Mark Rutte leeft weer eens mee! Zegt tegen boeren dat ook hij ‘nachtmerries’ krijgt van stikstofcrisis

Mark Rutte stond weer eens voor een woedende groep die wordt gepakt door zijn kabinet, om uit te leggen dat ook hij het moeilijk heeft. Gisteravond stond de premier, tijdens een VVD-bijeenkomst, oog in oog met honderden bezorgde boeren.

Het zal niemand zijn ontgaan: onze boeren zijn boos. De stikstofuitstoot moet en zal worden ingeperkt en de agrarische sector is de kop van jut. Zo vond een D66’er, het zal weer eens niet, het een goed idee om de veestapel te halveren.

Tijdens een VVD-bijeenkomst in een schuur van een melkveehouderij, wat toepasselijk in het hol van de leeuw, hoorde minister-president Rutte de terechte zorgen van onze boeren aan.

“”Laat ons weer boer zijn. Ontmoedig de jonge boeren niet!”, zei een van de sprekers tegen Rutte. “Waarom moeten wij hiervoor opdraaien en niet andere sectoren?”, vroeg een ander.”

Na het aanhoren van de terechte zorgen, deed Mark Rutte weer waar hij goed in is: de bezorgde en meelevende oom spelen die de menigte wel eventjes gerust zal stellen. Zo liet hij weten dat het zoeken naar oplossingen voor deze kwestie ‘ongelofelijk complex’ is en dat ook hij ‘nachtmerries’ krijgt van de stikstofcrisis.

Sommige boeren zijn bang dat ze worden gedwongen om hun bedrijf te sluiten. Deze angst kon Rutte wegnemen door mede te delen dat boeren die door willen dat gewoon kunnen doen, zo valt te lezen op NOS:

“De premier probeerde boeren gerust te stellen dat ze niet gedwongen zullen worden hun bedrijf te sluiten. “Boeren die door willen, kunnen dat.” Het kabinet trekt ook 500 miljoen euro uit voor stikstofmaatregelen, zo werd vrijdag bekend. “Dat is niet genoeg”, zei een boer die had uitgerekend dat de 12.000 melkveehouders daar niet mee geholpen zijn. Rutte: “Geld mag niet het probleem zijn. Als er meer geld nodig is, gaan we het zoeken. Er zijn geen taboes.””

Nee, er zijn geen taboes. Dit komt echter wel over als een belofte. De VVD, Mark Rutte en beloftes. Het is nooit een goede combinatie geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Kretoloog

  Rutte begint zich steeds belachelijker te gedragen, nu er wekelijks demonstraties zijn tegen het beleid van zijn kabinet. Hij zegt met alle gedupeerden mee te leven. Maar laat hen vervolgens in de kou staan. Als je als premier de boeren, bouwers, onderwijzers en zorgpersoneel niets te bieden hebt, houd dan je bek, zou ik zeggen.

  1. Rechtsaf

   Je moet je eens afvragen waarom dit toch allemaal gebeurt in Nederland, islamisering van ons land, bezuinigingen in de zorg, bij de politie, scholen, defensie, belastingverhogingen, btw verhogingen, lastenverzwaringen (onder Leugenclown Rutte gestegen van 39% naar 45%) arbeidsdiscriminatie van de Nederlander, woondiscriminatie van de Nederlander, uitgeprocedeerd illegaal kraaktuig die geen strobreed in de weg wordt gelegd, opgedrongen energietransitie, kinderen die niet aan hun leerverplichting voldoen en spijbelen…en zo kan ik nog wel even doorgaan natuurlijk.
   Ik heb wel een idee waarom dit gebeurt..

   1. Timber

    Het gebeurt omdat mensen blijven geloven in de 6 partijen. Stem dus anders!
    GEEN GL,D66,PVDA,CDA,SGP,VVD stemmen!!!

    Dit zijn de regenten partijen! In plaats van de gebroeders de Witt hebben, zij enkele bussen vol met regenten.

    1. tailgunner

     De Nederlander is over het algemeen een meegaand, braaf, gehoorzaam, gewillig en mak volkje. Misschien is het wel lafheid of angst voor het onbekende. Dus vooral niets nieuws proberen, pappen en nathouden. Hebben een ‘er is toch niets aan te veranderen’ mentaliteit. ‘Mijn opa stemde al blablabla’ dus daar blijf ik trouw aan’. Die Nederlanders zijn je buren, je vrienden, je familie…

     Ieder volk krijgt de leider die het verdient. Nederland heeft altijd wat saaie premiers en vorsten die formeel iets en materieel niks te zeggen hebben. En als ze een keer voorzitter zijn van iets (Raad van State), dan is de vice-voorzitter (in dit geval D66’er(!) Tom de Graaf…) toch weer belangrijker.

 2. Rechtsaf

  Nou die krijgt Leugenclown Mark natuurlijk helemaal niet..

 3. Tman

  Zachte,meevoelende woorden, maar vooral het woord “stikstofcrisis”,zeer vaak herhalen!
  Iedereen moet geloven en ervan overtuigd raken, dat Nederland in z’n eentje de planeet kan en gaat redden!
  Dat is overigens een kunststukje voor een marginaal, amper vermeldingswaardig probleem!

  1. tonna

   @tman:
   Wie beweerde dat de wereld rond was, kwam op de vuurstapel!
   Degene die dacht vrijelijk te kunnen verkondigen, dat de wereld niet het centrum zou zijn van het universum alsook!

 4. AS210854

  Mark, pak dit debacle gelijk goed aan, en sluit de grenzen. Hebben de hardwerkende Nederlanders ook weer een toekomst. Zoek naar een anderde goede oplossing .

 5. Mezzadra

  Knap hoe Rutte omgaat met deze problematiek.

  Een premier met lef.

  1. ikweetwatikwil

   Het lef om van ons Nederland een chaos te maken. Ja, indringers noemen dat lef. Verraders ook . Och ja en dan heb je ook nog die half gebakken koekebakkers die verstoord raken over een N.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Ik kan hieruit slechts concluderen dat het zuur moet zijn om te horen tot een klein extremistische minderheid

   2. Mycase

    Trollen moet je gewoon met rust laten niet lezen wat ze neer plempen heb je er ook geen last van punt.

  2. nml

   quote Een premier met lef. end

   En dat blijkt uit ………………………….
   kom op strontvlek je kan het

  3. AS210854

   Mezzada, ach een kinderhand is snel gevuld.

 6. Jumping

  Inderdaad, Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Hij vergeet zo snel, maar de duivel achterhaald hem wel.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Mezzadra

   achterhaalt

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Rutte is een zegen voor Nederland. Hij heeft ons land door een zware crisis weten te krijgen en dankzij zijn leiderschap staat ons land er nu uitstekend voor. Een premier om u tegen te zeggen

  1. Kretoloog

   Ja, ons land staat er uitstekend voor, alsus mevr. Schillenboer, in navolging van Mezzadrama en Bokkelul. Gek toch, dat al die boeren, bouwers, leraren, onderwijzers, verplegers enz. maar blijven demonstreren. Wat een ondankbare honden, nietwaar Antje en Guusje en Rientje, beseffen ze wel hoe goed het gaat?

   1. Blitzkrieg

    Kretoloog : Nog nooit hebben zoveel mensen geprofiteerd van gratis voedsel bij de voedselbank. Je hoort het goed, gratis voedsel! Wat klagen die mensen nou helemaal?

 8. Joop Klepzeikert

  Als de neus van Mark Rutte bij elke leugen 1 milimeter gegroeid zou zijn had hij er nu over gestruikeld.
  De laatste keer dat ik die man op een waarheid betrapt heb is zo lang geleden dat ik me dat geeneens meer kan herinneren.

  1. Kretoloog

   Boeren tegen Rutte: “U moet ophouden met liegen!”

   Dodelijk voor de ‘reputatie’ van een premier.

   Rutte wordt meegesleurd in de afbladdering van de dames in zijn kabinet. Schouten (stikstof, pulsvisserij), Ollongren (referendum, fakenieuws), Bijleveld (burgerdoden), Van Nieuwenhuizen (stint), de ene na de andere lady-minister valt van haar voetstuk. Alleen Kaag staat nog overeind. Voor hoelang?

   1. Joop Klepzeikert

    @Kretoloog: Kaag-al-Kak nog overeind? Die is ook al zwaar door de mand gevallen met haar giften aan Hamas en andere terroristische organisaties waar haar vent aan gelieerd is. Dat wijf was bevriend met Arafat.
    Verdomt het ook om Schurkije wapensancties op te leggen.
    Ook dat takkewijf is totaal niet geschikt voor de functie die ze gekregen heeft OMDAT ze een wijf is. Net als al die andere domdozen in de politiek.

 9. nml

  L E U G E N A A R !!

 10. RvdBe

  Het is een tenenkrommend figuur, zegt nu ook weer niets te herrineren van burgerdoden tijdens dat bombardement in Irak, dat zou idd kunnen, maar hij zou zo de huidige minister van defensie opofferen terwijl hij in die tijd mp was en dus hoofdverantwoordelijke.
  Walgelijk mannetje welke zich ontrekt aan zijn verantwoording.

 11. Cootje

  Rutte moet er nu eens mee kappen met zijn leugens en zijn draaien , hij heeft nu een leeftijd bereikt dat die uit de kast moet komen , hij steekt hem in de stront of hij steekt hem in de vermeerdering van zijn eigen waarden een ding is gelukkig voor de Nederlanders er komt geen nazaat van hem. Want na de mens de hond de geit en het varken zitten we niet te wachten op nog zo clown dadelijk Nederland totaal als narcostaat achter laten met gedeprimeerde Groningers huilende boeren , en werkeloze bouwvakkers , zeer arme AOWers, en een ontwrichte samenleving . Zal hij de grootste mafketel wezen die Nederland om zeep heeft gebracht . En komt er in de Chinese geschiedenis boekjes te staan Nederland WAS een rijke provincie van Europa

  1. Mezzadra

   Op welk punt meent Cootje dat Rutte liegt?

 12. Cycle25

  Geld mag niet het probleem zijn…, Rutte is het probleem zelf, onder zijn regie is het volledig uit de hand gelopen. Bij zulke uitspraken krijgt de burger opnieuw de rekening van een 10 jaar falend VVD en alle fouten van Rutte zijn omgezet in lastenverhogingen.

  Dat krijg je met globalisten, ze verkankeren alles en de bevolking mag dood vallen.

  Boeren, ga vooral door..

  Gooi heel Nederland maar een week of 6 plat, net zo lang totdat de club van incompetentie verantwoording neemt en opstapt.

 13. Vliegenvanger

  Alles wat Rutte zegt geloof ik niet meer. Ik heb nog nooit zo ongelofelijk leugenaar gezien als Rutte. Ik snap niet dat hij nog zonder bescherming op straat durft te lopen. Fortuin schieten ze af omdat hij Nederland wil veranderen. Waar op zich niks mis mee is. Rutte die heel Nederland om zeep helpt loopt gewoon op straat rond of dat het de gewoonste zaak van de wereld is. Weg met die oplichter, weg met narcist Rutte, die alleen maar machts belust is. Weg met de EU dat geldverslindende monster.

 14. Klapstuk

  Rutte is de grootste huichelaar die er bestaat.
  Wat een slechte premier, die er niet voor het volk is.
  Wuift alles weg met een valse lach, en kan vooral heel goed LIEGEN.
  Het ontbreekt hem aan empathisch gevoel.
  Liegt nu weer over de affaire in Irak.
  Velen wisten het in den Haag, hij dus niet.
  Erg vreemd lijkt mij.
  Onbegrijpelijk dat veel klootjesvolk op de VVD stemmen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.