Teleurgestelde boeren zijn glashelder tegen Carola Schouten "we willen niet nog meer regels"

Geen categorienov 13 2019, 20:40
Gisteren kondigde boerenorganisatie Agractie al aan dat de boeren weer naar Den Haag zouden trekken om daar hun stem te laten horen aan het kabinet. De boeren zijn namelijk nog steeds bezorgd over de wijze waarop het kabinet opereert als het gaat om de reductie van broeikasgassen, in het bijzonder stikstof deze keer. Meer dan 300 boeren waren aanwezig en er waren weer trekkers te zien! Ook hadden ze een boodschap voor de minister van Landbouw en Visserij: "we willen niet nog meer regels".
De zogenaamde boerenpartij -ten minste vanuit traditie, het CDA- is ondertussen verworden tot een 'Europese boerenpartij'. Terwijl het CDA de boeren in Nederland het mes op de keel zet via wet- en regelgeving en met haar bewindspersonen vanuit het kabinet de Nederlandse boeren frustreert, sluiten de partij via de organen waarin zij plaatsneemt openlijk deals met Oost-Europese landen.
Het CDA wil ogenschijnlijk dat Nederland minder voedsel exporteert, maar jaagt de productie in andere landen indirect wel aan. Terwijl het kabinet de Nederlandse boeren uitknijpt, paaien ze boeren in Polen en Oekraïne. En ondersteunt het CDA het verstrekken van Europese kredieten aan 'megakippenboerderijen' in Oekraïne. Kortom: het lijkt erop alsof het bestuur van Nederland haar eigen agrarische sector expres om zeep helpt terwijl de miljoenen euro's naar het buitenland vliegen.
Blijkbaar is er in Kiev dus géén stikstofcrisis. Die is er "toevallig" alleen in Nederland. Dus niet in België of Duitsland, nee, alleen hier. Opmerkelijk... De boeren lijken ook te zien dat ze inderdaad 'keihard worden genaaid' en zijn ontevreden met de chaos van het kabinet. Vandaag riepen de boeren daarom vooral om 'niet nog meer regels' in de hoop dat het kabinet eindelijk eens naar ze luistert. Maar hoe groot is de kans dat Carola Schouten en Mark Rutte bakzeil halen en eindelijk met fatsoenlijk beleid op de proppen komen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten