Lobbyclub VNO-NCW schuift D66-vrouw naar voren als voorzitter, duurzaamheid ook ineens belangrijk

Ingrid Thijssen stapt van de ceo-positie bij belastinggeld slurpende Alliander, over naar de voorzittersrol bij mega lobbyclub VNO-NCW! Voorganger Hans de Boer was toch iets te wit en te man. Oh en VNO-NCW vindt ook ineens duurzaamheid heel belangrijk, leuk!

Als er één organisatie is die het idee van een glazen plafond door een old boys network legitimeert, dan is het de werkgeversorganisatie VNO-NCW wel. Dit ‘mannenbolwerk’ is in feite niks veranderd, maar heeft nu een stickertje over dat imago geplakt in de vorm van Ingrid Thijssens’ hoofd.

Het hele bericht wordt gepresenteerd als een soort overwinning voor vrouwen, diversiteit en al dat andere D66-gedram, maar ik geloof er geen zak van. Net zoals Shell hier en daar met een likje verf een regenboog op een olietank smeert voor de benzine tankende LHBTI’er, zo doet multinational lobbyclub VNO-NCW dat nu voor stemmend Nederland. Multinationals hebben namelijk haarfijn door dat het ze niet helpt om een lobbyclub te hebben, die bij iedereen de indruk wekt dat ‘een stel rokende witte mannen in de achterkamertjes alles bepalen’. Maar schuif een vrolijk D66-vrouwtje naar voren die een beetje over gelijk loon en duurzaamheid lult, en je achterkamer dealtjes blijven weer een tijdje onder de radar.

De belangen van multinationals, gerepresenteerd door een D66-vrouw, die ceo was bij netwerkgigant en regionaal monopolist Alliander (die ineens miljoenen belastinggeld extra nodig heeft voor de onnozele energietransitie, die ja). Niks aan de hand joh!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. JochemX

  Duurzaamheid, daar kun je heel duurzaam aan verdienen.

 2. Bullshit16

  Weer een schuit wijf die er toch niks van bakt niet dat die kerels er wat van maken wand dat zijn tegenwoordig ook kerels zonder klooten laten ze er iemand op zetten die het snapt in begrijpt waarom moet het in godsnaam perse een wijf zijn je zet toch ook geen verpleegster in een bakkerij
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. CLoVis

  Wat zie ik nou op die foto;
  hebben ze Brigitte Kaandorp van stal gerukt?

 4. goedisfout

  Wiens handen zijn dat?

 5. Freewheeler

  Welk theaterstuk voert ze uit?

 6. JFU

  De politie en alles wat daar mee samenhangt is door en door verrot. Weer een D66 muts die als bliksemafleider gaat werken zodat achter de schermen de meest smerige zaakjes door kunnen gaan. Geeft ze een goed salaris, laat merken hoe belangrijk ze is…en ze is rustig. Van D66 zal die club dan ook geen last meer hebben.

  1. JFU

   Moet zijn politiek

 7. DidiMadloba

  Wat zou DDS nu weer te mopperen hebben? Wilde DDS toch liever een witte PVV stemmer? Nee, die zijn toch te dom voor dit werk. Als ze niet dom zouden zijn zouden ze niet blindelings achter Geert aanlopen, en wie dat niet doet ligt er meteen uit bij Wilders.
  Dan een Baudet-aanhanger misschien? Een overtuigde klimaatontkenner die alle windmolens naar de sloop stuurt en ferm inzet op fossiele brandstof.

  DDS loopt trouwens achter met het idee dat het klimaat ineens belangrijk is voor ondernemend Nederland.

  Maar het meest opvallend vind ik dat DDS uitstraalt dat de benoeming van een vrouw op deze positie niet serieus kan worden genomen. Ingrid wordt weggezet als een excuus-truus, terwijl mannen aan de touwtjes blijven trekken.

  Het lijkt me goed erop te wijzen dat Nederland achterloopt met vrouwelijke CEO’s. IBM Corporation wordt tegenwoordig geleid door een vrouw, maar als een vrouw in de leiding van Philips of Shell zou komen zouden de aandeelhouders zich doodschrikken.

  Het schrijnt dat ze ook een “vriendin” van Baudet hebben gevraagd. Zulke meiden voelen zich goed genoeg om stennis te maken in de trein maar vinden dat het geen baan is voor een vrouw om VNO-NCW te besturen. Hun rol zien ze toch meer achter het aanrecht.

  1. evil knievel

   Gaap!
   Dat u niet moe van uzelf wordt!?

  2. Bullshit16

   Didi
   Ach arme didi krijg toch wel een beetje medelijden met je hoor
   Dat je niet kan lezen
   Hier gaat het niet om man of vrouw het gaat er om wie het juiste vak bekwaam is
   De discussie is nu dat het een vrouw moet zijn
   Ik ben van mening van niet
   Waarom
   Mensen met een diploma kunnen in zijn nog dommer als mensen zonder een diploma
   Dus ik neem liever een aan zonder diploma die weet waar i het over heeft als iemand met een diploma DIE constant bullshit roept in er zón zootje van maakt zo als ónze nep parlement
   Begrijpt je het nu

 8. claus

  Huppa, alweer een kakelende emotionele tuthola ergens aan de knoppen!
  Nederland slaat volledig door mbt, functieverdeling naar quotum, genderneutraliteit, diversiteit, klimaathetze, illegalen import etc.
  En niemand die dit virus gevaarlijk vindt!
  Dit is een virus ernstiger dan het Coronavirus!

 9. Heinrich

  Kijk eens naar die ogen van Ingrid Thijssen, de psychotische waanzin straalt er alweer vanaf!

 10. Bes Tolen

  VNO NCW heeft vrijwel nooit een sterke rol gespeeld. Eenzijdigheid in opvattingen, pseudo economisch, was er heel wat groter dan die onder de optelsom van de individuele werkgevers. Dat VNO NCW nooit op het idee kwam om de SER om zeep te helpen, toont dat het beleid van de organisatie alleen de status quo inhield en daarmee is het land nimmer en vooral de laatste jaren niet gediend geweest. Jaren waarin de club VNO NCW door werknemersbonden, die maar een kleine minderheid van de werknemers vertegenwoordigen en dan vooral door de overheid betaalden en verder als derde partij de vertegenwoordigers door de overheid aangewezen, gemakkelijk werd overtroeft. Onvolwassen, onzorgvuldig, eenzijdig schadelijk beleid is de laatste jaren
  in. Blijkbaar geen reden voor grote zorg.

 11. perry

  Voor politici, EU leiders en`belangrijke elite’ en nageslacht, staan de zuurstofapparaten klaar, zeker weten!
  Erg naïef om te denken dat alle mensen `gelijk’ zijn!

 12. Bolkestein

  Het woord duurzaam kan hierbij dus worden geassocieerd met kopgelden opstrijken met het belastinggeld van de werkende Nederlanders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.