Lachgasverbod en wel nu! Opnieuw tiener aangehouden op snelweg na ballonnetje zuigen plus gevaarlijk rijgedrag

Dat het D66-plan om ‘bijna alle drugs te decriminaliseren’ op weinig likes kan rekenen werd afgelopen week wel duidelijk. Het overschaduwt echter wel het gevaar van het (nu nog) legale gebruik van lachgas.

Een 16-jarige jongen uit Amsterdam-Oost (ofschoon Almere) kreeg meerdere bekeuringen van de politie. De tiener reed zonder rijbewijs en was volgens de politie waarschijnlijk onder invloed van lachgas. En dat ook nog eens op de Rijksweg. Hoe gevaarlijker kun je het duiden?

Alerte politieagenten kregen de ‘ballonnenzuigende jongen’ in het vizier toen hij wel erg traag over de A27 reed en van baan naar baan hallucineerde. De auto met drie inzittenden werd ter hoogte van Almere aan de kant van de weg gezet. Dat schrijft de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie in een bericht op Facebook.

De tiener kon wel een rijbewijs laten zien, maar deze bleek alleen bestemt te zijn voor een bromfietsmobiel.

De politie ontdekte, na onderzoek in de auto van de verdachte, dat er meer dan dertien lachgastanks lagen verspreid. Ook vond de politie naast de bestuurdersstoel een gebruikte condoom ballon. Het is nog niet duidelijk of deze ook daadwerkelijk door de bestuurder zelf was geïnhaleerd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. RvdBe

  Maakt niks uit d666 wil auto rijden sowieso verbieden of anders in je grachtengordeltesla op de autopilot.

 2. Jack Flash

  Bestemt =bestemd ongeletterde.

  1. Op Koers

   Van dagelijks met DDS bezig zijn gaat ten koste van de taalvaardigheid. Het wordt je aangeleerd…

 3. Rud56

  Waarom is die auto niet in beslag genomen? Dat zou dat tuig voelen, nu lachen ze zich rot. Ach, nee, kan niet, is wettelijk niet toegestaan ….

 4. Fonz

  Nee hoor gaat niet gebeuren, sterker nog, “ze” vinden dat dit gereguleerd moet gaan worden zodat de staat over de ruggen en harten, die het ongetwijfeld gaan begeven in de toekomst, bakken met geld kunnen gaan verdienen…

 5. Fonz

  Dit soort mongolen gelijk het rijbewijs innemen (zonder kans op teruggave, dus opnieuw examen) auto afpakken (ongeacht van wie deze is), minimaal 1 jaar gevangenisstraf..

 6. Heinrich

  De huidige jeugd kan niet zonder dr*gs, hun onvolgroeide hersentjes zijn van slag en verward door de voortdurende indoctrinaties door de docenten!

  1. Marija

   Leuk voor de toekomst in leidinggevende functies of als echtgenoot en vader.

 7. Bullshit15

  Nee hoor gaat niet gebeuren D66 vind dit veel te leuk hebben ze zelf ook nog wat te lachen in hoe moet dat dan met rutte als het verboden word dan lacht i ja niet meer
  Stem fvd of PVV uit de eu

 8. nu ik

  Als er dus een tiener met alcohol op betrapt wordt gaan we pleiten voor een alcoholverbod ? knettergek

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.