Ook Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) eist nu ‘Minder, Minder’ immigranten

Er moet een rem komen op het aantal immigranten dat Nederland binnenkomt. Dat is de mening van staatssecretaris Mona Keijzer (CDA).

Naar aanleiding van een enquête van De Telegraaf naar nieuwkomers in ons land geeft Keijzer aan dat we “tegen grenzen aanlopen”.

De Telegraaf liet een representatief onderzoek uitvoeren naar hoe Nederlanders aankijken tegen de toestroom naar ons land. Uit de resultaten bleek dat een meerderheid van de Nederlanders (65 procent) vindt dat immigratie moet worden teruggeschroefd. Ook veel mensen met een niet-westerse achtergrond -bijna de helft- is het met die stelling eens.

In de talkshow WNL op Zondag gaf Keijzer haar persoonlijke reactie op de onderzoeksresultaten. Volgens Keijzer lopen we in Nederland tegen de groeigrenzen aan en is er geen andere optie mogelijk dan dat we daar de rem op zetten. Kortom: de uit de hand gelopen massa-immigratie moet stoppen, aldus Keijzer.

Een limiet op de immigratie durfde Keijzer dan weer niet te benoemen:

Dan komt natuurlijk de vraag: noem eens een aantal. En dat zou je kunnen doen. Maar we hebben nu eenmaal internationale verdragen. En dan wordt het ingewikkeld.

Vicepremier Hugo de Jonge gaf eerder al een grens aan van het aantal vluchtelingen en arbeidsmigranten die hun (on)heil in Nederland komen zoeken te overwegen. “Doelstellingen”, aldus De Jonge. Getallen wilde De Jonge daarbij echter niet noemen.

BEKIJK OOK:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Blitzkrieg

  Goedzo, Nederland begint het te begrijpen. Grenzen dicht en een nexit, de mensen zijn er klaar voor en het gaan ongekende tijden worden voor het FvD en PVV.

  1. Hendrie1963

   De verkiezingen komen eraan en nu gaat iedereen wat schreeuwen.

   1. Arbeider65

    Klopt. Je moet eens kijken hoe snel ze aan geheugenverlies lijden, na de verkiezingen.

   2. Rosasolis

    @Hendrie. You scream, I scream, and we all scream for Icecream!…
    Meer wordt het niet! Geniet een keer van een heerlijke portie roomijs.
    Da’s echt van het leven genieten!

    1. hans-e-pans

     Met dit soort teksten/uitspraken van de veschillemnde politiek partijen zal het aantal rechtzaken wegwens discriminerende oproepen wel flink omhoog gaan denk ik.

  2. Rosasolis

   De CDA, inclusief M. Keijzer (staats-secretaris economie) heeft voor een nieuwe kieskeurig immigratie beleid gekozen…Maanden geleden. CDA is vel tegen het “terughalen” van Isis mannen, vrouwen en kinderen. En Afrikaanse boot-illegalen worden zo gauw mogelijk terug naar hun thuislanden gesteurd.

  3. Rosasolis

   @Blitskrieg. De grenzen gaan niet dicht, en er komt geen nexit. Inderdaad komt er
   “ongekende tijden” voor FvD en PVV. Beide zullen zullen als een blok baton in elkaar storten. Nuchter, intelligente kiezers houden niet van domme sensatie praatjes, en zien ook niet de noodzaak voor deze twee extreem-rechts partijen. Ook heeft Italie en Duitsland onlangs verklaard dat er geen samenwerking met hun extreem-rechts partijen komt. Ik ben voor een sterke, vernieuwde beleid van de EU…maar niet voor het afbrokkelen van wat wij hebben jaren geleden opgebouwd.

   1. Bullshit16

    Je weet niet wat je luld wat hebben die landverraders dan opgebouwd sinds we een eu zijn volgens mij zijn we er allemaal op achteruit gegaan
    Dus kom maar op met je voorbeelden kom niet aan met ja we hoeven niet meer te wisselen dat is makkelijk of ja we kunnen vrij reizen
    Dus noem maar wat anders dan dit bullshit

   2. Bullshit16

    Ros schaakmat

   3. JochemX

    Rosasolis, maar intelligente kiezers vinden het ook niet leuk jaren achtereen besodemieterd te worden.

   4. Adriaen van Bergen

    Vraag je je dan niet af welke partijen alles laten afbrokkelen?
    Dat zijn de partijen die in de regering zitten, niet de oppositie.
    Dit geldt voor zowel Nederland als de EU.

   5. Seneca

    @rosasolis
    als jouw reactie tekenend is voor de ‘nuchtere, intelligente kiezer’, dan ben ik bang dat je binnen afzienbare tijd iets zal meemaken, dat je zelfs niet in je verziekt links breintje, had willen hopen. overigens als de grenzen dicht gaan – dat gebeurt, linksom of rechtsom – dan zijn de geïmporteerde inwoners aan de beurt. zij zullen voor de keuze gesteld worden: kiezen voor de Nederlandse nationaliteit of anders wegwezen.

    1. Ron

     Seneca de nuchtere intelligente kiezers daar komt Rosa niet eens in de buurt.
     Maar jou laatste stuk,, laten we hopen dat jij gelijk krijgt

     1. Rosasolis

      @Ron. Jij bent zeker geen autoriteit om te beslissen wie dan ook een intelligente kiezer is! De meeste trollen hebben weinig intelligentie.

   6. Politiek Profeet

    Busje komt zo, busje komt zo, komen verwarde importzeugjes ophalen van rond de 90….busje komt eraan…haatbaardje melkmuiltje trudeau mag rijden tot het vliegveld….busje komt zo busje komt zo…eventjes geduld verward canadeeske , het busje komt zo…

  4. An Michelle Patinama

   Geachte Blitzkrieg,

   Helaas, was het maar zo’n feest. Ik help het u hopen, ware het niet dat nog steeds zo’n 70/80%+ van onze medelanders zich laten ringeloren door de MSN via staat tv propaganda, kranten etc.
   De huidige (verzonnen) co2 en stikstof crisis decoupeert Nederland.

   Jaren geleden was er een zure regen ‘crisis’. Kort daarna kwam de ozon laag destructie ‘crisis’. We gingen allemaal (veel) meer belasting betalen en het probleem was over…..

   Toen kwam er ‘man made globale warming’ verhaal met een ‘Hockey stick’ (Al Gore), en Al heeft zo’n 150 miljoen gekregen. direct daarna kwam het verhaal ‘climate change’……

   Daarbij ook de huidige grote ‘groene leugen’ notabene van oprichter Greenpiece: h**ps://www.ninefornews.nl/mede-oprichter-greenpeace-global-warming-een-leugen/

   De opzet van de EU (en Nederlandse) energie transitie en massa immigratie is niks minder/meer dan de gehele middenstand in armoede te brengen. De EU wil alleen maar macht over ons. Armoede maakt macht!

   Massa-immigratie en het zijn van een verzorgingsstaat gaat niet samen. En daarbij socialisme werkt niet!
   H**ps://www.youtube.com/watch?v=c5nfracXAt4
   H*ps://w**.youtube.com/watch?v=lyJDWWw3s2Y
   H**ps://www.youtube.com/watch?v=pZvAvNJL-gE
   H**ps://www.youtube.com/watch?v=7QaZEGcoGXo
   Etc.etc.

 2. AS210854

  BLABLABLA, eerst alles binnenhalen en nu het uit de hand loopt en de verkiezingen er aan komen is het voor hun in een keer een probleem. HAHAHAHAHA.

 3. Blitzkrieg

  Quote : “Dan komt natuurlijk de vraag: noem eens een aantal. En dat zou je kunnen doen. Maar we hebben nu eenmaal internationale verdragen. En dan wordt het ingewikkeld.”
  Zie hier het gelieg en gedraai en de onwil er daadwerkelijk iets aan te doen. Stel je toch voor dat we zouden kunnen afrekenen op hun constante leugens.

 4. Blitzkrieg

  Quote : “Dan komt natuurlijk de vraag: noem eens een aantal. En dat zou je kunnen doen. Maar we hebben nu eenmaal internationale verdragen. En dan wordt het ingewikkeld.”
  Weet u nog hoe #Marrakesh aan u verkocht is, als instrument om mensen terug te kunnen sturen!!! In werkelijkheid is het een blok aan het been, we deze volksverlakkers zo snel mogelijk de laan uit sturen.

  #NEXIT en snel

 5. Ralnov

  “Tegen grenzen aanlopen” , grenzen zijn al zwaar overschreden domme kut. Maarja de verkiezingen zijn weer op komst en nu lopen ze allemaal te roeptoeteren wat de PVV en FvD al jaren zeggen.

 6. Response

  Mona; “we hebben nu eenmaal internationale verdragen”. Tja, daar heb je meteen de escape, ze gaat er dus niets aan doen. O.a. het CDA heeft destijds ingestemd met die internationale verdragen. Ze hebben dus hun eigen probleem gecreëerd en dat wisten ze toen ze daar in mee gingen. Toon dan nu maar lef en stap uit die verdragen, maar daar zal Mona en haar club niet aan beginnen. Resume; praten voor de bühne zoals deze hele coalitie incl. de linkse deugclubs (en de shit wordt iedere week groter).

 7. Fuster

  Welke politieke partijen zijn verantwoordelijk voor het volledig uit de hand lopen van de asielindustrie?

 8. Kretoloog

  Van alle landelijke CDA-ers is Mona Keizer nog het meest te pruimen: Nuchter, rechts, sociaal, geen kapsones. Wat mij betreft wordt zij de nieuwe leider van het CDA en lijsttrekker bij de komende verkiezingen.

  1. Tman

   kretoloog:
   Tja, ze is neukbaar, maar voor de rest?
   Een lief koppie is echt te weinig!

   1. Kretoloog

    Niemand is perfect. Maar je moet er toch niet aan denken dat zo’n asociale arrogante kwallebak als Wopke Hoekstra of een narcistische megalomane egotripper als Hugo de Jonge de lijsttrekker gaat worden?

    1. Tman

     kretoloog:
     Oke, is ook weer zo!
     In Nederland is weinig keus.

 9. Limburgse Separatist

  De verkiezingstijd is weer begonnen. Kom er maar in Mona, Mark, Lodewijk & Rob.

 10. Baron von Munchhausen

  Niets meer en niets minder: verkiezingen in aantocht!!!
  De niet meer te stoppen stroom gelukzoekers blijft na verkiezingen ook doorgaan!
  Moet van Brussel!

 11. Piet Klein

  Mona, als je aan de macht bent en kennelijk verschillende CDA-ers dit standpunt delen. Als bovendien er een Kamermeerderheid zich lijkt af te tekenen (VVD, PVV, FvD, 50Plus, SGP) dan moet je nu ook durven handelen. Er bestaan geen in beton gegoten regeerakkoorden. Dat is een keuze die je zelf maakt. Waar we geen behoefte aan hebben is stoere ‘verkiezingstaal’. Taal die na volgende verkiezingen weer verfrommelt in compromissen en het verschuilen achter EU gedoe. Handel of hou je mond.

 12. RvdBe

  Beetje geblaat voor de buhne, uiteindelijk verschuilen ze zich achter internationale verdragen, wie is er godverdomme hier de baas eigenlijk?

 13. Pijnstiller

  Ik Mona Keijzer, adsum qui feci

 14. Pijnstiller

  Beati pauperes spiritu

 15. Freewheeler

  We gaan het beleven na de verkiezingen of Nederland nog zo stom is als een EZEL.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=ebhtW1tIXRY LOL

 16. Henk Albarda

  Direct na de verkiezingen maart 2021 is het geheugen verlies in Den Haag weer op z’n toppen. Tevens wordt dan in alle bla-bla programmas weer om het hardst geroepen dat we vast zitten aan internationale verdragen, dus dat de regering het er nog eens in Brussel over zal hebben.
  En zolang de PVV’ers hier het nodig vinden voortdurend FvD aan te vallen, komt er nog minder schot in, die PVV’ers hebben het te druk FvD uit te maken voor salon-conservatieven ipv voluit een PVV / FvD front te vormen.

  1. Bolkestein

   Deze PVV’er zal je niet tegen FvD horen agiteren hoor. Want samen staan we sterker. En er zijn vooralsnog in dirt parlementaire bestel geen andere werkbare alternatieven om Nederland de gewenste richting op te stuwen dan middels een stem op de PVV of op FvD.

  2. Bolkestein

   Hieraan verlenen wij nou asiel en geven we de Nederlandse nationaliteit. Lust u nog peultjes?

   ’Afghaanse commandant uit Kerkrade martelde mensen’

   Een van oorlogsmisdaden verdachte man (74) uit Kerkrade zou persoonlijk betrokken zijn geweest bij martelingen in de Pul-e-Charkhi gevangenis in Afghanistan in de jaren tachtig voordat hij in dat land opklom tot commandant. Dat meldt De Limburger op basis van verklaringen van Afghaanse oud-gevangenen.

   Meerdere oud-politiek gevangenen hebben die beschuldigingen geuit aan het adres van gevangeniscommandant en hoofd politieke zaken Abdul Razaq A., die eerder hoofd van de beruchte de inlichtingendienst Khad in de gevangenis was. A. zit sinds november vast, nadat rechercheurs jaren onderzoek naar hem deden.

   Eén van de oud-gevangenen vertelt zijn verhaal nu in de Limburgse krant. Hij zat in de jaren tachtig lange tijd in de gevangenis in de Afghaanse hoofdstad Kabul en kreeg daar te maken met het bewind van Abdul Razaq A., de ’machtigste man van de gevangenis’.

   A. was volgens het slachtoffer aanwezig bij executies in de gevangenis. Hij ontmoette hem ook persoonlijk toen hij in het ziekenhuis van de gevangenis lag. „Hij trok het infuus in één ruk uit mijn arm”, vertelt hij tegen De Limburger.

   A. kwam in 2001 naar Nederland. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat hij zich onder een valse naam heeft laten inschrijven. Later kreeg hij de Nederlandse nationaliteit.

 17. Bolkestein

  En bij het kruisje tekende datzelfde CDA voor het misdadige zelfmoordverdrag het Pact van Marrakesh. Onthoud wanneer u naar de stembus gaat wat praatjes voor de verkiezingen de dag na de verkiezingen waard zijn. Stem geen VVD, D’66, CDA, CU, PvdA, GL! Stem deze verraderspartijen weg! Stem PVV of FvD!

 18. Fonz

  NEEEEE niet minder, helemaal niets geen migranten meer.
  Het moet stoppen, de minder minder, is nog steeds een stap te ver, het moet stoppen

  1. Fuster

   @Fonz: Het CDA wil alleen maar regeren, vergeet niet dat ze erbij waren toen hier honderdduizenden migranten over vloer begonnen te komen.

 19. Heras

  Geldig tot aan de verkiezingen.
  Ik denk dat de politiek anticipeert op de mening van de bevolking door de enquêtes en dat het niet zozeer om nieuwe inzichten gaat. Zoals sommigen hier denken.
  Anders had de politiek al eerder gereageerd.

 20. JFU

  Zouden er al voorgedrukte aangifte formulieren al klaar liggen wegens discriminatie? Oh..nee ze is geen Wilders natuurlijk.
  Waarschijnlijk meent ze hier niets van.. maar ja…klinkt goed voor de bühne. Zeker met de aankomende kiezingen…moet je vroeg mee beginnen.

 21. Bullshit16

  Ja de verkiezingen komt er aan dus de leugen doos gaat weer open ze noemt geen aantal dat betekent dat ze weer alle kanten op kunnen draaien ik trap er niet meer in genoeg is genoeg
  Stem fvd of PVV uit de eu

 22. P. Breetveld

  Maar… volgens bepaalde media bronnen is de bevolking toch razend enthousiast en blij met al die asielzoekers? Lekker samen de streek gerechten koken en samen de maatschappij vormen? Dokters, tandartsen, ingenieurs en ander hoogopgeleiden kwamen toch deze kant op in plaats van agressieve Afrikanen en terroristen??

 23. macsjang

  Wie? Keijzer, de Jonge ? Alle lamstralen van de zg. politiek correcte clubs, poneren iets wat op verkiezingsretoriek lijkt. Onnozelaren, jullie zijn een decade te laat. Als jullie alle kansloze fortuinzoekers vóór de herfst van dit jaar eruit knikkeren, tonen jullie ballen en scoren jullie mogelijk enige geloofwaardigheid terug. Maar vooralsnog geloof ik – en velen mét mij- géén zak van. Is al vaker gezegd: “geen woorden, maar daden”.

 24. Peetjoh

  Vraag het Mona, Mona welke partij vocht de laaste jaren steeds voor een generaal pardon.

 25. rujoleki

  Te laat veel te laat. Ons land is dankzij de huichelaars en wegkijkers van het cda christenen dienen alla overgeleverd aan de islam en de asielparasieten. Bedankt Mona hopelijk ben jij de volgende.

 26. FJ

  Mona Toetje wil er ook bij horen en laat 1 jaar voor de verkiezingen weten, dat voor haar de maat ook vol is. Ze bedoelt zeker het Toetje, want tot voor kort was ons land groot genoeg.
  Nu 65 % vindt dat de politiek 20 jaar zich door links heeft laten inpakken en de linkse en Europese doctrine heeft gevolgd en dit uiteindelijk politiek consequenties heeft, proberen CDA en VVD ons weer eens een loer te draaien.
  D66, Groen-Links,PvdD en PvdA waren altijd al voor meer immigratie en ik hoop, dat die partijen de rekening ook opgelegd krijgen. Vooral D66 is hier 20 jaar verkeerd bezig geweest en heeft niets anders gedaan dan Europa te volgen. Hun machtspositie in Nederland is veel te groot gezien hun aanhang bij landelijke, provinciale en gemeentelijke verkiezingen. Hier zitten onze bestuurders en rechters en die moeten weg, in ieder geval mogen ze niet opgevolgd worden door nieuwe D66-ers.
  Kickout Zwarte Piet wordt nu Kickout Linkse invloed.

 27. Limburgse Separatist

  Hier is het limiet, Mevr Keijzer: 700 per week op export totdat we bij de 13,2 mil aankomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.