Tweede Kamer geen goed woord over voor geklungel Marokko-rel

Diverse Kamerleden vinden het gestuntel van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asielzaken) inmiddels behoorlijk irritant worden. De blunder, waardoor een gesprek over het terugnemen van uitgeprocedeerde asielzoekers al spaak liep voor het begon, heeft diplomatiek aardig wat schade opgeleverd. Kabinetsleden en zelfs onze premier moeten daardoor brandjes blussen.

Broekers-Knol werd ingefluisterd (tenminste, dat zegt ze) dat Marokko geen gesprek met Nederland zou willen over uitgeprocedeerde asielzoekers. Dus ja, dan ga je het niet eens proberen natuurlijk! Marokko hing natuurlijk in de hoogste boom en was beledigd want, zo bleek, zij waren überhaupt nooit gevraagd om er een gesprek over te voeren! Vanaf dat moment werd het een echt diplomatiek spelletje. Maar Broekers-Knol spreekt nog steeds niet van een diplomatieke schoffering en meent met een simpele ‘ach ja, zand erover’ de kwestie weg te kunnen wuiven.

En dat terwijl de kwestie van uitgeprocedeerde asielzoekers de beide landen al vanaf het begin op scherp zette. Want Nederland heeft geen zin in asielzoekers uit veilige landen. Marokko is maar wat blij dat ze hun eigen kanslozen kwijt zijn en Nederland krijgt maar geen grip op het land, want ‘afspraken maken’ en ‘in gesprek blijven’ hebben tot nu totaal geen zoden aan de dijk gezet.

Wat wel helpt? Onderhandelen. Want er is vast iets dat Marokko wil en Nederland heeft ook vast wat te bieden. Maar dat zou weer betekenen dat Nederland niet écht over haar eigen asielbeleid bepaalt maar sterk afhankelijk is van de goede wil en bereidheid tot medewerking van landen als Marokko. En wie dat toegeeft, geeft z’n stem weg aan FvD/PVV, wat kabinetspartijen natuurlijk niet van plan zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Jack Flash

  Mevr.Becker (VVD) vindt dat de stroom Marokkaanse “asielzoekers” moet stoppen.Baudet en Wilders roepen dit al een eeuwigheid.Wie heeft Marrakesh ondertekend?
  De VVD heeft het wiel uitgevonden vandaag.
  Hilarisch.

  1. Vlaswiek

   Onderzoeker: ’Asielsysteem failliet’

   „Het kennelijke misbruik van de asielprocedure door criminele, overlast gevende en kansloze (Marokkaanse) asielzoekers onderstreept nog eens dat het asielsysteem failliet is”, stelt immigratie-onderzoeker Jan van de Beek. „Asielzoekers komen binnen en dan moet achteraf uitgezocht worden of ze recht hebben om te blijven. Dat levert lange procedures en hoge kosten op”, zegt Van de Beek. „Als na die lange procedures de slotsom is dat men toch niet mag blijven, dan blijkt uitzetten ook nog eens notoir moeilijk.”

   Telegraaf, dinsdag 10-12-2019

  2. Dick Plante

   Ja, kan mij best voorstellen, de reactie van de Marokkaanse minister.
   Als ik zo ’n schaduw, reeds de houdbaarheid datum gepasseerd en aan uitdroging verkerend embryo aan mijn voordeur zou zien staan, zou ik deze ook dicht klappen.
   De achterklapper die een bejaarde van haar halve dagtaak weg haalt en in het diepe gooit in de 24 uurs dienst van de Tweede Kamer, hoeft niet te rekenen dat dit overjarige wasbord wordt ontvangen door de Marokkaanse minister, die is wel betere uitstralingen gewend.

 2. CLoVis

  Ook Marokko wil minder, minder Marokkanen.

  1. hansishier

   ++++++++++

 3. Jumping

  Feras heeft de Rutteclan, stevig in zijn greep.

  Per week komen ca 1000 landgenoten van hem, vanuit Marokko naar Nederland.

  En niemand in Nederland, legt die Feras een strobreed in de weg.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 4. weer opnieuw

  totaal krankzinnig en het volgende vogelaartje K N E T T E R G E K

  Gelukkig hebben we overal inlegvelletjes bij.

 5. Ron

  De kamer heeft geen goed woord over.
  De kamer is geschokt.
  De kamer eist opheldering.
  Ga maar door, maar nergens verandert er iets of wordt er ook maar 1 maatregel getroffen.

  En de mensen? Die blijven er in trappen want kijk ze eens boos zijn op elkaar in die kamer.

  GTST is jaloers op zulk acteurs.

  1. Vlaswiek

   @Ron: Zoals Baudet heeft gezegd tijdens het partijcongres: “De coalitie luistert niet naar andere ideeën en ze hoeven ook niet te luisteren want ze hebben de meerderheid.”

   En dat gaat binnenkort veranderen, desnoods middels een zakenkabinet met wisselende meerderheden. Als links een goed idee heeft (zorg, verlaging van de zorgpremie, eigen bijdrage) dan wil FVD over links en als rechts (minder EU, eigen bestuur, tegengaagn van massa-immigratie) een goed idee heeft, dan gaat FVD over rechts.

   1. Pijnstiller

    Een zakenkabinet gaat ook niet werken.
    De partijen die zo’n zak(k)enkabinet moeten steunen laten de stokpaardjes van een machtiger Europa en ongebreidelde massa immigratie toch niet los.

    De enige mogelijkheid om echt wat te bereiken is 76 zetels voor PVV en FVD

    1. Vlaswiek

     “Een zakenkabinet gaat ook niet werken.”

     Ik denk het wel hoor. Wat de verwachting is?

     FVD wordt de grootste. Het kartel wil en zal niet samenwerken, dat zien we nu ook al in de Provincies. Forum wordt dus geforceerd om een zakenkabinet te vormen, je hebt namelijk geen meerderheid nodig om te kunnen regeren.

     Links en rechts kunnen hier hun voordeel mee doen. Nu doen alleen de kartelpartijen hun voordeel.

     1. Pijnstiller

      Om te beginnen zal de PVV groter worden dan het FVD. Daar tegenoverstaat dat de grootste partij of de VVD zal blijven, wanneer de PVDA niet verder groeit. Wanneer de PVDA verder groeit wordt deze ongetwijfeld de grootste. Het volk is immers dom en kort van memorie

     2. Pijnstiller

      Dat is mijn verwachting.
      Het liefste zou ik 76 zetels voor de PVV en het FVD zien

     3. Vlaswiek

      “Het volk is immers dom en kort van memorie.”

      Ik reken mijzelf, net als jij, ook tot het volk. Het is inderdaad jammer dat een groot deel van het PVV/FvD-potentieel aan kiezers thuisblijft wanneer er verkiezingen zijn.

      Neemt niet weg dat FVD bij de laatste landelijke verkiezingen (PS) de grootste was en dat de signalen voor de volgende verkiezingen ook die kant uit wijzen. Het mooie is dat FVD juist wél met PVV wil samenwerken.

      winwin

     4. Vlaswiek

      “Het liefste zou ik 76 zetels voor de PVV en het FVD zien.”

      Zeker, dat zou mooi zijn. Ik vrees alleen dat er ook heel veel van de vergeetachtige kiezers op de islamisten (PvdA/GroenLinks) gaan stemmen.

    2. Lex

     Ik ben het hier volledig mee eens.

     Tijd dat dit waardeloze sloop kabinet snel gaat vallen, tijd voor kabinet Baudet 1

     1 Weg met die belachelijke milieu waanzin, in ieder geval drastisch aangepaste milieu plan.
     2 BTW naar 6% de boodschappen prijzen rijzen de pan uit.
     3 Marcus verdrag intrekken weer eigen baas over het asielbeleid.
     4 Betere ouderen zorg weer bejaarden tehuizen.
     5 De gehele ziekenzorg op de schop weer terug naar het oude systeem “ziekenfonds en particuliere verzekering”
     6 Energie prijzen omlaag weg met die energie belasting.

     En zo kan ik nog wel een half uur doorgaan.

     Ik ben blij dat dit allemaal eerdaags ter discussie kan worden gesteld in de nieuwe omroep Ongehoord Nederland dat inmiddels 48153 leden heeft. Op naar de 55000 leden 10% extra voor ongeldige leden.

   2. Fortiori

    Dan maar liever over links. 10 over links!

    .

  2. Original NL

   Idd..Ron…Zelfs de pvda deed mee vanmiddag..hypocriete smeerlappen.
   Het marakesh akkoord blijkt dus een vuile leugen….er zijn helemaal geen afspraken gemaakt om kanslozen terug te kunnen sturen…alleen de instroom uit de hele wereld is “goed geregeld”.
   En oetlul rutte heeft er, zonder voorwaarden, weer zijn handtekening onder gezet!!

 6. Pijnstiller

  Pijnlijk zoveel incompetentie in 1 kabinet

 7. RvdBe

  Eerst verbazing, toen ergernis, nu begint het geklungel, geblunder, gefraudeer en vergeetachtigheid eigenlijk lachwekkend te worden.
  Zoveel incompetentie op 1 plek verzin je niet, dit moet opzet zijn.

  1. Vlaswiek

   @RvdBe: De sluizen open en nu verbaasd zijn?

   1. RvdBe

    @ Vlaswiek, ik doelde eigenlijk op het lange termijn geklungel, verbaasd ben ik al 25 jaar niet meer.

    1. Vlaswiek

     Ik bedoel ook niet dat jij dat bent, de politiek doet zo verbaast.

 8. Politiek Profeet

  Ik heb vanmiddag deze ouwe vrouw zien stuntelen, gewoon een blamage voor de politiek.
  Afvoeren en naar een ouwe dag verblijf.

  Heeft totaal geen weet van hoe en wat, duidelijk geval van vvd-dementie….zoals zoveel van die club.

  1. Wesley Benbow

   Het was inderdaad pijnlijk om Broekers te zien wrijven in haar zelfgemaakte vlek.

  2. Kretoloog

   Ankie Broekje Knol hoort thuis in het bejaardenhuis.

  3. Original NL

   Idd Profeet…Ik heb vanmiddag deze ouwe vrouw zien stuntelen, gewoon een blamage voor de politiek.
   Afvoeren en naar een ouwe dag verblijf……
   Dat verblijf heet de eu, die vangen alle gesjeesde politici uit heel europa op.

   1. Vlaswiek

    @Original: VVD heeft zoveel schandalen achter de rug dat ze niets anders meer hebben.

 9. ReneR

  Dit kabinet faalt aan alle kanten. Tja, als je het in de steek laten van je eigen volk en industrie daaronder rekent natuurlijk. Anders kun je zeggen dat dit kabinet glansrijk zijn doel haalt. Het destabiliseren van Nederland, zodat we alle regie aan de EU toekennen. Dat is namelijk wat deze regering nu letterlijk ah doen is. Rutte, oprotten , jij lafhartige ruggengraat loze, lamme lul. Vuile landverrader, met je waardeloze klimaat gelul. Tijd voor nieuw geluid. Grenzen dicht. Al die uitzuigers er uit trappen. NEXIT. Klaar met die EU onzin.

 10. NoDoubt

  Ik zou niet weten waarom er onderhandeld moet worden. Ze komen gewoon niet binnen.

  1. hansishier

   Ze zijn er al en ze fietsen gewoon de grens over, dus blijven ze komen. Ze eigen en ze steken, liegen en bedriegen en niemand durft ze aan te oakke, want oooooh wat hebben we hier een deugdmensen

 11. Ben-NIET-Groen-L

  Onderhandelen = Chantage

 12. Abraham50

  Wesley Benbow

 13. Gerlos

  Stoppen met alle subsidies, ontwikkelingsgeld landingsrechten en indien mogelijk uitkeringen tot dat die Marokkanen tot inkeer zijn gekomen.

 14. hansishier

  Gewoon alle betalingen subsidies ontwikkelingshulp uitkeringen en kinderbijslag richting Marokko per direct stopzetten. De ambassadeur in marokko terughalen en hun eigen ambassadeur even de grens overzetten. Alle vluchten stopzetten
  en landingsrechten intrekken, importheffing op 70% gooien. Alle illegale vluchtelingen direct oppakken en voor 100 jaar de bak in flikkeren op water en stront. Alle verdragen opzeggen en gewoon even helemaal opnieuw beginnen. Steun vragen aan België en Duitsland en als die niet mee willen doen dan weet je ook weer wat je aan je buren hebt. Zo hoort de politiek dat ff te regelen. Wtf!

  1. Rosasolis

   @hansishier en Gerlos. Zo denk ik ook. Als Marokko niet met Nederland wil samen werken, dan moeten wij alle hulp aan dit land meteen stoppen. En sancties op al hun groente en fruit producten leggen. Nederland heeft geen behoefte aan Marokkanse
   Halal winkeltjes die nu als overal in onze steden en dorpen reizen. Wij kopen nooit meer Marokaanse vers producten. Dat is helemaal ook niet nodig. Onze Vomar supermarkten heeft steeds meer Nederlands en EU eerste klas producten in de wekelijks reclames. En de kwaliteit is zo goed, dat je kan ze voor enkele dagen bewaren.

 15. Baron von Munchhausen

  “Tweede Kamer geen goed woord over voor geklungel Marokko-rel!”
  Tweede Kamer??? Onderdanig aan de Klaver. M.a.w. “alles voor de buhne” wat de 2e kamer doet!
  Groen-Links is de baas in Nederland: ” Wij eisen en willen!”
  En de zakkenvullende slappelingen, 2e Kamer, vinden het alle maal goed!

 16. Pescador

  snap niet dat ze zo´n domme zuurpruim een functie hebben gegeven het toont wel aan dat er geen slimmere in deze regering te vinden zijn, wachtgeld jagers en graaiers

 17. Michael M

  Ja dat was te verwachten. Wie geeft dan ook zo’n mens als Ankie Broekers-Knol deze functie. Is er dan niets beters te krijgen dan een koffiejuffrouw? Sorry voor mijn uitspraak maar vindt haar meer een docent dan een staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Als we zo moeten onderhandelen met de staart tussen de benen naar huis zonder ook maar met een ander plan te komen waarmee wij weer een stok achter de deur hebben zodat Marokko wel zal meewerken. Van mij part is dat in de export van levensmiddelen of zakelijke aangelegenheden dat geld kost. Als je dit niet aanpakt zullen andere landen volgen, want ach, …met dom Nederland valt makkelijk te sollen.

 18. musicmaniac

  Helaas zitten we met een kabinet opgescheept waar dementie hoogtij viert. Het gestuntel van “Ik kan mij er niets van herinneren”, graaien van onterechte wachtgelden en/of reiskosten, akkoorden ondertekenen waarvan men niet begrijpt wat het inhoud, het zogenaamde stikstof [pfas] klimaat, het naar de voedselbanken brengen van hun eigen kiezers, de verhoogde belastingen, het maar ja en amen zeggen tegen Brussel, het land naar de afgrond brengen mede door voornoemde zaken, zorgt er voor dat dit kabinet compleet incompetent is. Helaas hebben ze dat zelf niet door en blijven maar op het pluche geplakt zitten en gaan door op de door hun ingeslagen weg, met steun van Groen-Links, D66 en het CDA. De houdbaarheidsdatum van dit kabinet is al lang over de datum en moet toch eindelijk plaats gaan maken voor een frisse wind in de politiek. En dat kan alleen maar als het partijkartel doorbroken wordt. Dus stem op de PVV of FvD. Nederland zal er dan een stuk beter voor staan.

 19. Wim Vreeswijk

  Laat Den Haag eerst eens gaan inventariseren hoeveel subsidie er jaarlijks verdwijnt naar Marokko en eerst DIE geldstroom eens gaan droog leggen en dan pas gaan onderhandelen over terugkeer van illegale marokkanen. Pas dan zijn we m.i. verstandig en kansrijk bezig.

 20. Rosasolis

  @ Wout Willemsen. Wie zijn de diverse kamer leden die “vinden de gestuntel van
  A. Broekers Knol inmiddels behoorlijk irritant geworden”??? Onze staats-secretaris heeft correct gehandeld. De blaam zit alleen bij het beleid van Marokko, die net als vele landen geen ex – IS vrouwen, kinderen en strijders willen terugnemen. Ook niet degenen die een dubbele paspoort hebben, zowel Marokkaans als Nederlands. Het is makkelijk de schuld aan een politicus van een andere land te geven. Hopelijk komt er snel een nieuwe wet tegen dubbele paspoorten voor welke immigranten dan ook. Zoals het nu gaat krijgen zowel kinderen van Marokkaanse, als die van Turkse afkomst zomaar een dubbele nationaliteit status de dag dat ze in Nederland geboren zijn. Dus Marokko zit nu met een probleem dat zij zelf hebben
  veroorzaakt.

  1. Politiek Profeet

   knettergek

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.