Gedupeerde ouders van toeslagenaffaire slaan handen ineen en komen met kerstactie! ‘Hopelijk ontstaat er iets moois’

Vorige week vond het zeer emotionele debat rondom de toeslagenaffaire plaats in de Tweede Kamer. De publieke tribune zat dan ook vol met gedupeerde ouders. Eén daarvan werd zelfs zo emotioneel dat hij ‘mijn leven is naar de klote’ riep, waarna hij emotioneel de tribune verliet. Met kerst voor de deur, hebben een groep gedupeerde ouders besloten om de handen ineen te slaan.

Tijdens het debat kondigde minister Menno Snel, inderdaad, weer zo’n D66-coryfee, nog aan dat de eerste groep van driehonderd ouders compensatie zal krijgen. Waarschijnlijk nog vóór kerst.

Een groep van gedupeerde ouders realiseren zich gelukkig dat er nog veel meer mensen zijn die diep in de schulden zitten en hebben dus besloten om een kerstactie op touw te zetten.

“Samen met de SP lanceren zij daarom een kerstactie voor ‘alle gedupeerden en hun kinderen’ om de kerstdagen iets op te vrolijken. Veel gedupeerde ouders hebben geen geld voor cadeautjes voor hun kinderen, een kerstdiner, of uitjes in de vakantie. Donaties kunnen worden gedaan via de site van de politieke partij. Het geld is nadrukkelijk niet bedoeld voor de groep ouders die de actie is gestart, maar om alle anderen die in de verdrukking raakten door het optreden van de Belastingdienst.”

Tussen al het negatieve nieuws wat je als journalist dagelijks voorbij ziet komen, wordt je hier gewoon heel erg blij van. Eindelijk eens een groep van mensen die aan elkaar denken en overgaat tot actie.

“Kamerlid Renske Leijten – die zich vastbeet in de affaire – roept iedereen in Nederland op het ‘hart te laten spreken en deze mensen een steuntje in de rug te geven’. “Door een onmenselijke Belastingdienst moeten duizenden ouders al jarenlang aan hun kinderen laten weten dat er geen geld is voor iets leuks tijdens de feestdagen. Ouders hebben dit initiatief bedacht en ik ben blij dat we hen met de kerstactie kunnen helpen. Hopelijk kunnen we zo vele ouders en kinderen een fijne kerst bezorgen. Leijten hoopt dat de kerstactie ertoe leidt dat ‘uit al deze ellende toch ook iets moois ontstaat’.”

Kijk, deze mensen voegen daadwerkelijk de daad bij het woord en zetten een concrete actie op touw, waar gedupeerden ook daadwerkelijk iets aan hebben mits deze actie slaagt. Zouden veel mensen nog eens een voorbeeld aan kunnen nemen. Hopelijk ontstaat er uit deze ellende inderdaad iets moois!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. NoDoubt

  Nu maar hopen dat ze door de belastingdienst geen oor wordt aangenaaid omdat ze extra inkomen hebben ontvangen en daardoor aanslagen door extra inkomsten worden opgelegd.

 2. weer opnieuw

  Uiteraard wordt dit deel van het belastbaar inkomen. Ga de krachten maar bundelen voor collectieve rechtszaken tegen de staat want straks zal blijken dat de schade niet eens netto vergoed wordt zodat van genoegdoening helemaal geen sprake is

 3. Gewoon werken

  Moeten elkaar helpen want ik hoop dat mensen nu is wakker worden want de overheid dont give a shit about us

  Succes met valse hoop als je er nog in gelooft in de overheid

 4. EU kok

  Een veelgehoorde standaard DDS reactie: Ik geef niks, blijft toch allemaal aan de strijkstok hangen.

  1. weer opnieuw

   yep , jij gaat ons vast even vertellen waar de tsunami miljoenen gebleven zijn trol.

   1. Mycase

    Negeren je helpt een trol in leven te blijven .

   2. Veteraan

    Trol alert, zo saai

  2. ZiggyStardust

   Kokkie, je bent toch echt zelf de eerste die dit zegt.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Dit is een sociale actie die ik van harte steun in tegenstelling tot de achterlijke boeren die met hun walgelijke protest niet de overheid treffen maar de burger zo rond de feestdagen. Maar de boeren zijn te dom en achterlijk om dit te beseffen

  1. weer opnieuw

   ik denk dat ze de wifi in de ggz maar weer moeten verwijderen. De patiënten geven blijk er niet mee om te kunnen gaan.

  2. AS210854

   ASS, daar hoef jij je geen zorgen over te maken, jij kun nog altijd je geit slachten. BEEEEE

 6. Veteraan

  Veel van de ‘gedupeerde ouders’ hebben gewoon fraude gepleegd. De paar honderd die onterecht zijn behandeld moeten gecompenseerd worden. Van de tienduizenden die er een zooitje van hebben gemaakt en doelbewust de zaak hebben opgelicht is 80% allochtoon. Daar is al jaren bekend dat je op allerlei manieren aan geld kan komen en het enige wat je dan moet doen is ‘niet eerlijk zijn’.
  Er zijn tientallen bedrijven van Marokkaanse en Turkse oplichters die aanbieden om allerlei toeslagen te regelen die niet kloppen en dan 50/50 aan te bieden.
  Als ze na jaren gepakt worden gaan ze failliet met het geld in het buitenland op een rekening en krijgen ze een taakstrafje.
  Dus hou eens op met dat zielige gedoe van fraudeurs die nu met een grote bek onder hun misdaden uitkomen omdat Links er wat van vind.
  Jaren wordt er geroepen dat de belastingdienst iets aan de fraude moet doen en nu ze wat doen is het weer niet goed. Zegt D666 en andere idioten.
  Links en de criminele allochtonen zijn hetzelfde, tuig.

  1. weer opnieuw

   quote Veel van de ‘gedupeerde ouders’ hebben gewoon fraude gepleegd. end

   Dat ga je dan vast even aantonen ! De kindertoeslag is misbruikt door de opvanginstellingen en hun directeurtjes. (vaak gewoon yuppen)

   De zorg en huurtoeslag is van een andere orde. Daar hebben individuen gefraudeerd en frauderen nog steeds.

   Het is natuurlijk logisch dat het “gratis ” linkse geld een magneet is op het oplichtersgilde wat al met dubieuze bedoelingen is binnen gekomen.

   1. Veteraan

    De cijfers zijn er maar die moet je natuurlijk wel willen lezen en daar is Links niet zo goed in.
    Ik heb mijn info van een vriend die juist dit soort dossiers behandeld maar ook daar is de modus dat ze er niets van mogen zeggen.
    Iedereen bij de belastingdienst, politie e.d. baalt ervan maar het gaat gewoon door.
    En juist de allochtonen maken veel misbruik van de kindertoeslag omdat ze 3 keer zoveel kinderen maken als de autochtonen.

  2. Kretoloog

   Of ze fraude hebben gepleegd, kan ik niet beoordelen. Wel krijg ik een ‘unheimisch’ als ik lees dat er ouders zijn die 100.000 euro moeten terugbetalen.

   Een ton aan toeslagen kinderopvang?
   Dat stinkt…en niet zo’n beetje ook.

 7. ikweetwatikwil

  Eens Veteraan.

 8. Jumping

  Over welke vormen van toeslagen praat men nu eigenlijk.

  Welke media geeft nu eens voorbeelden.

  Of moet men denken, aan bv die drie Turkse personen die appartementen in Turkije heeft laten bouwen, van onterecht uitgekeerde toeslagen.

  Geef eens duidelijkheid.

  Wie / Wat / Waar en Hoe.?

 9. Jozias Visser

  Wesley Benbow

  1. Abraham50

   Thanks voor de reactie

 10. ikweetwatikwil

  Vaak gaat het om kinderen die extra zorg nodig hebben. Die krijgen , wat ze noemen een rugzakje,.Daar kunnen ouders de extra zorg van betalen. Dat is een uitstekend idee, ware het niet dat daar veel misbruik van gemaakt is. Veel geld naar het buitenland wat moeilijk te controleren is.
  Je opgeven bij een universiteit geld beuren en nooit verschijnen. Moeilijk om het geld terug te krijgen. Als ik lees hoeveel geld daar in omgegaan is, is een betere controle wel op zijn plaats. Maar neem dan in Godsnaam geen mietjes in dienst.

 11. Gelul

  ze worden al weer een oor aangenaaid
  begin van dat geld een proces met een goede advocaat ( Knoops )

 12. Abraham50

  Bij deze: Wesley Benbow

 13. ko vadis

  De inkomsten van deze hartverwarmende actie moeten zwartgelakt worden door de rechthebbende voor de vals spelende, nooit moeilijk makende, altijd makkelijkermakende, 13e penning!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.