Column: Waarom tonen de Democraten zoveel afgunst voor de Verenigde Staten?

“Niets in de wereld is gevaarlijker dan oprechte onwetendheid of gewetensvolle domheid,” zei Martin Luther King Jr. in de jaren ’60. Vandaag de dag is deze wijsheid net zo valide als toentertijd, want steeds vaker wordt geconstateerd dat men aan de linkerkant van het politieke spectrum steeds onoordeelkundiger wordt.

Op 9 januari plaatste Democratisch presidentskandidaat Pete Buttigieg de volgende Tweet die hem wereldwijd veel kritiek opleverde:

https://twitter.com/petebuttigieg/status/1215349135991287809

De eerste – openlijke – homoseksuele presidentskandidaat impliceert dat President Trump de dood van 176 mensen op zijn geweten heeft. Hij is in de veronderstelling dat de huidige conflictsituatie ‘onnodig en ongewenst’ is, terwijl de Amerikaanse operatie, waarbij generaal Soleimani werd geneutraliseerd, zowel juridisch als moreel gerechtvaardigd was.

De neutralisering was naar aanleiding van de directe terreurdreiging die Soleimani vormde volgens Mike Pompeo, Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. De Iraanse generaal zou aanslagen op meerdere Amerikaanse ambassades en militaire bases hebben gepland.

Ook juridisch was de uitschakeling van deze terrorist verdedigbaar. Conform artikel 51 Handvest van de Verenigde Naties had de VS ‘het inherente recht tot individuele of collectieve zelfverdediging in geval van een gewapende aanval tegen een Lid van de Verenigde Naties.’

Aan de uiterst linkse zijde van de Democratische partij laat Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) weten dat Trump ‘een monster is’ wanneer hij 52 Iraanse doelwitten aanvalt als Iran Amerikanen of Amerikaanse doelwitten raakt. Blijkbaar is voor deze ex-barvrouw het tevreden houden van het Iraanse regime, dat onder andere homoseksualiteit bestraft met executies, belangrijker dan het opkomen voor de Verenigde Staten en hun economische belangen. Het verdedigen van het land wordt door Democraten als een zonde gezien.

Die afschuw jegens de natiestaat, een land met een gedeeld nationaal bewustzijn dat zich uit in één dominante culturele identiteit, wint langzamerhand steeds meer aanhang in regressieve staten. Staten zoals het eens zo mooie Californië en New York die nu geteisterd worden door middeleeuwse ziekten, waaronder de tyfus.

Dit figurante verschijnsel, de afschuw jegens de natiestaat, is een ziek voortvloeisel van structureel gebrekkig beleid: massale illegale immigratie, de paralysering van het Amerikaans openbaar onderwijs, en de steeds beperktere (politieke) socialisatie.

Een cultuuromslag is nodig om de Verenigde Staten cultureel te laten floreren: deporteer de huidige kansloze, werkloze, illegale immigranten. Doceer maatschappijleer op Amerikaanse scholen en voed de jonge generatie op met waarden die Amerika zo groot en welvarend hebben gemaakt, Keep America Great.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Bockbeer

  Irak, Iran, Trump en de grap rond een eeuwenoud conflict

  In de nauwe straten van een stad in het Midden-Oosten ontstond ooit een enorme verkeersopstopping. Een man liep de wachtenden tegemoet en zei tegen een ezeldrijver: ‘Verderop zijn onze leider en bevriende buitenlandse strijdkrachten in handen gevallen van de vijand. Die eist nu geld, anders steken ze hen in brand. Wilt u ook wat bijdragen?’

  ‘Tuurlijk,’ zegt de ezeldrijver, ‘we moeten dit probleem snel oplossen. Wat geeft de gemiddelde man voor onze geliefde aanvoerder en zijn buitenlandse hulp?’

  De man: ‘Oh, één of twee liter benzine.’

  Deze metafoor, in talloze grappen gehanteerd, sluit naadloos aan bij de huidige crisis in het Midden-Oosten, waarbij Iraanse ayatollahs aan de ene zijde en de Amerikaanse president Donald Trump aan de andere zijde elkaars ballen kietelen. Ja, kietelen. Want ook al werd de Iraanse generaal Soleimani bij een raketaanval op 3 januari 2020 in de Iraakse hoofdstad Bagdad versnipperd, het blijft een exercise in futility.

  NOS-correspondent Lucas Waagmeester zag het anders en zei in het 20.00 uur Journaal het volgende over de liquidatie van de voormalige leider van de Islamitische Revolutionaire Garde: ‘Dit is een moord die een andere impact heeft dan de moord op de leider van Al-Qaida of IS’. Ja, u leest het goed, het uitschakelen van drie notoire terreurkopstukken bestempelt de neutrale NOS als ‘moord’.

  Beatrice de Graaf, de meest overschatte terreurdeskundige van Nederland, noemt de militaire topman van een zeer onderdrukkend regime in het VARA-programma DWDD ‘niet zelf een terrorist’ en waarschuwde: ‘er komt meer en onvoorspelbare terreur’ op het Westen af. De tegenreactie bleef tot nu toe beperkt tot wat Iraanse raketten die een Amerikaans legerkamp binnenvlogen en geen levens kostten.

  Wat maakt dit duidelijk? Wel, dat de best bekeken NPO-programma’s het hart van het probleem in het Midden-Oosten niet openleggen. Rusland, Trump, noch het Westen is de veroorzaker, en dus ook niet de oplosser van deze crisis.

  Vrijwel alle recente conflicten in Irak, Syrië, Libanon en Jemen grijpen terug op de strijd tussen twee ideologische stromingen binnen de islam: die tussen de Sjiieten (+/- 15% van de moslims) en de Soennieten (+/- 85% van de moslims). Een godsdienstconflict dat begon bij de opvolging van de profeet Mohammed in het jaar 632, dus bijna 1400 jaar geleden, en sindsdien miljoenen levens heeft gekost.

  De Syrische president Bashar al-Assad, een alawiet, een geloof sterk gelieerd aan het sjiisme, vroeg Russische hulp omdat soennitische landen zoals Saoedi-Arabië hem willen verjagen. Irak, met een voor twee derde uit Sjiieten bestaande bevolking, vroeg Trumps hulp bij het verdrijven van de soennitische terreurgroep Islamitische Staat. Na de val van dictator Saddam Hoessein in 2003 stuurde Nederland, ter bescherming van de sjiitische bevolking, troepen naar Zuid-Irak, maar steunde tussen 2015 en 2018 financieel ook soennitische terreurgroepen in Syrië, die Sjiieten ombrachten. Snapt u die logica?

  Naïeve politici, met in hun kielzog de media-lakeien, denken dat militaire missies de tweespalt tussen de wereldwijd 1,6 miljard moslims kunnen lijmen.

  Evenmin als Lawrence of Arabia een eeuw geleden, brengen de Nederlanders vrede. Succes blijkt op alle fronten ijdele hoop. In 2003 werden de Amerikanen als bevrijders binnengehaald, nu mogen ze van het Iraakse parlement weer oprotten.

  In het Midden-Oosten blaft de hond en trekt de karavaan voorbij. En dat gaat al eeuwen zo. Mijn advies luidt daarom: wanneer het NOS Journaal, Nieuwsuur of een talkshow als DWDD, Jinek of OP1 begint over de kwade intenties van Trump of de verheerlijking van een terrorist, zet het toestel uit! Er wordt u een rad voor ogen gedraaid.

  Ooit is de strijdbijl tussen katholieken en protestanten begraven dankzij de inzet van verlichte geesten binnen het christelijk geloof. En daar ligt de enige oplossing voor het brandende Midden-Oosten: de vrije geesten binnen de islam alle ruimte bieden. Een land als Nederland kan het goede voorbeeld geven door de ‘asielzoekers’ die na de dood van Soleimani bloemen legden bij de Iraanse ambassade, samen met soennitische haatpredikers uit moskeeën terug te sturen naar hun geboorteland. Nederland moet op zijn beurt wegblijven uit het Midden-Oosten. Westerse, maar ook Russische militairen worden door onbetrouwbare en corrupte lokale warlords gebruikt.

  Weinig politici & media begrijpen de logische stappen naar vrede in het Midden-Oosten, een gewone ezeldrijver wel.

  DOOR ARNOLD KARSKENS

  1. Wim de Hond

   Verhelderend!

  2. Agios

   +++++

  3. Lambieck

   DOOR ARNOLD KARSKENS

   Ik dacht al, zoveel letterkes kan het bockertje helegaar niet neerkliederen.
   Maar bockertje zag een mening en dacht, die schrijft ik maar eventjes over.

   1. Bockbeer

    Groeten aan Tante Sidonia.

   2. Veteraan

    Maar wel weer een heel treffend stuk van Arnold wat ik nog niet gelezen had.
    Go Arnold, wat een kerel hé

    1. Blitzkrieg

     Veteraan : Over een jaar is ongehoord Nederland niet langer ongehoord op TV. Hoe groot zal de schok worden bij het gran publiek als blijkt dat ze al die jaren zijn voorgelogen?

  4. henk43

   Arnold Karskens in Trouw:”Ik wil het niet afzwakken Ik heb Jezus echt ontmoet”Dit artilkel zegt veel over de man Arnold Karskens.

 2. Agios

  Domheid is blijkbaar grenzenloos. De linkse democraten in de VS laten zich wel heel erg kennen. Wat een losers!

 3. Blitzkrieg

  Ik had dit al verwacht… Iran schiet een vliegtuig uit de lucht en Trump krijgt de schuld. De zelfhaat is werkelijk groot. In Europa is precies hetzelfde aan de gang, de ziekte noemt men globalisme. Het medicijn, rechts stemmen, republikeins reken ik ook goed. Links is puur dictatoriaal en socialistisch gif.

 4. Veteraan

  Schiet ze a.u.b. eens af die Amerikanen [meestal moslim, in de war of gekleurd en niet tevreden ermee] die altijd alles gebruiken om Trump af te vallen.
  Jullie hebben verloren met de verkiezingen en ooit komt Links wel weer aan de macht. Tot die tijd bek houden lafbekken.
  Trump is de beste president in mijn leven en hij laat zich niet ………………..
  You Go Donald

  1. DidiMadloba

   Net zo knettergek als Donald T. zelf?

 5. DidiMadloba

  Wat een onzin!

  Vooral dat quasi-juridische verhaal over zelfverdediging is om te lachen vam het huilen.

  Bedenk wel dat de Amerikaanse “Democrats” naar Europese maatstaven al behoorlijk rechts zijn.

  Het is trouwens “openlijk homoseksuele kandidaat” en niet “openlijkE homoseksuele kandidaat” want dat de man openlijk kandidaat is staat wel vast.

  Nederlands is moeilijk, voor zo’n allochtone knul!

  1. nogmaals

   Ook voor gekke Didi blijkt het Nederlands moeilijk !!!!
   In zijn reactie kleineert hij een allochtone jongen (die over het algemeen prima uit de voeten kan met onze taal), en laat daarbij zien dat hijzelf niet eens het verschil weet tussen van en vam!!!!!!!

  2. Mycase

   Vooral dat quasi-juridische verhaal over zelfverdediging is om te lachen vam het huilen. …….. eerlijk ????? Hahahaha droplul hahahaha

   1. Johnsen

    Wel eens naar je vrouw gekeken.

    1. nu ik

     heb jij een vrouw narcist ?

 6. Ritter

  Uit het artikel : “De walgelijke Europese hypocrisie omtrent Soleimani en het wegkijken van de wrede repressie in Iran”
  ===========

  “Ongeveer 1500 mensen werden gedood tijdens minder dan twee weken van ‘onrust’ die begon op 15 november 2019. Het cijfer van de dodentol, die aan Reuters werd verstrekt door drie Iraanse ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken, omvatte ten minste 17 tieners en ongeveer 400 vrouwen [bron: Reuters, 23 december 2019]

  Het is moreel walgelijk en absoluut belachelijk dat al deze linkse westerse ‘humanitaire’ mensen – die nog nooit eens de straat op zijn gegaan in de 40 jaar waarin Iran duizenden vrouwen, dichters en minderjarigen ter dood veroordeelde – zo beledigd en woedend waren toen een Iraanse super-terrorist werd geëlimineerd.

  Waar waren al deze westerlingen zo diep ongerust over het doden van Qassem Soleimani toen de handlangers van de Iraanse generaal genadeloos duizenden Iraanse jongens en meisjes op straat doodden die vroegen om vrijheid, die vrouwen die hun sluiers afdoen en die nog nooit een enkele dag hebben gekend van democratie?

  De zaak werpt niet alleen licht op Europese hypocrisie, maar ook op zelfvernietiging. Het lijkt erop dat het Westen eigenlijk niet echt om de ‘waarden’ geeft die het het meest zou moeten koesteren: vrijheid, menselijke waardigheid, gelijkheid, secularisme en respect voor minderheden.”

  1. Veteraan

   @Ritter ++++

 7. P. Breetveld

  Je zag ze weer zitten daar in de USA. Islamitische kindvrouwtjes die als het aan hun ligt het hele land veranderen in een grote puinhoop a lá midden oosten. Met allemaal van die hoogbejaarde kopstukken op de achtergrond… wat een bende

 8. RvdBe

  Democraten in de USA of linksen in de eu zijn beide geïnfiltreerd door imigranten welke haat koesteren jegens de westerse wereld.
  Het lijkt dus of linksen en democraten lijden aan zelfhaat, maar is eigenlijk gewoon haat.

 9. Johnsen

  Lekker ventje die Trump. Kom eens op met je belastingaangiften!
  Net zo een charlatan als Baudet!

  1. RvdBe

   Johnsen vertoont typische democratisch/linkse neigingen, op inhoud is Trump en of Baudet niet te pakken, daarom wordt de persoon gespeeld.

  2. Hard

   Johnsen Op Koers?

  3. Arbeider65

   #Johnson

   Mag ik jouw belasting aangiftes ook zien? Wat l*l je toch uit je nek. Dit heeft helemaal niets te maken met het artikel.

 10. Tman

  Men refereert aan Martin Luther King? De man van “I have a dream”!
  Ik heb óók een droom, namelijk dat alle boten van toekomstige gelukszoekers zwaar lek raken op volle zee en de in Europa verblijvenden massaal en hardhandig eruit geschopt worden!

  1. claus

   tman,
   Ik denk dat het bij een droom gaat blijven, zolang Europa tjokvol zit met hoofdzakelijk geitenwollen sokken dragende moslim minnende altruïsten!
   Suffe diep slapende dromers over een niet bestaande “heile welt”.

 11. Cycle25

  Globalisten hebben de oorlog verklaard aan nationalisme en conservatisme. Ze willen desnoods de hele wereld “ruimen” en democraten in Amerika zijn het schoolvoorbeeld.

  Die gaan net zo lang door totdat een burgeroorlog ontstaat waarmee op opschoning kan beginnen. De EU is hetzelfde laken en pak..

 12. fusilier

  De N.S.D.A.P steekt overal in de wereld weer de kop op , maar verkleedt in een ander jasje,maar met het zelfde linkse gif,zo van wat van jouw is,is ook van mij.

 13. Adriaanv

  Als de Ware God wordt vergeten dan verandert wijsheid in menselijke dwaasheid. We hebben meer van Jezus Genade nodig.

 14. P. Breetveld

  Nu kunnen die moslims met hun babbels weinig voor elkaar krijgen in de states. Omdat het chauvinisme daar sterk leeft. Veel hijsen dagelijks “ hun “ USA vlag op en hebben meegemaakt wat voor bende het daar is in het MO. Niet zoals hier waar hoe de wind waait zo waait mijn hoedje. Dat gedram van die zeurende en zichzelf zo gediscrimineerd voelende islamitische kindvrouwtjes die zo uit Afrika zijn getrokken; bunch of
  Belony” vindt de gemiddelde Amerikaan ervan. Hier in Nederland wordt je uitgemaakt voor racist enz. Als je de driekleur zomaar hijst. Is het een Marrokkaanse of iritreese vlag dan zijn de complimenten niet mis!

 15. Rosasolis

  Niet alleen de corruptie van Trump in binnenland, en de problemen die hij veroorzaakt in het buitenland, de oorzaak is van het afkeer van vele Amerikanen tegen hun land. Ook vele republicans zien dat hun land enorm verdeeld is. Alle Amerikanen zijn afkomstig vanuit een andere land. (Behalve de Indianen, misschien, die meer dan 2000 jaar geleden vanuit Siberie naar N. Amerika kwamen). Vele huidige Amerikanen zijn emigranten uit alle landen, de eerst- tot de 5de generatie. Zij zien deze land meer als deelnemer van onze planeet, maar niet als wereld leider. Trumps bekende slogan “Amerika first” klopt niet omdat het land vreselijk verdeeld is, en discriminatie is overal te vinden. Volgende week gaat het afzettingsproces tegen Trump in de Senate door. De agressie stijgt dagelijks overal in deze onrustige, vermoeide land.
  Vele Amerikanen zien het gevaar van een nieuwe burger oorlog. Juist de democraten,
  (die niet zo “links” zijn), proberen deze dreiging te voorkomen.

  1. R. Echts

   @Rosasolis voor zoveel links gewauwel zou ik u meteen laten executeren, hopelijk komt die tijd gauw kakkerlak.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.