Vreemdelingen zonder vluchtelingenstatus vertrekken vrijwel nooit meer uit Nederland

Vreemdelingen die geen officiële status krijgen als vluchteling vertrekken vrijwel nooit meer uit Nederland, zo blijkt uit cijfers gepubliceerd door de Telegraaf. Het grootste deel van de vreemdelingen komt terecht in het juridische verdienmodel genaamd ‘nieuwe aanvraag asielstatus’. Vanuit dat proces kunnen ze  soms nog jaren in Nederland blijven. In veel gevallen vertrekken ze nooit.  

De steekproef van het onderzoek van de Telegraaf is natuurlijk beperkt en gebaseerd op gegevens van slechts een aantal gemeenten zoals Eindhoven en Groningen. Maar toch bieden de cijfers wel enig inzicht in hoe de asielindustrie te werk gaat, en dat allemaal ten koste van de échte vluchtelingen -die voor oorlog huis en haard hebben verlaten.

De illegale vreemdelingen verblijven in zogeheten LVV’s, dat zijn de Landelijke Vreemdelingenvoorzieningen. Weer andere (illegale) vreemdelingen verblijven in zogeheten Bed-Bad-Brood voorzieningen. Het is een probleem dat vreemdelingen zonder verblijfsvergunning, inkomen en onderdak rondzwerven door de juridische procedures.

Het verblijf van de vreemdelingen is immers een risico voor henzelf en de samenleving: met name jonge mannen ontsporen regelmatig wanneer ze in een uitzichtloze situatie terechtkomen. Ze gaan dan roven, handelen in drugs of steken zichzelf in brand. In andere gevallen terroriseren ze buschauffeurs van OV-bedrijven of halen andere minder plezante acties uit.

Voor vluchtelingen, Nederlanders én de illegalen zelf is het daarom beter dat de mislukte asielaanvragers gewoon het land verlaten, maar dat gebeurt dus niet. Ook het inzetten van dwangmiddelen lijkt vooralsnog niet te doen, daartoe ontbreekt de politieke wil en bestaat er verdeeldheid in de Tweede Kamer over de behandeling van vreemdelingen zonder status. Ondertussen houden de problemen rondom illegalen aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Job Jansen

  Nederigland schaft das.

  Leve de omvolking, leve de burgeroorlog. Niets is mooier dan een verdeeld volk!

  1. Mart

   ”Verdeel en Heers”

 2. lIN-T

  Geen gezag hier. Laat ze maar mooi de kolere krijgen allemaal.

 3. Jack Flash

  En het zal nog jaaaaaaaren duren.

 4. Tman

  Rutte moet eens een goed gesprek hebben met Wilders,alleen al om inzichtelijk te krijgen wat Rutte3 allemaal verkeerd doet mbt immigratie!
  Immers brood haal je bij de bakker en niet bij de slager!

 5. Jumping

  Prachtig toch, het is een bevestiging, de Linkse kl..tz..ken die dit Linkse Rutte Kartel steunen, zijn gewoon verantwoordelijk voor een versnelling van de omvolking.

  De leugens en het bedrog van Rutte, zijn schaamteloos.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Meriadoc Brandebok

   Rutte is het beste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Behoudt de EU in deze vorm.

   EU-lidmaatschap.

   1. Job Jansen

    Nederland is het afvoerputje van de wereld, met een zwaar naïeve bevolking die te dom is om te mogen stemmen.

    Rutte verdient een stuk lood tussen de oogjes. Smerige volksverrader.

 6. Ritter

  Men moet voorkomen dat deze illegalen Europa binnenkomen. ( het Australisch immigratie model)

  Dus sluit de (buiten) grenzen.

  Maar daar is politieke wil voor nodig en die is er niet.

  De politieke elite laat de (buiten) grenzen wijd open staan en moedigt zelfs illegalen aan om de overtocht naar Europa te maken met dingen als het verdelingsplan; “gratis geld” ; enzovoorts.

 7. Jack Flash

  De ramen en deuren sluiten van het huis
  Nederland geheten en dan ongedierte ruimen.

 8. debontereus

  @Jack Flash
  en niet te vergeten het rattengif

 9. J.Rademaker

  Eerst noemden we de instroom asielzoekers, echte asielzoekers zijn er niet veel dus nu worden ze juist benoemd immigranten.
  In de meeste landen is immigreren juist omschreven en gereguleerd je doet een verzoek en als je aan de regels voldoet mag je komen en wordt je toegelaten, anders hoef je reis niet te ondernemen. De regels zijn duidelijk rechters komen niet in beeld.
  Migranten die de procedure voor mensen die terecht asiel moeten zoeken ¨ingaan ¨ maken gebruik van het gebrek of onwil in om de zaken goed te regelen.

 10. Jack Flash

  Het is niet meer de immigratie in zijn oorspong zoals het ooit geregeld en georganiseerd was.

 11. Vrijedenkert

  Al jaren en jaren bekend en ze worden maar niet uitgezet…

  En niet zolang geleden wilden partijen zoals de Groene Khmer, BIJ1 en DENK in de gemeente Amsterdam zelfs stadspassen/identiteitspassen aan illegalen verstrekken zodat deze rechten en toegang krijgen tot zorg en onderwijs en men aanspraak kan maken op tal van voorzieningen, armoede- en kortingsregelingen.

  Een soort van illegale naturalisatie door de gemeente Amsterdam…

  Knettergek.

 12. plakband

  Het artikel eindigt met: Ondertussen houden de problemen rondom illegalen aan.
  Dat is een understatement. De problemen met illegalen en de kosten van de asielindustrie worden steeds groter. Dat komt allemaal door links wegkijkbeleid.
  Dit linkse wegkijkbeleid wordt gecamoufleerd met klimaathysterie, duurzaamheidsgezwam en de focus verleggen naar racisme, diversiteit, emancipatie en het verjagen van Zwarte Piet. Al hun dure plannen vallen duurder uit en leveren alleen maar problemen op.
  #Stemditzooitjeweg zodra het kan
  Stem PVV of FvD

 13. Giovi

  Uitzetten die (criminele) illegalen en wel op de stranden waar ze vandaan kwamen. Als die gelukszoekers hier afgewezen zijn duiken ze vervolgens de illegaliteit en criminaliteit in. Hun “maatschappelijke” bijdragen zien we wekelijks terug in Opsporing Verzocht. Immers moet er bij die kansloze kansenparels ook gewoon brood op de plank komen. Nederland is vogelvrij verklaard aan de criminaliteit van die nietsnutten die zelfs in hun eigen thuisland uitgekotst worden. 🙁 🙁 🙁

 14. DidiMadloba

  De Vreemdelingenwet-2000 (van staatssecretaris Job Cohen, de latere burgemeester) maakte het onmogelijk om eindeloos door te procederen.
  Ik vermoed dat de autoriteiten een afweging hebben gemaakt, en zich hebben afgevraagd hoeveel (belasting-)geld het kost om die illegalen weg te krijgen.
  Toenmalig staatssecretaris Fred Teeven maakte die afweging niet, en betaalde bakken met geld aan de herkomstlanden, om alsjeblieft afgewezen migranten terug te nemen. Dat heeft tot gevolg dat die landen nooit meer voor niets iemand terugnemen. Je wordt bedankt, Fred, met je stomme rechtse beleid.

 15. Lex

  Dit dankzij het boterzachte linkse slappe klienen asielbeleid.

  En

  Jaren lang papen en nathouden.

  En

  Niet te vergeten de gehele asielindustrie die is opgetuigd baantjes politiek.

  En

  De Europese unie voert ook een pro asielbeleid.

  Ach

  Ze zijn toch zo zielig.

  De vraag is wanneer komen de Nederlanders in opstand.

  Genoeg = Genoeg.

  Eigen volk eerst

 16. Egy

  Eigen schuld dikke bult stem nog wat op LEUGENAA RUTTE.

 17. Jack Flash

  Didimadobla Stom beleid ben ik met je eens van Teeven maar om dat rechts te noemen is een denkfout.

 18. Joop Klepzeikert

  Dit is al decennia bekend en wordt al net zo lang niets tegen gedaan door de roverheid. Die blijven dat illegale tuig liever pamperen.
  Het domme volk blijft maar op partijen die dit veroorzaken stemmen, terwijl er goede alternatieven zijn.

 19. ajamhavermans

  De Nederlander word vogelvrij en wordt onnodig op kosten gejaagd door rovende asielzoekers. Het slappe beleid van de Nederlandse regering is hier al 20 jaar debet aan. Tijd voor verandering en het ter verantwoording roepen van deze beleidsmakers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.