Trump bevestigt dood ISIS-leider Baghdadi: “He died like a dog. He died like a coward”

baghdadi-pic
Foto: Abu Bakr al-Baghdadi in 2014 in de an-Nuri-moskee, vlak na de razendsnelle opkomst van ISIS.

Amerikaanse president Donald Trump heeft zojuist bevestigd dat Abu Bakr al-Baghdadi dood is. Tijdens een militaire operatie, zaterdag uitgevoerd door speciale eenheden, is de leider van Islamitische Staat omgekomen.

Tijdens een militaire operatie zou de kalifaatstichter, vlak nadat Amerikaanse troepen de deur intrapten en er enkele schoten werden gelost, zichzelf hebben opgeblazen met een bomvest. De locatie werd al enige tijd in de gaten gehouden, waardoor met zekerheid kon worden vastgesteld dat hij inderdaad dood is na de explosie.

De operatie en zijn dood hebben enige overeenkomsten met hoe Osama Bin Laden aan zijn eind kwam. Bin Laden verschuilde zich midden tussen de bevolking en onder de neus van de vijand. Baghdadi deed hetzelfde. Hij verschool zich namelijk in de Syrische provincie Idlib, dat grenst aan Turkije en door een vijand van ISIS wordt gecontroleerd (Hayat Tahrir al-Sham, een Al-Qaida-kloon). Ook zijn zowel Bin Laden als Baghdadi omgekomen tijdens een militaire operatie en een inval, maar wel op andere manieren.

En daar houden de vergelijkingen niet op. Baghdadi was, net als Bin Laden, een haast ongrijpbaar persoon. Beide hadden dit te danken aan een vlot communicatienetwerk, steun van de lokale bevolking en uitgebreide kennis van het terrein. Het enige verschil is dat ISIS openlijk met vlaggen in bezette gebieden wapperde, terwijl Al-Qaida niet te onderscheiden was van Afghaanse burgers.

De vrees is nu natuurlijk dat de gelijkenissen na hun dood niet op zullen houden. Dat er nu ook weer een nieuw kopstuk zal opstaan die het stokje overneemt en kalifaat 2.0 zal gaan proberen op te richten. Tijd, geld, middelen, wil en mogelijkheid zijn allen namelijk nog steeds aanwezig in die regio.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

63 reacties

 1.   

  ‘He died like a dog’

  Niveautje Trump.

  1.   

   Donald zal als een varken sterven, zullen sommigen inkoppen.

   1.   

    Beukman : Sommige mensen doen zoiets, verstandige mensen zoals Beukman doen gelukkig niet mee aan die kinderachtige spelletjes. Inhoudelijke reactie trouwens.

    1.   

     Daar heb je wel een punt ja. Interessant genoeg lijkt deze draad inmiddels meer over dierentuinen te gaan dan over de voormalige leider van IS.
     Denk jij dat IS hem gaat wreken?

     1.   

      Beukman : Baghdadi is gedood, die informatie neem ik tot me. Ik weinig behoefte aan theoretisch geneuzel.

  2.   

   @mezzadra precies niveautje Trump te hoog voor een tr@llenverstandje als de uwe.

  3.   

   Jij zal sterven als een rat, kleine peedoo!

   1.   

    Je spoort niet Kim.

    Script.

    1.   

     Er is binnenkort geen plaats meer voor jou op deze wereld, Mezzi.

     Je hebt het te bont gemaakt, net als Baggi.

     Honden zullen je opjagen.

     Zelfmoord is de enige optie.

     1.   

      Kim is een beetje de weg kwijt.

     2.   

      Dus jij vindt dit normaal gedrag? Had niet Anders kunnen verwachten van iemand die zichzelf “verjaag links” noemt.

    2.   

     Het is wat ze met landverraders doen, Willemm.

     Zorg dat je er niet ook bij zit straks.

     1.   

      Niet op rteageren Kim.Deze NSBer, neemt alleen maar en geeft niets. Typisch gedrag van een parasitare levensvorm.

    3.   

     Ach guttegut, onze blablabla blaaskaakje #Viezerik, geeft weer eens stront! Wordt het geen tijd om je voedselbank genadebrood te gaan eten.

   2.   

    Hoe sterven ratten dan? Overigens sterven dieren niet maar gaan gewoon dood.

  4.   

   Daar steekt jouw niveautje wel heel schraal tegen af. Ik constateer bij jou alleen maar grote geestelijke armoede en de behoefte tot sarren en plagen. Je bent een minkukel zoals ik nog nooit ben tegen gekomen, in welke vorm dan ook. Je moet wel heel erg KOTSEN van jezelf is het niet? Minderwaardige eencellige debiel.

  5.   

   Wat zal jij een hondeleven krijgen zodra Trump 2020 binnen sleept.

 2.   

  Fijn bericht voor de zondagmiddag. Al-Baghdadi was een vies, vuil, smerig rotvarken en het is ontzettend jammer dat hij meteen dood was: ik had hem een eindeloos en zwaar lijden gegund.

  Dat dit hondsvot maar mag branden in de hel.

  1.   

   Nu de rest van dat islamitisch IS ongedierte nog….

  2.   

   “ik had hem een eindeloos en zwaar lijden gegund.”

   Het verlangen om medemensen lijden te bezorgen moet in de regel worden verklaard uit eigen lijden.

   Sterkte, beste kerel.

   1.   

    Mozzarella is in de veronderstelling dat islamitisch IS ongedierte tot de medemens kan worden gerekend.

    Wat een ongelooflijke lul is het toch.

    1.   

     @ Just….Onze hals afsnijdende “medemens” kan op steun van de ” lul” rekenen..immers moslim aanbidder!
     Zou de ” lul” graag tot ver onder de grondlijn willen trappen!
     Vrees echter dat de rij vòòr mij zeer lang is…maar ben geduldig en vergeet of vergeef niets.

     1.   

      De aandoenlijke is een Nedermoslim die niets van de islam moet hebben maar al jaren druk doende is om de wandaden van zijn profeet (t.e.a.b) te verdoezelen.

   2.   

    @mezzadra legt zijn zieke geest bloot elke keer…
    Meer sympathie voor iemand die opdrachten geeft voor brute moorden dan zijn slachtoffers

   3.   

    Wat hebben die lui dan voor meer de westerlingen?

    Is dat anders en minder barbaars?

    Groeneveld is nog mild in vergelijking met wat dat volk andere aan doet.

   4.   

    Mezzadra heeft zo vaak bij de psychiater op de divan gelegen voor zijn ongeneeslijke narcisme en kwaadaardige psychopatische aanleg, dat hij meent in zijn megalomane overmoed ook zelf een diagnose te kunnen stellen.

    Freud van de koude grond.

    1.   

     hoe pik je een narcist er snel uit
     Een liefdesrelatie met een narcist kan leiden tot een beschadigd zelfbeeld, en zelfs tot veranderingen in de hersenen. Ervaringsdeskundige Mjon van Oers (49) wijst de weg naar herstel in Narcistisch misbruik in de liefde, 50 vragen en antwoorden.
     Wat is narcistisch misbruik?
     ,,Het is een vorm van psychologische mishandeling die moeilijk valt aan te tonen. Een mens met een narcistische persoonlijkheidsstoornis kleineert, manipuleert, controleert, buit uit en is vaak lichamelijk en seksueel agressief. Anders dan fysieke mishandeling laat narcistisch misbruik geen zichtbare sporen na. Een narcist herken je aan talrijke kenmerken, ik vat ze samen als liefdeloos gedrag. Hij of zij – meestal is het een hij – geeft nooit onvoorwaardelijke liefde. En doet-ie lief, dan is dat uit eigenbelang.

     1.   

      “Pure ontkenning is misschien wel de meest gebruikte vorm van afweer als het gaat om emotionele pijn en wordt vooral door mannen ingezet: ’Ik vind het helemaal geen probleem als ze mij afkeuren en aan de kant zetten; iedereen moet zich op zijn eigen manier kunnen uiten’. Wie vol overtuiging blijft geloven in het probleemloos samenzijn, zal ook daadwerkelijk minder last hebben van afkeuring.

      Het verzachten van de afkeurings-pijn kan nog zo effectief zijn, de mens heeft altijd nog zoiets als een emotioneel geheugen. En als de afkeuring maar lang genoeg aanhoudt, dan knapt er iets van binnen. De bescherming van psychische afweer is dan eindelijk doorbroken en een golf van emotionele vermoeidheid overspoelt het, anders zo evenwichtige, gemoed. Dat is het begin van een depressie.”

      De aanhouder wint en ik wens de aandoenlijke een lang en volgeladen emotioneel geheugen.

    2.   

     Rustig maar, Groeneveld, dit hysterische gekijf komt niet erg snugger over.

     Mijn advies is om het iets inhoudelijker te proberen. Op deze manier zet je jezelf hopeloos op achterstand.

     1.   

      Pffff dan is jouw achterstand niet meer te meten.

 3.   

  Baghdadi zit in de hel, voor eeuwig varkenssnikkels te zuigen.

  Trump is de beste president ooit.

  We salute you, Trump!

  1.   

   Lachwekkend.

  2.   

   Voor jezelf kletsen, Kim!

   1.   

    Jawohl frau Trude. Familie van ?

    1.   

     Herr Adolf

 4.   

  Geweldig nieuws toch. Weer een laffe islamitische terrorist minder die niet meer kan moorden. Hulde aan onze vriend Trump en de Navy Seals voor hun moedig optreden.

 5.   

  En deze Abu Bakr al-Baghdad i beland dus niet in het paradijs, want hij heeft zichzelf opgeblazen.
  En zelfmoord mag absoluut niet van MO, dus beland deze inteelt-baardaap in de Hell….

 6.   

  En zo lees je hier bij een paar reacties van een aantal gewetenloze leeghoofden zonder hersenen dat ze het blijkbaar jammer vinden dat de monster van het kalifaat gedood is. Leeghoofden welke totaal geen respect tonen voor de massale gruweldaden en het afslachten van mensen als bij de slagerij respectloos over anderen praten welke er voor gezorgd hebben ze uit te schakelen dat juist de beulen monsters van het kwaad geen kansen krijgt om de verheerlijking van het slachten van mensen niet verder kunnen uitvoeren. We zijn er nog niet. Er leven nog veel monsters van het zwarte kwaad in slapende cellen.

 7.   

  Aan Mezzada, ….

  1.   

   Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

  2.   

   Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere sites. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor.

 8.   

  Wat een prachtige inhoudelijke reacties weer…

  1.   

   Ja en?

   1.   

    Gewoon, dat de comments hier onleesbaar- en niet meer normaal te volgen zijn doordat sneue droeftoeters met een ego-probleempje op trollen blijven reageren. Het is een braaksel van domme reacties over en weer omdat een paar minderbedeelden met evenzo minder hersencellen absoluut niet begrijpen wat een trol is. Kan ook zijn dat ze thuis niks te vertellen hebben en daardoor het het ‘mannetje’ willen uithangen.

 9.   

  Prima toch? Alleen er staat alweer een nieuwe leider op die het over neemt..dus..

 10.   

  Dat de islam een grove leugen is, weten we allemaal. Het bewijs is wel het bijgeloof dat legio maagden op je wachten als je dood bent. Toch gek dat die satan-getrouwen niet sterven willen. Exit Islam.

 11.   

  @De p*dofiel .
  Zomaar een idee .
  Waarom ga je niet samen.met isis vechten in jouw beloofde land bij jouw vrienden de islamieten .
  Voor jouw zitten er voordeeltjes aan voor ons maar 1 . Ga toch snel naar Syrië en meld je aan als nieuwe kalifaat stichter je wordt verafgood en niet uitgekotst zoals hier je mag kleine kindertjes betasten en seksueel misbruiken ,mag hier niet . Ze kijken daar dan tegen je op wat hier niet gebeurt .
  Alleen maar voordelen voor je .
  Geen gezeik van rechts meer aan je hoofd en wij hoeven ons.niet te ergeren aan jou .
  Ga ASJEBLIEFT GA .

 12.   

  Mesdag, Toch liever Trump niveau dan Uw tegendraads niveau.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!