Hoogleraar en socioloog Willem Schinkel is helemaal van het padje af: ‘‘D66 en GroenLinks verschillen niet fundamenteel van extreemrechts’

Gisteren verscheen er een opmerkelijk interview met een hoogleraar van de Erasmus universiteit. Socioloog en filosoof Willem Schinkel is een old school communist, alles en iedereen die niet zijn mening onderschrijft is direct een fascist of salonfähig met extreem-rechts. Waar universiteiten zulke gekken vinden, is nog best knap…

Het is eigenlijk te triest voor woorden dat er nog zulke debielen rondlopen. Willem Schinkel is een echte stalinistische socialist die niet onder stoelen of banken steekt dat hij een supporter is BIJ1 – niet echt een verrassing overigens.

In het interview krijgen we wel een goed kijkje in de idioterie waar extreem-links nu precies voor staat, en helaas is het niet al te fraai.

‘De liberale democratie gaat uit van de status quo en verdedigt het systeem van kapitaalaccumulatie, maar juist dat systeem zorgt voor nog meer ongelijkheid en nog meer vernietiging.’

Thierry Baudet wil de liberale democratie ook omverwerpen. Heeft u meer met hem gemeen dan met de PvdA? 

‘Thierry B. heeft gelijk over de liberale democratie. Die deugt niet. Maar zijn oplossing is fascistisch. Ik wil juist een echte democratie. Democratie is niet alleen staatkundig, maar ook sociaaleconomisch. Mensen moeten ook medezeggenschap krijgen in bedrijven.’

Tot nu toe nog niks verrassend, heel Links Nederland schreeuwt dat Baudet een fascist is – of nog erger helaas – maar hij noemt Thiery Baudet expres Thierry B. Dit omdat hij het gedachtegoed van Baudet niet wil personifiëren.

‘D66 is ook in niets fundamenteel verschillend van extreemrechts. En GroenLinks is dat ook. Zij verdedigen de bestaande orde, die gebaseerd is op bezit en grenzen, en dus op geweld en destructie van de aarde. Ze verdedigen in die zin een extreemrechtse politiek.’

Dit is een nieuwe voor ons. Waar mensen op rechts graag de VVD inwisselbaar met GroenLinks noemen komt Schinkel met heel ander verhaal. Iedere partij die de liberale democratie omarmt, omarmt hiermee extreem rechts. Beetje vergezocht, maar wat verwacht je van een communist? Common sense is ver te zoeken bij ze.

‘Nee, je moet dat machtsverschil in ogenschouw nemen. Reverse racism bestaat niet. Het is geen kwestie van nare meningen hebben over bepaalde mensen, maar van structurele asymmetrieen in machtsposities. Israël gebruikt de Gazastrook als een proeftuin om nieuwe wapens te testen, die vervolgens aan het buitenland verkocht kunnen worden. En zonder militaire industrie zou de Israëlische economie niet bestaan.Israël is op dit moment een racistische apartheidsstaat, de laatste westerse kolonie in zekere zin. Ik ben voor een éénstaatoplossing: Israëli’s en Palestijnen zouden op dezelfde grond in een en dezelfde staat samen moeten leven.’

Zoals te verwachten viel is deze ‘hoogleraar’ niet bepaald fan van Israël. Sterker nog, Israël is natuurlijk wéér de boosdoener voor alle mislukkingen in het Midden-Oosten. We zijn benieuwd naar zijn mening over echte dictaturen. Of zal hij dat allemaal goedpraten?

Als we dit soort BIJ1-gekkies horen praten moeten we blij zijn dat ze nog geen serieuze aanhang hebben in Nederland. We moeten er niet aan denken als dit soort extreem linkse types daadwerkelijk bestuurdersposities krijgen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Een griezelig heerschap. Moet nooit een bestuurlijke functie krijgen in Nederland want dan hang je.

 2. Michael

  Citaat Tim, exact twee blogjes geleden:
  “Eén van de allerzwakste aanvallen die je kan doen op je tegenstanders in een debat – welk debat dan ook – is niet eens ingaan op de argumentatie, maar gewoon direct zeggen dat hij of zij een enkeltje naar het gekkenhuis verdient”

  Titel van dit blog:
  “Hoogleraar en socioloog Willem Schinkel is helemaal van het padje af”.

  Haha, lol. Inhoud kan jullie echt niks schelen hier hè? Gaat puur om de clicks allemaal? Het is een neerwaartse spiraal aan het worden, onder druk van het produceren van stukjes. De meest stukjes kunnen tegenwoordig rechtstreeks naar de prullenbak. Waarom niet eens wat minder stukjes, maar dan echt inhoudelijk? Met gedegen journalistieke inslag enzo?

  1. Nep

   Ja dat vind ik ook!

  2. Rammstein

   Het was wel lekker rustig hier al die weken dat je niet reaguurde, Michael. Kun je ons misschien een plezier doen en nog een tijdje opsodemieteren?

 3. Jack Flash

  Quote”We moeten er niet aan denken dat dit soort extreem linksdenkende types daadwerkelijk bestuurdersposities krijgen”
  Ja,maar dit soort types zijn dus wel hoogleraar aan de Erasmusuniversiteit.

 4. EU kok

  DDS verklaart deze man zijn ideeën voor gek om vervolgens datgene eruit te pikken wat bruikbaar is om hun eigen politieke opvatting te staven.

  1. Rechtsaf

   Als EU dickje nou zoveel aan te merken heeft op DDS is het voor EU’s gemoedsrust beter om weg te gaan hier.

   1. Top

    Dat kan je wel vergeten, want hij is nergens anders meer welkom. In een blad als Elsevier kan Jabba, niet reageren, omdat het een ‘centje’ kost. En daar heeft de soos of voedselbank niet in voorzien. Ook heeft hij een ‘plaat’ voor zijn kop. En deze is qua dikte, ongeveer de lengte van de Chinese muur. Dus? Het is een zielig mens, zonder enig contact met de buitenwereld, maar er zitten nog meer van dat vuilnis, (jammer genoeg) op deze nu nog gratis site. Ik hoop dat er een ‘betaalmuur’ komt. Ik kan het makkelijk betalen!

    1. Pauline Kummer

     U zult dan vermoedelijk alleen met uzelf in gesprek zijn. Een meenemer is dat niemand u aanspreekt op taalfouten. Droevige situatie lijkt mij, denk ik.

  2. Kim Verlouw

   Neem je malle moeder in de maling, EU kok.

 5. Ben Venuti

  Sociologen, allemaal zo gek als een deur, Wesley Bimbo zal wel weglopen met die zakkenwasser Willem Schinkel let maar op.

 6. Pijnstiller

  75 jaar vrijheid. Het communisme is in het overgrote deel van de wereld ten onder gegaan aan de eigen ideologie. Sinds de teloorgang van het communisme in Europa is het westen zelfdestructief bezig. De democratie vervaagd langzaam in een dictatuur die zijn gelijke niet kent.

  1. Pauline Kummer

   ‘vervaagt’ in dit geval. Ik neem geen enkele reactie serieus van iemand die de taal niet beheerst.

   1. Ben Venuti

    Ga lekker je holharen vlechten trut!

  2. ZiggyStardust

   Pijnstiller, nu heb je een groot probleem. Pauline Kummer neemt jou niet serieus. Nu houdt waarschijnlijk alles voor jou op. Dat was het dan, sterkte toegewenst!

 7. J.Rademaker

  Je moet als student dergelijke stalinisten naar de mond praten een andere mening staan deze ongeschikte zelf-verheerlijkvers niet toe.

 8. wietordok

  “Israël gebruikt de Gazastrook als een proeftuin om nieuwe wapens te testen”

  Willem Schinkel, nu, dat is een harde beschuldeging uit de kont van een zogenaamde hoogleraar socioloog.

  Ooit mocht ik mee, naar een expositie van moderne kunst.
  Die mevrouw die dat allemaal maakte was er ook bij.
  Wat vind jij ervan werdt er mij gevraagd.

  Ik vond het allemaal maar niets, lelijk, onzin allemaal.
  Dat heb ik geweten. Ik kreeg kritiek van elke volwassenen voor mijn mening. Als kippen kakelde zij om mij heen.
  Ik was nog géén tien jaar.

  Links gesubsideerd leugenachtig, met veren van andere in de kont rondlopend laf kut volk.

  Oplichters, en sprookjes vertellers.

 9. Wesley Benbow

  Schinkel schreef een radicaal en verontrustend boek (Theorie van de kraal) over de omnipotentie van het neo-liberale gedachtengoed in de Westerse wereld. Vanuit die zienswijze wordt het begrijpelijk dat hij geen fundamenteel verschil ziet tussen linkse en rechtse politieke partijen in Nederland omdat die in essentie allemaal onderworpen zijn aan het neo-liberale kapitalisme dat de Westerse wereld gijzelt en in deze tijd kraakt en piept.

  Bart lijkt me geen boekenlezer en snapt ook niets van de context van deze opmerkingen van Schinkel. Aan dit soort onnozelheid ben ik inmiddels gewend geraakt.

 10. pakwatjepakkenkan

  ach ja maak je druk om dit soort raaskallers.

  je merkt steeds meer dat de linkse gekkies niet meer serieus worden genomen door de bevolking. ik ben het dan ook zeer eens met robert jensen ; ze verliezen op alle gebieden terrein, verliezen zetel na zetel, er is geen ene goeie hond meer die op links stemt, op een klein groepje cultuurverziekers na, gebrainwashed door de staat, van ons geld en de ‘sponsoring’ uit de hoek van de milieulobby’s.

  de ene na de andere sector staakt. en terecht.

  rechtse LEIDERS (want rutte is geen leider meer maar een uitvoerder, marionet van de hoge meneertjes in brussel) worden aangevallen door links met zogenaamde beschuldigingen, afzetprocedures en niemand heeft bewijzen. maw; links is de regie kwijt aan het raken en als laatste stroha worden we nog even flink in de zeik genomen door links, alvorens we weer kunnen gaan stemmen.

  nederland begint wakker te worden, aldus Jensen. en ik sluit me helemaal bij hem aan.

  als het rascistisch is om te zeggen dat de migratie moet stoppen en nederlanders weer op 1 moeten komen dan ben ik in dat geval trots om een rascist te zijn. alleen is het ‘rascist’ zijn niets meer dan denken met gezond verstand.

  ik ben geen rascist, men zet ons neer als rascist. dan ben ik er ook maar trots op ook. TROTS ZIJN…iets wat al helemaal niet meer mag tegenwoordig.

  links kan de @!!@!!! krijgen.

 11. Peter Selie

  Er is reden tot grote bezorgdheid over het democratisch gehalte van de machtsvorming en de machtsuitoefening in Bilderberg Nazi Nederland.

  Laten wij de blik verder vooral op Nederland richten. Door het ontbreken van enige vorm van fundamenteel wantrouwen tegen de democratische machtsvorming en machtsuitoefening, heeft de politieke machinerie ongemerkt veel meer speelruimte gekregen dan wenselijk is. “De politiek” met inbegrip van de inmiddels gepolitiseerde bureaucratie, lijkt zich meer dan ooit te hebben ontwikkeld tot een min of meer
  gesloten circuit van partijleden.

  Nu zou men kunnen tegenwerpen, dat er toch nauwelijks gesproken kan worden van een gesloten circuit omdat het om een meerpartijenstelsel gaat met een redelijke onderlinge concurrentie tussen de partijen. Oppervlakkig gezien moge dat waar zijn, maar men vergeet dan dat de ideologische verschillen tussen de grote partijen inmiddels zo gering zijn geworden dat zij nauwelijks veel meer zijn dan ondergeschikte varianten van eenzelfde attitude.

  Deze principiële eensgezindheid van de grote partijen wordt weliswaar zo nu en dan aan het oog onttrokken doordat zij zich op gezette tijden in allerlei bochten wringen om een soort eigen identiteit naar voren te brengen en incidenteel flink ruzie te zoeken over min of meer ondergeschikte kwesties, maar deze theaterstukjes kunnen toch nauwelijks verhullen dat de rollen die men speelt sterk aan elkaar verwant zijn.

  Het opnemen van artikel 120 heeft als gevolg dat vanuit het door Nazi’s gekaapte Nederland (als paart van Troje) de wereld massaal vergiftigd wordt tegen hoge winsten zonder dat de rechter daaraan mag toetsen. Wat vervolgens wereldwijd geïmplementeerd en gedragen wordt door gegijzelde Bilderbergleden vanwege o.a. corruptie en kindermisbruik met globale de-populatie (genocide) als gevolg.

  Zomaar gevonden op het net, maar of het genoeg is om de linksmenschen hun verraderlijke monden te snoeren moet nog blijken.

  1. Pauline Kummer

   ‘Zomaar gevonden op het internet.’ Heeft u wel eens een psycholoog bezocht? Raar verhaal trouwens. Nazi Bilderberg Nederland…

   1. debontereus

    @ de kutkummer
    Tja dat kun jij wel zeggen . Maar ja feit is ook dat jij niet al te slim bent en dan vreemd tegen mensen aan kijkt die de waarheid vertellen .
    In jouw belevingswereld komen namelijk alleen maar mensen voor die je naar de bek praten en dus de leugen regeert .
    Maar goed met die ene werkende hersencel kunnen we verder ook niet al teveel van jou verwachten . Hopelijk vertelt jouw privé zieleknijper je ooit nog eens dat je hier beter kunt weg blijven omdat het te hoog voor je gegrepen is en dat je beter naar jouw natuurlijke habitat duitsland kunt verhuizen .

    1. Vanduinen

     Deze reactie aan Pauline is net zo absurd als het artikel van Peterselie. Maar u kunt weinig hebben, bemerk ik op een gespleten persoonlijkheid na.

     1. Bosche draak

      En wat klopt er dan niet aan Peter Selie’s betoog?

      Gaarne toelichting, oeverloos geblaat daar hebben we Wesley & co al voor!

     2. Vanduinen

      Laat ik beginnen met die idioterie over Bilderberg, en dat gezwam over paart(!) van Troye. Dan het gebazel over kaping door nazi’s. Kortom een psychedelische oprisping. Verder lijdt kennelijk onder een “Wesley” trauma. Ik kan er niets anders van maken. Helaas. Meen ik.

 12. Rammstein

  Willem Schinkel heeft natuurlijk gelijk waar hij zegt “De liberale democratie gaat uit van de status quo en verdedigt het systeem van kapitaalaccumulatie, maar juist dat systeem zorgt voor nog meer ongelijkheid en nog meer vernietiging.”

  De rijken worden immers rijker en de armen armer: de 26 superrijken bezitten evenveel als de armste helft van de mensheid.

  1. merlot

   “maar juist dat systeem zorgt voor nog meer ongelijkheid en nog meer vernietiging.”

   En het systeem waar Schinkels mee flirt?

   Die vent is krankzinnig.

   1. Rammstein

    Misschien moeten we wel concluderen dat alle systemen zorgen voor ongelijkheid, scheefgroei en vernietiging. En tevens dat de mens een mislukte soort is die niet in staat is om tot collectieve harmonie, geluk, eerlijke verdeling en welbevinden te komen.

    Laten we wel zijn: we hebben er een puinhoop van gemaakt.

    1. merlot

     “Misschien moeten we wel concluderen dat alle systemen zorgen voor ongelijkheid, scheefgroei en vernietiging.”

     Maar wel in verschillende mate. In het westen is toch, ondanks de kwalijke kanten van het kapitalisme, meer bereikt op het punt van welzijn en welvaart dan onder welk ander systeem dan ook.

     Alle vormen van socialisme en communisme staan garant voor diepe ellende.

     1. Rammstein

      “Alle vormen van socialisme en communisme staan garant voor diepe ellende.”

      Dit ben ik geheel met je eens. Het kan altijd erger: en het socialisme en communisme zijn veruit de verschrikkelijkste en meest mensonterende politieke systemen die (hebben) bestaan. Maar waar het kapitalistische systeem nu staat is ook niet best. Wie weet een sterke opvolger?

     2. merlot

      “Maar waar het kapitalistische systeem nu staat is ook niet best. Wie weet een sterke opvolger?”

      Zoals je al suggereerde is elk systeem kwetsbaar vanwege de fouten van de mensheid zelf. Onder andere hebzucht.

      Het kapitalisme is een systeem dat het moet hebben van voortdurende groei. Groei in omzet en winst.

      Dat was goed tot, pak ‘m beet, halverwege de jaren 90. Inmiddels is die ongebreidelde groei een bedreiging geworden. Grondstoffen raken op, het milieu staat onder druk en de enigen die er nog beter van worden zijn de grote bedrijven en hun aandeelhouders.

      Het bedrijfsleven is gebaat bij steeds meer consumenten en zal dus geen poot uitsteken om de groei van de wereldbevolking te remmen. Ook de massa-immigratie is hun probleem niet: het zijn immers allemaal nieuwe consumenten. En waar die hun geld vandaan halen zal het bedrijfsleven worst zijn.

      Dat het zo niet verder kan is in ieder geval duidelijk.

      Normaliter moet dan toch de overheid bijsturen. Wie anders?

      Maar ja, op dit moment in de geschiedenis is de overheid een nog veel groter blok aan het been.

      Alle seinen staan op rood en ik vrees dat de put pas gedempt gaat worden als het kalf verdronken is. Ik voorzie een herhaling van de jaren 30: eerst een financiële meltdown en dan chaos, armoede en uiteindelijk een dictatuur.

     3. Rammstein

      Merlot, je staat niet alleen in je sombere prognoses. L’histoire se répète gaat voortdurend op en boekt niet aan actualiteit in: de mensheid is erg hardleers. (Hoewel er natuurlijk ook iedere keer een nieuwe generatie bij komt die van niets weet.)

      Dat alle seinen op rood staan en een financiële meltdown nabij is, is glashelder. Wat mij verontrust is dat ik niet in staat ben om de initiators te zien, de onderstroom te ontdekken, in de coulissen te kijken, tegels te lichten en de grotere belangen in kaart te brengen. Want het is toch geen natuurwet die zich noodwendig voltrekt? Wie zijn de belanghebbenden, degenen die het klavier bespelen?

     4. ZiggyStardust

      Merlot, veel plusjes weer.

     5. merlot

      @ Rammstein: Ik zie hier geen complot achter. Dingen gaan zoals ze gaan. Aan de grote beurscrash van 1929 ging een grote hausse vooraf, daarna kwam de depressie. De hausse van de jaren 90 was nog veel groter en langduriger.

      Ik was toen zeer actief als belegger en zag de waanzin zich voor mijn ogen voltrekken. Aanvankelijk was de koersstijging terecht, maar vanaf halverwege de jaren 90 werd het een luchtbel en dat is nog jaren doorgegaan met koersstijgingen die volkomen onrealistisch waren. Uiteindelijk knapt het en is de schade niet te overzien. De kapitaalsvernietiging is dan enorm, ook al was het dit keer een “langzame” crash.

      Na de beursval kwam de kredietcrisis, daarna de knoflookcrisis en de gevolgen zijn er nog steeds, al probeert de ECB dat door (onverantwoorde) geldschepping te verbloemen.

      De solide financiële positie van West-Europa is een illusie. Het is een kaartenhuis dat bij de eerste de beste echte crisis in elkaar zou kunnen vallen.

      Maar nogmaals, ik zie daar geen kwade genius achter. Een hausse versterkt zichzelf omdat de hebzucht dan groter is dan de angst en beleggers onverantwoorde risico’s nemen. We betalen nog steeds de prijs van de speculatieve waanzin van toen.

      Ik ben me al in de jaren 90 bewust geworden van de schaduwkanten van het kapitalisme, juist door die hausse.

    2. Tman

     rammstein:
     Géén enkel systeem is perfect, maar het Nationaal Socialisme vernietigt enkel de vreemdeling, afwijzende of buitenstaander, dat is toch al wat!

  2. kees cup

   De rijken worden immers rijker en de armen armer: de 26 superrijken bezitten evenveel als de armste helft van de mensheid.

   en dat terwijl nederland de laatste halve eeuw bijna altijd een regering heeft gehad waar links toch echt niet ondervertegenwoordigd was.
   denk aan pvda d66 cu.

 13. Gerlos

  Dit is een fatale ziekte die helaas veel hoogleraren onder de hersenpan hebben.

  1. Wesley Benbow

   Het zijn meestal mensen met een lage opleiding die zeker menen te weten dat alle academici heel erg dom zijn.

 14. Vlaswiek

  Groene heilstaat dreigt te worden opgelegd
  Door Leon de Winter op woensdag 20 november 2019

  De elites dwingen ons naar het grootste sociale experiment uit de geschiedenis van Nederland. De gevaren zijn al lange tijd duidelijk, maar nu worden ze steeds manifester: Nederland moet een groene heilstaat worden.

  Ze kunnen dat doen omdat er een democratisch tekort bestaat dat in leven gehouden wordt door de meeste politieke partijen, in feite kleine organisaties met een enorme greep op de samenleving. De grootste bedreiging voor hun macht is het referendum of een ander mechanisme op basis van directe democratie dat de politieke besluitvorming kan beïnvloeden. In het huidige tijdsgewricht is de bevolking voor een groot deel behoudend ten aanzien van maatschappelijke ontwikkelingen, dus is het voor de meeste partijen zaak alle vormen van directe democratie uit te schakelen.
  De elites zijn uiterst progressief geworden doordat andere generaties de gangen van de macht zijn gaan bewandelen. Zij laten het weergaloze succes van de linkse opmars in de academische en mediawerelden zien.

  Zij dragen een agenda die ongehinderd door de meerderheid van de bevolking razendsnel kan worden doorgezet; één stembusgang per vier jaar is in onze tijd verworden tot de tirannie van de parlementaire democratie. Daardoor worden we keer op keer geconfronteerd met echte of vermeende crises die directe, diepgaande maatregelen vereisen zonder dat daarvoor de burgers om een mandaat wordt gevraagd.

  Leefomgeving
  De crises waarmee we nu geconfronteerd betreffen geen budgetproblemen – een klassieke politieke kwestie draait in principe om het maken van keuzen door te weinig geld en te veel prioriteiten – maar om kwesties die te maken hebben met inschattingen van experts rondom onze natuurlijke leefomgeving. De cijfers en analyses, die zich vaak over vele decennia uitstrekken, van vaak onzichtbare instituties, zijn maatgevend geworden voor de manier waarop de samenleving zichzelf moet organiseren, en de elites dwingen vervolgens een totale transformatie af. Van landbouw tot mobiliteit, van gezondheidszorg tot regionale rituelen, van nationale soevereiniteit tot immigratie, letterlijk alles is in de greep gekomen van door veranderingsdrift opgejaagde elites.

  De burger is door zijn eigen vertegenwoordigers buitenspel gezet bij de transformatie van zijn wereld: zijn huis, zijn reizen en vakanties, zijn vermaak en consumptie, zijn ideeën zelfs over de verschillen tussen de seksen, niets ontgaat de veranderingsdrift van de elites, die dit alles kunnen doen door een innige financiële en ideologische verbondenheid met de media, die de groene agenda’s volledig gekopieerd hebben.

  Er is geen krachtiger argument dan het argument dat de aarde moet worden gered. Dat wordt dan ook gepropageerd en in de media komen klimaatdissidenten niet of nauwelijks aan het woord. Het zijn er velen die beweren dat er geen klimaatcrisis heerst, maar het gaat de elites uiteindelijk niet om argumenten maar om de macht hun transformaties uit te voeren en liberale vrijheden te beperken. Dus moet de openbare discussie daarover worden beperkt.

  “Burger wordt niet om mandaat gevraagd”

  De middelen om censuur en controle uit te oefenen nemen angstaanjagend toe. Twitter, Facebook, Google, hebben algoritmes ontwikkeld waarmee bepaalde figuren en organisaties – in de regel rechtse en conservatieve – worden gefilterd of dusdanig financieel worden dwarsgezeten dat ze eraan kapot gaan. En worden twijfels over de noodzaak van immigratie uit niet-westerse landen direct in verband gebracht met nazisme en racisme, waardoor de feitelijke instroom van 100.000 extra mensen per jaar niet kan worden besproken. Er zijn groepen die het oordeel ’hate speech’ plakken op elke mening die hen niet bevalt; het is het einde van openbare discussies.

  De basis van open samenlevingen is vertrouwen. Maar de kloof tussen burgerij en politiek, die Pim Fortuyn wilde dichten, is groter geworden, en daarmee krimpt het vertrouwen. Of het nu om stikstof, windmolens of migratie gaat, de abstracties waardoor de elites zich laten leiden – op basis van inschattingen die zij niet zelf op basis van eigen kennis kunnen beoordelen maar aan ambtenaren of belangengroepen moeten overlaten – staan op grote afstand van het gewone, dagelijkse leven van burgers.

  Nieuw goedje
  Er is nu weer een nieuw goedje ontdekt waarvan onze grond doortrokken is. Het heet PFAS, ofwel poly- en perfluoralkylstoffen. De elites kunnen op het moment moeilijk beweren dat we de afgelopen jaren levenstijd verloren hebben aangezien we in een landje leven dat door en door vergiftigd is – we leven langer en in betere gezondheid dan de mensheid ooit heeft meegemaakt. Dus ligt alle ellende in de toekomst (we verzuipen allemaal in het jaar 2030 of 2100, of iets daartussen), of worden we geconfronteerd met acute, opeens oplaaiende crises zoals stikstof, waarvoor normen gelden die internationaal zijn vastgesteld, alsof de normen voor Nederland, dat voor de helft een dichtbevolkt urbaan conglomeraat is, dezelfde moeten zijn als voor Frankrijk.

  De behoefte aan het standaardiseren en reguleren van de levenswijze van veel burgers is de impliciete drijfkracht van de heersende elites. Ze gelden nooit voor hun eigen leefwijze; Frans Timmermans vloog heel Europa door om ons te vertellen minder te vliegen. De progressieve voorhoede, zoals in de beste Sovjet-traditie, kent immers zijn privileges.

  De groene heilstaat dreigt ons te worden opgelegd. Wat we verliezen is onze vrijheid.

  1. merlot

   Weer een briljante column van De Winter.

   Spijker op den kop.

  2. toetssteen

   Thanx Vlaswiek.

 15. Jack Flash

  Erg goed geschreven.

 16. Bes Tolen

  De grootste invloed in de westerse wereld gaat helemaal niet uit van democratische krachten maar van de erfgenamen van Rome. In de eerste plaats is dat de Rooms katholieke godsdienst. In de tweede plaats is dat het conglomeraat van grootbanken. Slechts een paar grootbanken daaruit bepalen de FED, een particuliere organisatie. Die bepaalt het financiële beleid in de westerse wereld op hoofdzaken. De ECB heeft een daarvan afgeleide financiële politiek. In de derde plaats is een groot deel van de pers, de media in handen van groepen, die een vaste band hebben met de elite, in wezen de eigenaren van de godsdienst en/of de grootbanken, en leiding van in de eerste en tweede plaats genoemde organisaties. In de vierde plaats zijn er nog talrijke organisaties, die ook in handen zijn van de in ”de eerste drie plaatsen” genoemde organisaties. Die hebben bijvoorbeeld invloed in geheime inlichtingendiensten van bepaalde landen maar het kunnen ook sportorganisaties zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om Afrikaanse sporters zoals atleten, die marathons lopen.
  De invloed wordt altijd al publicitair weggemoffeld en komt het welzijn van de mensheid al te vaak niet ten goede.
  Het beroerde van nu is dat de invloed van deze krachten veel groter is geworden. Alle politiek denken wordt er door misvormd. Hulpkrachten waartoe ook een belangrijk deel van de Frankfurter Schule is te rekenen en wel in het bijzonder de multiculturalisten (van de Marcuses c.s.), hebben de politiek vergaand kunnen beïnvloeden. Links is daarvan stellig veel meer het slachtoffer dan rechts. Het oude rechts bestond hoofdzakelijk uit confessionele tot fascistische partijen. Die hadden altijd wel een binding met ”Rome”. Reden om de nazipartij in Duitsland niet onder de fascisten te rangschikken ondanks veel organisatorische overeenkomsten. De CDU, ook de protestanten van tegenwoordig, is nog altijd een confessionele vertegenwoordiger. Wat nu rechts zit, is in hoofdzaak een ander rechts dan vroeger. Het criterium links rechts van nu ligt anders dan vroeger. De uitgangspunten van links zijn nu algemeen extreem waaronder multiculturalistisch en daarmee ook een bedreiging van de democratie. Dat is in liberale partijen ook van doorgesijpeld. Je kunt zeggen wat nu niet als links is aan te duiden, rechts is.
  Het kunnen moeilijke tijden worden waar de werkelijkheid niet gekend mag worden en de waarheid stelselmatig geweld wordt aangedaan.

 17. Mart

  ”GOD BLESS THE NETHERLANDS”’…..they need this urgent!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.