Thierry Baudet was de politicus van 2019… en zal ook weer de politicus van het jaar zijn in 2020

Voor Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie was 2019 een bevlogen jaar. Aan de ene kant wonnen ze de verkiezingen voor de Provinciale Staten en leverden ze een schitterende grote fractie aan de Eerste Kamer. Aan de andere kant was er de breuk met Henk Otten die vervolgens wat typetjes met zich meenam. En dan was er natuurlijk de framing door de oude, elitaire, misselijkmakende linkse trolmedia.

Tegen De Dagelijkse Standaard beschrijft Baudet zijn jaar als volgt:

“2019 was het jaar waarin het kartel merkte dat we een échte bedreiging zijn. De ene helft was grandioos succes – de andere helft was bizarre framing op alles wat ze er maar bij konden slepen.”

Geen woord te veel gezegd, Thierry. Laten we beginnen met de Eerste Kamerverkiezingen. Wat Baudet daar gepresteerd heeft is eigenlijk gewoon ongelooflijk. Natuurlijk, officieel was Henk Otten lijsttrekker voor de partij, maar iedereen stemde in feite op Baudet, niet op Otten. Het gevolg is dat FVD maar liefst 12 zetels binnensleepte in de Senaat. Voor een relatief nieuwe partij is dat werkelijk ongelooflijk. En aangezien het FVD net zo groot maakte in de Eerste Kamer als de VVD bewees het meteen dat het wel degelijk mogelijk is om de nepliberalen van Rutte te onttronen.

Helaas voor Baudet werd het daarna allemaal wat lastiger. Er was de publieke breuk met Henk Otten die vervolgens nadat hij uit de partij werd gezet* meteen zijn eigen club oprichtte én een paar FVD’ers met zich meenam.

Hoewel deze breuk het einde kón betekenen van FVD — kiezers houden immers niet van interne onrust bij partijen — blijkt dat allemaal nogal mee te vallen. Sterker nog, FVD blijft het gewoon goed doen. Volgens Maurice de Hond zou Baudets partij uitkomen op zo’n 17 zetels als er nu verkiezingen waren… daarmee zou de partij ongeveer net zo groot zijn als de PvdA en de PVV, en significant groter dan het CDA, GroenLinks, D66 en de SP.

Dat is gewoon ongelooflijk, zeker als je bedenkt dat de ranzige extreemlinkse media al vanaf dag één actief Baudet proberen te ondermijnen. Hij wordt weggezet als “extreemrechts,” een vrouwenhater, een homohater, een maatje van Poetin en Assad… Het houdt niet op. Maar in plaats van bang te worden voor de media confronteert Baudet linkse nepjournalisten met hun bevooroordeelde smeercampagnes.

Dat alles zou genoeg moeten zijn voor iedereen met ook maar een ons gezond verstand om Baudet te benoemen tot politicus van het jaar 2019. Hij en zijn partij houden zich niet slechts staande — wat al een prestatie van formaat zou zijn! — maar ze floreren daadwerkelijk. Heel, heel knap.

En ja, dat is natuurlijk precies waarom Baudet volgend jaar wéér de politicus van het jaar zal zijn. De aanvallen zullen doorgaan, linkse troljournalisten zullen hem van alles en nog wat naar het hoofd gooien, maar Baudet zal fier rechtop blijven staan. Zoals Baudet zelf zegt tegen uw favoriete website:

“2020 wordt het jaar waarin we die framing ook weer van ons afschudden en verder gaan doorgroeien!”

Wat is deze man een aanwinst voor de Nederlandse politiek.

Volg mij op Twitter: @GalienMichael.

* In een eerdere versie van dit artikel stond dat Otten uit de partij stapte. Dat was onjuist: hij werd eruit gezet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

102 reacties

 1. DidiMadloba

  Wie kiest “De politicus van het jaar”? Andere politici? De media?

  Als de beste politicus de politicus is die de meeste aandacht weet te trekken wint Baudet met vlag en wimpel.

  Als zo’n charlatan zo de aandacht weet te trekken leven we in een “kei-verrot land”!

 2. Tguard

  En zo is het!

 3. Jumping

  Inderdaad het roer moet om, Baudet en Wilders zijn de aangewezen personen, voor deze koerswijziging.

  Grappie maakt zich druk om vuurwerk.
  Terwijl in de regio Rotterdam, het 18 dodelijke slachtoffer is gevallen.
  Waarvan akte GRAPPIE.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Sergeant Monty

   “Baudet en Wilders zijn de aangewezen personen”

   Hoezo ‘Wilders’ voor hem was dit jaar helemaal niet zo goed.
   Zijn we de verkiezingen vergeten?

   In veel plaatsen moest Wilders plaats maken voor FvD of deed hij niet eens mee bij gebrek aan capabele vertegenwoordigers.

  2. DidiMadloba

   Baudet en Wilders kunnen goed schreeuwen maar veel geschreeuw geeft weinig wol.

 4. Meriadoc Brandebok

  Baudet is beslist geen aanwinst voor de politiek. Het is een lichtgewicht dat de ene na de andere domme actie uithaalt. Van het niet kunnen onderscheiden van historische documenten tot geldverkwisting. Zijn aanhangers hebben daar echter een blinde vlek voor.

  1. Ron

   Als dat zijn ergste fouten zijn doet hij alsnog beter dan de rest.

   We hebben een MP die SMS kwijtraakt, gesprekken vergeet, en net als zijn partijgenoten zomaar wat cijfers invullen op declaratieformulieren.

   Dan zwijgen we nog over de fouten die ze maken i in hun algemeen beleid.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Ron

    Over Rutte zei Baudet maandenlang dat deze zou verkassen naar Brussel. Iedereen kon weten dat Rutte voor Timmermans aan het lobbyen was, maar Thierry en de aanhang bleven wekenlang in deze lariekoek volharden alsof het een profetie betrof.

    Nu blijkt dat Rutte niet naar Brussel is gegaan kan men wel stellen dat Baudets uitspraak dienaangaande zo ontstellend dom is dat men zich afvraagt waarom er nog mensen op hem stemmen.

    1. Rechtsaf

     Baudet heeft natuurlijk gelijk, Occult fantasietje begrijpt het niet, leugenclown Rutte is geen leider maar uitvoerder van EU beleid daar hoef je niet voor in Brussel te zitten, wat een domoor is occult fantasietje toch..

     1. Top

      En een ouderling sletje!

     2. Original NL

      Quote…wat een domoor is occult fantasietje toch….
      Baudet op wat kleinigheden proberen af te branden en rutte op te hemelen.
      Fantasietje vergeet de “prestaties” van rutte even te vermelden.
      We vallen van de ene crisis in de andere.
      Puinhopen:
      Gezondheidzorg
      Onderwijs
      Woningbouw/Infrastructuur
      Belastingdienst
      Politie/criminaliteit
      Immigratie/Überfremdung
      Stikstof/pfas.
      Klimaatwaanzin.
      Prestaties waar fantasietje voor het gemak maar even aan voorbij gaat.
      Domme linkse struisvogel deze lord of the trols.

     3. Tony Faas

      “Baudet heeft natuurlijk gelijk…”

      Ben je al lid van FvD? Voor 25 euro per jaar ben je lid en steun je de partij die écht iets kan veranderen aan de rampkoers die Nederland is ingeslagen onder Rutte I t/m III.

      Ik, en enkele andere familieleden, zijn in elk geval lid geworden van deze winnaars!

     4. Blitzkrieg

      Rechtsaf : Als de VVD bij de volgende verkiezingen wordt gedecimeerd, verkast de leugen clown gewoon naar Brussel, let maar op.

     5. Blitzkrieg

      Tony Faas :
      Quote : “Ik, en enkele andere familieleden, zijn in elk geval lid geworden van deze winnaars!”

      Ook hier vele nieuwe trotse leden, heel Nederland (Europa) is aan het wakker worden.

     6. Rechtsaf

      Ben je al lid van FvD?

      Zeker

    2. Ron

     En dat Rutte niet naar Brussel is gegaan is omdat Baudet het fout had of omdat Rutte dat wel wilde maar dat hij niet geschikt is.
     Was Baudet de enigste die dat zei?
     En echt, is dat zijn grootste misstap in jouw ogen?

     Kan je echt niet iets beters bedenken?
     Wat wereldschokkend dat Baudet iets verkeerd gedacht heeft over iemand.

     Hahahaha wat is links toch kneuzing.

     1. Kretoloog

      Typisch links: een op zich onbeduidende uitspraak (“Rutte gaat naar Brussel”) tot enorme proporties uitvergroten en in den treure blijven herhalen.

      Deden ze dat maar eens met uitspraken die er WEL toedoen. Zoals deze van Rutte begin dit jaar: “In 2019 gaat ruim 95% van de huishoudens er in koopkracht op vooruit”. De realiteit is dat meer dan 50% er op achteruit is gegaan.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Dit is een illustratie van de blunderende politiek die Baudet placht te voeren. Maandenlang ongefundeerde smeer over een ander rondbazuinen, en als het van geen kanten blijkt te kloppen, er niets van terugnemen.

      Zo kan ik nog wel even doorgaan. Over de tochtjes met de privé-jet (Pechtold was mede omwille van het “penthouse” opgestapt), het over de balk smijten van ledengeld (+ het gegraai van partijleden), het ongefundeerde rapportje over Otten (en de crisis die hij niet kon beheersen), de historisch inaccurate geschiedenisfilmpjes, de leugens over de Europese Unie, het retweeten van filmpjes van extreemrechtse bronnen, het intimideren van Aalbers, enzovoorts, enzovoorts.

      FvD-ers plachten dit doorgaans weg te poetsen, totdat ze het niet meer weg kunnen poetsen, dan roepen ze: “foutje”. In de kern verschilt Baudet niets van andere politici en die klakkeloze verering om te zeggen dat hij daar wél bovenuit stijgt, is tenenkrommend.

     3. Tony Faas

      “Zo kan ik nog wel even doorgaan.”

      Nee hoor. Ga maar door met de blunders van Rutte!

     4. Kretoloog

      Zoals ik al zei: Brandebok komt niet verder dan het opsommen van wat onbeduidende zaken. Bij gebrek aan echte argumenten. Zo rolt links, of ze nu atheïstisch is of religieus.

     5. Meriadoc Brandebok

      DFTT.

     6. Ron

      Bokje toch.
      Meeliften met een vriend is geen gift. Penthouse daarentegen wel.

      Ik rijd wel vaker met iemand mee, is dat dan een gift.

      Nee sterker nog is Baudet goed bezig voor het milieu hij gaat met iemand mee die toch al gaat. Carpoolen in de lucht wat het huidige kabinet nog niet eens doet op de

     7. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Het punt was dat hij, evenals Pechtold, had nagelaten de lift te melden als geschenk in het register van de Kamer.

      Men is bij FvD van hetzelfde laken en pak als de gehele Haagse kliek.

    3. Seneca

     @brandebok
     u mag Baudet hierop aanspreken, maar zou er geen anderereden zijn, dat de heer Rutte niet naar Brussel is gegaan? zou het niet mogelijk zijn, dat de heer Rutte, ondanks diens geslijm bij toentertijd Juncker/Merkel en naderhand Macron, hij bij deze ‘elite’, ‘uitgekakt’ is omdat ondanks zijn blindelings tekenen bij het kruisje, men toch een individu wenst, dat minder meegaand is en ook eens met de vuist op tafel slaat? het zou ook zo maar kunnen zijn, dat men in Brussel – door ene Timmermans- voorlopig de buik vol heeft van Nederlanders?

     1. Meriadoc Brandebok

      @Seneca

      Rutte is nooit een kandidaat geweest voor een topfunctie. Dit waren geruchten die door Thierry werden omgezet in een stelling. Schromelijk wordt overschat hoe Rutte bij Duitsland en Frankrijk lag.

      Nederland stelde zich op een aantal dossiers overigens minder meegaand op. Timmermans was principieel wat de corruptie in Hongarije betreft en Dijsselbloem wilde dat Griekenland haar geld niet uitgaf aan “vrouwen en drank”. Mogelijk wilden Merkel en Macron Rutte sowieso al niet, omdat ze er een buigende knipmes als Von der Leyen wilde hebben.

    4. DidiMadloba

     Hamvraag is of Baudet naar Brussel gast.
     Als import-Belg hoort hij daar thuis.

   2. henk43

    Maar Assad prijzen die zijn eigen volk uitmoordt dan ben je echt wel van lotje getikt.

   3. Shadow1100

    Leugens van Mark – Pineukio – Rutte:
    (hij liegt en hij naait je)

    “Geen cent meer naar Griekenland”;
    “in Nederland bestaat geen armoede”;
    “alle werkende Nederlanders krijgen €. 1000,-“;
    “er wordt niet getornd aan de hypotheekrenteaftrek”;
    “onderste steen MH17 ramp komt boven”;
    “over kilometerheffing kan niet gesproken worden”;
    “geen proefverlof voor Volkert van de Graaf”;
    “dit is onze topprioriteit” (1, 2, 3, 4 en 5);
    “Iedereen gaat er op vooruit”;
    “windmolens draaien op subsidie”;
    “Unilever komt naar Rotterdam”;
    “ik respecteer het Oekraïne referendum”;
    “ik had ze zelf in elkaar willen slaan”;
    “Ik heb geen mediatraining gehad”;
    “ik heb geen herinnering aan de dividendbelasting”;
    “ik heb geen herinnering aan 70 burgerdoden in Syrië”;
    “ik heb geen herinnering aan de Teevendeal”;
    “ik heb geen herinnering aan affaire Zijlstra”;
    “ik wijs er op dat we dit jaar voor 23 miljard euro in de economie pompen”;
    “Na uren op een receptie (NAVO) heb je ook weleens een zwakker roddelmoment. Er gebeurde niks. Het ging echt nergens over”;
    -het ondertekenen suïcidale immigratiepact van Marrakesh;
    -toch instemmen met de inkomensafhankelijke zorgpremie;
    -tekorten in de pensioenpotten voor de toekomstige betalingen;
    -van 130 naar 100 km/h;

    Vertel een leugen vaak genoeg, luid genoeg, en lang genoeg en het volk zal je gaan geloven.’ (A. Hitler)

    1. DidiMadloba

     “het ondertekenen suïcidale immigratiepact van Marrakesh”

     Klootzak! Als je je er even in had verdiept had je geweten wat dat pact wel is. En dat populisten het zwart maken omdat het een probleem op dreigt te lossen, zonder hun bemoeienis nota bene.

     Al die Afrikaanse gelukszoekers, die zijn de schuld van Marrakesj- ontkenners.

  2. Rechtsaf

   Jawel dat is Baudet wel natuurlijk en dat wordt ook massaal opgepakt in gezond weldenkend Nederland, diegene die het niet kunnen verdragen zijn de deugmenschjes, linkse fascistische nedermoslims als occult fantasietje…

   1. Robert75

    Mag ik even lachen. Baudet is eerder misleider van het jaar waar zijn achterban gretig intrapt. Totdat die mag regeren en dan maakt het niet zoveel uit of je nu Forum of VVD hebt. Als je met gezond verstand stemt stem je PVV en niet een of andere student die politiek gezien eigenlijk niets toevoegt.

    1. Rechtsaf

     Zeker mag je lachen, overigens is lachen heel gezond, laten we de komende verkiezingen hopen dat Nederland massaal zich afkeert van leugenclowns Rutte, Yasser Klaver, robot Jetten en Asher

    2. Sergeant Monty

     “Als je met gezond verstand stemt stem je PVV”

     Wilders denkt nog steeds dat hij met het sluiten van alle moskeeën het verbieden van koran en het hermetisch sluiten van onze grenzen de problemen kan oplossen in Nederland.

     Ik denk niet dat alle boeren, bouwers, leraren en verpleegkundigen die de afgelopen maanden de straat op zijn gegaan dit met hem eens zullen zijn.

     Niemand is hier nog voor de straat op gegaan dit jaar.

     1. Robert75

      Ach mannetje toch. Je kan roepen zoveel je wil maar uiteindelijk heeft die in de peilingen meer zetels als de partijen die dat niet willen. Hij is met die standpunten tweede partij van Nederland geworden. Dus je moet niet denken dat Nederlanders het daar niet mee eens zouden zijn.

     2. Sergeant Monty

      Robert75
      “maar uiteindelijk heeft die in de peilingen meer zetels”

      In de peilingen.
      Ooit had Wilders 41 zetels.
      In de peilingen.

      Wat hij hieraan over heeft gehouden na de peilingen is je wel bekend hè ‘mannetje’.

    3. Isengrijn

     Robert75:

     “…Als je met gezond verstand stemt stem je PVV…”

     Néh…
     Ik snap dat je nog steeds denkt dat Wilders ons land gaat redden van de islam. Maar hij heeft na al die jaren van geschreeuw en dwars voetengestamp nog niets bereikt. Behalve dan een dikke pot lijm waar hij lekker mee kan ‘pluche plakken’.

     1. Vraagtekentje

      Denk dat je echt niet van “lekker pluche plakken” kunt spreken als je het leven moet lijden wat Wilders lijdt

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Baudet is beslist geen aanwinst voor de politiek.”
   De politiek (het kartel) is als de dood van hem en het spreekt voor zich dat jij dat beaamt. Je komt niet verder als inhoudsloos gebrabbel, en goedkope moddergooierij. Baudet is een aanwinst voor de gewone Nederlandse burger, die schijtziek is van de dictatoriale EU, massa immigratie en het groene wensdenken.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Baudet doet aan goedkope moddergooierij. Hij maakt toekomstige VVD-stemmers uit voor “oenen”, zegt dat het een “kutpartij” is en acht debatten beneden zijn “waardigheid”. Wie doet hier aan moddergooien? Baudet is een professional in moddergooien.

    Angst is vooral jouw reflectie. Het is niet rationeel te onderbouwen met feiten. Ik kan ook wel zeggen dat Baudet bang is voor Rutte. Of Wilders bang voor Baudet.

    1. Tony Faas

     Blijf vooral bij je vriendje Mark, je hoort bij de verliezers!

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Angst… Ik? Angst is de taktiek van de deugmensch. Geen zorgen, over tien jaar bestaat de aarde niet meer vanwege climate change. Shit, dat soort dingen zeiden zo ook al in de zeventiger jaren. Bepaalde debatten zijn inderdaad beneden de waardigheid. Als politici op repeat staan en zeggen er geen herinnering aan te hebben, JA dan is een debat beneden de waardigheid. De uitkomst van de debatten staan meestal al vast nog voordat ze beginnen, of wilde je dat ontkennen.

     Quote : “Rationeel onderbouwen met feiten”
     Als dit nu eens zou worden gedaan met het klimaat waar 11000 miljard (de werkelijke kosten zijn vele malen hoger) aan wordt uitgegeven.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Je gaf aan dat de politiek “als de dood” (angstig) is voor Thierry Privéjet. De angst is jouw reflectie op het handelen van politici. Je kunt dit niet onderbouwen. Tja, ik kan ook wel zeggen dat Geert als de dood is voor Thierry, maar kan het evenmin staven met bewijzen.

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : De constante demonisering en framing lijken me genoeg bewijs. Bij twijfel zou ik je eigen comments nog eens terug lezen, het is namelijk precies wat ik bedoel.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Dit is een omkering van zaken. Baudet heeft van meet af aan zélf gedemoniseerd en heeft zélf geframed. De FvD wordt heus niet meer aangevallen dan andere rechtse partijen, zoals de VVD en het CDA.

    3. Rammstein

     Oeverloos gehakketak over niks.

  4. Tony Faas

   “Baudet is beslist geen aanwinst voor de politiek.”

   Dat klopt, daarom is Forum voor Democratie ook uitgegroeid tot een partij met 1800 leden in 2017 tot 39.000 leden in 2019! Daarom werd Forum voor Democratie ook de grootste partij na de verkiezingen van 20 maart 2019.

   O ja, als je ogen vol zitten met kartelstront dan zie je niet wat zich afspeelt nadat de kiezers hebben gesproken. Slaap lekker verder op je kartelkussen.

   Zzzzz….

   1. Blitzkrieg

    Tony Faas : Een week geleden mocht ik een lid aanmelden dat boven de 58000 lag. 🙂

    1. Tony Faas

     Was dat niet voor ON! ?

    2. Blitzkrieg

     Tony Faas : Nee, dat was voor het FvD. 🙂 🙂 🙂

     1. Tony Faas

      @Blitz:

      Van de FvD-site:

      “FVD heeft ruim 37.000 leden

      Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. Steun ons ook door lid te worden. Help ons de grootste partij van Nederland te worden. FVD-lid word je al vanaf €25 per jaar!”

   2. Sergeant Monty

    “Daarom werd Forum voor Democratie ook de grootste partij”

    Is het aantal leden relevant voor een politieke partij?

 5. Watcher

  Blijf het herhalen.

  Baudet is gevaarlijk, extreem rechts, komt uit de elite, maar presenteert zich als een man van het volk.

  1. Rechtsaf

   watcher dé leugenaar, blijf een leugen lang genoeg herhalen dan wordt het voor linkse fascistische anti-christesen als watcher vanzelf waarheid..

  2. Sergeant Monty

   “presenteert zich als een man van het volk.”

   Kan een man van het volk niet filosofisch zijn, zware boekverslagen schrijven, piano spelen Latijnse citaten aanhalen en bevriend zijn met mensen uit de ‘upper’ class?

   Baudet is zeer regelmatig te vinden in de vele volkskroegen, alleen besteed de linkse media hier geen aandacht aan.

   Alleen zijn decadente levenstijl wordt maximaal opgeblazen.

   1. opabakema

    Niet alleen zijn decadente leven maar alles wordt door de linkse media uitvergroot.
    Ieder minuscuul dingetje wordt opgeblazen .
    En niet alleen in de media ook in de kamer zelf door Pinokkio Yasser Robot Netten Lodewijk Assad en meer .
    Het is een misselijke gewoonte van links en vooral als ze dreigen te verliezen.

    1. Sergeant Monty

     “Niet alleen zijn decadente leven”

     Waar iemand die beweert van het gewone volk te zijn leeft toch helemaal geen decadent leven?

     Die blijft eenvoudig met beide benen op de grond staat.

     Vliegt zeker niet in privé jets naar glamour feesten.

  3. Buzz68

   Waarom zijn de traditionele partijen toch zo vijandig tegen FvD? Mij is het eender voor welke partij je bent, zolang je het maar voor jezelf kunt verantwoorden. Ik vindt dat FvD redelijke antwoorden geeft op de problemen waarmee ons land nu kampt. Zijn al die antwoorden goed; nee. Is Beaufort soms wat extravagant; ja. Maar, Nederland heeft nu een stuk herbezinning nodig! Voorbeeld: gaan we door op de weg van de EU? Durf die vraag te stellen, en accepteer het antwoord! Ander voorbeeld: Moeten we als dicht bevolkt land ons voornemen om de botanische tuin van Europa te zijn met alle gevolgen van dien?
   Naar mijn smaak geeft FvD hierop de beste antwoorden. Maar daarnaast respecteer ik ook Groen Linksers. Ze hebben tenminste een mening en lopen daar niet (altijd) voor weg. Ik zou een beetje meer onderling respect een fijn voornemen voor 2020 vinden. Laten we gewoon praten met elkaar -met een paar taboe woorden zoals: fashist, rasist, opportunist…enz.

   1. Tony Faas

    “Waarom zijn de traditionele partijen toch zo vijandig tegen FvD?”

    Simpel en eenvoudig!

    Ze worden rechtstreeks en fundamenteel ondermijnt in wat Brussel hen dicteert. Daarnaast wordt hun machtsbasis aan het wankelen gebracht en dat willen ze kosten wat kost voorkomen.

  4. weer opnieuw

   de blinde beschimpt graag andere meningen met angst en haatzaaien. Heel herkenbaar voor linkse adepten

  5. Top

   Lafaard!

  6. Tony Faas

   Watcher?

 6. Lex

  Beste DDS

  Is het u bekent dat kolonisten van DDS zich zelf ook schuldig maakt aan deze zelfde framing in de berichten die u plaatst. Vooral Tim kan er wat van.

  Toch wens DDS een heel goed, succesvol en gezond 2020.

 7. Tilda

  Een clowneske figuur die zichzelf graag in de eerste plaats presenteert als glamour boy.
  Irritant veelvuldig lichaamstaal gebruikt met een hang naar dramatiek.

  1. Top

   En jij? Een brildragende met vette slierthaar en corpulent bezoekster van de voedselbank, Heeft de behoefte om hier ook een scheet te laten? Ga je woonhok eerst een opruimen, het stinkt namelijk.

  2. Tony Faas

   Wesley Tilda Benbow?

 8. Tman

  Baudet een een vrouwenhater?
  Maar niettemin willen de vrouwen in mijn omgeving best een beschuitje met hem eten!
  De vrouwtjes vinden het een leuke kerel, uitgezonderd natuurlijk kenau’s, frigide dames en manwijven.
  De meeste vrouwen houden nu eenmaal van échte “mannen”!

  1. annagien

   Mijn gevoel zegt dat hij homofiel is.

   1. weer opnieuw

    das rutte & jetten ook , je punt precies is ? zet je gevoel maar weer in de kast

   2. Top

    Nee hoor! Daarvoor moet je bij je vader zijn!

   3. Tony Faas

    Annagien Quispel?

 9. Boeddha

  {lol} Het is ontzettend leuk hoe de linkse trollen hier weer op reageren.
  Het zijn zielige personen maar wel leuk leedvermaak.

 10. Fortiori

  Baudet als MP? Daar zal hij voor passen omdat hij weet dat hij dat niet aankan. Hij heeft geen gave tot verbinding. Die opgave is te zwaar voor hem. Voortijdig zal hij zich onmogelijk maken om een verkiezing te ontlopen. Er tussenuit knijpen, zogezegd. Een lastige man.

  1. weer opnieuw

   Als ik kijk naar pinokkio rutte kan elk kind vanaf een jaar of 15 zijn taken waarnemen. Pubers hebben ook veel moeite met de feiten

   1. Top

    Dat is, als je een IQ heb, wat hoger is dan dat van een krop sla, ook helemaal geen punt.

  2. Tman

   Fortiori:
   “geen gave tot verbinding”
   Neen, natuurlijk niet, Baudet en rechts Nederland moet van het linkse gepruts af, daar wilt Baudet zich zeer zeker niet mee verbinden!
   Met Europese rechtse groeperingen, daar zal Baudet zijn gave tot verbinding nadrukkelijk wél etaleren!

 11. Dropje

  Wat is het toch ook een ontzettende alt right jankerd met z’n “framing”
  Wordt een beetje zielig ook op deze manier

  1. Lex

   Hij heeft wel gelijk dus.

 12. Vit

  Man man wat een gespartel weer, wen er maar vast aan dat Baudet minister president wordt, met 100% meer charisma dan Rutte.

 13. Johnsen

  Natuurlijk gaat Baudet voor een flink verlies in 2020. Ik zal hem daarin steunen. 🙂

  1. Tony Faas

   Wesley Code Johnsen?

  2. Tilda

   Natuurlijk en logisch. Baudet gaat daar zelf aan meewerken.

 14. Response

  FVD is een aanwinst voor NL. Zij zien als geen ander dat de huidige coalitie incl. een paar oppositiepartijen het fundament van NL aan ’t slopen is. NL wordt verkwanseld aan de EU en we worden gegijzeld door o.a. klimaat- en migratieakkoorden en zien dat terug in alsmaar stijgende lasten, heffingen, belastingen, beperkende regelgeving etc.
  Hoog tijd voor verandering!

  1. Top

   Die gehele tweede kamer en “regering”, zitten er voor goed betaalde ‘spek en bonen’! Alles komt uit Brussel en de rest volgt.

  2. Vraagtekentje

   “Response” dat is een heel heldere en goede respons:-)

 15. Lefty

  En we gaan Baudet’s anti gelukzoekers beleid uitvoeren: Nederlandse marine voor de Afrikaanse kust slepen verborgen vluchtelingen terug. Dat betekent in praktijk alle scheepvaart vanuit Afrika tegenhouden . Alle nationaliteiten komen daar vandaan met verstekelingen aan boord. Ook Russische en Chinese. Gewoon enteren en doorzoeken.

  Ook Wilders’ beleid: Alle verkeer naar Nederland aan de grens tegenhouden en doorzoeken.

  We hoeven niet uit de Europese unie en andere globale allianties. We worden eruit getrapt. Stem voor een PVV – FvD coalitie en Nederland is binnen 2 jaar een land met 15000.000 Autochtone vluchtelingen omdat we niet meer meetellen/serieus genomen worden.

  1. Blitzkrieg

   Lefty : Ik moet het je nageven, je hebt humor. Neem nu bijvoorbeeld het pact van Marrakesh… Nee, laat ook maar zitten. Whoehahaha.

 16. Jetske

  Dat FvD de grootste partij bij de PS is geworden heeft hij aan een Textiel Bobo te danken. Die heeft via KVK zetels gekocht.
  Mensen zonder dat ze het wisten lid van die club gemaakt en ook het lidmaatschap betaald. Waarom viel de uitslag van EU verkiezing zo tegen? Juist, omdat ze het hebben ontdekt. Sta helemaal achter de reacties van Robert Marsman!!!
  Het dieptepunt van de PVV was in april
  8 zetels, ze hebben zich op eigen kracht weer naar 19 zetels in de peiling weten te plaatsen, zonder bakken geld over de balk te smijten en zonder een gigantische ledenlijst.
  Het hoogtepunt van FvD was in april 28 zetels, zijn er in de peiling nog maar 18 van over bij Maurice, een verlies van 10.
  Met heel veel circus optredens, veel leden en geldverspilling van de belastingbetaler. Fijne dag verder.

  1. Tony Faas

   “Fijne dag verder.”

   Inderdaad, fijne dag verder.

  2. opabakema

   En wie mag die textiel bobo dan wel zijn ?
   Zoals jij dus zegt dat deze bono mensen zonder overleg lid maakt van de FVD ?
   Dat zou wel heel apart zijn .
   Noemen ze zoiets geen nepnieuws ?

   1. Fortiori

    Nou @Opa , dat klinkt heel aannemelijk. Vooral bij gemakkelijk te beinvloeden mensen. “U bent jarig, u ontvangt een gratis lidmaatschap van het FvD met tal van voordelen”. Wie zou bezwaar maken in zo’n geval?

  3. Mycase

   Over framing gesproken jij kunt er wat van .En nou lekker verder dromen maar weer .

 17. Bullshit15

  Laat de linkse garde lekker schreeuwen ze schreeuwen niet lang meer de stuiptrekkingen zijn zich baar stem fvd pvv

 18. Rosasolis

  Alleen de FvD leden dat Thierry & Theo hebben gelokt met een goedkoop FVD lidmaatschap…(meestal mannen)…zullen op Thierry gaan stemmen. Baudet is niets meer een sensatie zoeker, met waanzinnige, extreem-rechts declaraties. Hij denkt
  dat HIJ de aangewezen redder van Nederland is. Hou je van sensationele redders?
  Dan kan je beter kijken naar die films van Indiana Jones met Harrison Ford, of de Pirates of the Caribbean series met Johnny Depp in de hoofdrol.

  1. Ron

   Ik wacht nog op de politicus die zich hard maakt dat sommige vrouwen weer achter het aanrecht moeten.

  2. Blitzkrieg

   Rosasolis : Je l#lt weer eens uit je nek. Een lidmaatschap voor het FvD kost je 25 euro per jaar, een lidmaatschap voor het CDA kost 19.95.

 19. AntiPartijKartel

  Baudet heeft vaak gelijk, maar als je een echte volkspoliticus wilt zijn, moet je toch iets minder intellectueel praten en gewoon recht door zee blijven gaan.
  Al dat filosofisch geklets is inderdaad leuk voor de beter geletterden, maar de gewone man wil iemand die hun taal spreekt.
  Als Baudet dat wat beter managed, dan haalt hij makkelijk 30 zetels.

  Focus moet liggen op het FvD programma. Verandering van het democratisch bestel van Nederlands en macht terug naar het volk.

  1. C.A.Barstow

   @AntiPartijKartel :

   +1

 20. Edwin_Oss

  Zelden zulke debielen gezien als hier! Jullie allen zijn het voorbeeld van de vleesgeworden idiotie, onwetendheid, barbaarsheid die het voor beschaafde rechtse partijen onmogelijk maken om te regeren. Voetvolk, wegvoorbereiders, lees eens een goed boek over de ” Nacht van de lange messen”. Daar wordt beschreven hoe met de IQ loze massa wordt omgegaan wanneer men de macht en doelen heeft bereikt. Nogmaals: ongelooflijk, zo’n bonte verzameling met het IQ van de gemiddelde schoenmaat in Nederland.

 21. C.A.Barstow

  Dit hele land is verpest en vergiftigd door misleider, land en volksverrader Rutte en zijn smerige linkse kliek klimaat idioten.

  Er zijn maar twee politici die ons land er weer bovenop kunnen helpen,
  Thierry Baudet met zijn Forum voor Democratie
  Geert Wilders met zijn Partij voor de vrijheid.

  Het zou het beste voor ons land zijn dat deze twee de handen ineen slaan
  om die misleidende smeerlap Rutte en zijn verrotte linkse kliek politiek te vernietigen.

  Stem daarom
  FvD/PVV.

 22. Michael M

  Van harte gefeliciteerd voor deze partij. Laten we eerlijk wezen, in bijna alle partijen vinden we breuken. Bij de VVD wordt het bijna normaal gevonden en is het elk jaar scheer en inslag. Maar ook bij andere partijen. Niks nieuws onder de zon.

 23. Michael M

  Ik vindt de DDS langzamerhand niet leuk meer worden. Merendeels om het feit dat veel personen welke hun reacties plaatsen telkens onder een andere nicknaam doen. Andere lezers denken misschien dat het elke keer om andere mensen gaat dat hier reageert maar dat is minder waar. Zo zijn nicknamen van de afgelopen keren als Wesley Benbow, Rick Noppen, Mezzadra, Anne Sophe Schillerdorf, en ga zo maar door verdwenen en gebruikt deze persoon weer een andere nicknaam om leugens te verspreiden over artikelen dat hier geplaatst worden. DUS moet op een andere manier gaan werken. Een eenmalige registratie en het veranderen van een nicknaam aangevraagd moet worden eens in de 4 jaar. Gegevens enzovoorts en uiteraard niet zomaar vele verschillende typetjes acteren. Meestal komen we erachter omdat vaak op dezelfde manier gereageerd wordt. Zodoende weet je dat het weer om dezelfde persoon gaat. Hopelijk doet DES hier iets mee.

  1. Rosasolis

   @Michael M. De namenverandering is het resultaat van het constant pesten en uitschelden van de bekende trollen kliek. Sommige abonnees vinden dat wanneer het steeds erger is geworden, dat ze een nieuwe “identiteit” moeten krijgen. Helaas kan alleen de redactie de trollen verbannen van DDS. Maar er is iets wat wij wel kunnen doen:
   laat aan degene die constant erg verpest wordt weten dat hij/zij moet helemaal niets
   moet aantrekken van de domme uitroepingen van de trollen kliek. Het is beter om deze wezens te negeren. Het is een extreem-rechts kliek die proberen om deze neutrale nieuws site over te nemen. En andersdenkenden weg te pesten. Ze proberen ook sommige redactie leden te vernederen. Zij sieren deze nieuws site niet.
   Aan degenen die genoeg pesterij van de trollen hebben gehad: schrijf een persoonlijk brief aan de redactie, en meld je klachten. Geef enkele recente beledigingen door,
   samen met de namen van de trollen. Als enkele abonnees reageren kan het helpen
   om enkele van de ergste trollen te verbannen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.