Video: Mark Rutte duikt persconferentie, Carola Schouten valt in en bepleit subsidies “we helpen de boeren met investeren”

Vicepremier Carola Schouten (ChristenUnie) valt deze week in voor premier Mark Rutte. Bron: YouTube / 
Minister-president Mark Rutte
Foto: Vicepremier Carola Schouten (ChristenUnie) valt deze week in voor premier Mark Rutte. Bron: YouTube / Minister-president Mark Rutte

Het kabinet Rutte 3 is behoorlijk warrig over de oplossingsrichtingen voor de -door overheidsjuristen gecreëerde- stikstofcrisis. Gezien de furie van het boerenprotest afgelopen week, besloot premier Mark Rutte (VVD) dat het verstandig was om de wekelijkse persconferentie over te laten aan Carola Schouten, de minister van Landbouw en Visserij. Zij sprak over de plannen om de juridische ‘stikstofcrisis’ te bezweren. 

Het is wat met met minister Carola Schouten van de ChristenUnie. Op de beelden zien we hoe ze in gesprek gaat met journalisten over de juridische ‘stikstofcrisis’. Heel veel duidelijkheid is er nog niet. Dat knelt natuurlijk bij de boeren die precies daarom vragen: duidelijkheid.

De ene keer souffleert de minister met een gedwongen sanering van ‘vervuilende boerderijen’, vervolgens pleit ze voor een zogeheten ‘warme sanering’ en als een boer ‘niet weg wil terwijl hij bij een Natura2000-gebied woont, dan moet hij worden geholpen bij het doen van nieuwe investeringen’. Alles wat het kabinet wil bereiken, moet geschieden “op basis van vrijwilligheid” zo voegt Schouten eraan toe.

Daarmee lijkt de stikstofcrisis, als de ChristenUnie-minister het voor het zeggen heeft, uit te lopen op een subsidiefeest voor boeren. Nooit eerder zagen we een sector zoveel subsidie ontvangen omdat ze ‘problemen veroorzaken’. Doen andere sectoren dat, dan krijgen ze een geheel andere behandeling. Wat dat betreft is het in Nederland nooit goed: de wet- en regelgeving verstikken de boeren, en vervolgens krijgen ze subsidie. Raar.

Dat laatste is niet de bedoeling. Het kan niet zo zijn dat de Rijksoverheid specifieke wet- en regelgeving doorvoert en vervolgens degenen die de regels overtreedt ook nog eens geld toeschuift. Veel beter zou het zijn de ‘vervuilende boeren’ gewoon blijven waar ze zitten of uit zichzelf de tent sluiten, maar al dat overheidsingrijpen in de economie leidt tot subsidiehazerij.

Want hartstikke leuk voor een boer die ‘geld krijgt van de overheid’, maar waarom krijg ik dan geen geld voor een nieuwe computer? Immers dragen computers ook bij aan de uitstoot van broeikasgassen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

36 reacties

 1.   

  Rutte is een lafaard, wel het leger in stelling brengen tegen de boeren, maar als het te moeilijk wordt, de verantwoordelijkheid voor het geheel afschuiven.

  Het plaatsen van 1,4 Miljoen PVV kiezers, bij het grof vuil en het instellen van een Cordonsanitair, voor de PVV en het FvD
  durft hij van afstand wel zelf aan, de lafaard.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1.   

   Je bent een grote fantast @jump.
   Wilders heeft door zijn optreden 1.4 mln kiezers bij oud vuil gezet.

   Niks geen buiten sluiten.

   1.   

    W*mpie W*mpie toch, het uitsluiten van 1.4 mln kiezers volgens het aloude cordon s. van de linkse klimaat kerk is al decenia lang niks nieuws. Al nog steeds zo’n 60/70% van de NL ‘sheeple’ het propaganda NOS nieuws ‘volgen’ is er voor u en de uwen nog niks aan de hand. Echter wanneer deze kleine groep de ogen van de ‘slapende’ massa kan openen gaat het pas interessant worden.

   2.   

    DDS moppert als een stel bejaarden, en stelt graag alles zo negatief mogelijk voor.

    De Minister-President (ten onrechte vaak “premier” genoemd, maar die functie kent de Nederlandse Grondwet niet) is af en toe verhinderd, en wordt dan vervangen door de meest vooraanstaande ministers van de coalitiepartners.

    In landen als Duitsland en Engeland heeft de regeringsleider veel te vertellen, in Nederland is dat slechts een coördinator, met grondwettelijk als enige taak de eenheid van kabinetsbeleid te bewaken.
    In Nederland houden we niet zo van een grote Leider. Bedrijven worden hier ook niet geleid door CEO’s maar door Raden van Bestuur met een voorzitter als “eerste onder zijn gelijken”.

 2.   

  “Een gedwongen sanering van vervuilende boerderijen op basis van vrijwilligheid”

  Daar moet je maar chocolade van zien te maken.

 3.   

  Carola Schouten is nu totaal de weg kwijt. De ene dag zegt ze dit, de volgende dag is het weer 180 graden anders. Ze mist de gaven om duidelijk te communiceren, toch een 1e vereiste voor een minister. Haar optreden wordt met de dag genanter. Aftreden is het beste: voor haarzelf, voor het kabinet, voor de boeren, ja voor de hele samenleving.

  1.   

   Ik denk dat haar eigen geweten niet overweg kan met dat van degene die haar dingen in het oor fluistert om dit zoveelste onware milieusprookje in het leven te roepen/houden zodat onze roverheid weer €urocentjes uit de burgerij kan persen om dit te geven aan de vriendjes van Rutte zoals Shell en Unilever.
   Rutte moet toch nog een keer naar Robin Hood kijken. Het is namelijk stelen van de rijken en geven aan de armen en niet andersom…..!

 4.   

  Zodra Het geld van rechts opdroogt is links klaar met regeren en subsidies in het rond strooien. Punt

  1.   

   @Mycase geweldig, wat een politiek inzicht :) :) :)

 5.   

  Teunis kan niet alles weten, maar Rutte zat ten tijde van de persconferentie in Brussel. Mogelijk ziet hij dat als duiken, maar dat is dan een heel wonderlijk standpunt.

  1.   

   Gelieve deze kneus links te laten liggen dat kan makkelijk want er komt toch geen zinnig woord uit die P*do .

   1.   

    @Mycase de rioolrat, blijft herhalen :) :) :)

    1.   

     wathcer is altijd snel uitgel*lt dit zie je direct aan zijn reactie, wathcer de islamverheerlijker, wathcer de ped*rechtvaardiger, wathcer de rat, dit zijn allemaal understatements.

   2.   

    @Mycase: Inderdaad. Lekker LINKS laten liggen. Precies waar linkse leipelingen horen te liggen.

    1.   

     watcher is een beetje gefrustreerd niemand wil hem antwoorden hahaha

     1.   

      @Mycase: Een beetje gefrustreerd? Heel erg gefrustreerd zul je bedoelen. Begint elke dag met een Frusty ontbijtje en gaat dan 16 uur op DDS trollen. Best zielig eigenlijk.

 6.   

  Als Carola een standvastige vrouw was geweest had ze Rutte er gewoon voor moeten laten vliegen .Bang voor haar baantje meer is het niet .

 7.   

  “ Nooit eerder zagen we een sector zoveel subsidie ontvangen omdat ze ‘problemen veroorzaken’.”

  Dat is inderdaad wel een kwalijke zaak: de boeren voerden een effectieve intimidatiepolitiek.

  1.   

   Alweer een digitale scheet van de aandoenlijke.

 8.   

  Ja natuurlijk helpen ze de boeren met investeren. Investeren in dingen die geen cent meer op gaan leveren voor de boeren, maar de banken en verzekeraars en multinationals wel rijk van worden. Dat zijn de enige 3 sectoren waar dit rariteitenkabinet voor bezig is.

  1.   

   Als u iets tegen banken en verzekeraars en multinationals hebt bent u LINKS en hoort u niet thuis op deze site. Probeer het eens op JOOP.NL

 9.   

  Carola en Kajsa, dames met pit. Standvastige vrouwen die opportunisten en misleiders buiten de deur houden. Waarom krijg ik geen nieuwe computer?

  1.   

   Heinz ist ein bischen geill glaub ich. oder ??? BLEUTMANN

 10.   

  Mensen die, omdat het moet, leningen/subsidies af moeten sluiten, het is van de zotte, dit willen boeren helemaal niet, men maakt een probleem om vervolgens weer EU geld rond te pompen….heeft iemand daar wel eens over nagedacht?

 11.   

  Zou huigelende, liegende Carola een beetje kunnen pijpen met die vlezige lippen?

  1.   

   Uw reactie is beneden peil, maar een seksuele associatie ligt wel voor de hand.

  2.   

   Vieze man.

   1.   

    De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet. Het is en blijft een volkomen kansloze figuur.

  3.   

   Met dat paardengebit van haar? Nee, laat maar. Die bijt hem er zo af.

   1.   

    Nog een vieze, seksueel gefrustreerde man.

    Het mag allemaal op DDS.

    1.   

     Alweer een digitale scheet van de aandoenlijke, het kan dus het mag, maar stinken doet het wel.

 12.   

  Gelouterde populisten komen met verwijten die moeilijk te ontzenuwen zijn. Jumping komt met simpele onzin: natuurlijk zet Rutte het leger niet in tegen boeren. En als dat al zou gebeuren doet de minister van defensie dat, en het kabinet spreekt met één mond, maar Rutte kan in zijn positie onmogelijk het initiatief nemen.
  Ga je schamen, Jumping!

 13.   

  Vanuit de boerenbewegingen komen geluiden van een algehele staking, eentje die bijna alle hoofdwegen afsluiten en het land stilleggen.
  NU de randstad een week afsluiten van alle voedingstransporten, kunnen die stadse yuppen weer bloembollen vreten .

  1.   

   U etaleert het weinige verstand dat u heeft voortreffelijk. Waar heeft u die wijsheid vandaan?

 14.   

  rutte is een grote scheitbak weg met die droplul wat een achterlijkland is nederland aan het worden

 15.   

  Hopelijk gaan die nepgristenen van de CU branden in de Hel.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!