“Dit hebben we niet goed gedaan” – Belastingdienst begint charme-offensief na gelakte dossiers

Compleet zwartgelakte dossiers opsturen naar mensen die jarenlang onterecht voor fraudeur werden aangezien, viel toch niet helemaal lekker bij de gedupeerden. Staatssecretaris Menno Snel (D66, Financiën) ging vóór die stunt al flink door het stof en wil dat niet nog een keer meemaken. Dus heeft de Belastingdienst wéér reparatiewerkzaamheden te verrichten

Staatssecretaris Snel overleefde een motie van wantrouwen, puur omdat de coalitiepartijen geen zin hadden in nóg een schandaal. Er werd veel sorry gezegd, de gang van zaken was allemaal betreurenswaardig en de gedupeerden konden gewoon de Belastingtelefoon bellen. En wie écht wilde weten waarom hij voor fraudeur werd aangezien, kon het dossier toegestuurd krijgen. Het resultaat voor de 150 aanvragers is natuurlijk lang en breed bekend.

Snel, amper bijgekomen van de motie van wantrouwen, voelt ook wel aan dat deze ‘zwarte dossiers-stunt’ overkomt als een smerige trap na. En ook nog eens één die ook wéér in zijn gezicht kan ontploffen. Nou, om dat voor te zijn begint hij dus nu een charme-offensief: gedupeerden worden gebeld en er kan zelfs iemand bij hun langskomen om tekst en uitleg te geven.

Dat gaat nog een zware klus worden voor de ambtenaren die aan moeten bellen van de staatssecretaris. De kans is dik aanwezig aan dat zij de volle laag over zich heen krijgen terwijl ze er hoogstwaarschijnlijk zelf helemaal niets mee te maken hadden, wat de gedupeerden natuurlijk alleen maar verder zal frustreren. Heel erg wrang allemaal…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. weer opnieuw

  ach kom nou toch ! hypocriete ambtenarren in een charme offensief omdar hun regenteske gedrag onacceptabel is

 2. Jozias Visser

  Wesley Benbow

 3. Bockbeer

  Allemaal de schuld van de Boeren

  1. Jozias Visser

   En van Trump

   1. Abraham50

    Wesley Benbow ook?

  2. Jozias Visser

   Wesley Benbow, inderdaad

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Die stomme kutboeren

 5. Abraham50

  Wesley Benbow

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Beeeehehehe

   1. Abraham50

    Wesley Benbow?

    1. Wesley Benbow

     Ik hoopte dat het niet meer nodig was maar ik heb mijn filter weer van stal gehaald voor Abraham en Jozias, twee door Lugar aangemaakte nicknames met als enige doel hier de discussie te verzieken.
     Vervelend voor anderen maar voor mij zijn ze vanaf nu onzichtbaar.

     1. weer opnieuw

      hahahahahah L E U G E N A A R

     2. Pescador

      Wesley je zet jezelf weer aardig te kijk

    2. Jozias Visser

     Ja, Wesley Benbow

   2. AS210854

    Ach ASS wordt ook weer eens door haar eigenaar van achteren genomen.

 6. Pescador

  Gewoon de betreffende ambtenaren ontslag en voor de rechter die gasten, en de gedupeerden schadeloos stellen maar dan ook helemaal. dat is het enige wat enigszins tegemoet zou komen aan de allende e die deze mensen hebben moeten ervaren, maar nee hoor de ambtenaren houden we weer de hand boven het hoofd want die is precies wat rutte wilde, helaas voor hem dat het uitkwam en dus mislukt is. De gore klootzak.

 7. Heras

  Schuldige ambtenaren gewoon een gevangenisstraf opleggen. De belastingdienst zou gewoon verder gegaan zijn, en minister Snel ook, als deze frauda niet naar buiten gekomen was.
  Dus, even spijt betuigen voor de bühne.

  1. mmx

   Waarom zou je de mensen gaan straffen die je helpen?
   De coalitie heeft daar niets aan.
   Dat wij na de tweede wereld oorlog een verdraait beeld van belasting hebben gekregen neemt niet weg dat het gewoon een vorm van onderdrukking is. Door de verzorgingsstaat werd ons leven ‘tijdelijk’ beter, een cadeautje voor het zwoegen.
   Iedereen betaalt zijn direct of indirect onderdrukker, bij ons is dat inmiddels de staat in plaats van een leenheer/graaf/koning. Het mechanisme verandert er alleen niet door.

 8. C.A.Barstow

  “Dit hebben we niet goed gedaan”

  Ja ja, volgens mij dit de normale werkwijze van deze verachtelijk linkse roverheid.
  Het is hen enkel en alleen te doen om de inhoud van uw portemonnee
  de rest is allemaal bijzaak, collateral damage.
  Dit zogenaamde charme offensief is voor de bühne, de schade die zij aanrichten interesseert hen in wezen niets het zal voor hen een goede les zijn om het een volgende keer beter te doen, zogezegd een leermoment.

  Vernietig links, stem op
  FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.