Hypocriete Klaver en Jetten verklaren Baudet de oorlog omdat Noord-Brabant centraal staat in klimaatgekte

Als je gisteren de woorden van Rob Jetten en Jesse Klaver las over de mogelijke samenwerking van VVD en CDA met Forum voor Democratie in Noord-Brabant zou je zweren dat de heren wérkelijk vinden dat Thierry Baudet een racist is. Een neo-nazi. Een fascist. In werkelijkheid is dat helemaal niet het geval. Ze halen die beschuldiging alleen maar van stal omdat ze in paniek zijn; Noord-Brabant is het centrum van de landbouw in ons land. Een rechtse coalitie in de provincie kan een einde maken aan de klimaatgekte aldaar.

In een epische draadje op Twitter legt Sywert van Lienden uit wat er wérkelijk aan de hand is. “[Z]ie hier waarom Klaver en Jetten zulke heftige woorden gebruiken voor een provinciaal bestuur,” aldus Van Lynden bij een afbeelding van een krantenartikel waarin de gevolgen van een “ruk naar rechts” in Noord-Brabant uiteen worden gezet. “Over discriminatiebeleid gaat een provincie niet. Wel over landbouw en natuurbeleid. En in Brabant zijn deze twee partijen de baas.

Met “deze twee” bedoelt Van Lienden natuurlijk: D66 en GroenLinks. De twee gedeputeerden zijn Rick Grashoff (GroenLinks — Natuur, Water en Milieu) en Anne-Marie Spierings (D66 — Gezondheid, Energie en Landbouw). Grashoff is daarnaast oud Kamerlid van GroenLinks (portefeuille: Landbouw) en Spierings is voorzitter van… het landelijk bestuur van D66.

De twee zijn dus enorm machtig in eigen partij én in ons land. D66 en GroenLinks zijn allebei doodsbang dat een rechtse coalitie in de provincie een eind maakt aan hun gezag en invloed — wat natuurlijk ook zo ís.

Daarbij is Brabant de cruciale provincie in het landbouw- en stikstofdossier,” gaat Van Lienden verder. “D66 en GroenLinks hebben er landelijk belang bij een andere coalitie te voorkomen.”

Dit is waarom Jetten en Klaver opeens los zijn gegaan op Baudet. Het heeft niets te maken met zijn Marokkanentweet — als dat wel zo was waren ze al een paar dagen geleden vol op het orgel gegaan met uitsluitingen en dergelijke. Nee, de extreemlinkse knetterrode milieufreaks zijn doodsbang dat FVD een einde maakt aan de groene gekte in Noord-Brabant, en daarmee misschien wel in het héle land.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 118 DDS-lezers gingen u al voor!

Wat zijn het toch een stel hypocrieten. Alles draait bij deze twee radicale activisten om ‘het klimaat.’ Als ze hun plannen alleen maar door onze strot kunnen duwen door een liberaal-conservatieve politicus in de extreemrechtse hoek te duwen, dan doen ze dat maar wat graag.

Je wordt er kotsmisselijk van.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. s.a.r.k.o

  Zijn liefde voor Jean-Marie Le Pen en andere extreemrechtse figuren, daarbij zijn voorkeur voor het blanke ras, hij is een neonazi.
  De lokken zit hem nu al dwars, die plakt hij binnenkort vast.
  Een snorretje is zo gekweekt

  Baudet is gevaarlijk, extreem rechts, komt uit de elite, minacht de ”gewone” man ,maar presenteert zich als een man van het volk.

  1. s.a.r.k.o

   Baudet heeft de afgelopen weken de onafhankelijkheid van onze rechtsstaat ter discussie gesteld, journalisten beticht van misinformatie en politieke voorkeuren. Hij vindt het normaal dat een homoseksuele leraar op een christelijke school ontslagen kan worden, wil het verbod op discriminatie schrappen. Hij heeft de afgelopen week voor de zoveelste keer een bevolkingsgroep over één kam geschoren en weggezet.

   Baudet is gevaarlijk, extreem rechts, komt uit de elite, minacht de ”gewone” man ,maar presenteert zich als een man van het volk.

   1. Cootje

    Welke rechtsstaat . ?? Die van de banken die 750 miljoen € schikken en er niemand persoonlijk vervolgt wordt , is dat Rijkswaterstaat in de aflevering Zembla met een illegale stort van graniet afval , met de hulp van Zijlstra en de bobo.s van deze instelling , welke rechtstaat waar politici de Wilders minder minder beïnvloeden ,welke rechtstaat waar bonnetjes zoek raken waar gegevens zwart gelakt worden , en waar de top van bestuurders het met mindere in affaires belanden , plus een reizende en etende feestende politie top in Amsterdam , welke rechtstaat laat zijn bevolking werken met Croom 6 , en soldaten bloot stellen aan die pestzooi

   2. Original NL

    Q…B minacht de ”gewone” man….
    Het partij kartel is er natuurlijk uitsluitend voor de gewone man hè stakker?!
    Nazi, rascist..een zwaktebod van linkse narcisten!

   3. Willem Bever

    rot toch op Sarko met je onzinpraat

    Neej Paul Rosenlul daar zou je eens druk over moeten maken
    Miljonairszoontje ….en ook nog nooit gewerkt….maar wel precies weten hoe het allemaal zou moeten.
    Zijn communistische heilstaat (EU) ziet hij steeds duidelijker tot stand komen.
    Onder Pol Pot ou je alleen zen schedel nog kunnen vinden arrogante zak

   4. Racerfirst

    Sarko : Wat L.L je nou met “gewone man” ?
    Arbeiders die laag, zwaar, vies, onregelmatige werk doen zijn uitgestorven in dit land!
    De rollen zijn omgedraaid!
    Zzp, flex, kleine ondernemers zijn de arbeiders en “vaste werknemers” de elite! Zelfs directies zijn werknemers! Alle (klimaat) regels en verboden die links wil treffen het meest de flex groep!
    En waar wil links weer vanaf?
    Moeten oprotten, dus gediscrimineerd?
    De zzp, flex, etc arbeiders!!!

  2. CLoVis

   EU sarko

   “komt uit de elite, minacht de ”gewone” man…”

   Je bent gewoon jaloers op iedereen die meer opleiding en niveau heeft dan jij;
   denk je ook nog steeds dat HBO staat voor Het Basis Onderwijs?

  3. ZiggyStardust

   Sarko, het FvD is groter dan Baudet alleen, en Baudet heeft weinig met de provinciale politiek te maken. Er is dan ook geen enkele reden om het FvD uit te willen sluiten. Het spel dat Klaver en Jetten spelen is erg doorzichtig en laag bij de grond.

  4. Cycle25

   Het gaat over poep, framer…

  5. Fonz

   sarko poept en komt niet meer terug..

   1. Original NL

    Hij gaat voor zijn eigen vuilspuiterij op de loop Fonz!

 2. Jack Flash

  Laat die klaver en jetten maar lekker janken.
  Na een poos horen we niets meer van dat gespuis.

 3. Kretoloog

  Ook binnen het CDA rommelt het opnieuw nu hun afdeling N-B wel oren heeft naar samenwerking met het FvD. Baudethater P.G. Kroeger stuurt op Twitter al berichtjes rond waarin hij waarschuwt voor een terugkeer naar de jaren 30. Deze zelfbenoemde goeroe godwint er weer flink op los.

 4. Cootje

  Ik ben ook voor orban , Vlaams belang , le Penn, salvini , Wilders Baudet, vroeger Hans Jan maat , gewoon mee doen aan die zuivere tweedeling in Nederland , gewoon promoten dat de vieze oude politiek die tweedracht heeft gestimuleerd met onzin verhalen en loze beloftes . Gelukkig gaat nu binnen 5 jaar van de gevestigde orde de sloop aan hun stoelen zichtbaar worden , leugens en bedrog verpakt in een Old boys netwerk en handje klap gaat verdwijnen klimaat leugens de wodc affaire de justitie affaire de bonnetjes affaire nu weer de Rijkswaterstaat affaire / met inmenging zijlstra/ de UVW de CBR de belastingdienst , de PfAS de stikstof leugens maken de geitenwollen sokken familie van onderander de rara extreme Duyvendak en de predikten van Jesse klaver met opgestroopte mouwtjes leuk voor de bühne , maar deze lui mogen nooit wat te zeggen hebben die kraamde alleen onzin uit met de rekening voor de gewone burger

  1. ZiggyStardust

   Je hebt 100% gelijk Cootje. Steeds wordt er van alles en nog wat beloofd door het zittend regime, vooral als de verkiezingen in aantocht zijn. Het is tijd voor verandering, daarom: stem PVV of FvD!

 5. Mycase

  Ik neem aan dat DDS sarko nog wel kent van een tijd geleden het zou verstandig zijn dit individu snel weer te verwijderen

  1. s.a.r.k.o

   Mijn strijd…
   🙂 🙂 🙂

   1. CLoVis

    Citeer je nu het nederlandse alter-ego van jouw grote leider?

    1. Original NL

     Sarko zit diep in de endeldarm van haakneus klaver..vandaar zijn liefde voor linksbruin!

   2. Roughwood

    Deugen66 en de Groene Khmer hebben bij monde van hun lijksttrekkende sneuneuzen de demoniseertrein weer in gang gezet. Sarko is er ook al opgesprongen. Eén doodgeschoten politicus vlak voor de parlementsverkiezingen vinden ze blijkbaar nog niet genoeg. Wel diversiteit prediken maar voortdurend andersdenkenden uitsluiten. Stelletje hypocriete engnekken. Bah!

 6. Cycle25

  Gewoon telefoon pakken, linkse terreurknaapjes en Volkert bellen. Jullie kunnen het..

  1. Original NL

   Dan bel ik Breivik wel even…

 7. Duckday

  BREEK het KARTEL .
  STEM PVV of FvD

 8. Seneca

  zowel d66 als gl zouden weleens gelijk kunnen hebben om FvD als rechts te bestempelen. het roepen van fascist of neonazi getuigt van een enorme onwetendheid inzake dit onderwerp. beide heren weten donders goed, maar pretenderen dat de begrippen fascist of (neo)nazi, rechtse begrippen zijn. iemand die feiten en historie kent, weet dat beide begrippen duiden op linkse dan wel extreemlinkse partijen, die dit gedachtegoed te vuur en te zwaard zullen verdedigen. dat men erin slaagt om voornoemde begrippen als rechts tot extreemrechts te bestempelen, zegt meer over de massa dan deze ‘heren’.

 9. Bullshit16

  Stem gewoon fvd of PVV GL D66 op naar 0 ZETELS

 10. Bullshit16

  Snap er niks van

 11. Michael M

  Volgens deze heren GL en D66 dat de FVD door het slijk haalt deugen zelf niet. Ze zijn van het extreem links fascisme en dat is nog gevaarlijker!

 12. Michael M

  Rob Klaver en Jesse Jetten, ze zijn aan elkaar gebonden en ik draai de namen door elkaar omdat ze uit 1 kaft zijn gesneden!

 13. J.C.

  Ik hoop dat FvD diepgaand overweegt of zij wel wil samenwerken met de VVD en het CDA. DE koude rillingen lopen nog over mijn rug als ik denk aan 2012 en de wijze, waarop de PVV destijds aan een ramp is ontsnapt, dankzij de rechte rug van de heer Wilders………..

 14. P. Breetveld

  Hou toch op met je nazi en facist. Niemand weet van die partijen wat nu eigenlijk de definities hiervan en wat het nu precies betekend. Godzijdank hebben ze dankzij de WW2 een paar leuke 80 jarige over de datum scheldwoordjes. Die personen kunnen maar een ding en dat is irritant midden op de weg rijden op hun bakfiets met autistische en bleke kindjes. Zeg je er wat van trekt z’on wijf gelijk d’r hysterische bek open! Behalve bij allochtonen, dan komt de smile en de verliefde blikken. Rot toch op met dat achterhaalde gezwatel. En ga lekker met die opgestroopte mouwtjes je dunne kantoor armpjes showen aan die leipe bakvissen en afgerichte halve kerels met hun vettige knotje en smoezelige vlasbaardje die bang zijn om een eigen solide mening te hebben en meewaaien met elke randstad hype. Brabant is retecool!!

 15. Willem Bever

  Als er al sprake is van Nazi dan zijn het wel Yasser en de over het paard getilde homo.

  Demoniseren, wegzetten daar hebben die partijen in het verleden al “succes” mee gehad; Pim rust zacht.

  Bah wat walg ik van die hypocriete egotrippers die in hun hele leven nog niets maar dan ook niets hebben bijgedragen aan NL ,,,in tegendeel.

  En Lamlul Yasser waar was je met je grote bek toen er in een demontratie PAf Pf werd geroepen …het bleef angstvallig stil om over excuses en die BS maar te zwijgen.

  Slechte mensen!

 16. Heras

  De partijen d66 en gl. kunnen schreeuwen wat ze willen, maar door hun wanbeleid hebben ze toch al verloren.
  Nederlanders zijn hun zg globalistiache praatjes zat. Migranten verrekken het- op een paar uitzonderingen na- om te gaan werken, terwijl wij met 14 jaar al konden beginnen.
  Daarbij is 1000miljard euro voor een aantal leugens teveel.

 17. Fuster

  De laatste stuiptrekkingen van Groen & fascistisch Links!

 18. Freon404a

  Sarko, ga eens lopen langs de snelweg

 19. Racerfirst

  Yes, daarom heb ik op hem gestemt!
  Weg klimaatgekte die niet gestoeld is op 100% waarheid en gevoed wordt door D66 en groenlinks met stemming makerij!
  Dan liever iemand die sorry zegt ivm gepeperde uitspraak dan die lui die nu boeren eruit wil en wie of wat volgt dan?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.