Nederland anno 2020: ‘Advocaten kroongetuige liquidatieproces afgeschermd bij openbare zitting’

Na de moord op Derk Wiersum is onze rechtsstaat in rep en roer, en terecht. Advocaten kunnen niet meer veilig over straten, en zijn schijnbaar ook niet meer veilig in de rechtbank. Dus zijn ze voor de zekerheid maar afgeschermd. Een moment om bij stil te staan, ook de Nederlandse rechtsstaat is onder geworpen aan criminele met een geweldrisico. 

De advocaten van kroongetuige Nabil B. mogen anoniem blijven, alhoewel dit ‘mogen’ net zo goed weggelaten kan blijven. We hebben al gezien dat het eerder misging, en het risico is niet bepaald afgenomen.

Een woordvoerder van de rechtbank weigerde om meer hierover te vertellen. Morgen krijgen we een uitgebreid antwoord van de rechter. We zijn natuurlijk uiterst benieuwd wat de rechter gaat zeggen over deze kwestie.

Het is natuurlijk enorm treurig om te realiseren dat ook advocaten – die criminelen verdedigen – niet meer gerespecteerd worden en hun leven kunnen riskeren. Dit zijn bijna maffiose praktijken, en dat in ons kleine landje.

Advocaat Inez Weski maakte overigens nog wel bezwaar tegen het anoniem blijven van de advocaten. Als argument gaf ze dat dit niet wettelijk was – en helaas klopt dit gegeven.

Morgen krijgen we meer duidelijkheid, tot die tijd hopen we niet op een herhaling zoals in het verleden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ab Infinitum

  Als je het al over’ D66 ‘rechters hebt, dan is de advocatuur geen betere kwalificatie beschoren. Dat is de realiteit.

  1. DidiMadloba

   Wat een onzin.
   D66 rechters zouden te mild straffen. Advocaten zijn beroepshalve altijd voor lagere straffen – maar dan moet de rechter ze wel gelijk geven.
   Hier ging het om een advocaat de vermoord werd.
   Iedere verdachte heeft recht op een advocaat. Dat is de rechtsstaat.

 2. Cootje

  Wat kan je anders verwachten in onze bananen republiek , waar onderwereld en bovenwereld aan elkaar verdienen , waar een fraude met de libor rente in jaren miljarden opleverde waar dubieuze transacties bij de andere Nederlandse bank ook miljarden opleverde , gewoon afkopen met 750 miljoen€ / miljarden min 750€ / kom je niet van in het arme huis , en let wel zonder een individuele strafvervolging , dan heb je de wiet plantages de pillen fabrieken de lachgas jongens de verdovende middelen boys , de nep artikelen de sigaretten fabriekjes de roof overvallen de btw fraudes , de toeslagfraude , de geweld delicten , de inbraak en tegenwoordig opleiding 13/14 jarige hoe gebruik ik een mes , dan worden wij ondersteund door klasse inrichtingen als het UWV het CBR en onze geliefde belastingdienst ondersteund door en voor de ministers het wetenschappelijk bureau de WODC , met feestende politici en brandweer toplui , onder aanvoering van ons lachen bekje Rutte , je zal denken wie zijn dat allemaal ?? Genoeg om op Wilders of baudet te stemmen

  1. Heinz

   Het is van alle tijden. Nick Leeson, Barings bank. Overnomen door ING. Allemaal boeven. Deutsche Bank die Trump “hielp”.

   1. Cootje

    Mag van alle tijden zijn , maar politici hebben hun mond vol over ondermijning , en vinden het gek dat in Limburgerse en Brabantse steden er groepen mensen bevinden en zijn die meedelen en profiteren en hand en spant diensten doen voor criminaliteit organisaties en dat komt ook verder voor in de grote steden , plus dat respect voor hulpverleners en handhavers ook dan ver te zoeken is , maar in die sector en in die toestanden is en zijn dat een heel andere deel van onze bevolking , maar mensen die het voorbeeld moeten geven en hun illegale verdiensten van miljarden kunnen afkopen zonder individuele strafvervolging. Welke politici kunnen dat het woord ondermijning bevestigen , deze belangrijke figuren zijn wel hun old boys netwerk vrienden , maar voor een rechtstaat ongeloofwaardig . Witte borden criminaliteit kan zelfs gebruik maken van interlectuele vrienden waar door de ondermijning wordt verergert . En kan je je invloed laten gelden om graniet afval legaal te storten voor wat hoord war

    1. Joshuak

     Dat zijn maffioso praktijken..

     Het feit dat omstanders beetje meeprofiteren heeft ook deels mee te maken dat niemand zijn mond durft open te trekken..

     Voor criminelen is die paar euro die ze in de wijk verspreiden niks anders dan het zwijgen kopen..

     Je kan niet verwachten dat zulke mensen en boeren hun leven riskeren en criminelen aangeven als de overheid hun families niet kan beschermen tegen de gevolgen..

     Jij mag dan tegen criminaliteit zijn, maar als jij een boer bent en ze geven je 50 000 euro en zeggen dat ze anders je kind doodschieten ofzo dan piep je echt wel anders

 3. perry

  Iedere verdachte heeft recht op een bange, voor zijn leven vrezende, onherkenbaar gemaakte anonieme advocaat?
  Een adequate verdediging is voor iedere verdachte van wezenlijk belang, eh jazeker!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.