De overheid is het zat! Start offensief om drugsbendes op te rollen!

Geen categorienov 04 2019, 10:00
Het kabinet gaat 110 miljoen uittrekken om een tegenoffensief te starten tegen de georganiseerde misdaad. De afgelopen jaren is het namelijk alleen maar erger geworden, we lijken de grip kwijt te zijn over de georganiseerde drugscriminaliteit. Met als extreem dieptepunt dit jaar de moord op advocaat Derk Wiersum. De overheid gaat nu eindelijk voor daden in plaats van woorden!
De overheid wil het geld gebruiken om nieuwe teams op te richten die drugsbendes zullen gaan oprollen, ook zal er meer geld gaan naar de beveiliging van risicogroepen. Een moord op een advocaat mag natuurlijk niet nog een keer gebeuren!
Grapperhaus hoopt dat dit offensief de georganiseerd criminaliteit hard zal aanpakken, volgens Grapperhaus vertoont onze rechtstaat 'rotte plekken'. De oprichting van interventieteams zal ervoor zorgen dat er diverse specialisten vanuit diverse vakgebieden zullen gaan samenwerken om drugs kopstukken op te pakken.
Toch geeft Grapperhaus ook aan ons een waarschuwing, deze extra uitgave is namelijk niet genoeg. Er zal structureel 150 miljoen euro per jaar méér moeten worden uitgegeven om onze rechtsstaat te verstevigen.

Dat ga ik proberen te krijgen. Eigenlijk is er zeker 150 miljoen extra per jaar nodig, drie keer meer dan we nu uitgeven.”

Hoe de beveiliging van de 'vooruitgeschoven pionnen van de democratie' - rechters, advocaten, journalisten en politici - eruit gaat zien dat weet nog niemand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten