Teleurgestelde boeren zijn glashelder tegen Carola Schouten “we willen niet nog meer regels”

Gisteren kondigde boerenorganisatie Agractie al aan dat de boeren weer naar Den Haag zouden trekken om daar hun stem te laten horen aan het kabinet. De boeren zijn namelijk nog steeds bezorgd over de wijze waarop het kabinet opereert als het gaat om de reductie van broeikasgassen, in het bijzonder stikstof deze keer. Meer dan 300 boeren waren aanwezig en er waren weer trekkers te zien! Ook hadden ze een boodschap voor de minister van Landbouw en Visserij: “we willen niet nog meer regels”. 

De zogenaamde boerenpartij -ten minste vanuit traditie, het CDA- is ondertussen verworden tot een ‘Europese boerenpartij’. Terwijl het CDA de boeren in Nederland het mes op de keel zet via wet- en regelgeving en met haar bewindspersonen vanuit het kabinet de Nederlandse boeren frustreert, sluiten de partij via de organen waarin zij plaatsneemt openlijk deals met Oost-Europese landen.

Het CDA wil ogenschijnlijk dat Nederland minder voedsel exporteert, maar jaagt de productie in andere landen indirect wel aan. Terwijl het kabinet de Nederlandse boeren uitknijpt, paaien ze boeren in Polen en Oekraïne. En ondersteunt het CDA het verstrekken van Europese kredieten aan ‘megakippenboerderijen’ in Oekraïne. Kortom: het lijkt erop alsof het bestuur van Nederland haar eigen agrarische sector expres om zeep helpt terwijl de miljoenen euro’s naar het buitenland vliegen.

Blijkbaar is er in Kiev dus géén stikstofcrisis. Die is er “toevallig” alleen in Nederland. Dus niet in België of Duitsland, nee, alleen hier. Opmerkelijk… De boeren lijken ook te zien dat ze inderdaad ‘keihard worden genaaid’ en zijn ontevreden met de chaos van het kabinet. Vandaag riepen de boeren daarom vooral om ‘niet nog meer regels’ in de hoop dat het kabinet eindelijk eens naar ze luistert. Maar hoe groot is de kans dat Carola Schouten en Mark Rutte bakzeil halen en eindelijk met fatsoenlijk beleid op de proppen komen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Gerlos

  En terecht dames en heren van de veeteelt en landbouw.

 2. EU kok

  Wij steunen massaal de agrarische medewerkers.
  Behalve als ze met tractor incl strontkar voor ons rijden op een provinciale weg.

  1. Bosche draak

   Spreek voor jezelf kwakbol

  2. debontereus

   Je praat weer als een kip zonder kop kinderlulletje
   ze zouden met een beste kar met kippenstront bij jou voor jouw sociaal huurkeetje moeten staan .
   Eigenlijk in die vieze smeerkeet van je .

   1. EU kok

    Debontekneus tracht zijn onmacht op anderen te af te schuiven.
    Zelfs dat lukt hem niet.

    1. Bosche draak

     En EU kwakkie denkt weer voor anderen te spreken in zijn genzeloze arrogantie.

 3. Baron von Munchhausen

  En meer regels komen er WEL! Groen-Links heerst op ALLE Ministeries!
  Goeroe Jakkes Klaver en consorten hebben hun agrarische kennis van kinderboerderijen.

  1. EU kok

   Quote: Groen-Links heerst op ALLE Ministeries!
   .
   Hebben ze eindelijk al die PvdAers er uit gewerkt ?

 4. Jumping

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  De omvolking gaat in rap tempo en Rutte 3 heeft het over een verzonnen Stikstofprobleem.

  Terwijl de omvolking, met al die honingpot likkers NOOIT meer terug te draaien is.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Joop van Leeuwarden

   nexit? wat gaan we eten dan met z’n allen, bloembollen pap. En maar lulle over links terwijl we al jaren en jaren een rechtse regering hebben.

 5. logisch denken2

  Hoe help ik een natie om zeep ? huur rutte en zijn rovers in

 6. Wesley Benbow

  Meer regels is ook niet nodig als de veestapel op vrijwillige basis halveert en de boeren zich houden aan de elementaire milieuvoorschriften.

  Als ze slim zijn, en sommige boeren tonen zich al zo slim, laten ze zich als de wiedeweerga uitkopen.

  1. debontereus

   Wesley Benbow
   Een typische naam voor een h*mofiele p*dofiel op een of andere smerige site .
   Zit je ook te rukken voor de webcam als er kleine jongetjes naar je kijken smeerlap ?

 7. Dwight Tralee

  Met een beetje boerenverstand kun je uitrekenen dat 6 mio koeien wel wat veel is. Varkens in pakhuizen is ook niet meer van deze tijd. Bassins vol gier…Laat de boerenmaar dorsen.

  1. Wesley Benbow

   Ja, we hebben toegestaan dat de veeteelt in Nederland als een vervuilend en natuurvernietigend kankergezwel is uitgegroeid. Nu moeten we de beurs trekken om die boeren uit te kopen en de landbouw terug te dringen tot hanteerbare proporties.

   1. P. Breetveld

    Wesley Bendover,
    Hou die K.T opmerking over K. Lekker daar in je kleffe rukbunker als je met jezelf aan het spelen bent. Bedankt bij deze!!

   2. Red Fox

    De stikstofsatire is een door de politiek geschapen probleem.

  2. Rechtsaf

   Kunnen jullie beide dwightje en wesley niet gewoon opflikkeren hier, het zuigende karakter wekt in ieder geval geen sympathie op..

 8. Mycase

  Geloof niet dat DDS van plan is die enorme trol te verwijderen ook goed iedereen die die lamzak zat is zou er goed aan doen deze website te gaan mijden ik in ieder geval wel het ga jullie goed beeeyyyy

  1. Vlaswiek

   “Geloof niet dat DDS van plan is die enorme trol te verwijderen…”

   Geen last van.

   🙂

   1. Mycase

    Ok ook niet meer er zijn betere sites dan dit geval zie je nog wel eens Vlaswiek de groetjes

    1. debontereus

     @ Mycase
     Toch wel jammer dat je je laat verjagen door die multinickende trol .

     1. tailgunner

      @debontereus
      Ik snap hem wel.
      Trollen kun je gewoon negeren, heb ik geen last van. Waar ik meer last van heb is die mensen die op trollen maar blijven reageren. Daar word ik wel behoorlijk zat van. Hele draadje die nergens meer over gaan en bestaan uit gescheld en domme opmerkingen. Díe mensen zouden voor mij een reden zijn om hier ook te vertrekken.

    2. Vlaswiek

     “de groetjes”

     Jammer, er is er een die een gat in de lucht springt, dat is ook precies de reden van zijn missie; zeven dagen per week, 14 uur per dag deze sites bekladden met zijn linksfascistische smeerlapperij.

     Het ga je bovenmate goed!

    3. EU kok

     Mycase, ik zal uw inhoudelijke, hoogstaande reactie missen.
     Ofschoon, uw “stijl” zie ik wel weer terug onder een andere naam.

 9. debontereus

  Geachte webmaster, op de Dagelijkse Standaard is er thans een misselijke linkse kwal actief die Rien Noppen heet, ontzettend van de islam lijkt te houden, iedereen met afwijkende meningen als xenofoben, islamofoben, racisten, fascisten etc. ziet en blijkbaar zelfs E. J. Bron vergelijkt met de nazi’s!
  Mocht hij toevallig het lef hebben hier om zijn verziekte haat tegen alle reageerders op E. J. Bron te plaatsen en ons uit te maken over wat ik hier boven vernoemde dan hoop ik dat u de akelige berichten van dit walgelijke stuk stront hier NOOIT meer zal plaatsen!

  1. EU kok

   Huisregels:
   Maar we accepteren geen content van websites die als raison d’etre het verspreiden van waanzinnige complottheorieën, extremistische propaganda of nepnieuws hebben.
   We staan dus geen links toe naar websites van – en dit is een niet-gelimiteerde opsomming – Infow*rs, Joost Niem*ller, E.J. Br*n, St*p de Bankiers, R*ssia Today en X*ndernieuws.
   .
   Volgens mij zit u gewoon op de verkeerde website.

 10. debontereus

  Rien Noppen werkt voor het OM. Net als Peter R. de Vries. DDS weet dat ook wel maar heeft redenen om het toe te laten. Het OM heeft als hoofdtaak, niet het recht, maar een stabiele samenleving. Dat aspect wordt vaak vergeten. Men zou dat hier toch moeten weten. Actieve mollen op de opinie-blogs. Je kunt het aan de stijl zien. Stellend zonder inhoud en heel snel persoonlijk.

  1. EU kok

   Quote: Rien Noppen werkt voor het OM.
   .
   Ik dacht voor de Bilderberg group.

 11. debontereus

  Rien Noppen is al jaren op de DDS onder verschillende synoniemen.

  Voor mij is hij Simon, één van zijn schuilnamen.

  Als hij wordt verwijderd, dan verschijnt hij gewoon weer onder een andere naam. Zijn stijltje herken je onmiddellijk en ik kan me niet voorstellen dat Van der Galien dat niet weet..

  Gielah en ik nebben hem eens binnen een dag van de site van Joost Niemöller gepest en geloof me, als hij hier zou komen dan zou ik het meteen weten.

  Maar dat doet hij niet, zolang hij de kans krijgt om op DDS de zaak te verknallen, met toestemming van de redactie.

  1. EU kok

   Quote: Gielah en ik nebben hem eens binnen een dag van de site van Joost Niemöller gepest en geloof me, als hij hier zou komen dan zou ik het meteen weten.
   .
   Bontekneus, een ieder hier weet toch dat u mentaal ver boven Hem uittoornt.
   Aan uw intellectuele niveau kunnen er hier maar weinigen tippen.

 12. debontereus

  Dussssss ?
  je komt dat stuk stront overal tegen

 13. tailgunner

  Inderdaad, het gaat niet om de stikstof, het gaat om economische Europese belangen. Het ‘stikstof probleem’ is de moedwillige Europese nagel aan de doodskist van de goed lopende Nederlandse export. Wie zal die landbouw export over gaan nemen? Landen in het voormalige Oostblok. Het zou me niets verbazen als ze die worst al hebben voorgehouden aan Oekraïne. Liever dat, dan dat ze weer richting Moskou vertrekken.

 14. Agios

  Regels zijn goed, maar teveel regels ontregelen een land. Wat dat betreft, is Nederland een land in ontbinding. Hoe lang nog?

 15. Jv

  Sinds wannee heeft Oekraïne recht op Europese subsidies terwijl zij helemaal geen lid is van de EU?
  Wordt het inlegvelletjes van Rutte nu al terzijde geschoven?
  Zo zie je maar weer, dit kakkerlak van een Rutte zwijnt met de mening van ons volk (uitslag referendum) en doet met zijn gebroed toch wat hij wil.
  Dit ten koste ban eigen volk.
  De boeren zouden naar Leeuwarden moeten gaan en daar de boel eens flink op stelten moeten zetten.
  Immers daar zit een schijnheilige smeerlap die mede verantwoordelijk was voor deze ontstane situatie voor de boeren, maar snel de benen nam.
  We kennen dit zwijn als Buma!

 16. rujoleki

  Het cda christenen dienen alla is er niet voor de Nederlandse boeren. De vissers zijn al verraden
  Een vraagje aan de boeren. Wat gaat u stemmen?Weer cda of weer CU?

 17. ReneR

  De boeren worden niet ogenschijnlijk genaaid. Ze worden opening en gruwelijk genaaid. Dit kabinet en deze overheid wil Nederland kapot maken. Dit doen ze zodat wij, de Nederlanders, het Nederlandse volk, onze soevereiniteit opgeven, en opgaan in een Europa. Vervolgens moeten we dan alle zeggenschap overdragen aan Brussel. Heeft Hitler toch nog zijn zin gekregen. Walgelijk wat in Nederland gebeurt. Ik zou als boeren collectief de kont tegen de krib gooien en gewoon produceren en doorgaan met werkzaamheden. Negeer deze overheid, want ze heeft niets goeds op met de Nederlanders.

 18. RvdBe

  Het is gewoon de herverdeling van landbouwgronden binnen de eu, de landbouw naar oa voormalige oostbloklanden, er ontstaat dan ruimte in NL om 100.000 immigranten binnen te halen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.