Voormalig VVD-opperhoofd en uitvaartondernemer Henry Keizer abrupt overleden

De voormalige voorzitter van de VVD, Henry Keizer, is onverwachts op een jonge leeftijd van slechts 58 jaar overleden. De uitvaartondernemer leidde de partij van Mark Rutte van 2014 tot 2017 en raakte later in opspraak omdat hij te weinig zou hebben betaald voor de aankoop van een crematiebedrijf. Maar de beschuldigingen aan zijn adres werden weersproken door zijn zakenpartners. 

In de politieke carrière van Keizer was hij altijd voorstander van het zoveel mogelijk reduceren van politieke ruis in het parlement. Zo bepleitte hij het aanscherpen van het kiesstelsel en de invoering van de kiesdrempel om daarmee de democratie meer te modelleren naar zijn ideaal.

Hierdoor zouden partijen als VVD en PvdA minder te vrezen hebben van nieuwe concurrenten omdat de kiesdrempel het moeilijker maakt voor partijen om deel uit te maken van het parlement. Natuurlijk was dat niet het argument van de zwaarlijvige Keizer, maar dit was wel het doel natuurlijk. Immers bepleiten politieke partijen dergelijke wijzigingen niet als zij er zelf geen voordeel bij hebben.

Tijdens het voorzitterschap van Keizer in april 2017, publiceerde Follow the Money een artikel waarin Keizer en handelspartners werden beschuldigd van oneerlijke handelspraktijken. Zo zou hij een bedrijf hebben gekocht voor een lage prijs waarbij hij ook advies zou hebben gegeven over de prijs aan de verkopers. Maar de voormalig VVD-voorzitter weersprak de aantijgingen van het journalistieke platform aan zijn adres en de oud-eigenaren van zijn onderneming (die met een te laag bedrag akkoord waren gegaan) bevestigen zijn zijde van het verhaal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. kweetniet

  Das toch die uitvaart meneer ? Nog zo een mooi voorbeeld van overleven. Het OM doet volgens mij nog steeds onderzoek naar hem. Hoe zat het ook alweer met groep de Mos ?

  1. just saying

   Laten we hopen dat hij de rest van de VVD is voorgegaan…..

  2. Piet51

   Hoe dat zat met Groep de Mos? Die is maandenlang telefonisch afgeluisterd door de Rijksrecherche, waarna besloten werd tot de invallen. Heel goed voorbereid en weloverwogen dus. Nu maar afwachten wat men met de verzamelde informatie en de uitkomsten van het onderzoek daarvan gaat doen. Nederland is gewoon een rechtstaat en daar staat niemand buiten, ongeacht zijn lidmaatschap van de VVD of een andere partij.

   1. kweetniet

    tjoh pietje trol, dan nogmaals de vraag , hoe kunnen twee leden van een b&w ongezien en onterecht nachtvergunnigen voor de horeca uitschrijven ?

    Is het echt zo een zooitje bij de gemeente dat alles en iedereen zo vergunnigen kan uitgeven ? Ga even langs bij de drogist en haal 2 euro verstand misschien dat het tijdelijke kwartje dan valt druiloor.

    Hoe loopt het onderzoek bij dit heerschap eigenlijk ? Nu is het klaar natuurlijk maar stinken doet het wel.

    1. Piet51

     @kweetniet
     ” dan nogmaals de vraag” Had je dat al eerder gevraagd? Gemist dus. Het pleit voor je dat je dit niet begrijpt. Maar neem van mij aan, dat het niet zo moeilijk is om argumenten te verzinnen, waarom juist die ene aanvrager gehonoreerd moet worden. Ik heb voor overheidsinspecties gewerkt, waar inspecteurs kritisch en eerlijk moesten zijn. Maar ook daar werd wel eens een oogje dichtgeknepen, als een bedrijf het netjes vroeg, of dreigde, of iets schoof, o.i.d. Andersom gebeurde natuurlijk ook. Als een bedrijf zich misdroeg, kregen ze het moeilijk met de volgende inspecties, want er is altijd wel iets niet helemaal in orde. Dat is een kwestie van langer zoeken. Dat mag allemaal niet, maar gebeurt en is heel moeilijk tegen te gaan.

     1. kweetniet

      Bij gebrek aan antwoord nogmaals de vraag

      hoe kunnen twee leden van een b&w ongezien en onterecht nachtvergunnigen voor de horeca uitschrijven ?

      Is het echt zo een zooitje bij de gemeente dat alles en iedereen zo vergunnigen kan uitgeven ? Ga even langs bij de drogist en haal 2 euro verstand misschien dat het tijdelijke kwartje dan valt druiloor.

      Wat jij gedaan hebt en hoe jij je hebt laten omkopen was niet mijn vraag , niet mijn interesse maar ook dat bevestigd iets waar iedereen mee te maken heeft en onverkort aangeeft hoe straal verrot dit systeem is . Dat we lager zijn gezakt dan een bananenrepubliek. Immers een bananen republiek erkent zijn corruptie , rutte zegt dat het niet bestaat.

      Nou graag antwoord op de vraag pietje

     2. Piet51

      @kweetniet (meneer cactus, spelende vrouw)
      Ik gaf antwoord, maar je begrijpt me niet of wil dat niet. Ik weet hoe de overheid op alle niveaus opereert, daar liet ik je iets van zien. Dat interesseert je blijkbaar niet, maar leidt wel tot een oordeel.

      Natuurlijk kunnen wethouders allerlei beslissingen met “goede” argumenten doordrukken. Alleen naïeve burgers willen zoiets niet begrijpen en die zullen dan ook geregeld het lid op de neus krijgen.

      Maar begrip begint bij goed luisteren en lezen en dat geldt ook voor jou. Ik zei niet, dat ik omgekocht ben, noch dat ik inspecteurs de hand boven het hoofd hield, behalve bij bedreigingen dan. Maar die dingen gebeuren wel, overal op elk niveau. En daar moet fors tegen opgetreden worden, net als nu heel zorgvuldig bij de Haagse wethouders gebeurt: zes maanden telefonisch afgeluisterd!
      Als we al een bananenrepubliek genoemd kunnen worden, lijken De Mos en kornuiten daar de gangmakers van.

     3. kweetniet

      bij wederom gebrek antwoord ,

      Bij gebrek aan antwoord nogmaals de vraag

      hoe kunnen twee leden van een b&w ongezien en onterecht nachtvergunnigen voor de horeca uitschrijven ?

      Is het echt zo een zooitje bij de gemeente dat alles en iedereen zo vergunnigen kan uitgeven ? Ga even langs bij de drogist en haal 2 euro verstand misschien dat het tijdelijke kwartje dan valt druiloor.

     4. Piet51

      @kweetniet
      Ik ga niet driemaal antwoorden op dezelfde vraag. Het kan, zo zal zeer waarschijnlijk blijken en dat zal dan voor jou voor altijd een raadsel blijven.

    2. Piet51

     Eerlijk artikel. De bagger komt pas in de reacties.

     Toch een opmerking. Wat is de zin van de volgende opmerkingen?
     “Natuurlijk was dat niet het argument van de zwaarlijvige Keizer, maar dit was wel het doel natuurlijk. Immers bepleiten politieke partijen dergelijke wijzigingen niet als zij er zelf geen voordeel bij hebben.”
     Die zwaarlijvigheid lijkt me niets toe te voegen aan de verder correcte tekst. Maar dat politieke partijen wijzigingen alleen bepleiten als zij er voordeel bij hebben is een wijdopen deur. Dat is namelijk precies de reden van bestaan van een partij: namelijk voor een doelgroep proberen de gang van zaken in Nederland te sturen naar het optimale voordeel voor deze doelgroep. Binnen de eigen ethische regels en door de wet gestelde randvoorwaarden. Bij die ethische regels ging het binnen de VVD al fout. Of er ook juridische regels in het geding waren, zullen we nooit weten.

     1. kweetniet

      bij wederom gebrek antwoord ,

      Bij gebrek aan antwoord nogmaals de vraag

      hoe kunnen twee leden van een b&w ongezien en onterecht nachtvergunnigen voor de horeca uitschrijven ?

      Is het echt zo een zooitje bij de gemeente dat alles en iedereen zo vergunnigen kan uitgeven ? Ga even langs bij de drogist en haal 2 euro verstand misschien dat het tijdelijke kwartje dan valt druiloor.

      malle pietje kan het ook niet verklaren en komt met een lulverhaal over hoe makkelijk hij zich liet omkopen. Als we het over fout gaan hebben ben jij fout tot op het bot pietje

 2. Kretoloog

  Het prototype van een VVD-er: graaien, snaaien en corrupt tot op het bot. Maar zoals ze vroeger zeiden: “Een doodshemd heeft geen zakken”.

  1. Watcher

   Een christelijke gedachte op een vroege zondagmorgen.

   1. Top

    ach, guttegut. Wat een wijsheid!

  2. AS210854

   Kretoloog, +++++++

 3. Cootje

  Gelukkig loont witte boorden criminaliteit niet een voorbeeld van een ras VVDer waar de waas van loek Hermans boven hangt en de lucht ook

 4. Cootje

  Hij was zo stapel op zijn begrafenis onderneming dat hij het fysiek gebruik van gaat maken zijn vele petten heeft hij niet meer nodig een duidelijk voorbeeld GELD maak niet gelukkig al denken ze dat bij zijn club de VVD wel

 5. Cootje

  En de laatste er gaat weinig aan verloren en er is weer een VVD beerput gesloten

 6. Cootje

  Rutte huilt met één oog en loek hermans lacht

 7. Jumping

  Rutte heeft een vriend verloren, laten we het daarbij laten.

  Heeft deze Rutte vrienden.?

 8. Mycase

  Alvast 1 VVDer minder gelukkig nog een paar te gaan hahaahahahah volgevreten kereltje

 9. Pauline Kummer

  Een aardige necrologie, vlot geschreven met veel respect rond zijn lichaamsomvang.

 10. Politiek Profeet

  58 jaar…een volgevreten lijf, een kop/lichaam van een 70 jarige, jaja de vvd vreet er goed van, de elitaire volks(!) partij.
  Ook deze kokosmacroon heeft een volgevreten leventje achter de rug, vaak op kosten van de gemeenschap/de maatschappij/ belastingbetalende arbeider.
  Zal wellicht iets teveel geweten hebben van e.o.a. mede politicus,vind het altijd frappant dat op zo,n leeftijd opeens bepaalde personen gaan hemelen.
  Verder zal belastingbetalend en werkend Nederland geen schade ondervinden van het heengaan….toch?

 11. Mieremet

  Tot twee keer toe een reactie geschreven, wordt gewoon afgeketst. Niet geplaatst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.