Sluw rampenkabinet komt met noodplan woonvesting, maakt zelfs 150 miljoen euro vrij voor extra stikstofuitstoot

Het sluwe kabinet Rutte 3 heeft aangegeven met een “noodoplossing” voor de stikstofcrisis te komen, maar dan alleen voor bouwend Nederland. Mooi dat de bouwers binnenkort aan de slag mogen, maar het kabinet laat hiermee wel achter haar kaarten kijken: ze meten met twéé maten.

Maar omdat het saneren van een paar boerderijen niet direct impact heeft op het grote publiek, kan het kabinet zich uitleven op individuele boeren. Die kunnen als achterblijvende gazelle’s eenvoudig worden opgejaagd, de kudde is immers al vertrokken. Dat staat in schril contrast met de “stikstofproblematiek” in de bouw.

Immers zijn tienduizenden -zo niet honderdduizenden- mensen afhankelijk van de bouw van nieuwe woningen. Om te voorkomen dat ook die mensen -die dus wachten op een woning- gaan morren vanwege het rampenbeleid van Rutte, kán een “oplossing voor de stikstofcrisis” snel worden gepresenteerd en wordt 150 miljoen euro aan belastinggeld vrijgemaakt voor de bouw van woningen, waarbij, jawel, stikstof wordt uitgestoten.

Ja u leest het goed, het kabinet betaalt bouwers om daarmee uiteindelijk gewoon stikstof uit te stoten en betaalt boeren om géén stikstof uit te stoten. Wauw! Het publiek moet natuurlijk koest blijven en dus kan dit”worden geregeld”. Zo werken ze, daar in Den Haag.

Nooit eerder was de politieke manipulatie zo eenvoudig te zien als vandaag en de bewindslieden voelen hierover natuurlijk geen enkele schaamte. Nee, dit is de modus operandi. Het nieuwe normaal zogezegd. De grootvizier van het CDA, Tweede Kamerlid Pieter Heerma, sprak in zijn wijsheid direct steun uit voor het fiduciaire bouwfonds:

“De bouw ligt stil en dat kan niet. Er moeten betaalbare woningen gebouwd worden en bouwbedrijven komen in de problemen.”

Straks wordt er dus weer gebouwd, gelukkig maar!

Daarover dus geen klachten, maar over de ongelijke behandeling van actoren is wel wat aan te merken. Zeker gezien de populistische keuzes van het kabinet, immers is de dreiging van de ontevreden massa’s blijkbaar wél voldoende motivatie om aan het werk te gaan, maar zijn de zorgen van individuele boeren van minder belang.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Kretoloog

  D’66 had er geen enkel probleem mee om de hele agrarische sector de nek om te draaien. Maar nu blijkt dat ook de bouw door hun maatregelen wordt getroffen, beginnen de Drammers66 te draaien. Want dat was dus niet de bedoeling. Het boerenland hebben de nepdemocraten hard nodig voor die honderdduizenden huizen voor al de asielzoekers die Jetten & Co naar Nederland wil halen. Dus de boeten mogen weg, maar de bouwers moeten alle ruimte en geld krijgen.

 2. van Urk

  Zolang er maar vijf kilometer buiten de grenzen van natura 2000 gebieden gebouwd word anders komt Jesse Klaver uw woning bulldozeren met een caterpillar met navolging van D66 vrijwilligers die heideplantjes op uw voormalige erf planten.

 3. Politiek Profeet

  Lees goed boeren van Nederland….Heerma is van het CDA, die vunzige gristelijke leugenaars en nsb partij ….die hebben jullie ouders,opa en oma jarenlang te vreten gegeven op het pluche, nu trappen ze de nieuwe generatie boeren in de stront.
  Laat die club maar afsterven met de rabobank erbij, cda en rabo hebben jullie boeren decennialang uitgevreten en jullie boeren worden nu letterlijk uitgescheten.
  Stem daarom zo snel mogelijk op de echte volks-en- boerenpartij de PVV en het Forum.

 4. Mar

  Allemaal boerenzonen hier?

  Als het kabinet niet met een noodoplossing voor de bouw had gekomen, was Rutte hier eveneens verketterd. Het wordt allemaal wel erg doorzichtig.

  1. Original NL

   Het “kabinet” heeft zijn handtekening weer eens onder een verdrag gezet waarvan ze de consequenties niet hebben gerealiseerd.
   Nu moet er met ons belastinggeld weer worden gelijmd..om hun eigen krankzinnigheid te verbloemen.
   Stem weg dat zooitje sukkels!!!

  2. Blitzkrieg

   Mar : Ben absoluut geen boerenzoon. De hele stikstof wetgeving is complete waanzin. Er moet gebouwd worden, asielzoekerscentra en huisvesting voor kansarme migranten die de voorkeur verdienen. Boeren worden uitgekocht zodat we nog meer ellende naar binnen kunnen halen. We hebben een schitterende agrarische sector, en die wordt opzettelijk de ellende in geholpen.

 5. Veteraan

  Goed idee toch, eindelijk meer huisvesting.
  Oh, wat ?
  Eerst naar statushouders ?
  Kut ik dacht dat ik eindelijk aan de beurt was, wacht al 15 jaar op een leuke sociale huurwoning.
  Nou dan koop ik nog maar wat zoals de Linksaffers het doen.
  Leuke Tesla met 70% subsidie lijkt me wel wat.

  1. Mar

   Als u een Tesla kan kopen, is het logisch dat u geen sociale huurwoning krijgt.

 6. Mar

  Trouwens, het grondrijden is hier onafgebroken doorgegaan en de bouw ook.

 7. Jack Flash

  Het beleid van de Ruttekliek begint wel een heel imbeciele vorm aan te nemen.
  Er moet plaats gemaakt worden voor de veestapel uit Afrika.

  1. Original NL

   Zijn marokkanen ook grazers???

   1. Blitzkrieg

    Original NL : Denk ik niet, grazers worden het land uit gebonjourd vanwege stikstof wetgeving.

 8. Gerlos

  D66 van PASPOP JETTEN neem ik al lang niet meer serieus ook nu weer met zijn uitspraak, het is een draaikont letterlijk en figuurlijk.

  1. Jv

   Gerlos: klopt, hij draait zijn kont ook graag alle kanten op! Het sinterklaasliedje van “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht” is hier dus wel heel toepasselijk!

 9. Heras

  Ik verbaas mij er steeds weer over, hoe stom dit kabinet is. Wat een ramp voor nederland.
  Wat een stompzinnige maatregelen nemen ze toch. Steeds maar weer opnieuw.
  Eerlijkgezegd heb ik er geen woorden voor.
  Ik hoop zo, dat er over anderhalf jaar een verschuiving plaatsvind.

 10. Mezzadra

  “Daarover dus geen klachten, maar over de ongelijke behandeling van actoren is wel wat aan te merken. Zeker gezien de populistische keuzes van het kabinet, immers is de dreiging van de ontevreden massa’s blijkbaar wél voldoende motivatie om aan het werk te gaan, maar zijn de zorgen van individuele boeren van minder belang.”

  Sorry hoor, maar dit is wartaal.

  1. Rechtsaf

   Nee hoor dit begrijpt iedereen, maar even in Jip en Janneke taal, mensen zijn boos, sterker nog, het is geen dreiging, en laten dat weten en dus moet er andere maatregelen komen.
   Dat dit natuurlijk voor jou niet goed uitkomt is logisch..

  2. Vlaswiek

   Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken

 11. tailgunner

  Oké, dus eigenlijk is stikstof dus toch een soort van religie? Ik bedoel je gooit er 150 miljoen euro aan belastinggeld tegenaan en wèg zijn je zonden. Zo hebben we daar ook nog de God van de CO2 die we tevreden moeten houden. Daarom gaat de BPM per 1-1-2020 ook weer omhoog zodat we ook die zonden kunnen afkopen met 650 miljoen. Het is wat met die Goden hè. Ze zullen wel blij zijn met dat geld, daar kunnen ze dan weer hun oppergod Europa er mee betalen, want die wil 13 miljard van ons landje de komende jaren.

 12. goedisfout

  Hahaha, gezien de populistische keuzes van het kabinet….., Goed gezien Teunis. Helaas laten ze de zware industrie met rust en moeten de boeren het bezuren.

 13. JFU

  Gelukkig dat er weer gebouwd kan gaan worden..alleen voor wie? Drie maal raden…Juist!

 14. Mezzadra

  ‘Woonvesting’

  We leren hier elke dag nieuwe woorden.

 15. rujoleki

  Zolang de boeren niet op de PVV of het FvD stemmen gaan al hun bedrijven verloren.
  Het is uw eigen keus. Toch maar weer op het cda christenen dienen alla stemmen?Dan niet meer miepen. Eigen schuld!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.