We zijn nog niet van hem af! Henk Krol wil door bij 50Plus

Geen categorieokt 17 2019, 11:00
Voor de ene is het een verschrikking, voor de ander is het heugelijk nieuws. Henk Krol wil dolgraag nog vier jaar door en weer lijstrekker worden van 50Plus tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Dat wordt dus weer lachen, gieren, brullen geblazen.
Uit stukken voor de aanstaande algemene ledenvergadering blijkt dat Henk Krol door het bestuur van de partij is gevraagd of hij opnieuw de kar zou willen trekken, tijdens de aankomende verkiezingen. Krol is natuurlijk een fanatiekeling en staat niet onwillend tegenover het verzoek. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, het zijn uiteindelijk de leden die de definitieve knoop moeten doorhakken. Dat hoef je Krol uiteraard niet uit te leggen.

"Ik heb altijd aangetoond dat ik me wil inzetten voor deze club en dat wordt blijkbaar gewaardeerd."

Het is overigens wel de vraag hoelang Krol het slopende bestaan van een politicus kan volhouden. We zouden namelijk bijna vergeten dat de man bijna zeventig jaar oud is. Goedkoop scoren natuurlijk, iemand pakken op z'n leeftijd. Maar het is misschien goed dat de partij al uitkijkt naar een geschikte opvolger, mocht het onverhoopt gebeuren dat Krol 'omvalt' tijdens de campagne. Krol zelf lijkt zich dat ook te realiseren.

"Mijn gezondheid moet me niet in de steek laten, maar die is tot nu toe meer dan redelijk. Dus wil ik ervoor gaan. Een echte volksvertegenwoordiger, dat ben ik. En die geraniums? Daar zit ik al achter!"

En ook de partij zelf lijkt het te begrijpen, aangezien Theo Heere de opdracht heeft gekregen om tijdens de samenstelling van de kandidatenlijst ook te kijken wie potentiële vervangers voor Krol zouden kunnen zijn.
Hopelijk beschikt deze kroonprins of kroonprinses over net zoveel zelfspot als ome Henk. Een politicus met een gezonde dosis zelfspot die ook nog zo nu en dan, erg geestig uit de hoek kan komen. Waar zie je ze nog?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten