Ongelofelijk! Staatssecretaris Menno Snel overleeft motie van wantrouwen

Staatssecretaris Menno Snel (D66) hoeft van de Tweede Kamer niet buitenspel gezet te worden na de toeslagenaffaire. Gister vond er in Den Haag een beladen debat plaats omtrent deze kwestie. Veel ouders zijn hiervan slachtoffer geworden. De publieke tribune zat dan ook vol met gedupeerden.

Nee, voor vlekkeloos besturen hoeven we niet aan te kloppen bij de kornuiten van D66. Zo is de Tweede Kamer van mening dat staatssecretaris Menno Snel ‘informatie over de Belastingdienst veel te laat gedeeld’ heeft en dat hij deze misstanden ‘veel eerder had moeten aanpakken’.

“Snel moest zich verantwoorden voor de toeslagenaffaire. Door de meedogenloze fraudejacht van de Belastingdienst raakten duizenden ouders niet alleen hun kinderopvangtoeslag kwijt, ze moesten ook eerder ontvangen toeslag terugbetalen.”

De staatssecretaris maakte wel bekend dat de eerste groep van driehonderd ouders compensatie krijgen, waarschijnlijk nog voor kerst. Maar wat de betekenis van het woordje ‘waarschijnlijk’ nu precies is in politiek Den Haag, is natuurlijk altijd nog afwachten. Verder moet de staatssecretaris voor de ‘grotere groep’ nog uitzoeken of ook zij onterecht hun toeslagen zijn kwijtgeraakt.

Na heel wat stevige en stoere taal, werd er een motie van wantrouwen ingediend tegen de staatssecretaris. Uiteraard werd deze weer verworpen, dit keer door de regeringspartijen, SGP en GroenLinks. En ook voor Menno Snel zelf was aftreden geen optie:

“”Daar komt de oplossing voor de ouders geen stap mee dichterbij.””

Fijn hé, zulke volksvertegenwoordigers?! Ben benieuwd wat de gedupeerden daar zelf van vinden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad dit IS het Ruttekartel.
  Deze Rutteclan, heeft de DEMOCRATIE om zeep geholpen.
  De opzet is geen verkiezingen, voor dat de Bilderbergconferentis, het sein heeft gegeven.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 2. Tman

  “De publieke tribune zat dan ook vol met gedupeerden.”
  Is het niemand opgevallen dat 80% van de “gedupeerden” een migratieachtergrond heeft!
  Die lui struinen de toeslagenwetten en verdere gesubsidieerde gratisgeld regelingen af, de gemiddelde autochtoon weet vaak niet eens dat soortgelijke regelingen bestaan!
  Dat komt omdat “hulpvaardige” maatschappelijke werkers, 24/7 klaar staan om de “zielige klaplopers” hulp te bieden in de sociale wirwar van regelingen! !

  1. Piet51

   @Tman
   Knap hoor, dat je zoiets ziet aan een foto met een paar mensen. Zoals je vast wel weet heeft iemand een migratieachtergrond als één van de ouders niet in Nederland is geboren. Dat betekent, dat bij 99-100% van de mensen die op een foto staan, een migratieachtergrond niet is uit te sluiten. Maar ik denk te weten wat je bedoelt. Je bedoelt waarschijnlijk ex-vluchtelingen. Ik let daar niet voortdurend op, maar ik heb wel de indruk, dat veel van onze gekleurde landgenoten afkomstig zijn uit Suriname, de Antillen of het gebied in en rond Indonesië. En dan zijn er inderdaad ook nog wat ex-vluchtelingen. Op de foto kan ik het verschil niet zien.

   Maar het volgende vind ik veel boeiender en belangrijker. Op die foto staan inderdaad relatief veel mensen met een kleur. Toeslagen zijn voor mensen met minder inkomen. Ik hoop niet, dat je daarom uit die foto kunt afleiden, dat mensen met een kleur eerder in aanmerking komen voor een toeslag dan zonder kleur.
   En ook dit. Er is gesuggereerd, dat de Belastingdienst mensen met een kleur eerder negatief beoordeelt als fraudeur dan anderen. Levert deze foto het bewijs daarvoor?

   Zo kun je met een enkele foto alle kanten op interpreteren. Ik zou het niet doen. Het zijn allemaal Nederlanders, die rechten hebben, die nu zijn geschonden.

  2. Top

   In de tijd, (jaren ’70) Dat ik studeerde op de Erasmus universiteit, zaten er in mijn mentorgroepje, een aantal hoofddoekjes dames, die zich alleen maar richtte, op al dat gratis geld wetgeving. Jaren later, ben ik mee geweest, met een van mijn medewerksters, naar een van de rechtshulpwinkels in Rotterdam. En rara, wie zit daar aan de balie? Juist ja, die mevrouw (nooit afgestudeerd) die precies wist, waar Abraham de centjes kan halen.

   1. Piet51

    Wat is er tegen als er aan de balie een dame staat die blijkbaar deskundig is en anderen kan helpen met het vinden van de weg binnen alle ingewikkelde regels? Want we hebben toch geen wetgeving om die vervolgens verborgen te houden voor mensen die daar recht op hebben?

   2. Trude Herr

    Er is nooit een wetgeving geweest dat je dat moest aanvragen. Alles op vrijwillige basis en op eigen inschatting. Ook is er geen verplichting op aanvragen van bijv. AOW. M.a.w. er zit geen dwang achter.

    1. Piet51

     @Trude Herr
     Zorgtoeslag krijg je als je beneden een bepaald inkomen blijft. Dat wordt o.m. bij je IB-aangifte vastgesteld. Sommige andere toeslagen moet je aanvragen. AOW gaat ook automatisch, je hoeft niets te doen. Zelfs prinses Beatrix krijgt AOW, hoewel ze dat niet wilde. Ze maakt het nu elke maand over naar een goed doel.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  De overheid zou er eigenlijk voor de burger moeten zijn en niet andersom. Dit is duidelijk schaamteloze machtsvertoon van een falende overheid

 4. Veteraan

  Er zijn fouten gemaakt die opgelost moeten worden, geen probleem en goede zaak.
  Maar nu worden er gehaast “tegemoetkomingen en schadevergoedingen” gegeven aan mensen die de zaak wel hebben opgelicht maar nu vrij komen omdat het een gevoelig onderwerp is.
  De meeste ervan zijn gewoon allochtonen en een paar Tokkies die dus én oplichten en er nu meer wegkomen. Links NL weer en de eerlijke burger mag betalen want dit gaat miljoenen kosten met alle mankracht, uitkeringen enz.
  Wat een land

  1. Buzz68

   Hi Vet.
   Best wel een brute stelling!
   Deze mensen zijn echt door de overheid in problemen gebracht (is echt lang niet altijd verwijtbaar aan de mensen die in de problemen zitten).
   Belastingdienst zet vervolgens alle machtsmiddelen in die ze hebben: in beslagname auto, beslag op inkomen (met alle gevolgen van dien), enz. enz.
   De gevolgen kunnen ECHT verwoestend zijn: echtelijke problemen, ontslag, er heeft zelfs iemand zelfmoord gepleegd. Je leven komt echt tot stilstand (survival modus).

   Degene met de hoogste toeslagen zijn mensen met het laagste inkomen. Dit zijn idd vaak mensen met een kleurtje (maatschappelijk issue).
   Ik weet uit ervaring dat je met deze toeslag niet veel hoeft te doen, om in geweldige problemen te komen; gewoon een paar uur overwerken of een bonusje, waardoor je vervolgens achteraf recht hebt op een ander toeslagpercentage will do. Tussen het moment van opgave van je jaarinkomen -en het moment van de definitieve aanslag zit +/- 3 jaar -en dan mag je opeens over 3 jaar nog toeslagen terugbetalen. Omdat de kinderopvang ook niet bepaald gratis is, gaat dan ook bij de toeslag dan ook over enorme bedragen.

 5. jan1

  Lang geleden kregen wij in 1 keer ongevraagd zorgtoeslag en kindgebonden budget.
  Mooi was de eerste reactie tot het jaar daarop dat we alles weer terug moesten betalen, en probeer dat dan nog maar eens te doen?
  En dit dan ieder jaar weer.
  Met de belastingen gebeld en geprobeerd duidelijk te maken, van als het zo moet stop alstublieft hier mee ?
  maar er veranderende niets uiteindelijk iemand met verstand van die dienst gesproken en die heeft het voor elkaar gekregen.
  Of wij er nu wel of niet recht op hadden of dat er iets anders aan de hand was weten we niet maar groot was de opluchting dat we er van af waren.
  @Veteraan Ik ben autochtoon en hoop geen tokkie te zijn .
  Ik heb echt met deze mensen die al die ellende is overkomen te doen, en leef enorm met hun mee.
  iedere Nederlander kan gevangen worden in het net van deze dienst en dat word automatisch een drama!! want je hoopt dat je zelf niet getroffen gaat worden door deze machine.
  Ondanks dat het een (.)66er betreft hoop ik dat hij (Snel) het tot een goed einde brengt.
  En sterkte voor alle getroffenen.

 6. Benny

  Nederland bananenrepubliek, anders geen woorden voor…. Ik kots op ze

  1. Fortiori

   Heb je echt geen vriendjes, Benny?.. Kijk om hoog Benny…

  2. Dropje

   Benny Boos 🙂

 7. Kretoloog

  Is er nog een minister of staatssecretaris in Rutte 3 die behoorlijk functioneert? Ik kan er geen bedenken. De 1 faalt nog harder dan de ander. Onderaan bungelen Schouten, Rutte en Hoekstra.

  Nou ja, misschien komt Knops boven drijven. Dat is een oud-militair, en die doen het in tijden van crisis altijd beter. Net als Piet de Jong, oud-duikbootcommandant en de beste naoorlogse premier.

  1. Vlaswiek

   “Is er nog een minister of staatssecretaris in Rutte 3 die behoorlijk functioneert?”

   Is ook niet meer nodig, Rutte is voorbij, kwestie van enkele weken.

 8. Bolkestein

  Stem de partijen die in meerderheid Menno Snel de hand boven het hoofd gehouden hebben weg en ontneem ze hun meerderheid! Stem PVV of FvD!

  1. Vlaswiek

   @Bolkestein: D66 gaat totaal van de politieke kaart verdwijnen! Ze zijn nog eens schimp van wat ze ooit waren. Fuseren met GroenLinks is de enige optie.

   1. Hiddema

    Klopt Vlaswiek, ze zijn geen schimp van wat ze waren en dat is goed ook want ze laten hier veel te veel moslims binnekomen.

    1. Trude Herr

     Fusseren met de SP heb ik al eens vorgestellt.

 9. Baron von Munchhausen

  Het gehele kabinet is de weg kwijt.
  Al 10 jaar een puinhoop bij de belastingen: teveel om op te noemen!
  NIET in staat om op te lossen!
  Maar,………..Rutte een veel te grote broek in Madrid aan: ” wij willen de koploper worden in klimaat transitie!” Nou dat merken de burgers: lasten op lasten verzwaringen! En…….. wonder boven wonder dat kan en gaat snel!
  Voor de buitenwereld (kabinet) ALTIJD het beste jongetje, m.n. de extreme onderdanigheid aan Brussel.
  Het is triest voor de ouders die hun leven overhoop is gegooid door de wanorde/chaos belastingdienst!
  Er spelen zeer veel zaken in Nederland die verzwegen worden, onder tapijt geschoven en weggekeken worden. B.v. de pensioenen, de zorg, ……..ach ik stop maar!

 10. JFU

  Het is een opgeraapte zooi in Den Haag…en onschendbaar blijkt keer op keer…

 11. Branke

  Ongelooflijk hoe dit Kartel-zooitje elkaar in het zadel houdt.

  1. Hiddema

   De staatsecretaris had moeten opstappen. zoveel ellende dat hij veroorzaakt heeft kan gewoon niet.

 12. Wim Vreeswijk

  Zelfs het extreemlinkse GL stemde vóór het aanblijven van faalminister Snel. Deze had snel zijn biezen moeten pakken. Onder zijn verantwoordelijkheid zijn duizenden gezinnen de dupe geworden incl. meerdere zelfmoorden, van toeslagenfraudebeschuldigingen, terwijl de betreffende minister(s) dit allemaal lieten gebeuren. Ook de vorige minister was hiervoor verantwoordelijk, doch die is zelf al opgestapt, dus die krijg je met terugwerkende kracht wellicht niet meer vervolgd. Er had gewoon een daad gesteld moeten worden, want de vertrekkende minister had uiteraard recht op wachtgeld en wellicht was er ooit een baantje voor hem vrijgemaakt als burgemeester of wethouder. Allemaal banen die 3-4-5 x modaal zijn. Helemaal fout van de kartelpartijen w.o. GL. en zeer slecht voor de beeldvorming bij de burger over het parlement.

 13. Meriadoc Brandebok

  GL en SGP zijn net als de VVD: ze roepen in verkiezingstijd rechts-populistische standpunten, maar stemmen uiteindelijk altijd met de zittende bestuurderspartijen mee.

  Een goede zaak.

  1. Meriadoc Brandebok

   GL roept uiteraard linkspopulistische standpunten.

 14. Lampje

  Zoals gewoonlijk durven “onze” volksvertegenwoordigers niet laten zien dat er een grens getrokken moet worden, de vriendjespolitiek gaat voor.

  1. Wesley Benbow

   Ik denk dat de ernst van de zaak had moeten leiden tot het aftreden van de Staatssecretaris. Niet omdat je met zo’n politieke move de oplossing van de problemen versnelt maar omdat het soms goed is politieke verantwoordelijkheid zichtbaar te maken.

 15. Lefty

  En zijn er hier mensen die denken dat Baudet of Wilders dit gaan oplossen? Als die “politici” wetsvoorstellen gaan maken of goedkeuren zit binnen een jaar iedereen met een WAO-WW-AOW – of bijstandsuitkering in een armenhuis of op straat. Rechts- extremistische wolven in schaapskleren. Hou ze in de gaten. Sinterklaas bestaat niet.

  1. Lefty

   Een werkkamp is ook een uitstekende oplossing.

 16. Michael M

  Het lijkt wel alsof moties van wantrouwen er niet meer toe doen. In het verleden of kort geleden werden mensen nog de laan uitgestuurd voor de grove fouten dat er gemaakt werd binnen de politiek maar tegenwoordig maakt het allemaal niets meer uit. We blijven erbij dat de partij D66 zonder de D, een nietszeggende partij is dat alleen nog maar bezig is de boel op te blazen in plaats van te sussen. Opdoeken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.