Angela Merkel is pisnijdig op Mark Rutte: ‘Nederlandse premier vertoont kinderlijk gedrag!’

Terwijl Mark Rutte in Europa knokt om de EU-begrotingskraan dicht te draaien, komt Angela Merkel niet verder dan de conclusie dat de Nederlandse premier zich in Brussel heeft gedragen als een kind. Merkel moet dan ook niets weten van de calvinistische opstelling van Rutte.

Eerlijk is eerlijk: Rutte heeft zijn belofte waargemaakt dat hij Nederland met ‘hand en tand’ zou verdedigen en zou eisen dat ons land geen cent extra aan Brussel wil bijdragen. Dat heeft hij nog aardig gedaan, tot grote ontsteltenis van Angela Merkel.

De Volkskrant schrijft dan ook dat Merkel niet blij was met het, in haar ogen, ‘kinderlijke gedrag’ van onze premier. Rutte voelde zich echter gesterkt door de steun vanuit Zweden, Denemarken en Oostenrijk.

EU-president Charles Michel was volgens journalist Marc Peeperkorn zelfs ontdaan na een privégesprek dat hij had met Rutte op donderdagnacht. Sterker nog: Michel noemde Rutte en de leiders van Zweden, Denemarken en Oostenrijk zelfs hooghartig ‘vrekken’.

De Franse president Emmanuel Macron vond het handelen van Rutte maar ‘stuitend’ en de Spaanse premier Pedro Sánchez vroeg zich hardop af of Rutte wel wist dat hij namens meer burgers spreekt dan de ‘vier zuinige landen’ bij elkaar.

Anderzijds was Rutte dan weer niet of nauwelijks onder de indruk van de aantijgingen van de regeringleiders van Duitsland, Frankrijk en Spanje. Het lijkt er dan ook op dat Rutte, natuurlijk met de Tweede Kamerverkiezingen in het kielzog, zich er eindelijk van bewust is dat zijn verkiezingsaffiche er beter uitziet als hij met hand en tand een waargemaakte belofte kan prediken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Jack Flash

  Ha ha!
  Links gaat van binnenuit rotten.

  1. Vraagtekentje

   Dat zal meevallen, is allemaal voor de bühne, verkiezingen komen eraan dus Rutte moet zijn partij weer even laten zien zoals NL hem graag ziet.

   1. RvdBe

    100% waar, ik trap ieg niet in die Rutte toneelstukjes.

    1. hans-e-pans

     Het zal Angela Merkel wel tegen gevallen zijn dat haar schootteckel, die altijd op haar schoot zit en haar handen likt, opeens op/in haar schoot zat te plassen.

     Ze zal in eerste instantie gedacht hebben dat haar schoot om een andere reden lekker warm werd, maar die gedachte veranderde snel toen haar schoot ook nog nat werd.

 2. Kretoloog

  “Mama (Mutti Merkel) is boos”. Ja, NL buigt even niet als een knipmes voor de machthebbers in Europa. En dat is tegen het zere been van Macron, het lievelingetje van Merkel. Dus gaat Angela even lelijk doen tegen Mark.

  Kan iemand die voormalige cheffin van de Stasi-propaganda eens een klysma geven, met haar pafferige, uitgezakte lijf?

 3. Hendrie1963

  En dan denkt Rutte dat hij daarmee zieltjes kan winnen. Een paar zullen er wel intrappen. Maar het grootste deel is klaar met deze verrader. En die handtekening komt er wel. Zo onbetrouwbaar is hij wel.

 4. JFU

  Een prachtig stukje toneel wordt hier opgevoerd. Hoe het afloopt weten we wel…..buigen…en tekenen.

 5. Buzz68

  Tja,… cultuurverschillen in de EU heh.
  Nee = Nee

 6. DidiMadloba

  Rutte is slim genoeg om te begrijpen dat de EU de toekomst is (iets wat op deze site doorgaans slecht wordt begrepen). Maar gierige Hollanders willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.
  Dus protesteert Rutte zo luid dat hij de toorn van Angela over zich heen krijgt. Dat was de bedoeling: achterban van Rutte is tevreden.
  Intussen gaat Rutte onverstoorbaar door. Want alleen een sterke EU kan stand houden tegen de Chinezen en de Amerikanen, en Rutte is geen boekhouder maar een strateeg. Op wie ik trouwens niet stem.

  1. Kretoloog

   “Gierige Hollanders”

   Pardon? Nederland is met afstand de grootste nettobetaler van de Europese Unie. En dan noemt Didi Dombo de Nederlanders gierig. Nou ja, hij was altijd al de domste reageerder hier op DDS. Dat bewijst hij telkens weer.

  2. JochemX

   Didi, het is hier voor iedereen allang bekend waar jij op stemt.

  3. Peetjoh

   Gierige Hollanders. Je bedoeld je gastheren en dames die een Duits varken als jou na die smerige moffen oorlog binnen hebben gelaten?

  4. Seneca

   @didi
   als jij denkt dat de EU de toekomst is, dan ziet jouw toekomst er beroerd uit. wat betreft die Chinezen, Amerikanen en de rest van de wereld betreft, dat valt best mee. als NL zo verstandig is niet direct om haar top bedrijven met een tientje winst van de hand te doen, dan komt er snel een eind aan de opkoopdrift van bijvoorbeeld China.

  5. Vliegenvanger

   Op wie ik trouwens niet stem.
   Dat is je maar geraden ook, alhoewel ik jou ook voor geen cent vertrouw, net zo min al Rutte.

  6. Racerfirst

   Nou eigenlijk bewijst deze strijd weer dat EU op dit pad GEEN toekomst heeft! Vandaar het gemorrel om Rutte mee te krijgen, fur ein volk und EU! Heil EU!
   Noem jij t maar gierig, ik noem t de put dempen! Van AL (maw wat we al betalen EN verhoging) dat geld zien wij nagenoeg NIETS terug en verdwijnt naar zuiderlijke landen!
   EU is net een verslaafde! Heeft een hoop geld nodig en als je niks MEER geeft worden ze boos en gaan stelen!
   Dus als Rutte volhoudt gaan ze t op andere manier halen!!! Rutte doet dit alleen voor stemmen!
   Amerika stelt niks voor, want Trump zet in op oude koers dus die prijzen zich uit de markt en china als copycat is niet te stoppen (nou ja virus) maar wij leveren hoogwaardig tech spul wat zij niet hebben!

 7. JochemX

  Kenneth, misschien moet je je er wat meer in verdiepen. Angela is de dochter van een (foute) dominee en nogal Calvinistisch georiënteerd. Verder is woord “kielzog” hier niet juist.

 8. Blitzkrieg

  Quote : “Het lijkt er dan ook op dat Rutte, natuurlijk met de Tweede Kamerverkiezingen in het kielzog, zich er eindelijk van bewust is dat zijn verkiezingsaffiche er beter uitziet als hij met hand en tand een waargemaakte belofte kan prediken.”
  We stemmen toch wel FvD of PVV, niet tegen Rutte zeggen hè!

 9. Bolkestein

  Nu even voor de bühne wat ferme taal en uiteindelijk kruipt Mark Rutte met bij het kruisje tekenen weer bij Angela Merkel in de kont. #Trapernietin

 10. rexm

  Duitsland en Frankrijk willen zo graag de macht in de EU, dat ze zelf hun eigen schoonmoeder zouden verkopen.
  Als Griekenland het geld niet wil terug betalen aan Nederland, tenslotte belasting geld burger, laat het dan Duitsland en Frankrijk doen.
  Nee, maar wel van hun toeter maken als ze hun zin niet krijgen, voor Duitsland is het natuurlijk bevel is bevel.
  Laat die Rutte nou eens wat goed doen, met vraagteken, en laat Merkel weten,opzouten.

 11. Baron von Munchhausen

  Alles is geklets.
  Rutte betaald!
  Foutje…….”gepeupel en klootjesvolk” betaalt!

 12. plakband

  Merkel heeft Rutte elk lucratief EU-baantje door zijn neus geboord.
  Nu is duidelijk geworden waarom.
  Ze vindt hem een kleuter.

  Stem de kleuter weg zodra het kan.
  Stem PVV of FVD en Nexit

 13. Sabreur

  “de Spaanse premier Pedro Sánchez vroeg zich hardop af of Rutte wel wist dat hij namens meer burgers spreekt dan de ‘vier zuinige landen’ bij elkaar. ”

  Als dat zo belangrijk is, dan hoeven ze ook geen geld van die ‘kleine landjes’. Hou je eigen grote broek dan maar op met al je inwoners.

 14. Ralnov

  Als Rutte klote zou hebben zou hij gewoon zeggen dat als het ze niet aanstaat wij ook de EU verlaten , denk dat ze wel beetje zouden dimmen dan maarja , “Rutte” en “kloten” staan niet in hetzelfde woordenboek.

  1. Kretoloog

   Het voordeel van de klootloze Rutte is wel dat hij zich niet voortplant. En ook Merkel en Macron zijn kinderloos. Een geluk bij een ongeluk, zogezegd.

   1. Ralnov

    Zo had ik het nog niet bekeken , wat een zegen hahahaha.

 15. Cootje

  Oké Macron heeft weer als oude vrouwen bevrediger met enkele vingerstreken Merkel in extase gebracht , en in haar oor gefluisterd dat de kleine jongen uit de provincie Nederland stout en ongehoorzaam is en tegen de draad in , dat heb je altijd met pubers , maar Merkel weet je heb pubers met ballen , maar die zitten bij Rutte op de verkeerde plaats en hij gebruikt ze niet . Dus een of twee stouten woorden en hij gaat weer terug in zijn hok , zijn neus zal wel weer groeien want zijn bijnaam is Pinokkio . En zo komt het sprookje van MACRON met zijn ervaring van de oude meute goed van pas

 16. Cootje

  En als ik naar de beurzen kijkt in de kranten de coronavirus uitbraak volgt , dan komt de mij al maanden aangekondigde recessie er gewoon aan . En die gaat de verdeeldheid Europa op de juiste momenten bloot leggen , nu nog een harde brexit er overheen en de apen zijn gaar , de financiële markten vluchten uit de Franse italiaanse , Spaanse , Portugezen , Griekse , Malta Cyprus en de Belgische obligaties wegens staatsschulden en hun te korte op hun begrotingen . Al hun nationale banken van die landen hebben proportioneel veel van die schuld op hun balans staan , die moeten wij met de Duitsers gaan redden maar de solidariteit is dan om zeep . Einde gaat naderen van een ondemocratische gedrocht in Brussel , zal wel een jaaromzet 5/8 armoede opleveren maar we zijn er van af . We laten de zuider buren lekker in hun sop gaar koken met hun pensioen metrum 62 ste

  1. Brenda Welsh

   Eenmaal met pensioen gaan “we” natuurlijk wel van het aangename klimaat genieten in de zuidelijke landen van ons royale pensioen met dubbele AOW !

   1. Rammstein

    “….met dubbele AOW…”

    Dat was het punt waar Aytas destijds ook permanent tegen te hoop liep. Ze kon er maar niet overheen komen dat die oude huiswijven die nog nooit een poot hadden uitgestoken en nog nooit hadden gewerkt, toch AOW kregen.

 17. Cootje

  blok vreest geen resultaat met Engeland en een harde brexit , dan kan Merkel helemaal huilie huilie doen , prettige partij voor wir machen das

 18. perry

  Rutte gaat toegeven, wedden!
  Allemaal voor de bühne ivm 2e Kamer verkiezingen volgend jaar, het stomme electoraat een waas voor de ogen draaien!

 19. Appelstroop

  Hulde aan Rutte, dat ie voor 1 x voor z’n landgenoten opkomt.
  Heb toch een voorgevoel dat deze rekening dan wel met een nieuw jasje, of meerdere jasjes toch onze kant op komt. Mss dat Timmermans die paar miljard tussen z’n 1000 miljard kan verstoppen.

  Zo niet, dan heb ik er ALLE begrip voor als Merkel en Macron ons uit de EU zet.

 20. Bullshit16

  Inderdaad allemaal toneel
  Er zijn hier een paar mafklapers die denken dat we allemaal 2 ton verdienen zo als die idioot didi die niet eens weet wat we nu al betalen aan Brussel ik raad didi dan ook aan om op te donderen hier in ga je schamen in ja didi uiteindelijk gaat Rutte gewoon tekenen dan mogen we even 1600 euro aftikken maar dat is voor didi die mafklaper geen probleem
  Stem fvd of PVV uit de eu

 21. claus

  DDS stik toch even de moord, censuur op naamgebruik van de NSDAP leider Adolf.H!
  Belachelijk!

 22. claus

  Van mij mag Adolf terugkomen om het hele Europese linkse EU kartel tegen de muur te zetten!
  Ofdat de nazi’s links danwel rechts waren boeit gene ene zak, ze ruimden in het huidige tijdsgewricht de binnenstromende moslims effectief op, zeker weten!

  1. Heinrich

   claus/
   Wat is aan de hand?
   Overspannen?

 23. Cycle25

  Opzouten met Frankrijk en Duitsland, beide landen staan met 4.5 biljoen staatsschuld euro diep in de rode cijfers, dus of NL weer de tas open trekt.

  Mutti weet ook dat Rutte moet winnen, dus eventjes zuur voor de Bühne, het is allemaal show. Volgend jaar staat Rutte weer gretig klaar om Nederlands belastinggeld weg te geven, en de boeren, en de bouwwereld.

  1. Cootje

   Zo zijn we onderleiding lachen bekkie zalm / van welke partij kunnen we die nog meer / de euro in gefrommeld met 10 % korting , toen werd Jan modaal met 2400 gulden netto en een rijk leven een armoezaaier met 1130€

   1. Cycle25

    Liberalen zijn tientallen keren over de kop gegaan qua inkomen, voor hen is de Euro de ware bijbel. Logisch dat liberaal EU het hardst blijft schreeuwen om meer Europa, dit volk wordt schathemelrijk door dit festijn. Zelfs een oorlog met Rusland, als ’t moet..

 24. Paardenmiddel

  Nederlanders worden al kaalgeplukt. Het is nooit genoeg bij hun.
  Nou, bij ons nederlanders wel. Kunnen we de engelsen niet volgen?

 25. Meriadoc Brandebok

  Sanzech zegt dat hij meer burgers vertegenwoordigt dan de zuinige vier bij elkaar. Zijn uitspraak is pure misplaatste arrogantie. Toen het Noorden zich, na de Tweede Wereldoorlog, economisch ontwikkelde, was Spanje een achterlijke dictatuur. Italië heeft een enorme schuldenlast opgebouwd, evenals Griekenland en Frankrijk: de Oost-Europeanen graaien en graaien. In feite profiteren ze stuk voor stuk van het Westen. En dat is op zichzelf niet erg, maar dan is zo’n uitspraak schofterig.

 26. toetssteen

  Nederland heeft geen premier maar een minister president.

 27. evil knievel

  Wat n acteurs,lijkt goede tijden wel!:)
  Trap r niet in mensen,houden ons allemaal voor t lapje!
  Mark my Words!;)

 28. harte385

  als we dan toch als kinderlijk worden beschouwd, laten we dan ook maar direct uit de EU stappen. NEXIT

 29. Racerfirst

  Ja, Rutte zit lastig!
  Of tekenen bij kruisje of niet de 1e gouverneur van de EU provincie nederland worden?
  Politiek is al decenia een vies,vuil machtspelletje, waar aan t eind van de rit meestal de burger de dupe van is!
  Kan (linkse Vara) programma “Kanniewaarzijn” eerdaags weer programma’s vullen met geflopte EU projecten die miljoenen gekost hebben!
  U en mijn geld!

 30. P.Sisterons

  Gegarandeerd dat Rutte wéér draait. Hij is namelijk dol op Duitsers en hun plannetjes met de EU. Zal wel aan zijn opa liggen.

 31. Bes Tolen

  JochemX. U schrijft: ”Angela Merkel is dochter van een foute dominee”. Daar ben ik het
  mee eens. Maar met ”en nogal Calvinistisch georiënteerd” ben ik het niet eens. Daar heeft Merkel geen kennis van. Haar vader was een lutherse dominee maar dan in naam. En zo is ook Angela Merkel in naam wat namelijk eigenzinnig christelijk conform de linkse mode. De opvattingen van Luther zijn op politiek gebied heel anders. Onder meer dat kerkelijke professionelen geen professionelen in de politiek moeten zijn en er geen politieke partij christelijk mag heten. Die collectieve verantwoordelijkheid mag er niet zijn. Luther ziet alleen individuen met ieder een eigen verantwoordelijkheid. Maar heeft Steffers nu wel gelijk met zijn stelling over Rutte? Ik geloof daar niet in om twee redenen. De eerste is dat er nauwelijks Calvinisten in de Nederlandse politiek de hoogste verantwoordelijkheid op financieel gebied hebben gehad. We kunnen niet staven. Zijlstra uit de zestiger jaren kun je een echte calvinist noemen. Die was lid van de Gereformeerde kerk. De tweede reden is dat Rutte geen lid is van een Calvinistische kerk en hij ook nooit heeft laten zien erg of extra zuinig te zijn. Wat blijkbaar het stempel Calvinistisch zou inhouden. De PKN is officieel niet tot niet uitgesproken Calvinistisch. De Heidelbergse catechismus speelt in het grootste deel van de PKN geen wezenlijke rol. De PKN is internationaal niet Calvinistisch aangesloten. Wel bij een Lutherse Federatie grappig genoeg. Maar wat is de KPN wel? Rutte is in elk geval KPN.
  Overigens KPN is naar mijn oordeel net als de meeste (echte!) calvinistische kerken niet meer protestant te noemen.

 32. OrangeBlancBleu

  He hé eindelijk komt hij eens een keer op voor onze belangen en niet die van zuid Europa. Ik ben zeker geen Rutte fan, absoluut niet zelfs, maar als hij hier een keer zijn poot stijf zou gaan houden is hij het voor de eerste keer waard om leider van de VVD te zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.