Hypocriet! Pieter Heerma (CDA) vindt wat Blauwe Moskee doet 'onverstandig'

Geen categorienov 07 2019, 14:04
De Blauwe Moskee in Amsterdam wil mensen oproepen om te bidden, maar doet dit op zeer overlastgevende wijze. Ze willen de gebedsoproep over de straten laten klinken en versterken, door middel van luidsprekers. Dit alles om 'de islam te normaliseren'.
De fractievoorzitter van het CDA, Pieter Heerma, staat nu ook niet echt te springen om deze ontwikkeling te aanschouwen. Zo steekt hij in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland, zijn mening niet onder stoelen of banken. Hij noemt de actie van de Amsterdamse moskee 'onverstandig' en vindt hij dat er op een 'verkeerde manier' naar 'provocatie gezocht' wordt.

"Maar wat de Blauwe Moskee in Amsterdam doet vind ik heel onverstandig. Er zijn zorgen over terreur waar Allahoe akbar op een andere manier bedoeld wordt. Ik heb het idee dat hier op een verkeerde manier een provocatie gezocht wordt door zo nadrukkelijk deze discussie te starten."

Laat Heerma nu net de kans hebben gehad om dit soort acties tegen te houden. Het was FvD-voorman Thierry Baudet die recent een motie indiende. Door middel van deze motie, wilde Baudet 'het verspreiden van religieuze boodschappen via geluidsversterkers' aanpakken. En raadt eens welke partij tegen de motie stemde. Precies: het CDA van Pieter Heerma.
Hij vindt de actie van de Blauwe Moskee dus op z'n zachtst gezegd niet wenselijk, maar als er een kans voorbij komt om daar iets concreets mee te doen, dan geeft meneer niet thuis. Iets met hypocrisie?! Voor de camera's een beetje de stoere jongen uithangen, maar ondertussen. Het partijkartel in een notendop.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten