Jarenlange sabotage op kazerne van Ministerie van Defensie, onderzoek loopt

Over het Ministerie van Defensie hebben we afgelopen jaar noodzakelijkerwijs veel geschreven. Door het jarenlange kannibaliseren van Defensie door de kabinetten Rutte 1,2 en 3 is de militaire tak van de Rijksoverheid in verval geraakt. Daarbij komt dat Nederland haar afspraken niet nakomt. Vandaag blijkt dat militairen niet alleen problemen ondervinden van Mark Rutte, maar ook te kampen hebben met sabotage op hun eigen kazernes! 

De jongens en meisjes van Defensie werden afgelopen jaren op pad gestuurd met ondeugdelijk materiaal, barakken raakten door achterstallig onderhoud in verval en de algehele operationaliteit staat onder zware druk. Ook moesten personeelsleden van Defensie hun eigen winterkleding aanschaffen voor een expeditie in Noorwegen en riepen ze -vanwege tekorten aan munitie- ‘bam bam!’ tijdens de oefeningen.

Daar komt nu dus nog de opmerkelijke zaak bij waarover de Telegraaf en de NOS berichtten. De Koninklijke Marechaussee -de militaire politie die orde houdt binnen de strijdkrachten- tast ook nog in het duister, maar blijkbaar worden al jaren auto’s gesaboteerd op één van de kazernes.

Zo worden de wielbouten van auto’s van bezoekers losgedraaid, wat natuurlijk tot gevaarlijke situaties kan leiden. Ook worden de hekken nabij de kazernes gesaboteerd en geforceerd. Een woordvoerder van de militaire politie laat het volgende weten tegenover de Telegraaf:

“We voeren al jarenlang een onderzoek uit naar deze zaak. Maar sinds kort is het losdraaien toegenomen. Daarom is het onderzoek geïntensiveerd. We doen nu onderzoek, maar sluiten niets uit. Ook niet dat het door andere medewerkers van Defensie wordt gedaan.”

We kunnen deze feiten op de DDS-redactiekamer niet anders duiden dan ‘uiterst zorgelijk’. De bovengenoemde misstanden zijn geheel in lijn met de eerdere berichtgeving op DDS over Defensie. Het toont maar weer eens aan dat de krijgsmacht zich in deplorabele toestand verkeerd. In dit geval door nog onbekende saboteurs, maar voor de andere toestanden binnen Defensie zijn de kabinetten verantwoordelijk.

En de incidenten van sabotage doen stiekem toch een beetje denken aan het kabinetsbeleid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. AadM

  Onbegrijpelijk. Ik ben nog van de tijd dat er militaire dienstplicht (opkomstplicht) was. Tot 1996 moest defensie een paar duizend jongens per jaar voorzien van eten, onderdak, medische verzorging, een uniform en een wapen. Het was allemaal beschikbaar. Patronen plenty, maar die werden toen nog in Zaandam (AI) gemaakt. Nadat de opkomstplicht ophield te bestaan moeten ze toch bakken geld overgehouden hebben? Beroepsmilitairen wonen gewoon thuis.

 2. Jumping

  Zijn deze saboteurs wel zo onbekend.?

  De incidenten van sabotage, doen stiekem toch een beetje denken, aan het kabinetsbeleid.

  Vandaag blijkt, dat militairen problemen ondervinden, van Rutte en sabotage.

  Wordt deze stelling dan toch waarheid.?
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.?

 3. fusilier

  Allemaal met voorbedachte rade, Rutte heeft allang zijn handtekening gezet voor een Europees leger.

 4. Jack Flash

  Welk gedachtegoed leidt tot het saboteren van legermaterieel?

 5. wietordok

  “We voeren al jarenlang een onderzoek uit naar deze zaak.”

  Dan stel ik voor Kolonel Klink om eens enkele schuttersputjes te graven en deze 24 uur par dag
  te bezetten met Uw soldaten.

 6. Heinz

  Er is toch een officier van Piket? Aan zijn scherpe blik ontsnapte niemand. Weigerde niet hem te groeten, je kreeg een douw.

 7. ZiggyStardust

  Als het al te moeilijk is om toezicht te houden op je eigen kazernes, dan is toezicht op mortieren in Mali en herinnering aan 70 burgerdoden al helemaal moeilijk natuurlijk. Ik begin het eindelijk te begrijpen. Incompetent zooitje.

 8. C.A.Barstow

  Als je het belangrijker vind om miljarden Euro’s naar die machtswellustelingen
  in Brussel te sluizen dan de veiligheid van land en volk dan laat je het leger toch de hongerdood sterven?

  Stem FvD/PVV.

 9. Heinrich

  ” sabotage op hun eigen kazernes! ”
  Jazeker, de lopen van de houten geweren werden grotendeels afgezaagd!

 10. Vrijedenkert

  Als auto’s steeds bij dezelfde kazernes en vliegvelden opzettelijk worden gesaborteerd en dit al jaren en jaren gaande is waarom hangen er op die locaties dan nog geen HD-camera’s verdekt opgesteld die zowel ’s nachts als overdag alles registreren?
  Als dit al jaren en jaren gaande is heeft men ook al jaren en jaren de mogelijk gehad om maatregelen te nemen zoals camertoezicht en surveillance om dit gespuis op te sporen en op te pakken! En mocht dit gespuis ooit gepakt worden veroordelen voor poging tot moord met terroristisch motief.
  Militaire objecten weer laten bewaken door militairen zelf en als zich daar onbevoegden bevinden die de boel lopen saboteren na waarschuwen omleggen met scherp.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.