Rechtbank tikt minister Grapperhaus op z’n vingers! Moet ‘grondiger zoeken’ naar documenten in Wilders-zaak

Goh, wat een verrassing! Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, is door de rechtbank Midden-Nederland op z’n vingers getikt. Hij moet grondiger zoeken naar documenten in de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Het gaat hier over documenten die inhoudelijk gaan over de beslissing om de blonde politicus uit Venlo te vervolgen. 

Het waren in 2018 de speurneuzen van RTL Nieuws die zichzelf eens heel diep in deze strafzaak verdiepten. Ze hebben een Wob-verzoek ingediend ‘om alle documenten over de beslissing om Geert Wilders strafrechtelijk te vervolgen vanwege zijn ‘minder Marokkanen’- uitspraak in 2014 en over de vraag of de minister betrokken was bij de beslissing om te vervolgen‘ boven tafel te krijgen.

“Volgens de minister is daarbij slechts één document gevonden dat onder het Wob-verzoek valt. Dat document heeft de minister niet openbaar gemaakt. RTL Nieuws heeft hiertegen beroep ingesteld bij de rechtbank. Na de zitting, op 19 juni 2019, is het onderzoek heropend omdat er nieuwe feiten boven water kwamen. Op 20 juni 2019 heeft de minister namelijk antwoord gegeven op Kamervragen. Uit die antwoorden blijkt volgens RTL Nieuws dat er meer documenten moeten zijn dan het ene gevonden document.”

In eerste instantie was er dus slechts één document gevonden die onder het Wob-verzoekt valt. Maar niets is minder waar. Na nog eens goed zoeken bleken er maar liefst 25 documenten gevonden te zijn. Deze worden echter niet allemaal openbaar gemaakt, zo heeft de minister al laten weten. De rechtbank is van mening dat Grapperhaus ‘te beperkt’ heeft ‘gezocht’.

“De minister heeft dus te beperkt gezocht. Bovendien zijn er aanwijzingen dat er meer documenten zijn die onder het Wob-verzoek vallen dan de minister in zijn laatste besluit aangeeft. De minister moet dan ook een nieuwe zoekslag maken. De minister moet nu op zoek gaan naar alle documenten die betrekking hebben op de eventuele vervolging van Wilders vanwege zijn ‘minder-Marokkanen’-uitspraak in 2014.”

Ferdinand Grapperhaus heeft nu zes weken de tijd om te zoeken naar nieuwe documenten. Eén ding is zeker: RTL Nieuws bijt zich vast in dit onderwerp en is volgens mij niet meer van plan om los te laten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. debontereus

  Grapperhausje is een smerig kereltje .
  In de tweede wereldoorlog had hij niet misstaan bij de NSB.
  Aan zijn gedrag en naam te zien kon hij wel een afstammeling van de übermensch zijn .

 2. Rechtsaf

  Ja ze zoeken nu een uitweg hoor, die gasten zijn als de dood, het is natuurlijk ongehoord wat er gebeurt, #politiek proces

 3. Mezzadra

  De show die Geert zo graag wilde goes on.

  1. Rechtsaf

   Precies mezzadraatje, Wilders zet ze openlijk voor paal, kan jij niet hebben natuurlijk…

  2. debontereus

   Zeker gaat deze show door .
   En het zint je niks h*mofiel p*dootje maar ook zie hier de val van jouw vrienden van Rutte 3 .

  3. Maurits Dekker

   Inderdaad Mezzadrama, the show goes on.
   En de uitkomst van dit showproces zal vernietigend zijn voor justitie als zonneklaar is gebleken dat het een politiek proces was met de bedoeling een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger op volstrekt criminele wijze uit te schakelen.
   En een duim omhoog voor de journalisten van RTL die wèl proberen de waarheid te achterhalen waar de rest van het journaille braaf hun neus diep in de anus van het politieke kartel begraaft.

  4. FCKDopper

   Beste heer Mezzadra,
   Gewoon ter informatie omdat u zo goed bent met het formuleren van wetsteksten.
   Lees gewoon eens het wetboek van strafrecht (boek XIV) door Art 245 t/m 250
   Misschien helpt het u, om uw leven te beteren

 4. Michael M

  In Nederland spelen ze vieze smerige spelletjes of ze zijn bang dat ze door salafisten een kopje kleiner worden gemaakt:

  Hier het voorbeeld:

  Advocaat Ruperti en veteraan Michael Ruperti gaat met 1200 militairen en andere veteranen aangifte doen tegen Denk Kamerleden Selcuk Öztürk en Farid Azarkan.
  Omdat zij zich schuldig hebben gemaakt aan haat zaaien.

  Nu in het nieuws lullen ze over parlementaire immuniteit dat kamerleden niet kunnen worden vervolgd voor wat ze zeggen tijdens een debat.

  Maar waarom dan wel Geert Wilders?
  Hij is ook een kamerlid en heeft ook parlementaire immuniteit.

  Je kunt niet zeggen: Denk gaat vrijuit en de PVV niet. Voor elk een passende straf of helemaal houden aan de parlementaire immuniteit. Onschendbaar.

  Is dit omdat Links onder één hoedje speelt met boefjes of dat ze bang zijn hun hoedje te verliezen door sommige salafistische dreiggroepen in dit landje zodat ze gevrijwaard blijven? Hielen likken beleid?? Ergens weten velen dat er ondergronds vieze streken worden uitgehaald. We weten nog niet eens de helft.
  Wat is er toch met het OM justitie en systeem in Nederland aan de hand. Bang volkje dat met twee maten meet? We pakken altijd de zwakste schakel. Dat is duizenden jaren zo.

  We durven niet gelijke behandeling te bewerkstelligen omdat we bang zijn.

  We worden met zen allen doodziek van de VVD. Achterkamertjes politiek en vriendjescarousel. Opstelten met zen bonnetjes affaire, Weekers met zijn Roemeense belastingfraude, en nog tal van mensen vanuit de VVD dat weg zijn gestuurd na moties van wantrouwen de afgelopen jaren en daarna toch weer prachtige banen hebben gekregen. Wij willen af van kabinet Rutte, opkutte…. omdat ze stiekem zijn, gluipers en slecht voor het land.

 5. Joop Klepzeikert

  Als zelfs de linksbank dat overjarige gabbertje al op z’n vingers gaat tikken zegt dat dus heel veel over die nep VVD’er.
  Vroeger was de VVD er voor hard werkende Nederlanders, nu alleen nog voor de banken, verzekeraars, multinationals en andere parasieten.

 6. Jumping

  Het is simpel, de Rutteclan, neemt het niet zo nauw met de waarheid en ze zijn ook zeer snel alles vergeten, als het in hun nadeel is.

  Links Nederland, belazerd de boel al jaren.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Rutte plaatste 1,4 Miljoen kiezers op de PVV, bij het grof vuil.

  Rutte heeft het Cordonsanitair, in Nederland ingevoerd, tegen de PVV en het FvD.

  RUTTUP EN NEXIT.

 7. Lex

  Grapperhaus heeft zeker een telefoontje gekregen van een verontruste Opstelten, of hij alstublieft niet te diep wilt spitten, omdat dit hem niet goed zo uitkomen.

  Opstelten verwijst naar de beerput waar hij graag alles in ziet verdwijnen. Wilders die rotvent moet natuurlijk achter slot en grendel.

  Hmmmm

  Hmmmm

  Hoe groot is de invloed van de inmiddels gepensioneerde Opstelten nog?

  Zal echt alles boven water komen.

  ik heb zo mijn twijfels, ja opeens nadat Geert Wilder is veroordeeld.

  Lex

 8. FCKDopper

  een pak voor z’n broek moet ie hebben

 9. tailgunner

  “Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen.” Het was een omstreden uitspraak die PvdA’er Diederik Samsom in 2011 deed. Maar hij mocht hem ongestraft doen.

  Partijvoorzitter Spekman zei in Vrij Nederland in 2008: “En van celstraf krijgen ze alleen maar meer status in hun groep. Je moet ze zien te raken dat ze hun status juist verliezen. De Marokkanen die niet willen deugen, moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen.”

  1. Original NL

   Quote stukje over marokkanen staartschutter….“En van celstraf krijgen ze alleen maar meer status in hun groep”
   Dus wat doet de politiek..gewoon laten lopen dat zal ze leren….pffff

 10. Cycle25

  Vereniging Van Demagogie, omdat volgens Rutte “een beetje jokken” wel mag.

  Dan komen ze niet verder dan Vereniging Van Datsja’s…verzonnen en al.

  De VVD is net zo evil als links.

  1. Original NL

   Kijk Cycle..links is gewoon dom en naïef maar gelooft wel in hun onzin en draagt dit uit.
   Maar de vvd is bewust doortrapt, leugenachtig en kwaadaardig..en das veel erger.

 11. DidiMadloba

  Het is treurig te zien dat zowat alle media in de val trappen die Wilders heeft gezet: hij verdedigt zich door Justitie af te breken.

  Als Justitie weet heeft van een strafbaar feit (door aangifte of uit eigen waarneming) is het normaal dat vervolgd wordt, en de uitzondering dat wordt geseponeerd.

  De discussie tussen ministerie en OM zal eerder zijn gegaan over de vraag of Wilders WEL moest worden vervolgd, want hij heeft met zijn provocatie die vervolging zelf gewild, omdat die hem electoraal geen windeieren zou leggen, zeker als hij er in slaagt te suggereren dat het Ministerie een scheve schaats rijdt.
  Intussen breekt de louche advocaat Knoops de advocatuur af doordat hij suggereert dat verdedigen het zelfde is als tegenwerken. Dat Moszkowicz, bewonderd maar inhoudelijk een miserabel advocaat, zulke geintjes uithaalt kon je verwachten, maar Knoops heeft als hoogleraar een naam te verliezen.

 12. Wim Vreeswijk

  Treurige zaak dat een rechter de minister/jurist van Justitie moet corrigeren. Grapperhaus lijkt hiermee ongeschikt?

 13. Wim Vreeswijk

  Geheugenverlies is kennelijk een besmettelijke ziekte, met name bij Ministers van Justitie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.