Column Jan Roos: GroenLinks-geitjes staken hun hoofd zo diep in deugzand, dat hun wimpers schroeien aan de magma

Jan Roos gelooft niet in de intrinsieke goedheid van GroenLinks-raadslid Femke Roosma, zo schrijft hij vandaag. De realiteit omtrent ISIS en de radicale islam zo ontkennen? Dat is gewoon ronduit kwaadaardig, aldus de columnist.

Ondanks alle ellende die het voortbrengt wil ik best in de goedheid van mensen geloven. Dat ze echt overtuigd zijn dat hun aanpak de samenleving verder helpt. Het is niet altijd geboren uit slechtheid of hunkering naar chaos. Het kan niet immer gebaseerd zijn op de aandrang naar zelfdestructie wegens fouten in het DNA. Er zijn echt heus mensen die vanuit een lieve naïviteit de hoop op beter en verbetering zonder met hun ogen te knipperen de maatschappij onveiliger maken. Het zijn overigens vrijwel altijd linkse lui die met hun maakbaarheidsdenken en “iedere dader is ook maar een slachtoffer”-filosofie streven naar een utopie. Dat ze daarmee een dystopie creëren gaat volledig langs ze heen.

En dan heb je ook mensen als de GroenLinks-fractievoorzitter in Amsterdam, Femke Roosma. Het bakfietsvrouwtje uit de hoofdstad dat tijdens een debat zei dat ze schrikt van de suggestie waarin een link wordt gelegd tussen terrorisme en de islam. Dat is niet naïef, dat is gewoon intrinsiek slecht. Roosma denkt te deugen om moslims te ontzien, maar spuugt daarmee in het gelaat van de realiteit en haar slachtoffers. De laatste achttien jaar heeft islamitisch terrorisme wereldwijd voor 31.221 aanslagen gezorgd met 146.811 doden als gevolg. Dat weet Femke ook wel, ondanks dat de Femkes van deze wereld hun hoofd zo diep hebben weggestoken in de deugzand, dat hun wimpers schroeien aan de magma. Maar Roosma vindt het niet leuk om het te erkennen, dus doet ze net of het niet bestaat. De term kinderachtigheid dekt niet eens de lading, want dit soort ontkenning van gevaar is gevaarlijker dan het gevaar zelf.

Hetzelfde geldt voor het geveinsde medemenselijkheid gedram over het terughalen van ISIS-kinderen en nu ook ISIS-vrouwen. De softe sector wil geloven dat deze dames daar doodleuk in de keuken lekkere halalpasteitjes hebben staan bakken en af en toe een kookwasje deden als het uniform van manlief wat veel bloedspetters op de mouwen had. Natuurlijk is het tegendeel waar, dat begrijpt ieder normaaldenkend mens. Want als je vertrekt uit een vreedzaam Westers land om je aan te sluiten bij een van de smerigste terreurorganisaties uit de menselijke geschiedenis, dan doe je dat niet uit naïeve drang naar gezelligheid. Dat doe je omdat je achter hun gedachtengoed van moord en doodslag staat. Die vrouwen terughalen is dan ook het laatste wat je moet doen. Zij wilden ons niet meer, nu willen we hen niet meer. En als een of andere vrouwelijke D66-rechter straks bepaalt dat ze toch terug mogen keren hoop ik dat ze allemaal in de straat worden gezet bij Femke Roosma. Eens kijken of dat geitje dan nog steeds de links tussen de islam en terreur ontkent.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Cesare

  Wat een onnozel stom volk zijn die GL’ers. Dat die mensen bestaan.

  1. Jumping

   @Cesare.

   Inderdaad Cesare, deze Jan Roos heeft zijn heldere blik, gericht op deze GL watjes.

   Hij heeft ook een eerlijke open mannier, van communiceren.

   Klasse Jan Roos.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  2. Mezzadra

   Ik neem aan dat Cesare op de PVV stemt en dat reuze intelligent vindt.

   🙂

   1. Bart

    Ja mez, jij bent ook ontzettend stom en onnozel volk.
    Je hoeft dat niet continu te bewijzen.

    1. Mezzadra

     Daar hebben we nog een PVV-stemmer.

     🙂

    2. Mycase

     Het is stickerfrits maar @Bart niet op reageren is het beste

    3. Pauline Kummer

     @Bart,…probeert u te bewijzen dat enkelvoud (jij) tegelijkertijd ook meervoud (volk) kan zijn?

 2. Watcher

  Zeg J Roos, u bent lid van het FVD maar maakt geen enkele kans voor de kieslijst.
  U moet hard snabbelen om rond te komen, dat is toch niks voor u..

  Advies, richt een eigen partij op en maak u zelf lijsttrekker.

  Ach een naam is zo gevonden – POR
  Partij Op Rozen.

  Eén zetel en u zit zeven jaar op rozen.

  1. Nep

   Dat heeft hij al geprobeerd. Maar het lukt hem niet. Hoe zou dat nou toch komen?

  2. Limburgse Separatist

   Wat een ezel ben je toch. Hou op met hier wat te trollen en ga wat nuttigs doen zodat je niet meer uit andermans zak vreet. Kennis van zaken en actualiteiten heb je niet.

 3. Mezzadra

  “Het zijn overigens vrijwel altijd linkse lui die met hun maakbaarheidsdenken en “iedere dader is ook maar een slachtoffer”-filosofie streven naar een utopie.”

  Dat klopt wel, vooruitgangsdenken en innovatie is niet echt iets van rechts.

  1. van Urk

   vooruitgangsdenken en innovatie..Heeft links al een antwoord voor de mogelijke duizenden banen die straks op het spel staan omdat ze een raar luchtje in de grond ruiken?

  2. Roughwood

   ‘vooruitgangsdenken en innovatie’ heeft de bevolking van landen als bijvoorbeeld Zimbabwe, Venezuela, Zuid-Afrika en Noord-Korea ook echt geholpen nietwaar? En het feit dat vele (ex-)communistische en socialistische landen het nu wel leuk doen is grotendeels of geheel te danken aan invoering van een vrije markteconomie, hetgeen natuurlijk niet echt iets van links is. Of wel soms?

 4. Original NL

  Zo als altijd weer een prima stukje van Jan Roos..
  De țarrel en zijn mestkevertjes zullen wel weer op hun ongewassen teentjes getrapt zijn.
  Weerleggen kunnen ze Jan Roos zijn argumenten nooit , dus proberen ze hem af te branden en te verketteren.

 5. Mycase

  Met hand en tand probeert links nog iets te redden hahahaahahah
  Hou er maar mee op boys and girls jullie moeten aan het werk .
  Einde subsidies hahahahaahahahahahah

 6. Joost mag het weten

  Het is gewoon niet meer zo leuk om in landen als Libië, Irak, ,Afghanistan, Syrië, Jemen, etc. te wonen. Geen wonder dat die mensen willen verhuizen. Misschien helpt het als bepaalde landen ophouden met het bederven van het woongenot van deze mensen.

  1. van Urk

   Het woongenot in Nederland wordt langzamerhand ook bedorven dankzij onze geweldige overheid die niks meer kunnen terugdraaien wat zij veroorzaakt hebben.

  2. Limburgse Separatist

   Dat waren altijd shitholes

 7. Pauline Kummer

  Ik begrijp die Jan Roos niet. Gisteren werden door een door en door doortrapte D66 rechter een aantal verkeers deliquenten nog tot een lagere straf veroordeeld…Nu neemt hij de rechter de maat. Wonderlijke baas

 8. Cycle25

  Het zou mij niet verbazen dat de partijkas van Groen Links IS heeft gesteund.

  Groen LISIS is daarom gepast..

 9. Juriaan

  Wat zijn linkse figuren toch knetter dom

 10. Limburgse Separatist

  Sinds de arbeider een massale exodus uit links heft gepleegd blijft ook alleen nog maar het vuilnisbakje over. Dit sort volk heft ook geen morele verhevenheid noch een intelligente visie. Ze zijn vervuld van zelfhaat omdat ze kansloos waren, zijn en zullen zijn in onze economie.

 11. Rud56

  Jan, wederom een puik artikel! Het is de waanzin ten top, dat GL!
  En het zijn de zwakzinnigen die dat steunen!

 12. Sharktyricon

  En hoeveel moslims zijn er gedood in de bombardementen van Europese en Amerikaanse legers in diezelfde 18 jaar? En is je nooit opgevallen dat Isis pas is ontstaan na deze bombardementen? En is meneer roos op de hoogte van de beestachtige manier hoe moslims in India op dit moment in kampen worden gestopt? Of stopt hij zijn hoofd zo diep in het rechtse drijfzand dat er ijspegels aan zijn wimpers onstaan? Je zou er goed aan doen een tikje meer nuance in je verhaal aan te brengen……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.