Forum voor Democratie: ‘Zeg eens een keertje NEE tegen Brussel!’

Forum voor Democratie roept minister-president Mark Rutte op om een voorbeeld te nemen aan de Oostenrijkse premier Sebatian Kurz. Laatstgenoemde durft met regelmaat afstand te nemen van de druk vanuit de Europese Unie. Volgens het FVD moeten we vanuit Nederland ook vaker een ‘nee’ verkopen aan Brussel.

Wekelijks wisselen de FVD-Europarlementariërs Derk Jan Eppink en Rob Roos elkaar af in het schrijven van een column over hun ervaringen in Brussel. Deze week is het weer de beurt aan Eppink. In zijn column roept hij op om vaker ‘nee’ te zeggen tegenover de zeikstraal van Manneken Pis.

Derk Jan Eppink:

“Minister-president Mark Rutte heeft zich tot nu toe verzet tegen deze verhoging van de begroting. Rutte zegt dat de bijdrage 1 procent van het bbp moet blijven en dat de Nederlandse korting ook gehandhaafd moet blijven. Maar Forum voor Democrate is er niet gerust op dat Rutte zijn rug recht houdt en zijn woord gestand doet. Riep Rutte in Europees verband niet eerder: ‘geen cent meer naar Griekenland’? Om vervolgens toch de portemonnee te trekken. Uw portemonnee. Het is maar één voorbeeld van Rutte zijn vele loze beloften.”

Eppink wijst er in zijn column op dat het Centraal Bureau voor de Statistiek al in 2016 uitrekende dat Nederland de grootste netto betaler aan de Europese Unie is. Volgens Eppink is dat de afgelopen vier jaar alles behalve verbeterd.

Derk Jan Eppink: “De Commissie kijkt met lede ogen naar de begrotingsoverschotten van Duitsland en Nederland. De prijs van de Green Deal (11.500 miljard euro) van eurocommissaris Timmermans moet immers ergens van gefinancierd worden.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. fusilier

  Rutte moet eerst altijd met tante Merkel overleggen ,voor hij wat zegt. De E.U is voormalig Nazi Duitsland. En die zwaaien de scepter in Europa

  1. Raspoetin

   Het is ‘mama-‘Merkel.
   Een echte mama.

   1. Cootje

    Maar MACRON heeft er ervaring mee .

   2. CLoVis

    Gooi mama voor de trein.

  2. Original NL

   Nee, het zijn de leden van de voormalige Sozialistische Einheitspartei Deutschlands.
   Merkel was een brave socialist en ziet graag een volledige terugkeer naar DDR tijden.
   Haar bemoeienis n.a.v.de stemming in thüringen is daar een goed voorbeeld van.
   Democratie en vaderlandsliefde zijn merkel een gruwel..!

   1. Original NL

    Net als D66 trouwens!

   2. Cootje

    Er zijn mensen die beweren dat er een verschil is tussen Merkel en Erdogan . Ik denk een millimeter

  3. Cootje

   Maar MACRON bepaald en rutte betaald

 2. Cootje

  Macron is in hart en nieren een oude vrouwen kenner, hij kan de juiste plekjes raken en laat mevr Merkel nu tot zijn categorie behoren met enkele vingerstreken brengt hij haar In extase en raakt bij haar de juiste snaren , Rutte heeft daarvan geen kaas gegeten , heeft er ook geen gevoelens bij , maar wordt wel uitgespeeld in zijn onkunde van dat gedeelte van het wereld toneel , en zo als gebruikelijk geen verstand van zaken kost altijd geld, Rutte heeft wel een brede glimlach en denkt meestal het is toch maar geld van de belasting betaler en mensen die niet kunnen liefhebben kunnen het ook niet geven en zo wordt onze premier uitgespeeld door de kleine kneepjes van het vak.

 3. Kretoloog

  “De Europese commissie kijkt met lede ogen naar de begrotingsoverschotten van Nederland”.

  Exact, dat doen ze daar in Brussel. Omdat die onnozele minister Hoekstra van Financiën dat triomfantelijk heeft lopen rond te bazuinen in de pers. En in Brussel lezen ze ook de Nederlandse kranten.

  Maar die overschotten zijn er alleen bij het Rijk. De gemeenten hebben miljarden tekort, evenals de zorginstellingen, het onderwijs en de woningcorporaties. Had Hoekstra dat meegenomen in zijn balans, dan waren er ook voor Nederland grote tekorten te melden. Maar die CDA-sukkel (die ook nog denkt toekomstig leider te worden van het CDA) kijkt niet verder dan zijn neus lang is. En dat gaat ons land nog eens lelijk opbreken.

 4. Bullshit16

  Natuurlijk heeft eppink gelijk Rutte is niet te vertrouwen hij liegt in bedriegt alles bij elkaar als i nu zegt er gaat geen extra geld naar Brussel dan doet i dat om weer zieltjes te winnen In als dat gelukt is dan komt i zijn belofte toch niet na in dan gaat er toch weer miljarden naar Brussel wand Timmermans moet zijn miljo koste wat kost doordrammen daarom is het zo belangrijk dat we zo gauw mogelijk uit de eu gaan hou jensen.nl in de gaten ik roep het al jaren eu is niks in word niks in brengt ons niks jensen.nl is er nu ook van overtuigd dat nexit de enige optie is om Nederland nog te redden hij gaat er meer aandacht aan besteden
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. FVD

  Echte leiders durven nee te zeggen
  2 oktober 2016 – Rutger van den Noort

  Volg OpinieZ
  FacebookTwitterYouTube ChannelFeed

  Hollande gaat eindelijk na twee jaar de jungle van Calais ontruimen, zo deelde hij schaamteloos mee afgelopen week. In Duitsland wordt dit weekend gewerkt aan het behoud van de op papier failliete Deutsche Bank. In Den Haag wordt nog steeds gepuzzeld op de uitkomst van het Oekraïne-referendum.

  Calais ettert nu al meer dan twee jaar, de Deutsche Bank is al sinds de financiële crisis extreem zwak en de uitslag van het referendum is al een half jaar bekend.

  Nee
  Echte leiders hadden al drie keer “nee” gezegd. Ze hadden ingegrepen in Calais, de Deutsche Bank failliet laten gaan en een briefje geschreven aan Brussel dat het handelsverdrag niet doorgaat wat Nederland betreft. Het volk roept “nee”, maar politici houden van halfzachte oplossingen waarbij na verloop van tijd blijkt dat de problemen alleen maar groter zijn geworden. De expansie en geldverkwisting van de EU is hier het ultieme voorbeeld van. Hoe kan dit?

  Erosie
  De eerste reden die kan worden aangedragen als verklaring is de erosie van het waarheidsdenken. Door educatie, secularisatie en immigratie zijn de Joods-Christelijke wortels in de laatste 40 jaar doorgesneden. We zijn als samenleving gaan zweven zonder duidelijke basis. Iedereen heeft een bepaalde waarheid en er bestaat geen meta-niveau meer. Het kritisch beoordelen van beleid en of handelswijzen van mensen wordt hierdoor bemoeilijkt. Er zit vaak wel iets in een opvatting, dus “nee” is eigenlijk geen sociaal geaccepteerd antwoord meer. Zo is er geen onvoorwaardelijke afkeuring richting de vijanden van Israël, omdat “de Palestijnen ook wel een punt hebben“. In plaats van principiëel achter onze broeders in het Midden-Oosten te gaan staan, belanden we in een vage discussie over wat goed en kwaad is. Het gevolg: onduidelijkheid en laf beleid.

  Hiërarchie
  Een tweede reden is de afname van het respect voor autoriteiten en hiërarchie. Doordat politici voortdurend door iedereen over alles worden benaderd zonder te wegen wie of wat belangrijk is, ontstaat er een brij aan meningen en oplossingen. Daarnaast maken voorheen als autoriteit beschouwde instituten zoals de Europese Centrale Bank, de NRC en ook de Tweede Kamer zichzelf belachelijk met hun kwalitatief minderwaardige output. Ook bij de uitvoering van beleid wordt er voortdurend gemarchandeerd door lagere overheden en op deze manier een lokale invulling gegeven aan centrale regels. Verantwoordelijkheden liggen vaak te laag en bij incapabele mensen. Er wordt niet geluisterd naar de baas en er wordt niet teruggefloten.

  Leiderschap
  De derde reden waardoor politici met quasi-oplossingen komen is doordat ze te veel rekening houden met iedereen. Net als op Facebook willen ze vrienden zijn met iedereen. Mark Rutte wil vrienden blijven binnen de VVD, binnen zijn kabinet, in Brussel, bij de Bilderberg groep en ook nog met Jort Kelder. We weten allemaal dat dit niet kan doordat er nu eenmaal tegengestelde belangen bestaan. De huidige politici zijn net de huidige spelers in de Eredivisie. Ze proberen een klein tikje tegen de bal te geven om zelf van het probleem af te zijn. Net genoeg om toch nog de volgende wedstrijd in de basis te komen, maar net te weinig overtuigend om te (helpen) scoren. De zachte heelmeesters in de politiek dwingen de bal niet af. Ze worden liever niet aangespeeld. Dan hoeven ze ook geen nee te zeggen.

  Het wordt tijd dat er meer Orbániaanse politici komen die duidelijk stelling durven nemen, die niet met zich laten sollen, hoge kwaliteit leveren op het gebied van beleidsimplementatie en die dit beleid realiseren door dit domweg af te dwingen.

  Vaak is een simpel “nee” een heel goed antwoord

 6. Baron von Munchhausen

  Rutte betaalt! M.a.w. de belastingbetaler!
  Brussel stimuleert meer Moslims naar Europa! Dus,….. Groen-Links deelt Rutte mee: betalen!!! Anders steunen we jullie niet in de 1e kamer!!!
  En het kabinet knielt voor Klaver! Binnenkort bidkleedjes voor leden van het kabinet?

 7. Johnsen

  EZEL als we jou gaan geloven zitten we zo in de misère, net als de UK’

  1. Bullshit16

   Johnsen wie is nu een ezel kijk eens in de spiegel

  2. Fonz

   Johnson wesley op koers

 8. Adriaen van Bergen

  Rutte is alleen maar voor zichzelf bezig, met zijn carrière na het minpres-schap.
  Ten koste van alles.

  1. DidiMadloba

   Onzin. Als het hem om zijn carrière zou gaan was hij bij Unilever gebleven. Of teruggekeerd. Een minister(-president) verdient helemaal niet zoveel.
   Trouwens, waar zou vrijgezelle workaholic Rutte zijn geld aan moeten uitgeven?

 9. DidiMadloba

  Holland (noord- en zuid-) is de grootste nettobetaler in Nederland.
  Waarom stoten wel al die onrendabele provincies in het oosten eigenlijk niet af?
  Dan zijn we ook van Wilders af, want als verklaard tegenstander van dubbele paspoorten mag hij zijn Hollandse pas natuurlijk niet houden naast zijn Limburgse pas.

 10. JFU

  In Brussel weten ze ook wel dat die weigering van Rutte een toneelstukje is. Ondertussen kijken ze al likkebaardend naar onze goed gevulde pensioen potten…die willen ze ook hebben. En met onze huidige landverraders aan het roer, is dat een kwestie van tijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.