Filmpje! Thierry Baudet en Henk Krol willen 'pensioenkortingen van tafel en rekenrente realistischer'

Geen categorienov 20 2019, 19:00
Het is ijzig koud vandaag en aan de motoriek van Thierry Baudet en Henk Krol was de koude ook af te lezen. Baudet, poserend met een warme sjaal, publiceerde een video waarin hij rillend en bibberend het woord voert over de staat van de pensioenen. De FVD'er kan het niet verkroppen dat nog steeds pensioenkorting dreigt voor honderdduizenden Nederlanders en dat het kabinet keuze's blijft maken ten koste van de senioren.
Op de beelden is te zien hoe Thierry Baudet opkomt voor de belangen van gepensioneerde senioren en het kabinet verwijten maakt. Dat is niet zonde reden. Minister Koolmees gaf de pensioenfondsen gisteren dan wel toestemming om af te wijken van het juridische framework dat voorgaande kabinetten rond de pensioenpotten hebben opgebouwd waarmee pensioenskortingen voor veel mensen (dit jaar) werden voorkomen.
Maar Baudet is er overduidelijk niet gerust op. Hij kijkt overduidelijk naar de lange termijnverwachtingen. Ondanks de schappelijke geste van Koolmees verwijt Baudet het kabinet dat zij keuzes maakt die niet in het belang zijn van Nederland. En daar heeft Baudet een gevoelig punt te pakken.
Terwijl pensioenskorting dreigt blijft het kabinet de massale toestroom van mensen naar Nederland faciliteren. Ook is de miljardenverslindende Klimaatwet aangenomen door de Tweede Kamer en het daaruit voortvloeiende Klimaatakkoord kost volgens de Europese Investeringsbank meer dan het CPB heeft begroot, zo laat Baudet doorschemeren.
Met de joviale Krol naast zijn zijde weet Baudet het publiek eenvoudig te pakken en heel eerlijk: hij zegt hele zinnige dingen in de video.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten