Pion van Henk Otten op zetelrooftocht: Willen Europa veroveren!

Henk Otten en zijn partij GO azen op één van de vrijkomende zetels in het Europese Parlement. Het is weinig flatteus om op deze manier je machtspositie te vergroten, maar met 0 zetels in de peilingen is het roeien met de riemen die je hebt. Zeker wanneer je nog niet zo lang geleden de Renaissancevloot hebt moeten verlaten.

Henk Otten staat er niet zo lekker voor in de peilingen en dat weten hij en zijn woordvoerder en partijstrateeg Jeroen de Vries maar al te goed. Otten en De Vries dachten de aandacht weer op zich te vestigen door allerlei JoVD-borrels af te struinen maar -op een dolenthousiaste Chris Aalbers na- vond zelfs het gros van de ‘mainstream media’ dat niet interessant genoeg om over te berichten.

Onlangs lukte het Otten nog de aandacht op zich te vestigen door vrijdagavond een deal te sluiten met premier Mark Rutte en minister Hoekstra van financiën. Otten liet namelijk weten de spoedwet stikstof te zullen steunen in de Eerste Kamer. Het bleek een gouden zet, want niet alleen had Rutte de rode loper voor Otten en senator De Vries uitgerold, het lukte het duo ook om de nodige media-aandacht op zich te vestigen.

Enfin, ook Henk Otten en Jeroen de Vries weten heel goed dat media-aandacht vaak slechts van korte duur is. Daarbij zitten de twee, met 0 zetels in de peilingen, momenteel waarschijnlijk niet te wachten op verkiezingen, dus moest er een andere truc gevonden worden: Europese macht!

Nu de Brexit steeds dichterbij komt, moeten de Britten binnenkort vertrekken uit het Europese Parlement. De vrijgekomen zetels zullen dan worden verdeeld over de andere lidstaten.

Kijkend naar de uitslag van de meest recente Europese verkiezingen, gaan die zetels in het geval van Nederland naar de VVD, PVV en Forum voor Democratie. Op plek vier van de kandidatenlijst van Forum voor Democratie stond destijds Dorien Rookmaker, die nu Eerste Kamerlid is.

Rookmaker heeft afgelopen zomer echter de partij van Baudet verlaten, samen met mede-oprichter van FvD Henk Otten en Jeroen de Vries. Tegenover het ANP heeft Rookmaker dan ook laten weten dat zij namens GO de Europese zetel wel zou willen innemen als die mogelijkheid zich voordoet.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Freewheeler

  Het zal me niet verbazen dat het bewuste keuze is geweest, met zetelroof eigen pad te volgen de EU in.

  1. Pijnstiller

   Otten heeft in ieder geval laten zien dat hij er niet voor de kiezer zit, doch uitsluitend voor zichzelf. Dankzij verraders zoals dit parvenu zitten we zometeen met een vreselijke stikstofwet opgescheept. Het wordt tijd dat het bindend referendum wordt ingevoerd

   1. Top

    Is die foto van dat stuk vreten, genomen met een groothoeklens? Want als hij er zo in het echt uitziet, is het best wel een beetje zielig!

    1. Top

     Oh wacht even, het is het poppetje van Bol.com. Sorry Bol.com.

    2. Pijnstiller

     Met fotoshop kun je ook een etterbult op een mens laten lijken

    3. Jozias Visser

     Wesley Benbow?

  2. Annoying Orange

   Wesley Bembow.

 2. Kretoloog

  Otten steunde het partijkartel door voor de stikstofwet te stemmen. Hij heeft vast een toezegging van Rutte dat hij in 2021 op de VVD-lijst voor de TK-verkiezingen komt.

  1. Pijnstiller

   Yup op nr 21
   M.a.w. op een onverkiesbare plek.
   Van voorkeursstemmen moet hij het ook niet hebben.
   Wat een ongelooflijk parvenu.
   Na een greep in de partijkas, naait ie nu ook zijn kiezers achterban een oor aan

 3. Rechtsaf

  Ik denk dat Otten he-le-maal niets klaar krijgt, als dit wel het geval is dan wordt er een vies spelletje gespeeld…

 4. EU kok

  Quote: Nu de Brexit steeds dichterbij komt, moeten de Britten binnenkort vertrekken uit het Europese Parlement.
  .
  Boris, de man die naar het volk luistert.
  Oh, wacht even…
  De Britse premier Boris Johnson wil pertinent geen Schots referendum over onafhankelijkheid.
  .
  Ik snap het, hij luistert selectief.

  1. Bockbeer

   Wesley Benbow luistert ook selectief

   1. Pijnstiller

    Die is nu op een afterparty van de Hitlerjugend. 2 vliegen in 1 klap

   2. Abraham50

    Wesley Benbow?

    1. omniscius

     Wesley Benbow!

    2. Jozias Visser

     Ja, Wesley Benbow!

  2. Top

   Nee Jabba, je weet in het geheel niet, wat wel en niet kan! Schotland heeft niet de financiën, om onafhankelijk te worden. Lees eens een krant of opinieblad. Oh wacht even, daar heb je gen centje voor. Onrendabele!

   1. Pijnstiller

    Een kijken hoe de EU en de media gaat reageren. Zou de reactie hetzelfde zijn als bij de Catalanen?

    1. EU kok

     Pijnstiller 25 minuten ago
     Het wordt tijd dat het bindend referendum wordt ingevoerd

   2. RvdBe

    Otten, een glibberige parasiet, heult gelijk met Rutte en wil de eu in.

  3. Meriadoc Brandebok

   @EU kok

   Dit is inderdaad een interessant gegeven.

   Als de verkiezingen iets hebben uitgewezen is dat het Schotse en Engelse volk twee totaal verschillende volkeren zijn. De Engelsen zijn in zichzelf gekeerd en kijken achteruit, de Schotten open en kijken naar het continent.

   De hooghartige Londense elite zal Schotland elk nieuw recht ontzeggen tot een nieuw referendum en haar, tegen de volkswil, uit de EU proberen mee te trekken. Maar de kruik gaat net zo lang te water, totdat deze barst en het gedrag van de Britse elite zou weleens het einde van het VK kunnen betekenen, zoals we dat nu kennen.

   1. Kretoloog

    Flikker eens op Bokkelul, dit topic gaat over Otten. Niet over Brexit.

    1. Abraham50

     Inderdaad, ook niet over Wesley Benbow

    2. Meriadoc Brandebok

     @Kretoloog

     Donder zelf op, smerige trol.

     1. Mycase

      moet jij wesley benbow niet in de kont kruipen ? griezel

     2. Jozias Visser

      Wesley Benbow?

 5. Pijnstiller

  Van Henk de tank naar Henk the skank

 6. ikweetwatikwil

  Wat een sjoemel gedoe. Bah.

 7. DidiMadloba

  “Het is weinig flatteus om op deze manier je machtspositie te vergroten”.
  Kent de redacteur het woord “flatteus”?

 8. Abraham50

  Wesley Benbow

 9. ZiggyStardust

  Hier het wat completere verhaal via fok. nl.
  De overwinning van de Conservatieven bij de verkiezingen in Groot-Brittannië werd met gejuich ontvangen door Thierry Baudet. Logisch ook want de voorvechter van een Nexit ziet nu eindelijk de Brexit binnen korte termijn plaats vinden, daarnaast waren de Conservatieven in het Europees parlement fractiegenoot van het Forum voor Democratie. Door het vertrek van de Britten zal Nederland drie zetels extra in het Europees parlement krijgen en dat kan een probleem opleveren voor het FVD.

  Die drie extra zetels voor Nederland komen bij PVV, VVD en zoals eerder genoemd FVD terecht. Door het grote succes van het Forum bij diverse verkiezingen en door interne ruzies en de scheuring binnen de partij is het bemensen van de vrijgekomen zetel een ingewikkelde zaak geworden. Het is zelfs geen ondenkbare gedachte dat Thierry Baudet de overstap naar Europa maakt en daarbij een rol als Nigel Farage voor zichzelf ziet weggelegd.

  Haagse Insider, een goed ingevoerd Twitter-account, zette de opties voor Forum voor Democratie op een rij. Wat het de oplossing ook zal zijn, duidelijk is dat de politieke gevolgen verder gaan dan ‘alleen’ een zeteltje vullen. Omdat Baudet met voorkeurstemmen in het Europees Parlement is gekozen maakt hij als eerste aanspraak op de Europese zetel. Gevolg zou wel zijn dat hij zijn Tweede Kamerzetel op moet geven. Vanuit Europa zou de FVD-voorman nog steeds politiek leider van de partij kunnen blijven en aandacht van de media zal hij ook ook vanuit Brussel voldoende krijgen. Ook lijkt Baudet niet altijd even goed op zijn plaats in de Tweede Kamer.

  Gevolg van deze keuze zou zijn dat de vrijgekomen Tweede Kamerzetel naar nummer drie op de FVD-lijst, Susan Teunissen, zou gaan. Teunissen heeft echter haar lidmaatschap opgezegd en of zij nog politieke ambities heeft is ongewis. Nummer vier is Henk Otten, de medeoprichter van het FVD waarmee Baudet inmiddels in onmin leeft. Na ruzies over de koers van de partij en geharrewar over de financiën van het Forum vertrok Otten bij FVD en nam zijn Eerste Kamerzetel mee. Inmiddels hebben twee andere oud Forum voor Democratie-leden zich bij Otten gevoegd en samen zijn ze de Groep Otten.

  Mocht Baudet dit niet prettig vinden dan zal hij vasthouden aan zijn Tweede Kamerzetel en gaat de zetel in het Europees Parlement naar de volgende op de Europese kieslijst, Dorien Rookmaker. Deze oplossing zal ook buikpijn opleveren voor de politiek leider aangezien Rookmaker ook de partij heeft verlaten en zich heeft aangesloten bij de eerder genoemde Otten. Voor de Groep Otten heeft een Europese zetel veel voordelen. Zo hebben leden van het Europees Parlement een groot budget voor persoonlijke medewerkers. Het subsidiegeld wat de Groep Otten op deze manier binnen kan krijgen kan de partij goed gebruiken om Groep Otten uit te bouwen tot een volwaardige rechts conservatieve partij en concurrent voor Forum voor Democratie.

  Als deze route bewandeld wordt zal Groep Otten wel een Eerste Kamerzetel inleveren die weer terechtkomt aan de eerstvolgende op de FvD-kieslijst, Otto Hermans. De man die wereldberoemd in Nederland werd nadat hij Baudet de beste spreker noemde op een partijcongres van de partij. Hermans verving eerder dit jaar tijdelijk Nicki Pouw-Verweij in de FVD-Eerste Kamerfractie. Hij werd in juni 2019 met voorkeurstemmen gekozen, maar zag af van het Kamerlidmaatschap.

  Met deze constructie zou Groep Otten dus een zeer interessante Europese zetel winnen maar een Eerste Kamerzetel verliezen waardoor de politieke macht van de partij rond Otten flink zal afnemen. Dit omdat ze dankzij hun drie zetels een interessante partner voor de coalitie zijn in de Eerste Kamer om tot meerderheden te komen.

 10. Koeriertje

  Er wordt gezegd dat Otten bij Rutte op bezoek was om zijn steun te geven voor het zgn. stikstofwetje erdoor te krijgen. Hij zou daar niets voor terugverlangen.
  Ik geloof er geen snars van.
  Iemand in de politiek, en zeker Otten niet, doen niets voor niets.
  Hij zal op deze manier wel bij Rutte hebben gebedeld voor die vrijkomende zetel in E.P.

 11. Wesley Benbow

  Otten geeft steun aan de stikstofwetgeving van het Kabinet.

  Daarmee maakt hij zich tenminste nuttig.

  1. omniscius

   ¡¡Wesley Benbow!!

   1. Jozias Visser

    Inderdaad, Wesley Benbow!

  2. Ego-non-solus

   Ha, daar bent u weer.
   Uw stelling heeft geen hoog zuur- of irritatiegehalte. Niet goed geslapen vannacht?

 12. Vliegenvanger

  Otten is een landverrader, hij speelt een vuil spelletje. Ik hoop dat hij geen poot meer aan de grond krijgt, bedriegers en leugenaars zitten er al genoeg in Den Haag.

  1. Wesley Benbow

   Hoe kun je in hemelsnaam landverrader zijn als je steun geeft aan een wetsvoorstel van een democratisch gekozen regering?

   1. Limburgse Separatist

    Een coalitie is niet gekozen, Mezbow.

  2. Lex

   Juist zo denk ik er precies over.

   Ik hoop aankomend jaar op een kabinet val.

 13. Rosasolis

  Voor geinteresseerden is er een uitgebreide, en informatief artikel over Group Otten en veel van hun doelstellingen in Trouw vandaag. Als je het leest, zal het je aan het denken zetten, over huidige problemen en de weg naar de toekomst. Dit artikel laat duidelijk merken dat het gaat niet om Henk Otten, maar de hele bestuur van GO. H. Otten lijkt een bescheiden intellectueel te zijn, wiens hoogste ambitie is om door te gaan als senator in de Eerste Kamer. Het gaat om een bestuur van vijf leden (2 vrouwen, en 3 mannen, inclusief Otten). Veel van hun ideeen voor hervormingen voor Nederland zijn helemaal logisch, en nergens discriminerend voor wie dan ook. Deze groep geeft een frisse blik voor de nabije toekomt voor ons land. Zij steunen de EU, maar willen daar ook hervormingen voorstellen. De GO heeft nu ruim 750 leden,
  en het leden aantal groeit dagelijks. Maar het is niet hun doel om zomaar duizenden leden te lokken, om hun leider voort de duwen. De groep heeft besloten dat hun nieuwe leider een jonge, getalenteerde vrouw zal zijn. Kortom: ik was nogal verbaasd
  met deze zeer informatieve artikel (2 volle pagina’s). Nogmaals, het ging hoofdzakelijk over deze nieuwe partij.

  1. Kretoloog

   Ik heb dit artikel in Trouw ook gelezen, mevr. Rosa. Met Otten, de Vries, Baljeu en Rookmaker. En het beeld dat daaruit oprijst: GO = 4x VVD. Op geen enkel punt wijken ze af van het liberale geluid dat we al 40 jaar van de VVD horen. Soms wat rechtser (Wiegel, Bolkenstein), soms wat linkser (Nijpels, Dijkstal). Maar mainstream is en blijft: meer markt, meer bedrijfsleven, minder verzorgingsstaat, minder diversiteit.

   Henk Otten en de zijnen voegen helemaal niets toe. GO is als partij volstrekt overbodig. Bij de verkiezingen voor de TK in 2021 zijn ze kansloos. En in 2023 mogen de 3 senatoren uit de EK gaan. Daarna horen we nooit meer iets van GO.

   1. Rosasolis

    @Kretoloog. Wow, heeft u deze artikel in Trouw ECHT gelezen?! Ik kan dat me helemaal niet voorstellen! De oude Kretoloog gaf me altijd Zijn “hoog-begaafde” advies om nooit en nimmer Trouw te lezen! Met ook het advies dat ik mijn jarenlange abonnement moest opgeven. Wat ik natuurlijk niet heb gedaan…en daarom kon ik vroeg van morgen deze bijzonder, uitgebreide interview van leden van deze nieuwe partij lezen. Aan intelligente DDS abonnees geeft ik het advies om het interview eerst te lezen, voordat je gaan oordelen. Het is een intelligent, bewust openlijk interview van denkers die voor hervormingen zijn. En ook voor onze EU.
    Ik vind dat deze nieuwe partij een kans verdient.

    1. Ron

     Bam en dat zonder gemaakt foute zinsopbouw, geen sopranen gelinkt aan Otten die overtuigend door kan gaan voor de iconische Pavarotti waar Rosa eens op reis voor haar concerten een ijsje me heeft gegeten.

     1. Rosasolis

      @Ron. Oh jee, heb je een borreltje te veel gehad of iets veel erger?

     2. Ron

      Nee hoor Rosa, ik heb niets nodig om me goed te voelen.

  2. Politiek Profeet

   knettergek

  3. Politiek Profeet

   domme doos

  4. Politiek Profeet

   godver de godver, wel ff duidelijk plaatsen DSS. deze rosalalalal is gewoon knetter de knettergek….moeilijk Of niet?

   1. Ron

    Dit is gewoon Mezzadra 1 van zijn persoonlijkheden.

 14. Lex

  Vuile vuile dief.

  Partij verrader

  En nu lopen te heulen met die klimaat mongolen, ik mag hopen dat het kabinet valt en jij en je verraderlijke viendjes nooit meer in de politiek terug zullen komen.

  Schorem is het.

  Hoe kom Forum Voor Democratie ooit zo gestraft worden met zulke rotte appels.

  Nogmaals ik hoop dat het kabinet en hen snel komen te vallen.

  1. Pauline Kummer

   Neen, @Lex, ze hebben hem zelf weggepest. Baudet voorop, een parmantige haan.

   1. Jozias Visser

    Wesley Benbow?

   2. Lex

    Volgens mij heeft hij uit de partijkas gegraaid en wilde hij de partij een ander koers laten varen.

    Die vuile oplichten is het discussiëren niet waard, fijn dat deze rotte appel van de boom is gevallen.

 15. Michael M

  We zien wel wat Henk Otten wilt presteren. Alle nieuwe partijen zijn welkom. De oude partijen zijn al 15 keer overgedragen op nieuwe personen m.a.w. de bestaande partijen CDA, VVD, D66, PVDA, GL zijn allang niet meer de partijen waar ze ooit voor waren opgericht.

 16. Michael M

  P.S. moet wel op een eerlijke manier gaan want dan kunnen ze beter Henk Otten met zijn partijgenoot beter de laan uitsturen.

 17. Wim Vreeswijk

  Met een figuur als Henk Otten kijk je wel tegen de kop, maar niet in de kop, dus werd Thierry belazerd. Het is beter om mogelijk verkiesbare gasten vooraf eerst te laten screenen door een psychiater of psycholoog vanwege hun karakter, afwijkingen en defecten. Daarna beginnen met folderen, folderen en nog eens folderen. Net zo lang tot je bent afgevallen of regelmatig een pak slaag gekregen hebt van andersdenkenden, want daar word je ook slank van.

 18. Madpo

  GO wordt bemand(bevrouwd) door een stelletje zetel cq stemmen rovers, criminelen dus. Ze in aanmerking te laten komen voor een zetel in de EU zou een beloning zijn voor hun criminele activiteiten. Ze moeten verwijderd worden uit de politiek!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.