Video! Leefbaar Rotterdam bij WNL: ‘We zien al jaren dat bepaalde groepen oververtegenwoordigd zijn bij criminaliteit’

Tanya Hoogwerf was vandaag bij WNL om te praten over de criminaliteitscijfers – en wat daar aan te doen. Veel politici – kuch, kuch D66’ers – negeren het feit dat bepaalde groepen de cijfers domineren, dit zorgt ervoor dat het probleem dus eigenlijk helemaal niet effectief wordt aangepakt. Bepaalde groepen zijn altijd de dupe van de immer stijgende criminaliteit, Hoogwerf wil dat Rotterdam er vol op in gaat om dit probleem definitief aan te pakken. 

Hoogwerf pleit voor meer openheid bij de aanpak. Wie zijn die daders dan, want alleen als we dat weten dan kunnen we het probleem doelgericht aanpakken. Ze pleit er dus voor dat men gaat registreren op etniciteit om zo veel meer duidelijkheid te krijgen.

Op dit moment registreert men nog wel op nationaliteit, dat zien we dan ook in de cijfers – bij bijvoorbeeld het CBS. De etniciteit wordt niet geregistreerd, wat dus betekent dat wanneer iemand hier geboren is, zijn nationaliteit dus anders is in de statistieken. Dit geeft een verkeerd beeld aldus Hoogwerf. Zo kan men nooit de criminaliteit doelgericht aanpakken omdat we te weinig specifieke data hebben.

Dit is iets wat de PVV ook al tijden roept maar de meeste politici zijn doof hiervoor. Voornamelijk omdat ze niet als ‘racist’ willen bestempeld worden. Heeft Hoogwerf hier een punt of gaat het te ver om op etniciteit te registeren?

Als men op etniciteit gaat registeren krijgen we wel een ‘eerlijker’ overzicht. Alleen zullen de deugdrammers moord en branden schreeuwen dat we doen aan ‘institutioneel racisme’. Terwijl men eigenlijk een weergave geeft van de werkelijkheid.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Shadow1100

  Kijk maar naar “Opsporing Verzocht” en je krijgt een juist/beter beeld van de (zandbak)roots van “onze” crimineeltjes.

  1. Piet51

   @Shadow1100
   Als ik je goed begrijp, ga je ervan uit, dat de keuze van Opsporing Verzocht een goede doorsnede is van de criminele activiteiten die in Nederland uitgevoerd worden. Ik dacht altijd, dat daar de zaken worden gepresenteerd, waar de politie op eigen kracht niet uitkomt. Maar dan zou je ook kunnen concluderen, dat criminelen met migratieachtergrond slimmer zijn dan hun witte collega’s, omdat ze vaker uit handen van de politie blijven.
   Anderzijds kun je ook suggereren, dat de redactie van Opsporing Verzocht bevooroordeeld is en liever misdaden met een migratie-achtergrond kiest.

   Kortom, de zaken die in dit programma worden behandeld zijn op geen enkele manier te presenteren als een weergave van de criminaliteit binnen verschillende bevolkingsgroepen. Statistiek is gewoon een moeilijk vak.

   1. Groeneveld

    “Kortom, de zaken die in dit programma worden behandeld zijn op geen enkele manier te presenteren als een weergave van de criminaliteit binnen verschillende bevolkingsgroepen.”

    Deze conclusie baseert Piet51 op zijn eigen opgebouwde, flinterdunne ‘bewijsvoering’. Petje af.

    1. Piet51

     @Groeneveld
     “Deze conclusie baseert Piet51 op zijn eigen opgebouwde, flinterdunne ‘bewijsvoering’.”
     Klopt helemaal, goed gelezen. Maar zet daar nu eens je eigen conclusie naast, zodat we het erover kunnen hebben. Alleen die term “flinterdunne” laat iets van je oordeel zien, maar je kunt er ook iets stevigers tegenover zetten. Nu kost het alleen maar tijd en ook wel een beetje ergernis.

     1. Groeneveld

      Piet geeft volmondig en openhartig toe dat zijn bewijsvoering flinterdun is. Dat hij dit van zichzelf weet en toch met veel aplomb zijn ‘bewijs’ poneert, overtuigt opnieuw dat zijn giga-ego hem danig in de weg zit.

      En hij verwacht ook nog dat je daarmee in discussie gaat?

     2. Piet51

      @Groeneveld
      Natuurlijk is mijn bewijsvoering heel dun, het gaat immers ook over te weinig om veel woorden aan vuil te maken. Maar dat neemt niet weg dat ze mijn conclusie heel aannemelijk maakt. En daar ga je wijselijk niet op in.

     3. just saying

      Malle Pietje zal ook wel in het verleden een cursus soosjologie gedaan hebben net zoals die andere gek mozzarella.

     4. Piet51

      @just saying
      Ik neem aan dat je weet wat soosjologie (echt leuk!) inhoudt, want anders blijft het zo’n loze kreet? Maar het is mij niet duidelijk wat jou tot deze wereldschokkende conclusie brengt. Ik heb inderdaad niet zo heel lang geleden bedrijfssociologie als onderdeel van een veel bredere academische studie gevolgd.

    2. Mezzadra

     Criminaliteit correleert in sterke mate met sociaal-economische status. Zo eenvoudig ligt het.

     1. Piet51

      @Mezzadra
      Klopt 100%, maar daar willen de meeste deelnemers hier helemaal niets van weten. Als je zo’n conclusie wilt trekken, moet je trouwens wel het CBS als infobron erkennen. En het is hier nog steeds het gemakkelijkst om dergelijke bronnen voor ongewenste conclusies meteen als onbetrouwbaar weg te zetten. Maar andere cijfers zijn er niet. De CBS-cijfers op Statline zijn razend boeiend en laten statistisch onderbouwd zien hoe sociaal-economische status, migratieachtergrond en criminaliteitscijfers in onderling verband veelzeggende conclusies ondersteunen. Ik daag iedereen uit om het lef te hebben deze sommetjes eens te maken. Met mijn IQ van 51 lukt dat, dus voor anderen is het een fluitje van een cent.

 2. Heinrich

  De 1e/2e/3e/4e generatie criminelen met een migratieachtergrond, zijn min of meer in gelijke mate en aantallen betrokken bij criminele delicten,maar tot dusver geregistreerd als criminele Nederlanders,dus niet naar zijn/haar roots!
  Indien deze groepen gegeregistreerd gaan worden naar de afkomst etniciteit,zullen de cijfers gegarandeerd schokkend zijn!

 3. Sergeant Monty

  “Als men op etniciteit gaat registeren krijgen we wel een ‘eerlijker’ overzicht.”

  Klopt, maar hoe gaan ze het hiermee oplossen?

  1. Tman

   monty:
   “maar hoe gaan ze het hiermee oplossen”
   Het wel alvast olie op het vuur,de gemoederen zullen behoorlijk verhit raken in Nederland!
   Het omgaan en reageren op de onthutsende cijfers,is “pakkie an” voor Rutte3.
   De kiezer kijkt wantrouwend toe,in elk geval tot 2021?!

 4. merlot

  Het niet op etniciteit registreren is welbewust wegkijken. Het niet willen weten.

  Typisch linkse stupiditeit.

  Links maakt alles kapot.

 5. Pauline Kummer

  Als het om het totaal aan criminaliteit gaat door de plegers, neemt de autochtoon nog altijd een voorname plaats in. De blanke oudere heer met hoed die aanbelt bij een oudere dame, om een kopje water vraagt en dan haar portemonnee meeneemt, telt niet mee.

  1. merlot

   Ik vermoed dat achter Pauline Kummer hetzelfde gefrustreerde mannetje schuilgaat als achter Schilleboer en Sletlana.

   1. Vlaswiek

    De aandoenlijke keur ik ook goed.

  2. Tman

   kummer:
   Houdt aub op met reaguren,mede reaguurders krijg last van plaatsvervangende schaamte!

   1. Sans Rancune

    Er is geen enkele reden te vinden om houd met een t te schrijven.

    1. Top

     Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

     “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
     And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

   2. Top

    Wees maar bkij, dfat je ‘het’ niet ziet. ‘Het’ ziet er niet uit, zelfs de vogels vliegen verschrikt weg, als zij over straat loopt.

 6. DidiMadloba

  Zo’n registratie is wel degelijk heel fout, want wat gaat er gebeuren als bijv. blijkt dat Marokkaanse Nederlanders oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitscijfers? Gaat ook mevrouw Hoogwerf dan pleiten voor “minder Marokkanen”?

  Dat die groep inderdaad oververtegenwoordigd is is trouwens al lang bekend. Wil Tanya harde cijfers om harde maatregelen te nemen? Moeten we concluderen dat we in de jaren ’60 beter Turkse gastarbeiders hadden kunnen aantrekken, omdat die – hoewel ook moslim – gemiddeld minder crimineel zijn?

  Criminologen schrijven de hogere waargenomen criminaliteit bij Marokkaanse Nederlanders overigens voor een deel toe aan het feit dat de politie de pik op ze heeft.

  1. Marija

   Wij noemen dat OORZAAK en GEVOLG.

   Maw waren die Marokkanen niet of minder crimineel, zouden wij geen hekel aan ze hebben.

 7. Jumping

  Verstandige Dame.

  Weet ook goed, de echte problemen in Nederland, onder de aandacht te brengen.

  Er is op deze site een persoon, die zich zelf heeft bevorderd tot namaak Sergeant en die de vraag naar voren brengt, hoe gaan ZE het hiermee oplossen.?

  SIMPEL KNUL, bij twee paspoorten het Nederlandse in nemen en naar het land sturen waar het tweede rechtsgeldig is.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Sergeant Monty

   Geniale oplossing.
   Dat ze dit nog niet ingevoerd hebben.

   Onvoorstelbaar.

 8. Mezzadra

  Leefbaar Rotterdam, je verwacht het niet!

  🙂

  1. Vlaswiek

   De p̧edo heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

  2. van Urk

   Er zal toch een politiek partij dat moeten gaan aankaarten. Linkse partijen maken zich meer druk over ander soort oververtegenwoordigingen als te veel mannen, teveel blanken, teveel zwarte pieten, teveel koeien of teveel stikstof.

 9. Veteraan

  Schandalig al die criminaliteit door christelijke, blanke, werkende mensen.
  En altijd maar de schuld aan die allochtonen geven.
  Net of die er wat aan kunnen doen.
  Foei, foei.

 10. Jack Flash

  Op etniciteit registreren.Gaat links niet doen.
  Omdat men de cijfers niet wil weten want we zijn al over het “kantelpunt”.

 11. Gerlos

  Krijg je met een totale MISLUKTE INTERGRATIE, helaas we zullen er mee moeten leven ook vanwege het softe optreden van de linkse colleges in de grote steden en de linkse knuffelaars in Den Haag.

 12. Vanduinen

  Als je oververtegenwoordiging vreest in iets moet je daar wat aan doen denk ik zo. Beter worden in alles. Iedere darter weet dat. Beter gooien dan de concurrentie laat je de leidende positie houden. In de criminaliteit kan dat voor de allochtoon dus maar één ding betekenen…

  1. Vanduinen

   Autochtoon zou ook kunnen.

 13. Sharktyricon

  Zucht…….

 14. tailgunner

  Ik vind eigenlijk het wel makkelijk zo. Je hoeft tegenwoordig nooit meer om een signalement te vragen. Het is zeg maar ‘gestandaardiseerd’ naar een licht getint vermoeden.

 15. Rud56

  @Marija, chapeau!!

 16. Rud56

  Zo’n veertig jaar geleden waren de gevangenissen alhier al door meer dan zo’n 95% lichtgetinte en zwart bevolkte ‘gasten’!

  En al die tijd maar miljarden steken in integratie, inclusiviteit en diversiteit….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.