog. Dit wordt door de mensen die hem niet kunnen bijbenen arrogant en betweterig genoemd.

      Je woede duid ik als frustratie. Piet is een maatje te groot voor je.

     5. Groeneveld

      Merlot, ik heb even alle trollen de revue laten passeren en moet beamen dat je volkomen gelijk hebt. Ze barsten allemaal van de arrogantie en betweterigheid. Wellicht is EU kok een uitzondering – die is gewoon dom.

     6. Vlaswiek

      De aandoenlijke, hij dankt God voor de moord op Fortuyn, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     7. Mezzadra

      De opstelling van merlot op dit blog wordt zeker gekenmerkt door arrogantie en betweterigheid maar dat komt altijd een beetje pedant over. Hij is inhoudelijk geen hoogvlieger en heeft zichzelf ook emotioneel niet in de hand. Niet zo’n sterke debater die meer op de man dan op de bal speelt dus.

     8. Blitzkrieg

      Groeneveld : Dat denk ik ook, heb zelf een ontiegelijke hekel aan arrogantie. Misschien komt het bij Piet voor een deel voort uit onzekerheid, wat mij betreft hoeft dat echt helemaal niet. Eigen mening en daar als een blok voor staan, is helemaal goed. Trollerij, pesterij of arrogantie met een hoop 🙂 ’s is uiteraard een heel ander verhaal.

      merlot : Zo 1,2,3 ken ik daar geen uitzondering op. In het echte leven is het niet anders, ben de vriendschap van linkse kennissen kwijtgeraakt door een hele normale discussie onder het genot van een biertje. Ben hier helemaal klaar mee. Als mijn mening gerespecteerd wordt, heb ik met weinig mensen problemen.

      Piet51 : Met de meeste mensen op DDS kan je een prima discussie hebben, doe jezelf niet tekort.

     9. merlot

      @ Groeneveld: EU kok heeft inhoudelijk inderdaad weinig tot niets te melden. Watcher evenmin. Ze horen tot een ander soort trol dan de pretentieuze types vol eigendunk als Messadrama, Pietje, MadDidi en ook Beukman. De laatste is minder aanmatigend maar valt helaas in dezelfde categorie.

     10. Blitzkrieg

      Piet51 : Kijk! Zo probeer je een keer serieus te zijn, en zo heb je twintig trollen om je heen. De allergie voor arrogantie komt ergens vandaan zoals je ziet.

      Mezzadra : Je bent de kindertijd nog niet ontgroeid. Doe nog maar eens zo’n opmerking, zo ben je net een gifslang die gemolken word.

     11. Vlaswiek

      “een gifslang die gemolken wordt.”

      Hij is de aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

     12. Groeneveld

      Merlot: Beukman heeft een typisch gevoel voor humor (geen dus) maar probeert met regelmaat iets te onderhouden wat op een discussie lijkt.

      Jammer dat hij al zijn credits steeds weer verspeeld door ongenood voor Mezzadrama en Meriadoc in de bres te springen.

     13. Ron

      Piet.
      Je zet jezelf in de slachtofferrol door de opmerkingen dat je een IQ van 51 hebt een dat je daardoor andere voor moet zijn want anders ga je het geloven.
      Maar die opmerkingen komen voort uit jouw eigen irritante autoritaire neerbuigende houding naar andere hier.
      Quote:Ik heb de indruk, dat mijn deelname hier het gemiddelde IQ flink opstuwt en dan hoef ik helemaal niet zo hoog te scoren.// dat is zo’n opmerking die daar onder valt en wat dus aangeeft dat je zelf niet zo snugger bent als je denkt beter te zijn.
      Daarnaast heb ik niet zozeer mijn twijfel over jouw IQ, maar wel degelijk over EQ en SQ.

      En dat is precies wat iedereen ook zo irritant vind aan dat linkse volk, totaal geen ruimte hebben die lui voor andere meningen en andere meningen worden meteen geframed.

      De tweespalt wordt steeds groet door de arrogantie van links die d reactie van rechts daarop framed als oorzaak.

     14. Mezzadra

      Merlot en Groeneveld zitten een beetje hun wonden te likken.

      Het zij ze gegund.

     15. Rechtsaf

      Pietje zit in het midden met altijd een uitweg als hij is vast gel*lt en mezzadra bevestigdt dit steevast met een slappe ruggengraat reactie

     16. Rechtsaf

      @Ron pietje51 heeft het empathisch inlevingsvermogen van een dronken aardbei en heeft een EQ van niks

     17. Blitzkrieg

      Mezzadra :
      Quote : “Een ieder die nu denkt allerlei flauwe tering opmerkingen te kunnen maken, kan wat mij betreft de ellende krijgen.”

      Alsjeblieft, hij is voor jou.

     18. merlot

      Blitzkrieg schreef: “In het echte leven is het niet anders, ben de vriendschap van linkse kennissen kwijtgeraakt door een hele normale discussie onder het genot van een biertje.”

      Ik herken het. Een groot deel van de familie van mijn vrouw is EXTREEM links. Drie zussen. De oudste is onderwijzeres en heeft altijd links gestemd maar ze valt nog mee (al is het wel een dominant type). Haar kinderen zijn extreemlinks. De jongste zus stemt PVV maar heeft een zoon die een gooi doet naar het kampioenschap links-zijn.

      Vorig weekend was er een familie-bijeenkomst. De linkse zonen allen met een lange baard (moslim-style) en een soort hippie-pet op (dat schijnt de nieuwe modetrend op de uiterste linkervleugel te zijn). Ik beschouw die jongens als freaks. Elke keer als ik ze zie (en dat is gelukkig niet vaak) zijn ze weer een stapje verder van het padje af. Let wel: ze zijn allemaal volwassen.

     19. Ron

      Precies merlot
      De kloof wordt steeds groter.
      In mijn familie idem dito, schoonouders links schoonbroer ook.
      Geen contact meer mee.

     20. Mezzadra

      Ik zie het voor me, merlot, een knorrige oude rechtse oom die zich suf zit te ergeren aan de vrolijke linkse jongelui.

      Geestig.

     21. Blitzkrieg

      jongelui = jongelul

     22. Piet51

      @Ron, e.a.
      Nu we toch zo gezellig bezig zijn, even onder ons. Je vindt dat linkse mensen zo weinig ruimte gunnen aan rechtse mensen. Laat ik je dit zeggen, en dit moet echt onder ons blijven, eigenlijk ben ik het wel met je eens. Politieke tegenstanders gunnen de ander heel weinig ruimte. En nog dit, en weer strikt onder ons, eigenlijk heb ik hier op DDS ook nog nooit een rechts iemand ruimte zien geven aan een ander van een andere politieke signatuur. Gek hè? Het grote verschil tussen rechts en links hier is het gebruik door sommigen van scheldwoorden. Als iemand in een stukje tekst van nog geen 10 regels erin slaagt om 10 scheldwoorden te gebruiken, kun je zo iemand toch niet in normaal Nederlands te woord staan. Mij kost het in ieder geval de grootste moeite. Mij wapen is dan mijn stijl, die hier arrogant genoemd wordt. Dat snap ik eigenlijk wel.

      Deze tekst zal ook wel weer niet goed vallen, maar dat vind ik dan wel weer vermakelijk.

      Ik ben heel tevreden met mijn IQ, hoewel ik het nooit heb laten meten. Anderen menen dat het niet meer kan zijn dan 51, en dan doe ik het daar maar mee, wat maakt het uit? Ik ben ervan overtuigd, dat ik veel meer belasting betaal dan de meesten hier als inkomen verdienen en daar ben ik ook heel tevreden mee. Ik werk er tenslotte hard voor.
      En, om te verwachten opmerkingen voor te zijn, ik ben met mijn IQ van 51 zo dom om een substantieel deel van dat inkomen ook weer weg te geven aan mensen die het beter kunnen gebruiken, zoals armen, migranten, derde wereld, etc. Wel voor zover mogelijk fiscaal aftrekbaar, zodat jullie er indirect ook aan meebetalen, want zo gek ben ik nu ook weer niet.

      Kortom, ik vermaak me kostelijk en hoop nog wat langer hier mee te mogen doen, ………….. als jullie tenminste een beetje aardig blijven doen. De voorgaande teksten gaven voor een deel enige hoop, een aantal ook in het geheel niet. Mezzadra, dank voor je lof.

     23. Ron

      @ Piet.
      Je richt je antwoord tot mij, maar niet inhoudelijk op wat ik schreef.
      Verder kan ik me niet herkennen in wat jij hier karakterschetst, althans in het algemeen mocht het over Mezza gaan dan heb ik inderdaad hem een walgelijk sujet genoemd. Als je de aanleiding daartoe leest en enige empathie voor de nabestaanden kan opbrengen snap je mij en dan ben ik nog redelijk mild geweest.

      Dan links vs rechts.
      Ook dat is een gevolg, jij lokt reactie uit met je gedrag. Dat is wat links ook doet en daarvoor was altijd ruimte, maar als links bij weerwoord standaard de laagopgeleiden kaart trekt of tokkie kaart enzovoort, dan gaat je gesprekspartner inderdaad verstarren.
      En zie het resultaat, maar ook dat rechts dat toegeeft maar links geen millimeter toegeeft en blijft geloven in hun oneindige wijsheid en zo ongelooflijk arrogant zijn in hun uitdraging daarvan.

      Links heeft op heel veel punten gewoon ongelijk en verdedigen dat met een hoop verzonden onzin.
      Maar links wil ook niet inzien dat rechts wel eens gelijk kan hebben want waar komt dan die massale onvrede vandaan?
      Links geeft dan de schuld aan de foutieve informatie vanuit foute media.
      Maar mocht dat gedeeltelijk foutief zijn dan ook daar komt ergens die onvrede vandaan.
      En dan zijn we terug links en de linkse politiek luistert niet naar de rest van het volk.
      Getuige de uitspraak van Schouten “mijn wil wordt wet” en Jesse Klaver op het eerste protest.

      Zo’n substantieel klein groepje links is zo het bloed onder de nagels van de rest uit aan het halen en dwingen maar door dat er geen andere oplossing is dan opstand.

     24. Ron

      Herstel.
      Ik schrijf dat er geen andere oplossing is dan opstand.
      Dat moet zijn dat mensen geen andere oplossing meer zien.

      Kijk wat er gebeurt met kick out zwarte Piet.
      Die groepering gaat niet in gesprek maar dreigt en zet de situatie op scherp.
      Mensen voelen zich daardoor onveilig in hun nabijheid en reageren daarop met noodweer, en dat wordt dan weer uitgemeten als rechts geweld.
      Mensen kijken voortaan dwars door de leugens van de media heen en zien steeds die verdeling en hokjesplaatsing, dat worden ze beu.

     25. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quotes :
      “Mij wapen is dan mijn stijl, die hier arrogant genoemd wordt”
      “Deze tekst zal ook wel weer niet goed vallen, maar dat vind ik dan wel weer vermakelijk.”
      “Ik ben heel tevreden met mijn IQ, hoewel ik het nooit heb laten meten.”
      “Ik ben ervan overtuigd, dat ik veel meer belasting betaal dan de meesten hier”
      “ik ben met mijn IQ van 51 zo dom”
      “Mezzadra, dank voor je lof.”

      Na deze discussie is jouw samenvatting : stijl, vermakelijk, tevreden met IQ, belasting en dank aan Mezzadra.

      Ik ben sprakeloos, had echt iets beters verwacht. En niet gaan lopen ziele-pieten, heb geen enkele behoefte aan ik-ben-dom-mijn-iq praatjes.

  3. Marija

   Mee eens !

   1. Marija

    Met tonna bedoel ik

 3. Toverkol

  Dan is de laatste strohalm voor werkend Nederland verdwenen.
  En zal werken geen zin meer hebben.
  Zo zal links weg kijkend Nederland er achter komen dat voor geld gewoon gewerkt dient te worden.
  Misschien heb je wel gelijk wanneer je broeders waar nu nog voor gezorgd wordt ineens niet meer voor gezorgd kan worden…
  En zal het ook een heuglijk feit zijn….

  1. Mezzadra

   Alleen rechtse mensen werken. Linkse mensen hebben allemaal een uitkering.

   Het moet niet gekker worden.

   1. Blitzkrieg

    Mezzadra : Inderdaad, ook daarom FvD of PVV.

   2. claus

    “links Nederland” heeft het vreselijk druk met de organisatie van onnodige klimaatdemonstraties en verdere links georiënteerde economie ontwrichtende acties!
    Groepsverzamelingen op het Malieveld,eensgezind tegen elkaar schurken, is hun toppunt van bijna orgastische vreugde!

    1. Mezzadra

     Ik dacht dat de demonstraties de afgelopen weken toch vooral door boze boeren werden georganiseerd.

     1. Blitzkrieg

      Mezzadra : Binnenkort de bouwers, leraren en verplegend personeel.

     2. claus

      mezzadra,
      De acties van de boeren behoren tot de “economie reddende” demonstraties!
      Deze acties zijn uiteraard in het landsbelang en daarom bewonderingswaardig!

     3. Mezzadra

      Dit standpunt deel ik niet met je, Claus, de boeren remmen de economische ontwikkeling door zich te verzetten tegen de onvermijdelijke halvering van de veestapel.

     4. Groeneveld

      Een halvering van de veestapel is nergens voor nodig, domme jongen: verstarde, rigide, verkokerde en blinde dombo’s zoals jij kunnen alleen doemdenken en nooit innovatieve oplossingen nastreven.

      Lees en geniet: ht*ps://www.geenstijl.nl/5150229/ga-zelf-eens-op-een-boerderij-kijken-dan/

     5. Ron

      Punt 1 jij zegt dat de boeren de economisch ontwikkeling remmen door zich te verzetten tegen halvering veestapel.
      Wat denk je wat de economie doet als ze toegeven en die veestapel halveert?

      Punt 2 jij zegt dat nu voornamelijk de boeren demonstreert wat gedeeltelijk klopt.
      Eerst demonstreerde alleen links en merkte economie niets van, moet jij eens opletten als werkend rechts Nederland gaat staken.

     6. Henkdetenk

      @ron 1000% mee eens en er valt geen speld tussen te krijgen.

     7. Ron

      @henk
      Dat zullen die linkse wappietrollen waarschijnlijk wel gaan proberen.

      Piet met valse cijfers en de rest met een heleboel tekst die in nietszeggende volgorde staan.

      En Mezza waarschijnlijk op de man.

     8. Mezzadra

      Zolang die halvering van de veestapel niet plaatsvindt, beste Groeneveld, liggen honderden bouwprojecten stil.

      Zo ingewikkeld is dit toch niet om te begrijpen?

     9. Groeneveld

      Je hebt het artikel niet gelezen in mijn link. Vandaar dat je nu zo dom praat.

     10. Ron

      Wat zei ik je Henk.

      Enigste is dat Mezza niet op de man speelt, maar zich wel verspreekt door aan groeneveld op mijn vraag te antwoorden over de economie. EN DAT TERWIJL HIJ MIJ HAD BELOOFD ACHTER EEN SCRIPT TE ZETTEN.

     11. Henkdetenk

      @groeneveld ach @mezzadra zit hier de hele dag fact free te reageren met domme opmerkingen, so what’s new.

   3. Jv

    Ik weet niet anders! Als ik in mijn omgeving kijk, zie ik alleen maar linkse steuntrekkers, moslims die nooit werken, dus slampampers die liever lui dan moe zijn, sociale potverteerders die niet meer uren willen werken omdat anders hun inkomen boven de toeslagen grenzen komen.
    Ik ken er wat die een inkomen met een baan hebben van 1300 euro, (werkt 24 uur), maar wel een netto maand inkomen heeft van ruim 2200 euro ivm allerlei toeslagen. (Toeslagen voor Zorg, kinderbijslag, verontreinigingsheffing, ontroerendgoed belasting, waterschap belasting, kindgebonden budget, sport, OV vergoeding, studie, etc, etc.)
    Wilt u zeggen dat links niet de door rechts gevulde potten plundert?
    Doe je werk en verdiep je eens hoe links ons land naar de kloten helpt!
    Rechts maakt hier geen gebruik van want die hebben in de meeste gevallen allemaal een goede baan ( hoger opgeleid dan al die linkse tokkies)

   4. Henk Albarda

    Kijk eens computer trol, de waarheid begint eindelijk bij u binnen te dringen! Prachtig dat we nog meemaken dat u een vernietigend gegeven over uw eigen troepen bevestigt!

    1. Henkdetenk

     @henk….huh?

 4. Jumping

  Prachtig het Ruttekartel heeft nog maar 40% draagvlak, in de peiling van MdH.
  Wat een afgang.

  PVV en FvD 19%.

  Dus nog een klein stapje, dan zijn ze net zo groot.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Blitzkrieg

   Jumping : Er zijn al hele bevolkingsgroepen die te kennen hebben gegeven om te gaan staken. Die peilingen laat ik voor wat ze zijn, die komt goed. Als Rutte nog 1.5 jaar groene blunders blijft maken zitten we op rozen. Het gelijk van optimistisch rechts.

   1. Mezzadra

    Voorlopig lijkt Rutte met zijn ‘groene blunders’ zijn draagvlak slechts te vergroten, Blitz.

    1. Blitzkrieg

     Mezzadra : Iedereen heeft zijn eigen versie van de werkelijkheid. Als jij zegt dat het draagvlak aan het vergroten is zal het zo zijn.

  2. Blitzkrieg

   die komt goed = dat komt goed

  3. Piet51

   @Jumping
   Met een IQ van 51 begrijp ik niet alles meteen, heb begrip s.v.p. Als het door jou zo genoemde “Ruttekartel” 40% draagvlak heeft en PVV/FvD samen 19%, meen je dan echt, dat er voor PVV/FvD nog een klein stapje nodig is om net zo groot te worden? Met mijn simpele kijkk op de politiek kom ik op meer dan een verdubbeling van draagvlak, terwijl het draagvlak van PVV/FvD nauwelijks de neiging vertoont om groter te worden. Sterker nog, sinds de PS2019 is die combinatie alleen maar gedaald. Of zie ik iets over het hoofd?

   1. Blitzkrieg

    Piet51 : Je moet niet zo naar cijfertjes kijken. Heel Europa staat in vuur en vlam. De onvrede in Nederland is gegroeid tot gevaarlijke niveaus. Deze cijfers geven aan dat er geen enkel draagvlak is een dat mensen paniekerig heen en weer ballen. Ik wens Rutte dichte ogen en vele groene blunders toe.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     Dat moet je dan niet in mijn richting, maar aan Jumping zeggen. Hij schermde met cijfertjes en die nuanceer ik slechts.

     1. Blitzkrieg

      Piet51 : Mijn poging tot nuance, niks anders. Moet ik het ook tegen Jumping zeggen, prima bij deze.

    2. Jumping

     @Blitzkrieg.

     Er staat iets te gebeuren, de knullen op stee, zijn zeer druk op deze Zondag.

     Vandaag op Zondag, een giga drukte in de polder, het rooien en het transport van fritesaardappels en het kneuzen en transport van maïs.

     Het droge weer is zeker van invloed, maar ook iets wat er komende week gaat gebeuren.

     Ik geef het wel door, als de knullen gaan actie voeren.

     Rutte is het slechtste,wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

     1. Blitzkrieg

      Jumping : Geloof me, ik wacht slechts op een plaats en een tijd. Tijd voor revolutie.

   2. Ron

    Tja Piet als de 1 groter wordt, dan wordt de ander kleiner.

    Dus het gat is inderdaad niet zo groot, 11 van de VVD eraf naar PVV en FVD dan zijn ze er al.

    1. Piet51

     @Ron
     Je hebt helemaal gelijk, maar dan moet je ook consequent zijn. Van VVD naar PVV/FvD zou kunnen. Maar wat dacht je van SP naar PvdA, of GL naar PvdA, of PvdD naar D66, en ga zo maar door. Feit blijft, dat in de redenering van Jumping de combinatie PVV/FvD moet verdubbelen en dan de ander dan niet moet groeien. Theoretisch kan het, maar is het ook waarschijnlijk…???

     1. Ron

      Ja dan ook.
      Als PVV en FVD stemmen er bij krijgen.
      En VVD verliest zijn stemmen aan PVV FVD Sp enzovoort betekent dat nog dat er niet meer om PVV en FVD heen kan worden gelopen.

      GL zal waarschijnlijk niet veel zouden aan de dijk zetten.

     2. Piet51

      @Ron
      Je verwachting staat bol van de als, als, als. En als aan die voorwaarden niet wordt voldaan? Laten we het afwachten.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  “Een combinatie van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks lijkt dan waarschijnlijk en zal met de scepter gaan zwaaien.”

  Zoals Baudet zo poëtisch kan verwoorden. Het partijkartel blijft voorlopig aan de macht

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   🙂 🙂 🙂

   1. Blitzkrieg

    Anne : Lachen om je eigen grap, of was je vergeten van nick te wisselen.

    1. Isengrijn

     Ik denk het tweede! @Blitzkrieg

    2. claus

     blitzkrieg,
     ASS is het vrouwelijk alterego van mezzadra,het is een psychische noodzakelijkheid,immers hij is transgender!
     Zijn vrouwelijke kant moet ook tot uitdrukking kunnen komen,vandaar!

  2. musicmaniac

   Hij, zij, het is zo dom dat hij, zij, het om zijn/haar eigen grapje moet lachen. Hij, zij het weet even niet wie hij, zij, het, is. Maar wat wil je dan ook met een I.Q. die op het niveau der cijfers achter Windows staat. Zelfs een neet is nog intelligenter!

   1. Mezzadra

    Weer een sterk inhoudelijke reactie, musicmaniac, met debaters als jij komen we er wel.

    1. Blitzkrieg

     Mezzadra : Sterk inhoudelijke reacties, ook jou kan ik er niet vaak van beschuldigen. De samenleving polariseerd steeds verder en jij gooit elke dag olie op het vuur, sommige vinden dat je sart en treitert, ik vind het slechts kinderachtig. Je kan ook vinden dat klimaatbeleid fantastisch is, immigratie geen grenzen heeft, stikstofbeleid de hemel in prijzen en ISIS terroristen willen terug halen maar de maatschappij verandert er niet door. Zelfs als je “in al deze dingen gelijk zou hebben” leven we steeds meer in een gepolariseerde samenleving waarin mensen elkaar de hersens in slaan. Dit is een gelijk waarin jij zelfs met alle waanzin van de wereld niet omheen kan. Je kan je ogen ervoor dichtdoen, sarren of pesten, uiteindelijk ligt de schuld bij jou en vergelijkbare mensen. Mijn overtuiging is in de loop der jaren nog sterker gegroeid, de polarisatie is niet slechts een consequentie van het gevoerde beleid maar doelbewuste kwade opzet.

     1. Mezzadra

      “Je kan ook vinden dat klimaatbeleid fantastisch is, immigratie geen grenzen heeft, stikstofbeleid de hemel in prijzen en ISIS terroristen willen terug halen “

      Ik zou dat kunnen vinden maar dat is niet het geval.

      Het klimaatbeleid is noodzakelijk en dat geldt evenzeer voor de noodzaak de stikstofuitstoot terug te dringen. Fantastisch is dat niet, het is heel vervelend dat het noodzakelijk is.
      Immigratie kent wel grenzen en ik ondersteun het beleid immigratie zoveel mogelijk te beperken.
      Ik vind dat we een verplichting hebben jegens Nederlandse IS-gangers, met name jegens de onschuldige kinderen. Terroristen doen te worden vervolgd.

      De stropop betreft een drogreden in het debat. Wees er voorzichtig mee, je zet jezelf voor gek.

     2. Blitzkrieg

      Mezzadra :
      Quote : “Ik zou dat kunnen vinden maar dat is niet het geval.”
      Moet je het niet elke dag opnieuw weer propageren, je ben een ras-sardonist.

      Je gelooft je eigen woorden niet eens, laat staan dat je mij hiervan kan overtuigen. Je bent niet consequent en daardoor totaal ongeloofwaardig, je sardonische ironie helpt ook niet echt.

      Mijn stopop bevat een drogrede? Welke dan? En dan dat laatste zinnetje “je zet jezelf voor gek”, het is zo goedkoop en gemakkelijk, volgens mij heb je helemaal geen zin in deze ongemakkelijke discussie.

     3. Groeneveld

      Blitz, je kunt er zeker van zijn dat Mezzadra met de staart tussen zijn benen vertrokken is. Dat doet hij namelijk altijd als hij geen weerwoord meer heeft.

     4. Mezzadra

      @Blitzkrieg, een stropopredenering betreft een drogreden volgens welke je de opponent standpunten in de mond legt die hij niet uitsprak.

      Daaraan maakte je je schuldig en dat legde ik even uit. Het is een tamelijk armoedige debattruc.

     5. Blitzkrieg

      Mezzadra : Jij ventileert deze standpunten elke dag, vergezeld door vele 🙂 . Volgens mij heb ik hierin alle gelijk van de wereld.

      Voor nu zal ik het laten zitten, ik heb geen zin in een welles-nietjes spelletjes. Het ging om de conclusie en die is onontkoombaar. We leven in een maatschappij die niet eerder zo gepolariseerd was, en als we hier niet snel iets aan doen gaat het echt gigantisch uit de klauwen lopen, dan kom je niet meer weg met persoontje-wijzen en racisme geschreeuw.

   2. Piet51

    @musicmaniac
    Je wekt niet de indruk precies te weten wat een neet is, namelijk een eitje. Dan ben je waarschijnlijk zelf een NEET (volgens Wikipedia: NEET is an acronym that stands for “Not in Education, Employment, or Training”. It refers to a person who is unemployed, not in school or vocational training).

    1. Henkdetenk

     @mallepietje’s nick word ook even opgetrommeld door de huistr@l en t#rrel, gewoon omdat hij zich klem heeft gel#ld met de andere nicks.

 6. Sergeant Monty

  “En aangezien het onwaarschijnlijk is dat de PVV gaat meeregeren”

  Als Wilders aangeeft niet met de VVD te willen regeren waar Rutte deel van uitmaakt.
  Zet je je zelf en je adepten natuurlijk zelf buitenspel.

  Misschien dat Wilders zelf een coalitie kan gaan vormen met partijen die het meest met hem overeenkomen.

 7. Nep

  FVD is aan het vervagen, ze zullen nooit kunnen reageren als ze onzin blijven uitkramen. Ontkenning, verkeerde jaartallen. Baudet je bent passé!

  1. Mezzadra

   Ik zie hier ook nog niemand steun voor Baudet uitspreken, Nep.

   1. Blitzkrieg

    Mezzadra : En jij had dat verwacht, het blijft wel kartel politiek. De hangende pootjes komen in 2021 wel.

    Nou Beukman, het kommentaar van Mezzadra was weer eens op het waanzinnige af, heb mijn best gedaan nog enigszins inhoudelijk te antwoorden, wat vind jij is het gelukt?

   2. Vlaswiek

    De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

    Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

 8. Response

  Het zijn slechts peilingen. Dat de kabinetten van de afgelopen 4 jaren de burgers in financiële zin hebben uitgekleed mag helder zijn. Bij continuering van dit beleid waarbij men lak heeft aan de mening van de burger, zal dat alleen maar meer worden. Kijk alleen naar de bizarre klimaatgekte, de weer toenemende immigratie en het niet handhaven in de breedste zin van het woord, dat kost de maatschappij wederom bakken met geld. Met de huidige hypocriete kliek aan de macht zal dit alleen maar meer worden.

 9. Marija

  Dan moeten wij komende verkiezingen zorgen dat PVV de grootste partij wordt.
  Wel in het vertrouwen dat de verkiezings uitslagen niet gemanipuleerd kunnen worden en VVD profiteren zal.

  1. Sans Rancune

   Alle lezers en sympathisanten van DDS krijgen dat niet voor elkaar. Voor een zetel heb je nog al wat stemmen nodig. Zijn die er?

   1. Blitzkrieg

    Sans Rancune : 1.5 jaar tot de verkiezingen is een lange tijd, mijn aanname, een grote verschuiving waar de PVV zeker deel van gaat uitmaken.

  2. Blitzkrieg

   Marija : Zoals je wel weet ben ik zelf een FvD stemmer. Hoe meer stemmen de PVV krijgt hoe normaler deze partij voor het volk zal worden, dit op zich zelf heeft al een grote aanzuigende werking. Daar boven op is onze maatschappij zo waanzinnig geworden dat mensen zelf voor “de extreme tegenstem” gaan. Kijk wat er in Europa allemaal aan de hand is, het is overal herrie.

   EUROPA STAAT IN BRAND – DE JENSEN SHOW #32
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=rH-Dj0L0c_8

   Laat je niet gek maken, vaar je eigen koers. Dit gaat helemaal goedkomen, optimistisch rechts is in opkomst.

 10. Original NL

  Quote….Momenteel wordt Nederland bestuurt door een coalitie van welgeteld vier partijen, namelijk VVD, CDA, D66 en ChristenUnie……
  Moet zijn:
  Momenteel wordt Nederland kapotgemaakt door een coalitie van welgeteld vier partijen, namelijk VVD, CDA, D66 en ChristenUnie!
  Waarvan akte!

 11. Chauvinist

  Hoewel ik altijd tegen een kiesdrempel ben geweest lijkt me dit zo langzamerhand toch wel noodzakelijk te worden. Bijvoorbeeld voor zittende partijen bij toekomstige verkiezingen een minimum van 5 zetels en anders kom je niet in de Kamer. Voor nieuwe partijen die voor het eerst in de Kamer komen een minimum van 2 zetels (bij volgende verkiezingen ook 5). Voor SGP (een partij ouder dan 100 jaar) mag wat mij betreft een uitzondering worden gemaakt. Een verbod op DENK en andere partijen met islamitische signatuur is urgente noodzaak, dit soort partijen zouden NOOIT enige zeggenschap mogen hebben in dit land!

  1. Mezzadra

   “Een verbod op DENK en andere partijen met islamitische signatuur is urgente noodzaak”

   Dit is een fascistisch standpunt. Volledig in strijd met onze Grondwet.

   Hoe krijg je het uit je strot!

   1. just saying

    Steek die moslimvriendelijke uit 1848 stammende Grondwet maar lekker in je door moslims uitgewoonde reet mozzarella.

   2. Piet51

    @Mezzadra
    Nog erger, want de SGP gaat vrijuit, omdat ze blijkbaar nuttig zijn. Dat riekt naar clientelisme, zoals dat in andere, minder democratische systemen, soms voorkomt. Het fascisme is één van zulke voorbeelden.

   3. Vlaswiek

    De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

  2. Henkdetenk

   @chauvinist een hele goede gedachte over de islamitische partij om die te weren in Nederland.
   De huistr@l en t#rrel zit alweer stampvoetend en als roepende in de woestijn te schreeuwen met hoogopgeheven vingertje fascist en etc… De zielepoot.

 12. Duckday

  Stem NU GEWOON PVV of FvD slechter dan nu kan niet

  Daarna NL exit
  Wat heeft de EU en EURO ons nu voor voordeel welvaart werkgelegenheid gebracht voor de NORMALE /MAN/Vrouw in Nederland Wat zijn we er op vooruit gegaan
  Ons land loop vol met gelukszoekers straten staan vol met buitenlandse kentekens
  Huizen prijzen stijgen tot onbetaalbaar zorgverzekering kunnen de meeste mensen niet meer opbrengen
  Huur huizen zijn alleen voor kom maar binnen
  Dus om het tij te keren stem gewoon PVV of FvD laat U niet bang maken want dit kabinet is een voor stander van NEP NIEUWS

 13. goedisfout

  België deed het anderhalf jaar uitstekend zonder regering en ook Rutte was in zijn demissionaire tijd op z’n best zo zonder bodemloze prestigeprojecten. Ik zou zeggen kabinet val maar en nieuwe verkiezingen nu.

 14. Mieremet

  Het is vlees nog vis, of boter bij de vis. Je haalt twee gezegdes door elkaar.

 15. Mieremet

  Kerk en staat gescheiden, GEEN religieus gekleurde partijen meer. Is niet van deze tijd. Dus geen DENK en geen SGP of CDA.

  1. Ron

   Dat zou ook moeten zijn, de verzuiling was stop gezet.

 16. Veteraan

  Jezus wat een onzin !
  Daarmee bedoel ik natuurlijk de schijnbeweging naar Links van bovenstaande partijen en het napraten van elkaar en het gutmenschen virus waar ze allemaal aan lijden.

  Een andere onzin is de overvloed van reacties van Trollen zoals Piet 51, Mezzadrama [leuk gevonden !] en meer. Zgn inhoudelijk maar zo saai, ik lees geen woord wat afwijkt van hun overbekende strategie.
  Nobel om deze jongens nog te woord te staan maar het gaat ze niet helpen want geïndoctrineerd tot op het bot.
  Kan er niet een virusje voor Linksaf denkende malloten worden uitgevonden.
  Ik laat dan het flesje wel vallen hoor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.