Staatssecretaris Menno Snel vindt zijn Waterloo in desastreuze toeslagenaffaire van de Belastingdienst

Het werk is volbracht voor Staatssecretaris Menno Snel (D66). De staatssecretaris stapt op vanwege de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. De administratieve fouten van de dienst werden niet adequaat rechtgezet en er ontstond ophef nadat gedupeerden hun dossier zwartgelakt toegestuurd kregen. In de toeslagenaffaire werden honderden ouders onterecht als fraudeur aangemerkt en kregen zij te maken met huisuitzettingen, incassobureau’s en financiële malaise, via NOS.

Fractieleider van D66, Rob Jetten, reageert op het vertrek van zijn partijgenoot en staatssecretaris op Twitter en uit zijn bewondering voor ‘de deskundigheid’ waarmee zijn partijgenoot de toeslagenaffaire heeft afgehandeld.

Volgens Jetten verdient Snel “grote waardering” voor zijn harde werk. Het vertrek van de staatssecretaris wordt door Jetten als “een aderlating” voor het Kabinet gezien. Tja, wat moeten we hier nu van zeggen? Wat een gotspe van de D66-leider, die overduidelijk de voeling met de gedupeerde ouders mist.

Menno Snel is ondertussen de derde bewindspersoon van het kabinet dat opstapt. Eerder stapten VVD-minister Zijlstra en VVD-staatssecretaris Harbers op na bewezen leugens en gesjoemel met cijfers over criminele asielzoekers.

Vorige maand werd Snel nog uitstel van executie gegund door de Tweede Kamer, maar een meerderheid vertrouwt hem niet langer. Ook voor de SGP en GroenLinks heeft de D66-bestuurder definitief afgedaan. Snel heeft vervolgens zélf besloten op te stappen en laat de toeslagenaffaire nu over aan zijn opvolger.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Beeeeeeeeeeh

  1. Kretoloog

   Nou Teunis, laat eens zien dat jij uit ander hout gesneden bent dan de trage staatssecretaris. Snel optreden is nu geboden, anders blijft er weinig over van deze ooit mooie site.

   1. Houtvuur1990

    Anne Sophe Schillersdorfis is Lugar.

   2. Che

    @Kretoloog
    Huil baby

    1. Kretoloog

     They call you cry baby, cry
     But you don’t fucking care!

 2. weer opnieuw

  tja , lees het hypocriete commentaar van jette,

  Zum kotzen die haagse kliek

  stem sociaal , stem PVV

 3. plakband

  De verantwoordelijke ambtenaren blijven gewoon zitten.
  Hun privacy is gewaarborgd Daar hebben ze zelf voor gezorgd.
  Zolang die kliek aan de gang kan blijven wordt het nooit wat.

  De onderdrukking van de belastingbetaler neemt steeds ernstiger vormen aan.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Beeeeeeeeeeh

 4. Jumping

  Nummer 13.
  Wie volgt.

  Rutte zorgt waarschijnlijk, wel voor een goede regeling.
  Want ze vallen als dropveters, tot op heden 13 stuks.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 5. Abraham50

  Anne Sophe Schillersdorf of autismespectrumstoornis (ASS) is een ontwikkelingsstoornis waarbij de informatieverwerking in de hersenen verstoord is. ASS begint op jonge leeftijd en speelt het gehele leven een rol. Het heeft gevolgen voor vele aspecten van het leven, zowel voor het kind als zijn omgeving. Vaak gebruikt men de term autisme als men eigenlijk een autismespectrumstoornis bedoelt. (Klassiek) autisme is echter een vorm van ASS. Andere vormen zijn: het syndroom van Asperger en PDD-NOS.

 6. Mycase

  Volgens mij moet je zorgen dat die mislukkeling nergens meer aan de bak komt

 7. C.A.Barstow

  Eindelijk is die totale linkse onbenul van zijn voetstuk gelazerd.
  Opgeruimd staat netjes, had geen enkel idee wat hij aangericht had, nu de rest van die roversbende nog.

  Stem FvD/PVV.

 8. goedisfout

  Bewijs dat ’66 nooit maar dan ook nooit in de regering had moeten komen. Snel wegwezen voordat de kamer moeilijke vragen gaat stellen, lafaard.

 9. Kristalix

  Met zijn deskindigheid Jetten, vies stuk stront dat je bent is het een chaos. Ga je nu zelf de mensen betalen? Hufter.

 10. Ron

  Ach dat vertrouwen in die 2e kamer is ook een farce, ondertussen helpen ze hem een ander dik betaald baantje in

 11. Jack Flash

  Weg met dat D66 stuk stront.
  Dit hele levensgevaarlijke kabinet moet weg.
  Dan kan in ieder geval het puinruimen beginnen.

 12. Stanly2000

  Helaas ontspringen zijn voorgangers de dans. Zijn directe voorganger is zelfs minister geworden en helpt nu de Nederlander van het gas af. Na fiasco Amsterdam/belastingdienst zorgt hij nu dat nu ook de rest van Nederland kan profiteren van zijn sublieme aanpak van de milieuproblemen.

 13. weer opnieuw

  De politiek had hier zijn waterloo moeten , immers het systeem van toeslagen en heffingen ontwikkeld om de pvda te vriend te houden in hun nevelleringsoorlog heeft ons land enorm kwetsbaar gemaakt door de hele EU.

  De ECHTE fraude met de toeslagen door oost – Europeanen blijft onbestraft en nog belangrijker blijft mogelijk. Als verbandje zijn zijn er honderden onschuldige slachtoffers gemaakt voor de buhne.

  Het achterlijke belastingsysteem alwaar men de inkomstenbelasting misbruikt om prive gelden te herverdelen is een ware draak die jaarlijks op ICT gebied geheel moet worden herschreven door de grillen van de politiek. Elke wijziging kost maanden programmeerwerk. Heeft een ivoren paleis het bureau toeslagen opgeleverd te Utrecht wat met stasi methoden de burger probeert te controleren. Een leger ambtenarren ter controle en uitvoering. Zelfs de VVD doet tegenwoordig mee aan deze linkse topsport in het partijkartel.

  En nog steeds blijven we doorgaan op de ingeslagen weg want nivelleren is een feest !!

  1. DidiMadloba

   Stasi methoden? Kan het zijn dat je man of vrouw stiekem voor de belastingdienst werkt?

 14. DidiMadloba

  En nu zie ik het volgende drama aankomen: dat NIEMAND nog staatssecretaris van financiën wil worden. Omdat je natuurlijk voor een onmogelijke taak staat om een organisatie van bijna 30.000 mensen om te turnen, als je ook nog moet bezuinigen en bovendien met lastige aanbestedingsregels te maken hebt. Waar Zijlstra en Harbers zelf stomme fouten maakten, moet Snel de wrange vruchten plukken van het leerstuk van de “ministeriële verantwoordelijkheid”. Wat overigens zo ver gaat dat een bewindspersoon ook politiek verantwoordelijk kan worden gehouden voor de fouten van zijn voorganger. Nog een reden waarom wel niemand Snel zal willen opvolgen.
  Of het moet een linkmiechel zijn met een dubbele agenda.

  1. weer opnieuw

   QUOTE Of het moet een linkmiechel zijn met een dubbele agenda. END

   Je bedoeld business as usual ?

  2. Ab Infinitum

   Bovenal zal de nieuwe bewindspersoon het moeten kunnen opnemen tegen de kennis en ervaring met bestuurlijke macht van de DDS aanhang. De goedkeuring verdienen, zogezegd.

   1. weer opnieuw

    de nieuwe bewindsman moet de ballen hebben om de politiek uit te leggen dat inkomstenbelasting geen instrument is om gelden her te verdelen.

    Dan komt er goedkeuring uit alle gelederen behalve van het pvda varken spekman

 15. Jozias Visser

  Snel is opgestapt! Wie volgt!

 16. Cycle25

  Sympathie van iemand die kinderen als CO2 tonnetjes afserveert, oprotten die joker…

 17. Bunky01

  Eerst de puinhoop groter maken en als het moeilijk wordt voor het eindoordeel van de Kamer snel je biezen pakken. Vervolgens gaan we voor jaren van een riante wachtgeld-
  regeling genieten. De gedupeerden blijven achter met de problemen. Te triest voor woorden maar ook de schaamte voorbij. Mijnheer zal over een tijdje wel weer vanuit het
  good-old boys network een riante baan met dito inkomen aangeboden krijgen. Ik kots op dit hele zooitje. Er is niks smeriger dan de politiek.

 18. Pescador

  Kijk kijk , ons incompetente sukkeltje vind dat de Snel goed werk gedaan heeft, dat toon weer eens overduidelijk aan hoeveel verstand die eikel heeft, als ons land op die manier geregeerd moet worden kun je beter maar helemaal niet regeren. Schop die snotneus maar weer in de kast terug

 19. Tony Faas

  Het ligt niet aan Snel, ze moeten bij Rutte zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.