Jarenlange sabotage op kazerne van Ministerie van Defensie, onderzoek loopt

Geen categorienov 16 2019, 19:00
Over het Ministerie van Defensie hebben we afgelopen jaar noodzakelijkerwijs veel geschreven. Door het jarenlange kannibaliseren van Defensie door de kabinetten Rutte 1,2 en 3 is de militaire tak van de Rijksoverheid in verval geraakt. Daarbij komt dat Nederland haar afspraken niet nakomt. Vandaag blijkt dat militairen niet alleen problemen ondervinden van Mark Rutte, maar ook te kampen hebben met sabotage op hun eigen kazernes!
De jongens en meisjes van Defensie werden afgelopen jaren op pad gestuurd met ondeugdelijk materiaal, barakken raakten door achterstallig onderhoud in verval en de algehele operationaliteit staat onder zware druk. Ook moesten personeelsleden van Defensie hun eigen winterkleding aanschaffen voor een expeditie in Noorwegen en riepen ze -vanwege tekorten aan munitie- 'bam bam!' tijdens de oefeningen.
Daar komt nu dus nog de opmerkelijke zaak bij waarover de Telegraaf en de NOS berichtten. De Koninklijke Marechaussee -de militaire politie die orde houdt binnen de strijdkrachten- tast ook nog in het duister, maar blijkbaar worden al jaren auto's gesaboteerd op één van de kazernes.
Zo worden de wielbouten van auto's van bezoekers losgedraaid, wat natuurlijk tot gevaarlijke situaties kan leiden. Ook worden de hekken nabij de kazernes gesaboteerd en geforceerd. Een woordvoerder van de militaire politie laat het volgende weten tegenover de Telegraaf:

"We voeren al jarenlang een onderzoek uit naar deze zaak. Maar sinds kort is het losdraaien toegenomen. Daarom is het onderzoek geïntensiveerd. We doen nu onderzoek, maar sluiten niets uit. Ook niet dat het door andere medewerkers van Defensie wordt gedaan."

We kunnen deze feiten op de DDS-redactiekamer niet anders duiden dan 'uiterst zorgelijk'. De bovengenoemde misstanden zijn geheel in lijn met de eerdere berichtgeving op DDS over Defensie. Het toont maar weer eens aan dat de krijgsmacht zich in deplorabele toestand verkeerd. In dit geval door nog onbekende saboteurs, maar voor de andere toestanden binnen Defensie zijn de kabinetten verantwoordelijk.
En de incidenten van sabotage doen stiekem toch een beetje denken aan het kabinetsbeleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten