Filmpje! Update van Mark Rutte: ‘economische groei loopt terug, kabinet gaat investeren’

Mark Rutte (VVD) komt steeds vaker in aanraking met de term 'Europese renaissance'. Bron: YouTube / Minister-president Mark Rutte
Foto: Mark Rutte (VVD) komt steeds vaker in aanraking met de term 'Europese renaissance'. Bron: YouTube / Minister-president Mark Rutte

Wederom was het een bevlogen week voor premier Rutte, die van het ene probleem in het andere duikelt. Maar deze keer is er ook goed nieuws! De premier heeft ‘ruimte op de begroting’ en trekt 400 miljoen euro uit voor het onderwijs. Ook heeft Rutte investeringen aangekondigd. Dankzij de verlaging van de rentestanden kan Rutte zich op de borst knoppen dat ‘de economische groei doorzet’, zo stelt de premier bij Nieuwspoort

Behalve een verhandeling van de macro-economische toestanden en de mogelijkheid dat het begrotingstekort weer gaat stijgen, besprak Rutte ook de stikstofcrisis. Volgens de premier wordt er hard gewerkt aan ‘een noodwet’, die naar de Raad van State is gestuurd. Het doel van de wet? Het vlotrekken van het vergunningsstelsel voor de uitstof van ‘bepaalde moleculen/elementen’ die door de wetgevende macht als ‘foute moleculen’ worden gezien. De klimaatbureaucratie draait dus overuren.

Het kabinet werkt verder aan een ‘uitkoopregeling’ voor de agrarische ondernemers die willen stoppen met hun ‘vervuilende’ bedrijf. De door het kabinet voorgestelde uitkoopregeling is echter nog niet klaar, maar er wordt wel hard aan gewerkt. De uitkoopregeling is een groot privilege voor de boeren die daadwerkelijk willen stoppen. Mensen in andere sectoren ontvangen van het kabinet namelijk geen geld als ze besluiten te stoppen met werken.

Maar boeren dus wel. De vergoeding voor boeren wordt ingegeven door de veronderstelling dat er op dit moment een ‘maatschappelijk belang’ bestaat om de ‘vervuilende boerderijen’ te sluiten en de onkosten te vergoeden. Alles om de ‘grote boze moleculen/elementen’ aan banden te leggen. Zogenaamd dan.

Eigenlijk is er geen maatschappelijk belang om de boeren uit te kopen of te dwingen te stoppen, maar blijkbaar wil Rutte gewoon graag méér belastingcenten uitgeven. Het uiteindelijk doel van de uitkoopregeling? Het reduceren van de stikstof -deposities in Natura2000-gebieden.

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

33 reacties

 1.   

  De noodwet van Wilders?

  1.   

   Juist, zoals zo vele voorstellen en ideeën van Wilders door andere partijen gekaapt worden!
   Ze doen er een klein beetje andere smaak aan toevoegen om het als hun eigen smaak te laten overkomen.
   Wat denk je….. Geert mag toch in geen geval de eer hebben?

 2.   

  Verkiezingsretoriek .
  Meer kan ik er niet van maken , de tijd van loze beloften breekt weer aan .

  1.   

   debontereus : Loze beloftes of niet, dit is toch te gek voor woorden. Moeten we tegenwoordig iedereen uitkopen zoals boeren en vissers, wat is dit voor rare manier van “economie bedrijven”? Ze moeten per direct met deze onzin stoppen en het woordje stikstof uit hun woordenboek schrappen.

 3.   

  “Eigenlijk is er geen maatschappelijk belang om de boeren uit te kopen of te dwingen te stoppen, maar blijkbaar wil Rutte gewoon graag méér belastingcenten uitgeven. Het uiteindelijk doel van de uitkoopregeling? Het reduceren van de stikstof -deposities in Natura2000-gebieden.”

  Dat maatschappelijk belang is dus het reduceren van de stikstof-deposities.

  Zo moeilijk dat toch niet?

  1.   

   Wesley Benbow : Stikstofbeleid is ervoor om Groenlinks beleid door te drukken, niks meer en niks minder. Al die investeringen worden o.a. betaald met ons spaargeld en pensioenen.

   1.   

    Het stikstofprobleem is zowel een keiharde fysieke realiteit als een juridische realiteit. Mensendieck in de realiteit staan weten dat.

    Alleen mensen met hun kop diep in het zand denken dat er geen stikstofprobleem is.

    Het zijn meestal dezelfde mensen die denken dat er geen klimaatprobleem is. Ook die kennis deden ze onder de grond op.

    1.   

     Er verdwijnen wat planten, en er komen andere planten voor in de plaats. Inderdaad een ramp voor Nederland als dat zou gebeuren.

    2.   

     Waar was dat stikstofprobleem in de jaren ‘90, toen er veel meer uitgestoten werd? Het verlagen van de maximum snelheid levert waarschijnlijk 0,2% vermindering van stikstofuitstoot op. Met die waarschijnlijke vermindering van 0,2% stikstofuitstoot kunnen bouwprojecten nu doorgaan. Dus 0,2% stikstof is het probleem blijkbaar, als het al meetbaar is, en meet en rekenfouten worden niet eens meegenomen. Een hele grote farce dus. Gewoon meten op locatie en daar beleid op maken. Als gemiddeld iedereen 0,2% te hard rijdt ga je toch ook niet iedereen een boete geven??!

     1.   

      Laatste zin moet zijn: als er gemiddeld 0,2% te hard wordt gereden ga je ook niet iedereen een boete geven.

   2.   

    @Blitzkrieg: Whahaha, jij reageert op de zuiger en laat hem zuigen.

    :)

    1.   

     Ja..jammer.gemiste kans Blitz!!

   3.   

    He Dembow, je werd net nog aangehaald op Geen Stijl in een stuk over Urk/Gorinchem. Een uitspraak van een historisch figuur, Lao Tse die door jou als nick werd misbruikt, werd daar aangehaald. Jouw avond kan niet meer kapot waarschijnlijk.

  2.   

   Dat hele gezeurtrut over srikstof is nergens voor nodig. Omdat de consequenties niet zo drastisch zullen zijn, dat Nederland ontwricht zal worden. Dus het is geen maatschappelijk belang. Allemaal werkloze boeren en bouwvakkers wel.

  3.   

   De stront-vlek verwijst weer naar de postzegel natura 2000 gebieden die zijn opgegeven zonder na te denken. De tar-rel wil maar niet begrijpen dat dit een procedurefout is en houdt stug vast aan een lappendeken over Nederland die heel Nederland blokkeert

 4.   

  Rutte, Rutte ik noem je bewust geen beste kerel, want dat ben je niet.

  Voor een groot deel, van de ras echte Nederlanders, ben je het slechtste wat Nederland, na de tweede wereldoorlog is overkomen als MP.

  Leugens en bedrog, zijn jouw sterkste punten
  Jij kweekt tweedeling in Nederland.

  Jij zet kiezers bij het grof vuil, jij introduceerde het Cordonsanitair, richting PVV en FvD.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  RUTTUP EN NEXIT.

 5.   

  Het blijft ook werkelijk een comediant, afgelopen week werd Rutte door Brussel op zijn vingers getikt dat hij te weinig investeerde en nu doet hij net of het zijn inzicht is. Wat een onbenul.

  1.   

   Lampje : Rutte is een uitvoerder, een marionette die ons land naar de knoppen helpt.

   1.   

    Genau

   2.   

    Rutte is de volstrekker ..de komende decenia kan het volk nagenieten van zijn politieke erfenis..te weinig leraren, te weinig huisartsen, te weinig woonruimte, te weinig opvang en hulp voor ouderen,te veel vreemdelingen, te veel islam, een lawine aan energiekosten, hogere btw op voedsel enz enz enz, de lijst is schier eindeloos.
    Deze snotgladde aal zal nog wel een tijdje blijven kronkelen…..trap er niet in!!

    1.   

     Juist, ik had het niet beter kunnen zeggen.
     .

 6.   

  Zure regen, Stikstof, CO2 en PFAS…opwarming….. m’n reet !

  Nee, het wordt koud…steenkoud, ook in jullie huis
  Desondanks zal de Westerse klimaatkerk/sekte die ook onze politiek stevig in zijn greep heeft, en die jarenlang met ‘wetenschappelijk bewijs’ heeft beweerd dat de Noordpool rond 2020 ijsvrij zou zijn en er in Europa en Amerika geen enkele sneeuw meer zou vallen, vanwege hun geloofwaardigheid en de enorme hoeveelheden belastinggeld die ermee worden binnengehaald er ongetwijfeld zo’n draai aan geven, dat de door de zon veroorzaakte afkoeling, die wel eens 25 jaar kan gaan duren, toch ‘bewijs’ zou zijn dat de aarde door uw en mijn schuld ‘opwarmt’.

  Bereid u zich daarom maar voor op een tijd met bittere kou, vooral in de winter – ook binnenshuis, althans, als het onzalige voornemen van het kabinet Rutte om iedereen te dwingen van het gas af te gaan en over te schakelen op peperdure, volkomen inefficiënte, lawaaierige en juist met extreme kou niet werkende warmtepompen wordt doorgezet. Het lijkt in ieder geval een perfecte manier om ‘overtollige’ en ‘onproductieve’ mensen in je land (bejaarden, chronisch zieken, laagste inkomens) permanent weg te saneren…

  1.   

   Q….Het lijkt in ieder geval een perfecte manier om ‘overtollige’ en ‘onproductieve’ mensen in je land (bejaarden, chronisch zieken, laagste inkomens) permanent weg te saneren…….
   Dat noemen we ouderenzorg rutte stijl!

 7.   

  Bontereus@Inderdaad.Verkiezingsretoriek
  was ook het eerste wat ik dacht.
  Wie Rutte na alle misère nog gelooft heeft een probleem.

 8.   

  Leugenclown Rutte geeft de burgers een sigaar uit eigen doos natuurlijk..
  Rutte is een leugenaar en wie dit nog niet door heeft is achterlijk natuurlijk

  1.   

   @RA: Rutte pleit bij zijn achterban voor overstappen op Forum voor Democratie, natuurlijk mogen alle andere partijen dat ook doen.

   forumvoordemocratie.nl/overstappen

 9.   

  Hij is niet van mijzelf maar een waarheid als een koe, moderne vvd politiek:
  Te 1e creeer je een probleem.
  Ten 2e los je dat probleem op.
  Ten 3e claim je je succes.

  1.   

   @RvdBe:

   Rutte: “Iedere crisis lossen wij op door meer belastingen te heffen. Daarom creëren wij ook graag crisissen: de bankencrisis, de massa-immigratiecrisis, de klimaatcrisis en de stikstofcrisis.”

 10.   

  Teunis, dank voor je mening, maar heb je ook feiten? Ik zit te wachten op rechtse pers met echte feiten, want meningen kan ik overal krijgen. Ik ben inmiddels meningmoe, en snak naar onversneden feiten uit bronnen die iedereen kan natrekken.

 11.   

  Alles wat Rutte vertelt is gelogen, ik geloof die knakker voor geen ene rooie rot cent meer. Weg met Rutte en fe VVD.
  Stem PVV/FVD.

 12.   

  ” Kabinet gaat investeren” ???
  Dus…….nog meer gelukzoekers naar Nederland?

 13.   

  Dus al ons belastinggeld wordt gebruikt voor al die bedachte “crisissen “.
  Zo snijdt het mes aan twee kanten.
  Rutte lijkt de redder in nood(stem vvd, dan komt het goed) en hij gebruikt het geld van een ander.

 14.   

  loze beloften en grove leugens, meer komt er niet uit die landverrader

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!