Peilingen! President Donald Trump scoort pijnlijk verlies tegenover Democratische kandidaten

Terwijl de Amerikaanse regering op een bijzonder ongelukkig moment de nullificatie van het Klimaatakkoord van Parijs hebben ingezet, blijkt vandaag uit een peiling dat president Donald Trump op verlies staat tegenover Democratische kandidaten. Zouden er nu verkiezingen zijn dan winnen de Democraten het Witte Huis. Daarmee zou de nullificatie van het Klimaatakkoord van Parijs ook op losse schroeven komen te staan. 

Uit een onderzoekje van de Washington Post en ABC News onder welgeteld 876 geregistreerde kiezers van de in totaal 327 miljoen inwoners van de VS, zou blijken dat de Amerikaanse president Donald Trump niet zo populair is in vergelijking met democratische kandidaten.

In vergelijking met democratische kandidaten staat Trump zelfs op dik verlies, al weten we niet precies hoe de steekproef van de peiling in elkaar zit en of er geografische verklaringen voor de gevonden resultaten bestaan. Bijvoorbeeld doordat er onevenredig veel ‘stedelingen’ in de steekproef zaten, die stemmen immers vaker democratisch. Afijn, kijk maar eens naar de resultaten hieronder:

Peiling Verenigde Staten van 5 november 2019

Als we kijken naar de resultaten dan is het toch wel even schrikken. Zo scoort Trump in de rondvraag slechts 39% steun versus democraat Joe Biden (56%). Tegenover de vrij linkse democraat Bernie Sanders (55%) scoort Donald Trump slechts 41% steun en tegenover de gematigde Harris (51%) een magere 42%. Ook tegenover Elizabeth Warren (55%) scoort Trump niet al te best en pakt hij slechts 40% steun. Tegenover de onbekende Buttigieg (52%) scoort de zittende president beter met zo’n 52%.

Aangezien de demografie van de Verenigde Staten zich ook onder Trump méér in de richting van de democraten heeft bewogen is het niet vreemd dat deze scores nu de ronde doen. Tel daarbij de polarisatie van Trump tegen illegale migratie en je krijgt vanzelf een situatie waarin het land stemt op de Democraten -simpelweg omdat migranten net als alle andere burgers voor hun eigen belangen stemmen en dus een ruimhartig migratie- en asielbeleid voorstaan. Al is dat niet in alle gevallen zo.

Migratie en de daarbij komende demografische veranderingen leidt er mogelijk toe dat het onmogelijk wordt voor Republikeinen om te winnen want “demography is destiny”. Kortom: de herverkiezing van Trump wordt niet ‘zekerder met de dag’, maar juist onzekerder met de dag. Al zijn er ook peilingen te vinden waarin Trump juist voorstaat op zijn directe tegenstanders.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

119 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  De WP roept al sinds de vorige verkiezingen dat ze ‘peilingen’ houden waaruit blijkt dat trump NOOIT president zou worden en sindsdien zou hij elke week weer verder wegzakken volgens de WP.
  Zelfs CNN moest toegeven dat het juist andersom is.
  Zie: h**ps://***.youtube.com/watch?v=tAiQika1joo

 2. Vlaswiek

  Komt helemaal goed! Trump gaat gewoon zijn tweede termijn doen.

  1. Joop Klepzeikert

   Het is de Washington Post. Die roepen al vanaf dat Trump verkozen is dat zijn populariteit af zou nemen, volgens hun zogenaamde ‘peilingen’.
   Hoop doet leven zeg maar.

   1. Vlaswiek

    @Joop: Net als ál die vooraanstaanden die zeker wisten dat Trump nóóit president zou worden, whoehahahaha!

    🙂

    1. Joop Klepzeikert

     Ik heb in een deuk gelegen om al die dom linkse malloten die werkelijk dachten dat Killary president zou worden. Sommige wisten dat met wel 98% zekerheid.
     Zelfs ondanks de massale fraude die er gepleegd was kreeg ze niet genoeg stemmen. Bij latere tellingen, waar de frauduleuze stemmen eruit gehaald waren bleek ze zelfs heel grof verloren te hebben, met 34,5 miljoen tegen Trump 73,1 miljoen stemmen en 93 electoral votes tegen 445 voor Trump.

     1. Joop van Leeuwarden

      jongen hou es op met het kopieren van zaken, jij hebt het gewoon mis. Maar ja, met een IQ below 70 lukt dat niet natuurlijk. Kleppie, je ben echt een ongelofelijke loser die dagelijks op ons geweldige land zit af te geven. we zijn 1 van de rijkste landen ter wereld, mensen als jou maken het triest. En maar lullen, ik ben naar het buitenland. Nou geweldig en bedankt voor je constructieve bijdrage aan het land waar ik van hou en jij blijkbaar haat.

     2. Joop Klepzeikert

      @Josti van Leeuwarden aka Uitkijker aka p*d*f*ele strontvlek en zo nog een 20 account namen: Krijg leukomie joh. Hersenloze totaaldebiel met IQ van 51.

     3. Joop van Leeuwarden

      kleppei ik heb maar 1 account, dat is meer dan genoeg om jou chronische zwartgalligheid te bestrijden.

  2. Original NL

   Tuurlijk…Trump hoeft alleen maar op de teloorgang van europa te wijzen…en de kiezers in de USA gaan massaal voor een 2e termijn.

   1. Joop van Leeuwarden

    kleppie haat ons land, heeft z’n centjes hier verdiend maar dat zegt ie niet. Gewoon een sukkeltje die niets anders kan doen op zijn oude dag dan afgeven op ons land. De frustratie van zijn zielige leven laat ie nu dagelijks op dds blijken. Eigenlijk is het diep triest en zou je medelijden met hem moeten hebben.

    1. Bosche draak

     En Josti van Leeuwarden heeft niks beters te doen dan als een hitsige hond achter kleppie aan te hollen?
     Al uitgejankt over je dakkapelletje sukkel?

   2. Vlaswiek

    @Original: Wat denk jij? Die Joop van L kan wel in het script, toch?

 3. nml

  L A C H E N , quote welgeteld 876 geregistreerde kiezers van de in totaal 327 miljoen inwoners van de VS, end

  hahahahahahahahahahaha

  1. Piet51

   @nml
   Je moet m.i. niet naar het aantal inwoners in de VS kijken, dus inclusief kinderen, niet-stemgerechtigde jongelui, niet als kiezer geregistreerde inwoners, maar naar de geregistreerde kiezers. Er zijn ongeveer 120 miljoen geregistreerde kiezers in de VS. Als daar een streekproef van 876 wordt genomen is de nauwkeurigheid 3,3% voor een betrouwbaarheid van 95%. Dit is dus een heel bruikbare steekproef. Misschien moeilijk te begrijpen, statistiek is immers niet zo simpel, maar wel de waarheid.

   1. Vlaswiek

    “Dit is dus een heel bruikbare steekproef.”

    Und? Trump gaat gewoon zijn tweede termijn pakken!

    1. Piet51

     @Vlaswiek
     Je begrijpt het helemaal. Het is inderdaad een steekproef, met weliswaar een grote betrouwbaarheid, maar inderdaad met een foutmarge. Alleen, ook zulke steekproeven zijn oneindig veel betrouwbaarder dan “gevoel”, wat dat dan ook is, bij individuele burgers die ook nog eens niet in de VS wonen en het sentiment niet kennen. Ik hou het op een achterstand van Trump, VANDAAG. Voor MORGEN weet ik het nog niet.

     1. Vlaswiek

      “Ik hou het op een achterstand van Trump…”

      Dat begrijp ik. Gelukkig gaat Trump zijn tweede termijn pakken.

     2. Piet51

      @nml
      Vlaswiek
      Kijk, dat is nu het aardige van statistiek. In de realiteit blijft elke uitkomst mogelijk, alleen zullen de kansen op zo’n uitkomst verschillen.

   2. nml

    dat malle pietje een afwijking had was mij bekent maar dat ie knettergek is heeft hij net bevestigd

    876 ondervraagden op 325.000.000 over een oppervlakte van 9.834.000 km²

    pietje zoek direct hulp mafklapper of ben je niet verder gekomen dan LBO ?

    1. Piet51

     @nml
     Die cijfertjes heb je waarschijnlijk goed opgezocht. Maar ze zijn op deze manier niet relevant. Je begrijpt helemaal niets van statistisch onderzoek. Dat is niet erg, maar dan zou je er ook je mond over moeten houden.

     1. Abn

      hihihi

      Vanuit ervaring kunnen heel veel mensen spreken, dat er heel veel mensen zijn die hun onwetendheid proberen te verbloemen met een hoop kabaal.

      Maar peilingen wekelijks bespreken is onzin buiten verkiezingstijd, en voor deze verkiezingen duurt het nog een jaar, kan nog alle kanten uit. De campagnes zijn nog niet eens begonnen, er moet nog een hoop geld tegenaan gegooid worden.

     2. Mezzadra

      @Abn,

      Zinloos is het niet, het geeft trends aan. Uiteraard kunnen die trends veranderen maar politici kijken er wel degelijk naar om te zien hoe hun optreden door de kiezer wordt gewaardeerd.

      Trump zal er dezer dagen niet met veel plezier naar kijken. Zijn populariteit loopt behoorlijk terug.

      ht*ps://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/

     3. Aardappeltjes

      @malle pietje gaat u wel even voorzien met zijn bruine rokerige kroegen wijsheid.
      @mallepietje voor al uw door hemzelf verzonnen wijsheden.
      3 halen 6 betalen.

     4. Piet51

      @Aardappeltjes
      Als ik jou was, zou ik mijn mond houden over zaken waar je geen enkel idee over hebt.

     5. Piet51

      @Abn en Mezzadra
      Peilingen hebben wel degelijk zin en ook invloed. Mezzadra noemde al de trends, maar dan moet men zich beperken tot één peiling. Vaak wordt de meest aansprekende peiling vergeleken met de meest aansprekende van een tijd geleden. Dan zie je geen correcte trend, natuurlijk.

      Maar dergelijke tussentijdse peilingen beïnvloeden ook het gedrag van potentiële kiezers. Mensen gaan zich een heel klein beetje gedragen zoals van ze verwacht wordt. Mensen doen graag mee in een trend. Dat is in de politiek niet anders dan in de mode, eetgewoonten, TV-programma’s. Mensen zijn namelijk kuddedieren, overigens niet per se negatief bedoeld.

      Kortom, Trump maakt zich terecht zorgen.

     6. Mezzadra

      “ degelijk zin en ook invloed. Mezzadra noemde al de trends, maar dan moet men zich beperken tot één peiling“

      Niet per se, in de site waar ik naar verwees wordt een gemiddelde getrokken uit een groot aantal peilingen en die geven een tamelijk betrouwbare trend aan.

      In de V.S. peilen ze zich overigens suf. Naast de genoemde site worden al die peilingen ook verzameld op: ht*ps://www.realclearpolitics.com/epolls/latest_polls/

     7. Piet51

      @Mezzadra
      O.k. het gemiddelde over een bepaalde periode van een aantal peilingen geeft een nog betrouwbaarder beeld. Maar ook dan moet je wel steeds dezelfde peilingen nemen. Het principe waarop ik wees, geldt dan ook. Je kunt niet onderweg van gegevensbron wisselen.

     8. Mezzadra

      @Piet51,

      Je moet voor de aardigheid eens op ht*ps://fivethirtyeight.com/features/how-were-tracking-donald-trumps-approval-ratings/ kijken. Nate Silver is een peilgoeroe in de V.S. en heeft een reputatie om te kunnen verliezen. Hij verzamelt niet alleen de verschillende peilresultaten (zoals realclearpolitics doet, maar ‘weegt’ ze ook naar betrouwbaarheid en bias. Een fascinerende site die ook veel inzicht geeft in de manier waarop het electoraat reageert op gebeurtenissen.

 4. Mezzadra

  Trump heeft gedurende zijn presidentschap alleen maar slechte approval cijfers gehad, slechter dan welke president inde geschiedenis. En de laatste weken gaat het voor hem zeker niet de goede kant op.

  ht*ps://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/?ex_cid=rrpromo

  1. Joop Klepzeikert

   @p*d*f*ele strontvlek met meer accounts dan IQ: lekker een hoax site aanhalen. Maakt je nog ongeloofwaardiger dan je al was. Kinder kontenbonker.

  2. nml

   Het gaat prima met hem en met zijn peilingen tar-rel. Het geblaat van een Nederlandse strontvlek kan de successen van Trump niet blokkeren. Zelfs de senaat kan er geen stokje tussen krijgen ook niet met hun afzettingsprocedure.

   Trump krijgt met nagenoeg zekerheid een nieuwe termijn en de linkse brulapen met hun nepnieuws en valse beschuldigingen bijten in het stof. Dus bereidt je maar voor op een herverkiezing van je persoonlijke vriend Trump strontvlek

 5. Agios

  Als je gaat peilen, moet je dat wel goed doen. De diepte van een slootje meten door de stok maar tien centimeter in het water te steken en triomfantelijk roepen dat het een slootje van niks is, is wenspeilen en daar is links wereld kampioen in.

  1. Mezzadra

   Er wordt in de V.S. eindeloos gepeild en op een hoog niveau.

   Naast de site die ik hierboven noemde worden dagelijks de polls vermeld op:
   ht*ps://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president_trump_job_approval-6179.html

   1. Agios

    Al peil je vanaf een ‘hoog’ flatgebouw. De peiling verandert niet als je maar tien centimeter diep gaat. Vergelijk mijn centimeters met het aantal mensen dat gevraagd is en tot welke groep die behoren…Amerikaanse peilers zijn heel goed in linkse statistiek.

   2. nml

    zeg strontvlek , zoals eerder gezegd quote welgeteld 876 geregistreerde kiezers van de in totaal 327 miljoen inwoners van de VS, end

    dat noemt de strontvlek een representatieve peiling , 🙂

    Hij verliest zijn scherpte de strontvlek , gaat steeds dommer lullen

   3. Cycle25

    Hoog niveau, net zoals 2016…

    Keep dreaming, eerst de verkiezingen dan de rest.

    Deze polls en media zetten al een president neer voordat de inauguratie er is.

  2. Vlaswiek

   “wenspeilen”

   Goed omschreven!

 6. Willemm

  Donald Trump gaat in 2020 hoogstwaarschijnlijk verliezen. De laatste drie jaar heeft hij goed zijn best gedaan zichzelf voor schutz te zetten voor iedereen behalve zijn extreemste supporters.

  1. Mezzadra

   Bij de vorige verkiezing werd door peilingsbureaus ook algemeen voorspeld dat Trump zou verliezen. Voor de popular vote zaten ze eigenlijk wel goed, Clinton kreeg drie miljoen meer stemmen, overeenkomstig de peiling, maar door het bizarre kiessysteem van de V.S. kwam Trump toch als overwinnaar uit de bus.

   Normaliter gaat hij dit kunstje bij de volgende verkiezingen niet herhalen, maar met zekerheid kan dat niet worden voorspeld.

   1. M. Brandenburg

    Er is niets bizar aan het kiesysteem. Het systeem voorkomt, dat enkele dichtbevokte gebieden gaan beslissen voor het gehele land. En dus hoef je niet enkel New York en California te winnen, maar moet je de gemeentes over het hele land winnen.

    Daarnaast blijft het verzet van de Democraten tegen het een ID te moeten overleggen bij het stemmen, en het strafbaar stellen van stemmen als illegaal of het in meerdere staten stemmen, op zijn minst merkwaardig, waar zouden ze zo bang voor zijn vraag je jezelf af. Alle stemmers hebben een ID, die hebben ze ook nog om uitkeringen aan te vragen, zorg te verkrijgen, een rijbewijs te halen en vele vele andere dagelijkse handelingen.

    Persoonlijk denk ik dat het moeilijk wordt om te stemmen als je moet aantonen wie je bent, laat staan hoe kan je stemmen wanneer je al jaren geleden overleden bent. Het wast die minimale winst in popular vote direct weg.

    Daarnaast wordt steeds duidelijk dat de minderheden, dat waar de democraten tientallen jaren op gedraait hebben, overstappen. Dat wen de actieve acties van andere oganisaties alwaar democraten de partij verlaten wijst erop dat de klap voor de democraten gigantisch gaat zijn. Je kan ook vertrouwen op extreem linkse polls, die al minimaal vier jaar alles fout voorspellen.

    1. Mezzadra

     ‘extreem linkse polls’

     De polls van Fox News hebben hetzelfde resultaat, Brandenburg.

     Ook extreem links?

     1. nml

      de tar-rel volgt enkel zijn eigen nieuws. Meestal nepnieuws en onzin .

      Laatst was er schitterdende uitzending over Trump , zijn huidige status , zijn aanhang en zijn toekomst. Het leuke was , gemaakt door de linkse NPO.

      Verrassend kwam ook de NPO tot de conclusie dat als er geen rare dingen gebeuren – hij wordt vermoord – Trump heel makkelijk herkozen word.

      Uiteraard wil de strontvlek hier niets van weten want het gaat tegen glazen bol en subjectieve gedachtegoed in. De strontvlek zit er wederom naast maar dar erkjennen zal deze linkse nacist nooit. Zijn arrogantie staat namelijkk in de weg

     2. Joop Klepzeikert

      @P*d*f*ele strontvlek met meer accounts dan IQ: Je lult WEER volkomen debiel uit je nek. Fox gebruikt de polls van Moody’s. Dat is de enige organisatie die het bij de vorige verkiezingen WEL goed voorspeld had en die peilen nu een winst voor Trump ‘with a landslide’ zelfs. Domme trol.
      Van de door jouw geliefde zender CNN: edition.cnn.com/videos/politics/2019/10/16/moodys-2020-prediction-election-trump-landslide-qmb-vpx.cnn

    2. Joop Klepzeikert

     @M. Brandenberg: Er was alleen net na de exit polls een sprake van een zogenaamde heel kleine voorsprong in popular votes voor Killary.
     Die verdween al heel snel na de eerste officiële telling. Toen bleek Trump 71,9 miljoen stemmen en Killary slechts 52,4 miljoen te hebben gekregen.
     Bij later onderzoek bleek het verschil zelfs nog veel groter te zijn.
     Na aftrek van alle doden en illegalen die gestemd zouden hebben en alle stemmen voor Trump die aan Killary waren toegeschreven had Killary nog maar 34,5 miljoen stemmen over en kwam Trump op een eindtotaal van 73,1 miljoen stemmen.

    3. Mart

     Eindelijk weer een normale lezer als Mr Brandenburg tussen al die Trump bachers die dit eens zo leuke DDS bevuilen.

  2. Vlaswiek

   Jammer Willem maar helaas!

  3. nml

   willempie doet weer aan wishfull thinking tegen beter weten in als volleerd linkse mafklapper

   1. Vlaswiek

    @nml: Mafklapper, ja dat vind ik eigenlijke wel een goede typering. Hij hoort bij het soort dat o zo zeker wist dat Trump nooit president van de Verenigde Staten zou worden.

    Whoehahahaha 🙂

  4. Bosche draak

   Bedoel je dan de economische groei of het gebrek aan oorlogen die hij begonnen is?
   Wormpje willem heeft de ballen verstand van politiek maar wil graag meedoen…

   Sukkel

 7. Tman

  Fake news!

 8. JFU

  Wel kijken wie de peiling heeft uitgevoerd….precies extreem linkse nieuws media.Zegt genoeg.

 9. Jv

  886 kiezers gepeild op 325 van de 327 MILJOEN.
  Wat een peiling, deze is zeker gouden onder de linkse democraten en dan ket name de links politiek correcte jeugd.
  Mensen lees goed wat er staat!
  Het demoniseren, indoctrineren en vuilspuiterij door die
  linkse fascisten is inmiddels begonnen.( nepnieuws van de bovenste plank!)

  1. Mezzadra

   Jv, ik snap dat je het slecht nieuws vindt, maar deze peiling ligt in lijn met tientallen andere peilingen. Kijk even naar de sites die al die peilingen samenvoegen.

   ht*ps://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/

   1. Jv

    Heb ik gedaan, maar kijk wie deze peilingen uitgevoerd heeft, geen enkele onafhankelijk media.
    Het is linkse media dat bestaat door voornamelijk leugens en bedrog als nieuws te ventileren!

   2. Aardappeltjes

    @mezzadra zegt altijd bij een uitslag voor rechts het zijn maar peilingen en ze zijn onbetrouwbaar.
    @mezzadra zegt altijd bij een uitslag voor links het zijn betrouwbare peilingen.
    @mezzadra kennen we hier als iemand die ook wil meespelen op het schoolplein maar de andere kinderen vinden hem niet leuk, want ze hebben door dat @mezzadra stiekum van een afstandje met een kattepult op hun schiet dus ze kotsen hem uit en zijn boos op hem waarop hij naar de directeur gaat en zegt dat hij beschoten word.

  2. nml

   in discussie gaan met een strontvlek is zonde van je tijd.

   De strontvlek spreekt zich op 1 dag 100 keer tegen.

   Spreek je over gelukszoekers dan hebben we plaats zat en nergens last van , spreek je over F-1 dan is het onbegrijpelijk dat we een race organiseren in dit overbevolkte land.

   Met een hypocriete strontvlek kan je niet in discussie.

   1. Vlaswiek

    “Met een hypocriete strontvlek kan je niet in discussie.”

    Helemaal juist, en ik heb er geen last van. 🙂

    #script

 10. Kristalix

  Sinds enige dagen verliest Trump zelfs de steun van de Republikeinse senatoren. Nu de impeachment documenten openbaar zijn kan de Amerikaanse burger zelf zien wat er gebeurd.

  De republikeinense senatoren zullen uit zelf bescherming met de verkiezingen Trump keihard laten vallen.

  Wat ik begrijp is dat Trump niet alleen een impeachment aan zijn broek heeft maar als voirtvloeidel een strafproces. Het lijkt er sterk op dat we een historisch moment krijgen. De eerste Amerikaanse President die de gevangenis ingaat.

 11. M. Brandenburg

  De Washington Post, dat is die krant die al van voor de verkiezing van Trump structureel op fak news wordt betrapt, en is een van de media die straks in de vervolgingen van Russiagate zal worden benoemd als co-conspiritors, door hun constante stroom van gefabriceerde berichten. Daarnaast zit de Washington Post er al elke poll met betrekking tot Trump grandioos naast. Was de WP niet een van de polls die een overtuigende over winning van Killary voorspelde???

 12. Beukman

  Los van de peilingen heeft Donald het tot nog toe ook gewoon slecht gedaan. Met name op buitenlands terrein heeft ie er een potje van gemaakt.
  Als hij zijn huid nog wil redden, raad ik hem aan om een land te bombarderen, Iran bijvoorbeeld. Dan moet hij er nog wel wat vervalst bewijsmateriaal neerleggen als een casus belli. De Americanen vreten het als koek.

  1. Mezzadra

   Dat klopt, werkelijk elk onderwerp waarmee hij zich in de buitenlandse politiek heeft bemoeid is uitgelopen op een fiasco: Noord Korea is sterker en heeft meer kernwapens, Iran zal op korte termijn over een kernwapen beschikken en in Irak zijn de Russen en Turkije heer en meester.

   Een ongelooflijke prutser.

   1. Beukman

    Dan vergeet je nog hoe hij onlangs Putin en Erdohan in de kaart heeft gespeeld, en hoe hij zijn bondgenoot de Koerden twee maal in een week tijd heeft verraden.

    1. Mezzadra

     Inmiddels heeft Trump geroepen dat de Amerikaanse troepen in Irak weer terug moeten om de olievelden te beschermen.

     Doorwrijven in de zelfgemaakte vlek. De V.S. staan volledig voor schut.

     1. Beukman

      De man is volkomen impulsief. Beangstigend in combinatie met zijn narcisme.

   2. Joop van Leeuwarden

    Wat doe jij hier eigenlijk mezza, dagelijks zit je af te geven op mensen hun mening terwijl je weet dat dit een site is waar extreem rechts zijn frustraties uit. Af en toe ben ik hier om klepzeikerd van repliek te dienen, maar waarom ben jij hier. Zelfkastijding, vind je het leuk om afgezeken te worden, hou je van SM. Vertel eens wat jou drive is.

    1. Original NL

     Een antwoord zal je nooit krijgen joop….tis een geestelijke aandoening..en daar loopt hij niet graag mee te koop.
     Maar na het lezen van wat reaguursels weet je wel genoeg, narcisme..nare aandoening, vooral voor zijn omgeving
     Merkwaardigerwijze zijn er toch nog steeds figuren die in discussie willen gaan met een al jaren ingedroogde faecaliën vlek van behoorlijke omvang.
     Welk bij zijn verstand zijnd mens is daar nu nieuwgierig naar?
     Noem hem peďo en je bent van hem af, hij heeft namelijk een script..ja echt, alleen vergeet dit script regelmatig wie er achter zit.
     Tis allemaal fantasie van een eenzaam zielig stukje ellende!
     Maar..toon geen medelijden..want empathie is ” het” vreemd en “het zal geen mogelijkheid onbenut laten u het bloed onder de nagels vandaan te halen.

  2. just saying

   Voor mijn part bombardeert hij de gehele islamwereld aan gort, dan vind ik het nog een wereld man!

   1. Beukman

    Dat wil ik wel geloven.

   2. Sans Rancune

    Maar dat wilt u natuurlijk niet live meemaken in een klein tentje in de woestijn.
    Liever comfortabel achter de TV.

    1. Original NL

     Q..Maar dat wilt u natuurlijk niet live meemaken in een klein tentje in de woestijn.
     Liever comfortabel achter de TV..
     Uiteraard ..biertje erbij .knabbeltje, bittergarnituurtje, blokje kaas en boem weer een minaret minder…heerlijk!
     Ben wel een beetje klaar met de islam!
     Nog geen trol, linkskaffer of wie dan ook is in staat om ook maar 1 voordeel van deze sekte te noemen..niet èèn!
     De nadelen zien en horen we iedere dag weer in het nieuws..al jaren lang!

  3. nml

   dat is jouw subjectieve mening bekmannetje

   En in jouw subjectieve meninkje is niemand geïnteresseerd. Daaaaag bekmannetje.

   go Donald go en pak nog een termijn.

   1. Beukman

    Mijn linkse vriend @nml denkt dat er ook objectieve meningen zijn.

    1. nml

     domme domme , ik mag wel zeggen oliedomme bekmannetje

     fout 1 : N ooit M eer L inks 🙂
     fout 2 : de objectieve feiten , meningen zijn subjectief
     fout 3 : ik heb het woord objectief nergens gebruikt

     Ik begin aardig te begrijpen hoe je aan zoveel aangenomen bull shit komt.

     1. Beukman

      Nogmaals: de rooie parasiet @nml, uitgekotst door de redactie van DDS en bewapend met tig nicks en ip-adressen om alle bans te omzeilen, raakt niet uitgepraat over mijn “subjectieve meninkjes waarin niemand geïnteresseerd is”. Hoe geloofwaardig kan zo iemand nog zijn?

     2. nml

      bekmannetje , de ongeloofwaardige linkse trol in zijn eigen linkse wereldje ver van de realiteit 🙂 🙂

      sukkeltje

      Geloofwaardigheid kan de lezer toe bedelen aan de reactie die ze geloofwaardig achten. Daar is jouw vooringenomenheid niet voor van belang. Daaaaaag trolletje.

      jouw meninkje is van geen belang bekmannetje net zoals mijne overigens , dus beperk je tot objectieve feiten dombo

     3. Mezzadra

      “de rooie parasiet @nml, uitgekotst door de redactie van DDS en bewapend met tig nicks en ip-adressen om alle bans te omzeilen”

      🙂

     4. Beukman

      Mijn linkse vriend nml beweert:
      Het selectief bannen is toch lachen.

      Toch vreemd dan dat hij voortdurend pleit om degenen die het hem in het debat lastig maken een ban te geven.

      Feit is dat hij met zijn multinickerij en zijn gescheld de huisregels van DDS overtreedt. Niettemin meent hij de redactie de les te moeten lezen. Merkwaardige gang van zaken is dat.

 13. Anne Sophe Schillersdorf

  Helaas valt de keuze in de VS tussen rechts en extreemrechts. Alleen Bernie Sanders is een beetje links

  1. nml

   links is een uitstervende ideologie. Gelopen race. Een nivellerende overheid om een ambtenarren legioen te voeden is zo ontzettend 1970

 14. Ritter

  Niemand die het politiek spektakel volgt in de VS gelooft de peilingen.

  Deze peilingen zijn net zo nep als de peilingen in 2016 toen voorspeld werd dat Trump groot zou verliezen tegen Hillary.

  Hoe anders is het toch gelopen.

  Trump heeft veel bereikt in de 3 jaar dat hij President is. Van belasting hervorming tot gevangenis hervorming.

  Economisch gaat het goed in de VS onder Trump en hij is de enige President van de laatste jaren die de VS niet bij een oorlog betrekt. Trump wil zelfs de troepen naar huis halen.

  Zelfs de massale illegale migratie vanuit Midden-Amerika via Mexico is sterk verminderd door maatregelen die Trump heeft genomen. Zoals b.v. de verdragen die hij heeft gesloten met landen als Mexico; El Salvador en Honduras.

  Laten we maar gewoon de verkiezingen afwachten en naar de enige echte peiling kijken op verkiezingsdag.

  1. Vlaswiek

   “Trump heeft veel bereikt in de 3 jaar dat hij President is. Van belasting hervorming tot gevangenis hervorming.”

   Natuurlijk enkele van zijn vele wapenfeiten:

   – Illegale immigratie met 80% teruggedrongen.
   – Uitzetten van zware –illegale- criminelen is aan de orde van de dag. Zero tolerance,
   – Trump heeft na veel verzet eindelijk zijn travel ban voor een 6 tal islamitische landen gerealiseerd.
   – Trump heeft herhaaldelijk geprobeerd het congres te doen laten besluiten to repeal and replace Obama-care. Dankzij tegenwerking uit zijn eigen Republikeinse partij is dat nog niet gelukt, maar hij heeft continue laten zien dat niets doen Obama-care vanzelf zal laten imploderen (kosten groeien de pan uit, premiestijgingen door het dak en oplopende eigenrisico limieten voor verzekerden). Het is Trump nog niet gelukt, maar houdt u nog even geduld.
   – De infrastructuur van de V.S. dient hartgrondig te worden vernieuwd: Trump zet alle zeilen bij.
   – De eerste buitenlandse reis van Trump was naar Riyadh, Saoedi Arabië (geweldige speech, oproep en waarschuwing voor ruim 50 leiders van de islamitische wereld), Jeruzalem, Israël, en Rome, Italië. De landen voor de drie belangrijkste religies ter wereld.
   – De verdere bezoeken van Trump in Europa (G7, NATO en G20) werden benut om de nieuwe Amerikaanse opstelling toe te lichten in een “interdependent” wereld: Amerika betaalt niet meer voor de verdediging van Duitsland, Japan, Korea, Saoedi Arabië, en heel veel brandhaarden in de wereld, inclusief Midden Oosten. Inzet van Amerikanen prima, maar wel de kosten delen. Van alle Navo landen waren er slechts twee die de afgesproken 2% van BBP norm haalden. De V.S. besteedt meer dan 6% van het BBP aan defensie. Betaalt derhalve ook onevenredig veel aan het totale NAVO budget. Dat gaat dankzij Trump links- of rechtsom veranderen. Merkel schoot in de stress, gaf te kennen dat de EU landen niet langer meer konden rekenen op de onvoorwaardelijke steun van de V.S. en dat de EU derhalve zelf op zoek moest naar oplossingen om haar defensie te organiseren. Mijn voorspelling is dat het op die manier niet alleen minder sterk zal zijn, maar vooral ook velen malen duurder (een Europees leger is een diep tragisch idee).
   – Trump nodigde bij hem thuis (Mar-a-Lago), gedurende enkele weekenden respectievelijk de presidenten van Japan en China uit. Tijdens die bezoeken heeft hij onder andere een meer gecoördineerde aanpak van Noord Korea afgestemd. Rusland heeft ook ingestemd met de lijn die Trump heeft uitgezet om de waanzin van de Noord Koreaanse leider te stoppen. Trump gets things done.
   – Trump stapte volledig terecht uit het klimaat akkoord van Parijs. Kost te veel, levert veel te weinig op en de lasten zijn volledig oneerlijk verdeeld. Trump heeft overigens niet veel op met die klimaathysterie(!)
   – Trump heeft multilaterale handelsakkoorden afgezworen. De TTP met Aziatische landen werd begraven en de TTIP met de EU ging de vrieskist in. Een hele slimme doordachte strategie. De V.S. kan in multilateraal verband nauwelijks nog verschil maken, invloed uitoefenen, maar een op een met individuele landen geldt zij nochtans als het machtigste land ter wereld. Het zal de V.S. geen windeieren leggen.

  2. Mezzadra

   Foxnews, de grote steunpilaar van Trump peilde dat 51% van de Amerikanen meent dat Trump moet worden impeached.

   Ook linkse manipulatie, Ritter?

   ht*ps://www.foxnews.com/politics/fox-news-poll-record-support-for-trump-impeachment

 15. C.oitus

  ik kijk vele rally.s van D trump, sorry lefties deze man gaat 2020 met twee vingers in de neus winnen.
  En wat een verademing om deze Man te horen spreken.

  1. Vlaswiek

   “sorry lefties deze man gaat 2020 met twee vingers in de neus winnen.”

   Inderdaad, en geen sorry natuurlijk.

   🙂

 16. tonna

  Peilingen?
  In de VS zijn veel en veel grotere “Malievelden” alwaar de Pelosi-jeugd is samen gedreven, om vervolgens peilingen te houden!
  De uitslagen zijn met een vermoedelijke zekerheid van 99,9%, anti Trump!
  Dat gemixt met peilingen uit een neutrale omgeving,geeft alsnog een gewenste uitslag voor de Pelosi club!

 17. Joop Klepzeikert

  @Josti p*d*f*ele strontvlek met meer aliassen dan IQ: Krijg eens leukemie joh. Ziekelijke trol. Je hebt onderhand genoeg bewezen hoe totaaldebiel je bent en dat je 20+ aliassen hebt. Mensen met een IQ van 138 beschuldigen van domheid bewijst alleen maar dat jij een IQ hebt wat lager is dan de door jou zo geliefde crimigranten.

  1. Vlaswiek

   “Josti p*d*f*ele strontvlek met meer aliassen dan IQ”

   Geen last van. 🙂

   #script

 18. Timber

  Deze hele peiling slaat nergens op! 876 meetpunten. Dit had ten minste 5000 moeten zijn. Deze hele peiling is een door gestoken kaart.

  1. Vlaswiek

   @Timber: Ik weet niet wat voor kaart het is, maar gezien Trumps successen gaat hij gewoon zijn tweede termijn volmaken.

  2. Piet51

   @Timber
   Zou je willen uitleggen hoe je die 5000 berekend hebt?

   1. Mezzadra

    De kennis van steekproeven is op DDS bij velen nogal gering.

    1. Piet51

     @Mezzadra
     Sterker nog. Ik ben bang, dat niemand het verschil tussen nauwkeurigheid en betrouwbaarheid kan uitleggen. Maar dan wel de mond vol hebben over de onzin van statistisch onderzoek, zoals peilingen, is stuitend.

    2. Aardappeltjes

     @mezzadra heeft hier helemaal gelijk en kan zich beter over dit onderwerp dan ook niet uitlaten.
     @mezzadra heeft doorgaans last van psychoses en, buitenom dat hij geen kennis heeft op dit vlak, begint hij vaak wartaal uit te slaan na de eerste letter.

     1. Piet51

      @Aardappeltjes
      Je begint me te irriteren. Ik kan me geen zinnige inhoudelijke bijdrage hier van jou herinneren. Wel onzinnige kritiek, of gebazel zonder zelfs kritiek te zijn. Ik neem tot nu de moeite om soms te reageren, maar dat kost me wel steeds meer inspanning.

 19. Nep

  Eindelijk zijn ze weer wakkergeworden!

  1. Bosche draak

   Ga terug naar bed slapert, je praat wartaal….

 20. slayer

  hahaha stond ie vorige verkiezingen niet op 5% tegen 95% voor de clinton heks ? dat beloofd dan een verpletterende overwinning!

 21. StanleyC

  Die peilingen zijn niet te vertrouwen. De democraten hebben geen fatsoenlijke kandidaat.

  1. Mezzadra

   Het opmerkelijke is dat Trump in peilingen ver achter staat op alle democratische kandidaten. Het maakt niet uit welke kandidaat komt bovendrijven, volgens de peilingen verliest Trump altijd met een straatlengte.

   1. Aardappeltjes

    @mezzadra het is altijd hetzelfde met ons huistrolletje.
    Als de peilingen hem aan staan zoals deze, dan gebruikt hij de cijfertjes en melkt ze hier in een artikel of meerdere wel 100derden keren uit.
    Als de peilingen tegenvallen voor hem, dan zegt hij het zijn alleen maar peilingen die zeggen helemaal niks over…
    Zo kneed hij te ten knipt en plakt er lustig op los op zijn Hat flatje die hij deelt met een andere gehandicapte bewoner.

 22. cuoretx

  Peilingen zeggen vrij weinig pure volksemfinden creëren meer niet. En de democraten met hun grote leugenaar Shiff troela Pelosi met hun impeachment pfff Biden IS guilty as hell met zxijn quid pro qou en zoon hunter en Obama met dpygate. Dat groepje ultra left Dems zijn smeerlappen niets meer dan dat

 23. Drollevanger

  Ik heb nog nooit een positief bericht in de media, papier of TV, over Trump gelezen.
  Toch is hij democratisch gekozen tot president van de VS.
  Wel raar eigenlijk.

  1. Mezzadra

   Kijk eens op Foxnews.

  2. Piet51

   @Drollevanger
   Trump is op het nippertje gekozen, had zelfs minder stemmen dan Clinton. Maar zijn gelieg, zijn bedrieg en bedreigingen houden hem overeind, misschien zelfs naar zijn tweede termijn. Maar de peilingen lijken langzaam te keren.

   1. Rosasolis

    @Piet51. Ik zou zeggen dat de Amerikaanse bevolking vreselijk moe zijn van al die bedriegen, bedreigingen, en eisen van Trump. Gelukkig heeft de Democraten de meerderheid in de lager huis. Daarom is er geen enorme muur van de Atlantische Ocean, tot de Stille Ocean. En die zal niet komen. De Amerikanen hebben de beelden gezien, en gelezen over kinderen aan de grens die van hun ouders werden gescheiden. Hele families werden uit elkaar geschuurd. Wij hebben het niet over IS terroristen, maar over simpele, arme christenen die alleen wat HOOP voor hun bestaan zoeken. En niemand kwaad doen. Velen hebben familie in Amerika.
    Trump heeft duidelijk aan de christenen en joden van Amerika getoond dat hij geen mens van de Bijbel is. Het gaat alleen om zichzelf en zijn krankzinnige “eisen”. Terwijl hij zelf leeft in corruptie! Allang heeft hij voor vele problemen voor mensen van kleur veroorzaakt, en voor vele corrupte binnenlandse en buitenlandse corrupte zakken veroorzaakt.
    Ik zou nooit in deze vreselijke onmenselijk land, Amerika, willen wonen.
    Daarom kom ik op voor onze Europese Unie. Die internationeel veel meer gewaardeerd is dan het beleid van Trump. Moeten wij mensen redden of ze laten ze sterven? Waarom moet er een scheiding komen van mensen die mogen leven en doorgaan met hun gewone leven, zoals wij allemaal kennen, en anderen die zo
    arm zijn dat zij weinig van het leven kunnen “genieten”.

    1. Bosche draak

     De reden dat kinderen aan de grens “uit elkaar werden geschuurd” was beleid van Obama.
     Zwelg in je onwetendheid zoveel je wilt maar onwaarheden doen je argument geen goed.
     En in Canada al wat gemerkt van al die bekende Amerikanen die jullie kant op zouden komen als Trump president zou worden?

     Niet?
     Hoe kan dat nou? Ze hadden het nog wel met zoveel overtuiging gezegd…

     1. Rosasolis

      @Boze Draak. Fout over Obama. Ik heb verschillende artikelen gelezen over het Trump’s beleid van een aantal maanden geleden, van het uit elkaar zetten van families. De ouders werden over de grenzen gezet,
      en de kinderen en babies opgesloten. De hele Amerikaanse regering was er vel tegen. Niemand heeft deze beleid van Trump gesteund.

    2. Joshuak

     Ja en ik kan je zo tientallen artikels sturen met foto’s van dat het immigratiebeleid onder Obama niet heel anders was..

     Zelfde als onder Bush..

     Niemand klaagde toen zij het deden. Maar nu Trump het doet is het opeens verschrikkelijk.

     Als Donald Ttump zijn beleid extreem rechts is dan was het beleid van Obama dat ook

 24. Joost mag het weten

  Dergelijke peilingen voorspelden ook dat Clinton 100% zeker van Trump zou winnen in 2016. Met een korrel zout nemen dus.

  1. Mezzadra

   Die voorspelling waren indertijd behoorlijk correct. Clinton won ook de popular vote en kreeg drie miljoen meer stemmen dan Trump.
   Door het bizarre kiessysteem van de V.S. kwam Trump toch als overwinnaar uit de bus en dat is precies eeneffect wat peilingbureaus lastig kunnen voorspellen. Je ziet nu wel dat men daar nu veel meer op is gericht: de focus ligt op het stemgedrag in de swingstates die men indertijd verkeerd inschatte.

   1. Aardappeltjes

    @mezzadra heeft weer een psychose en verward 3 met 2 miljoen meer stemmen.
    @mezzadra ik help je wel hoor knul.
    @mezzadra denkt verstand te hebben peilingen.
    @mezzadra is altijd voor peilingen als ze zijn kleine in de woestijn roepende meninkje ondersteund.
    @mezzadra is altijd tegen peilingen als die zijn kleine in de woestijn roepende meninkje niet ondersteund.
    Deze peilingen zijn door meerdere deskundigen als onbetrouwbaar bestempeld ivm slecht ruim 850 mensen die meededen en alleen in de grote steden..
    @mezzadra buitendat zijn alle politieke peilingen voor wie ze ook zijn ten alle tijden onbetrouwbaar.
    @mezzadra zo zie je maar ik help je wel hoor knulletje
    @mezzadra heeft meer verstand van diazepam.

    1. Piet51

     @Aardappeltjes
     Met een steekproef van ongeveer 850 uit 120.000.000 geregistreerde kiezers haal je een nauwkeurigheid van 3,3% en een betrouwbaarheid van 95%. Er zijn internetsites waar je dat zo na kunt laten rekenen, zelfs met uitleg van wat je dan aan het doen bent. Ik raad het je aan.

 25. Rosasolis

  De grote nieuws vandaag is met de tussen verkiezingen (voor de staten). Gisteren kregen de Democraten een grote meerderheid’s regering in zowel Tennessie als Kentucky.
  Bij deze twee staten hadden de Republikanen eerder de meeste stemmen. Waarschijnlijk een van de redenen dat deze twee arme staten massaal voor de Democraten hebben gekozen is wegens de eis van Trump, 3 jaar geleden: Voor jarenlang waren de heel oude kolenmijnen gesloten; wegens duizenden zieke mijnwerkers, en ook de gewone bevolking. Deze mijnen waren onveilig, en de werkomstandigheden waren vreselijk.
  Maar Trump heeft al die verouderde mijnen alweer in gebruik gezet. Zodat de ellende begon alweer. Nu al leiden vele mijnwerkers en de gewone bevolking alweer aan ernstige long-ziekten. Ik een andere staat werd een democraat als gouverneur
  gekozen, voor de senaat (eerste kamer van de VS). Kennelijk leidt heel Amerika aan
  Trump-Vermoeidheid.
  Ik ben in Elizabeth Warren geinteresseerd. Ik heb het eerste democraten debat gevolgd, en was zeer onder de indruk van deze briljante vrouw. Op deze eerste Dem.
  debat was Warren duidelijk de winnaar. Behalve een briljante speaker zijn haar opmerkingen zeer van onze tijd. Zeer actueel en hoopvol.
  E. Warren zal zowel J. Biden als B. Sanders helemaal voorbij lopen. Ik zal DDS op de hoogte houden van de komende Democrate debatten, met ster Elizabeth Warren.

  1. Piet51

   @Rosasolis
   Mooi bericht. Trump wordt op deze manier gewoon weggestemd en dat is altijd beter dan via een impeachment. Laten we hopen, dat de trend zich voortzet.

   1. Vlaswiek

    “Laten we hopen…”

    Hoop tegen beter weten in Piet, Trump gaat opnieuw winnen en zijn tweede termijn afmaken. De Amerikaanse kiezers zien heel goed dat Trump het beste is dat Amerika kan overkomen.

 26. ReneR

  Een peiling onder wel 867 mensen. Poeh he. Konden ze dan wel zo veel anti Trump kiezers vinden? Wat een gelul weer. Dit is geen peiling, dit is propaganda om te proberen Trump er slecht uit te laten zien. Gelukkig begint de wereld en ook America wakker te worden en dit soort trukjes te doorzien.

  1. Piet51

   @ReneR
   Je hebt waarschijnlijk mijn uitleg van statistische onderzoeken hier gemist. 867 mensen peilen op een populatie van 120.000.000 geregistreerde kiezers geeft een uitslag met een nauwkeurigheid van 3,3% en een betrouwbaarheid van 95%. Dit is op diverse sites na te rekenen.

 27. Willem Alexander

  Hetzelfde proces van structurele verandering van de bevolking is ook hier gaande. Al die migranten zijn afhankelijk van overheidssteun en in de grote steden…ook daar ligt werkend autochtoon Nederland eruit.
  Niet vreemd dat VVD en CDA stemmen voor de gebedsoproep…. kiezers!
  Althans dat denken ze. Op de iets langere termijn worden dit allemaal DENK fascisten en gaat zo de macht over. is het nu nog een kleine groep, maar zie hoe die iedereen en alles domineert, dan zal het einde rap nabij komen wanneer in enkele decennia er een echte meerderheid is. Reserveer je plekje maar op het dak van het Okura. Na de vrije val van de lgbtiq.species zal het plaveisel door de ongelovigen worden gekust. Pope Francis zal het via skype volgen en van een gezegende tekst voorzien.

 28. Joshuak

  Denk dat het wel meevalt..

  De Democraten hebben in totaal 18 kandidaten en die kandidaten gaan elkaar verscheuren in de voorrondes.. Kijk maar naar 2016 en toen waren het maar 4 echte kandidaten..

  Daarnaast zullen die democraten dus ongelofelijk veel geld verspillen om die nominatie te winnen waar Donald Ttump die nominatie praktisch in zijn zak heeft en dus het volledige bedrag tot zijn beschikking heeft om campagne te voeren

  Gecombineerd met hoe se voorrondes in Am3rika eraan toe gaan en hoe tribalistisch de democraten zijn is de kans enorm klein dat ze een groot genoeg groep kan mobiliseren om te winnen..

  Om nog maar te vergeten de voordelen die Trump sowieso heeft als zittende president, goeie economie en lage werkloosheid..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.