Overstapalarm! Tweede Statenlid in Zuid-Holland op rij verruilt FVD voor Henk Otten

Het Zuid-Hollandse FVD-Statenlid Ewald Kegel heeft zijn partijlidmaatschap ontbonden en sluit zich aan bij het nieuwe politieke verbond GO! van (eveneens ex-FVD’er) Henk Otten. Na het vertrek van Statenlid Caroline Persenaire is Kegel het tweede Zuid-Hollandse Statenlid dat het Forum de rug toekeert.

Met het vertrek van Kegel uit de Statenfractie houdt Forum voor Democratie nog negen zetels over in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Onlangs liet de Zeeuwse FVD-Statendissident Robert Koevoets al doorschemeren dat het Forum voor Democratie in zijn ogen te weinig interesse toont in de provinciaalse politiek.

Het is niet de eerste keer dat een Statenlid Thierry Baudet en zijn partij de rug toekeert. Eerder stapten het Flevolandse Statenlid Cornelis van den Berg en Robert Baljeu uit Noord-Holland al over naar de nieuwe politieke beweging van mede-afsplitser Henk Otten.

Henk Otten maakte de overstap van Ewald Kegel zelf bekend via de Twitter-pagina van zijn partij. Inmiddels heeft Kegel zelf ook gereageerd op de transfer van FVD naar Otten: “Hierbij bevestig ik het bericht. Ik heb de Commissaris van de Koning inmiddels over mijn beslissing geïnformeerd en mijn FVD lidmaatschap opgezegd.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Mikael Blomkvist

  Het FvD loopt gestaag leeg, en de oorzaak is nagenoeg uitsluitend het verwarde en onverantwoordelijke optreden van Baudet waar een verstandig mens om begrijpelijke redenen niet mee geassocieerd wil worden.

  1. FJ

   Hé linkse rakker, je bent de ellende bij de PvdA zeker vergeten, toen jullie allochtone vrienden opstapten, omdat jullie niet naar hun pijpen wilden dansen.
   Gebeurt overal, omdat je mensen hebt die geen principes hebben en dan zeggen, ben het niet met jullie eens, maar ik zit hier voor de ….. en geef mijn zetel terug.
   Dat kennen ze niet in de politiek, want dat grote inkomen is te belangrijk, dus principes overboord.

  2. FVD

   DRIE EN VEERTIG DUIZEND LEDEN.
   Op dat hele kleine stukje aarde.
   Die schrijf je niet de wetten voor.
   Die laat je in hun waarde!
   DRIE EN VEERTIG DUIZEND LEDEN.
   Op dat hele kleine stukje aarde.
   Die moeten niet het keurslijf in.
   Die laat je in hun waarde!

   Vrij naar Fluitsma & Van Tijn

 2. Kidogo

  Rukker, overloper en zetelrover, helaas de geschiedenis is met overlopers opgetekend.
  Gewoon FVD stemmen in maart en Go will not Go !

 3. Gebande Kok

  ‘Een warm bad na de demonisering’ — Baudet over ENORME populariteit FVD-events
  .
  De deur van de feestzaal staat wagenwijd open, net als de personeelsuitgang.

 4. Meriadoc Brandebok

  De ondergang van FvD is nakende.

  1. Kidogo

   Lulkoek !

   1. Rammstein

    Meriadoc kan niet anders dan lulkoek produceren. Daar wordt hij voor betaald.

  2. evil knievel

   Hahahahahaha!

 5. Hendrie1963

  Wat is het probleem??? Bij de VVD moesten er de laatste jaren 10 tot 15 personen vertrekken en heb daar geen mens over gehoord. Of schijten links zich allemaal in de broek omdat FvD ze de grootste worden. Het leukste is dat ze het alleen maar over de FvD hebben en niet over de PVV. En de PVV wordt net zo groot als de FvD.

  1. Kidogo

   Zou mooi zijn kunnen ze samen aan de bak !

  2. Beukman

   @Hendrie
   Niks over gehoord?
   De VVD is een partij vol zakkenvullers en fraudeurs. Dat hangt een beetje samen met de typische ondernemers-VVD-cultuur. Ieder geval is uitgebreid in de media besproken.

   FvD staat echter voor Nieuwe Politiek.
   Dat blijkt in de praktijk nogal tegen te vallen. Het is uiteraard nieuws als juist een partij die anderen zo de maat meent te mogen nemen er zelf intern een rommeltje van maakt.
   Het feit dat Forum ook nog eens een dictatoriaal geregeerde partij is met een bestuur dat niet door de leden wordt gekozen maar door zichzelf, en waar dus intern helemaal geen sprake is van democratie, zal de spanningen alleen maar verder doen toenemen.

   Thierry lijkt mij op dit moment niet capabel om een partij in beweging bij elkaar te houden. Het enthousiasme dat hij bij de leden weet op te roepen zal als een plumpudding in elkaar zakken op het moment dat duidelijk wordt dat hij berust op gebakken lucht.

   1. FVD

    DRIE EN VEERTIG DUIZEND LEDEN.
    Op dat hele kleine stukje aarde.
    Die schrijf je niet de wetten voor.
    Die laat je in hun waarde!
    DRIE EN VEERTIG DUIZEND LEDEN.
    Op dat hele kleine stukje aarde.
    Die moeten niet het keurslijf in.
    Die laat je in hun waarde!

    Vrij naar Fluitsma & Van Tijn

  3. Blitzkrieg

   Hendrie1963 : Help mee met de Beukman boycot, negeer de trol. Hij zal een beetje stampvoeten, maar lekker laten gaan.

   1. Hendrie1963

    Gelukkig is Rutte wel capabel genoeg. En daarom loopt het zo geweldig met Nederland. Leraren is een rotzooi , belasting is een rotzooi , boeren en de bouw gaan naar de kloten, het leger is een lachertje, immigratie is een ramp, en alles doordat Rutte capabel is.

 6. RvdBe

  Jonge partij, het vuilnis wat mee in is geslopen komt eruit, geen behoefte aan schoothondjes van de vvd.

  1. Rammstein

   Daar heb je helemaal gelijk in RvdBe. Elke nieuwe partij trekt meelifters aan die er eigenlijk niet thuishoren. Deze zwakke broeders selecteren zich vanzelf uit en verdwijnen via de achteruitgang.

   Bij het FvD valt het ‘verloop’ reuze mee in vergelijking met de VVD-maffia. De gemiddelde FvD-politicus en het gemiddelde partijlid zal kunnen bogen op een aanzienlijk grotere integriteit en hogere moraal. Maar daar is in relatie tot de zelfverrijkers van de VVD ook erg weinig voor nodig.

   1. Mikael Blomkvist

    Mijn analyse is dat deze FvD-leden afhaken omdat ze niet meer geassocieerd wensen te worden met de politieke brokkenpiloot Baudet die een steeds verwardere en extremistische indruk begint te maken.

    Het probleem van het FvD is Baudet die te licht is voor zijn rol.

    1. evil knievel

     Jouw analyse zal de meeste mensen op dit forum aan hun reet roesten Mikael!:)

     1. Mikael Blomkvist

      Dat is uw en hun goed recht, zeker als een inhoudelijk weerwoord niet mogelijk is.

     2. Stiek

      Mikael Kawana Blomkvist?

     3. henk43

      @Evil:Jammer voor u maar ik ben het met Mikael eens .Degenen die nu opstappen bij Forum doen dat niet omdat ze gedwongen worden door malversaties zoals bij de VVD maar omdat Thierry er door zijn adoratie voor extreem rechts en zijn onbegrensde egotripperij er een puinhoop van maakt en zij zich daarvoor schamen.

     4. Blitzkrieg

      Mikael Blomkvist = henk43

      #OME-WILLEM

     5. henk43

      @Blitzkrieg:
      Goed geslapen?Word dan wakker ,ik ken geen Mikael en ben alleen onder henk 43 op dit forum.

     6. Bijenzwerm

      @blitz henk43 was ooit Simon brouwenstein en Simon brouwenstein is w@m h@tten

    2. FVD

     DRIE EN VEERTIG DUIZEND LEDEN.
     Op dat hele kleine stukje aarde.
     Die schrijf je niet de wetten voor.
     Die laat je in hun waarde!
     DRIE EN VEERTIG DUIZEND LEDEN.
     Op dat hele kleine stukje aarde.
     Die moeten niet het keurslijf in.
     Die laat je in hun waarde!

     Vrij naar Fluitsma & Van Tijn

     1. Beukman

      Mijn complimenten, @FVD, hij is leuk.

     2. Stiek

      Zuigman?

    3. henk43

     @Bijenzwerm: Droom maar lekker verder, maar bedenk dromen zijn bedrog.

     1. Gebande Kok

      Is het niet eenvoudiger te denken dat er maar 1 persoon met 25 namen een andere mening heeft dan wel 25 andere meningen ?

     2. Stiek

      Zuigkok?

 7. Antihedo

  Thierry heeft in de afgelopen periode niet bepaald een stabiele indruk op mij gemaakt. Monologen gaan hem redelijk goed af, maar dialogen is voor hem een stuk moeilijker.

  1. Hendrie1963

   Geen stabiele indruk??? Juist wel want de waarheid is hard voor jullie. Baudet zegt precies wat er aan de hand is. Dat willen die linksen niet horen en gaan dan maar gieren en schreeuwen. En schelden van rascist en fascist en meer woorden kennis hebben ze niet.

 8. Drollevanger

  Goede zaak. Onbetrouwbare figuren stappen op.
  Dat moest bij meer fractie,s gebeuren.
  Mensen met fatsoen geven die zetel terug. Maar als je fatsoen hebt stap je niet over.
  Je zult militair zijn en je trekt met dat soort NSBers ten strijde. Voor je het weet heb je een mes in je rug.

  1. Kidogo

   Klopt helemaal !!

 9. FVD

  n leuk item voor de anti FvD (Baudet) malloten, maar niemand zit te wachten op de naamloze formatie van Otten. Dat er enige Statenleden en provinciale nitwits over stappen naar deze zetelrover, is een natuurlijke selectie, dat het FvD alleen maar gezonder kan maken. Rotte appels kom je binnen elke partij en in het bedrijfsleven tegen, en deze figuren kunnen maar beter of zelf opstappen of op tijd afgeserveerd worden.

  Bovengenoemde dissidenten mogen nog enige tijd “genieten” van hun bijbaantje in de 1e Kamer en/of provinciale staten, om daarna verder te gaan als een politieke nobody.
  Als virtuele peilingen in enige mate kunnen aangeven of een nieuwe “partij” enige levensvatbaarheid zou hebben, zou Otten inmiddels in deze peilingen toch al enige teken van leven moeten geven. Maar helaas, de lijst Otten boeit niemand. De kiezer houdt niet van ruzie, maar nog minder van zetelrovers.

  Politiek zal de “partij” Otten het komende jaar weinig kansen krijgen om zich te profileren. Ze zullen vrijwel onzichtbaar operen in de senaat, daar de kartelpartijen hun minderheid hier zullen compenseren doormiddel van dealen met de PvdA en GroenLinks. Verder zal voor hen de “radio stilte” oorverdovend worden, want de interesse voor zijn beweging zal in de pers en tv programma’s dalen tot nul.

  Baudet, mag dan volgens Otten “boreaal gelul” uitkramen, maar het FvD is in ieder geval geen kloon van de VVD en andere kartelpartijen, zoals het partijtje van Otten.

  1. Robert75

   Het is rare argumentatie als ik het moet zeggen. Het zijn nitwits omdat ze overstappen naar een partij die volgens jouw mening eigenlijk geen enkele toekomst heeft. Daar komt jouw lange betoog in het kort eigenlijk op neer. Waarom zouden ze dan overstappen van een partij die goed aan de weg aan het timmeren was, naar een partij die we volgend jaar dus niet meer zien?

   Ja sorry hoor je moet wel erg veel fantasie hebben om dat serieus te nemen. Het feit is dat ze allemaal weglopen uit onvrede. Nu heb je 2 opties. of A die onvrede van die mensen is ergens op gebaseerd en misschien wel terecht dat ze weg gaan.
   Of optie B. Het Forum screent niet goed op mensen. Want als je alleen maar mensen op je kieslijsten zet die er naar een jaartje of wat voor gezien houden dan doe je als partij iets niet goed.

   1. FVD

    Robert75

    Het mag vanuit jouw visie een rare argumentatie zijn, maar de feiten liegen niet. In elke partij lopen en of hangen figuren rond, die enkel en alleen op de honingpot afkomen uit financiële/carrière overwegingen. Vaak met niets of weinig politiek besef, maar met een uitstekend vocabulaire, waarmee ze zich vrijwel moeiteloos door de geschiktheid screening heen babbelen.

    Maar daarna moeten ze presteren, wat voor deze nitwits vaak een brug te ver is. Ze voelen de hete adem van hun collega’s in hun nek, en grijpen dan als zo vaak terug op de gotspe “ONVREDE!”. Niet dat ze ontevreden zijn, maar ze kunnen niet leveren waar ze voor ingehuurd zijn. En dan is er altijd nog wel een zetelrover, die op dezelfde manier door hun vlotte vocabulaire, op het verkeerde been gezet kan worden en waar ze de komende tijd hun financiële aspiraties veilig kunnen stellen.

    Even terzijde, als je 3 alinea”s al een lang betoog vindt, zou ik je aanraden alleen de oneliners van je linkse kompanen te lezen.

    1. Robert75

     Ach het eeuwige non argument. Kritiek op het Forum is links. Wanneer snappen de simpele zielen van het Forum nee eens dat kritiek op een partij niets te maken heeft met politieke voorkeur. Jij hebt het wel over feiten maar die feiten van je kan je niet eens waarmaken. Ik zou niet ontkennen dat er binnen partijen zakkenvullers zitten. Die zitten overal dus ook in het Forum. Maar dat al die overstappers en weglopers per definitie alleen maar zakkenvullers zijn kan je helemaal niet bewijzen. Dus waar baseer jij je feiten op?

     O wacht even. Bij partij A zitten zakkenvullers dus zijn al die overstappers automatisch zakkenvullers. Dat is geen argument.

     De feiten zijn nu eenmaal dat ze bijna allemaal weglopen uit onvrede. Ja die onvrede moet ergens vandaan komen. Maar goed Forumstemmers en feiten dat blijkt geen goede combinatie te zijn.

     1. Blitzkrieg

      Robert75 :
      Quote : “Ach het eeuwige non argument. Kritiek op het Forum is links.”
      In de regel is dat natuurlijk ook zo. Kritiek op GroenLinks is meestal rechts.

     2. FVD

      Robert75

      U schrijft dat het een “non argument” is, en dat kritiek op het FvD niets te maken heeft met politieke voorkeur. Daar kan ik wel een eindje in meegaan, maar niet te ver!

      Bent u zo naïef dat u gelooft dat deze dissidenten de juiste reden op geven van hun “vlucht” naar Otten? Het non argument “ONVREDE”, is voor hen toch zeker het gemakkelijkste argument dat ze te berde kunnen brengen. Het ligt dan niet aan hen zelf, maar aan de partij, in casu aan Baudet. Zij wassen hun handen in onschuld, hen treft geen blaam, want ze zijn “ONTEVREDEN” met het huidige beleid van de Partij.
      En neemt u maar gevoeglijk van mij aan, dat Otten hier op der achtergrond een Judas rol vervult. Een geheugen steuntje: Pechtold heeft EENMAAL in zijn morsige leven een eerlijke uitspraak gedaan “POLITIEK IS SMERIG!”

      Voor de media en linkse hotemetoten is deze situatie uiteraard gefundenes fressen, om hier een groots theater van te maken, want het is het Fvd! Want ben je niet politiek correct, dan ben je een populist, extreemrechts, of zelfs een racist of fascist en wordt je onmiddellijk verdacht gemaakt en uitgeschakeld. En naar wat je te zeggen hebt wordt bij voorbaat niet baar geluisterd. Het totaal ontbreken van respect en tolerantie voor anders denkende breidt zich als een olievlek uit bij de elite en zijn adepten.

      Als je geen argumenten meer hebt noem je iets “racistisch” of “extreemrechts” de bermbom van het politieke discours.

 10. Stiek

  Beter nu dan later! Opgehoepeld…

 11. perry

  Volgens de laatste peilingen (25 febr 2020) staat FvD met 11,6% ,nog steeds op de comfortabele 4e plaats!
  No panic!

  1. Stiek

   Exact!

 12. Meriadoc Brandebok

  Bingokaart BAudettisten:

  “NIEUWE PARTIJ
  VVD-MOL
  OTTEN DEED HET VOOR HET GELD
  MAAR D66..
  DEMONISERING
  JE HEBT EEN OBSESSIE MET FVD
  GEÏNDOCTRINEERD POLICOR ETC”

  Haal door/omcirkel wat van toepassing is.

  Maar nooit enige:

  KRITIEK OP DE LEIDER

  Ewald Kegel heeft de Profeet beledigd, dus hij moet kapot.

  1. perry

   MB-
   Er zit veel agressie in je reactie, denk aan je psychische gezondheid!
   Vette schreeuwerige tekst, duidt op frustatie, onmachtige woede, het is écht zielig!

   1. Beukman

    Bingokaarten zijn dik en vet, beste @perry.

    1. perry

     beuk-
     Haha, jij kan ook bijna in de dwangbuis, gezien jouw reactie!

     1. Blitzkrieg

      -=> HELP MEE AAN DE BOYCOT TEGEN BEUKMAN <=-
      1. DEEL DIT BERICHT MET ANDEREN
      2. IS BEUKMAN DE AFZENDER, GEEN REACTIE
      3. OOK GEEN ENKELE MANIER INDIRECTE AANDACHT GEVEN
      4. NEP-IDENTITEITEN ZULLEN BLIJVEN REAGEREN, VAL DAAR NIET VOOR

      #NEXIT #BOYCOT-BEUKMAN #STEMZEWEG

     2. Beukman

      Dat zou je wel willen he, perry. 🙂

     3. Beukman

      @Blitzkrieg test zijn nieuwe bingo-spel.

     4. Stiek

      2. IS BEUKMAN DE AFZENDER, GEEN REACTIE

      Dat sowieso!

    2. Stiek

     Zuigman?

     1. Blitzkrieg

      -=> HELP MEE AAN DE BOYCOT TEGEN BEUKMAN <=-
      1. DEEL DIT BERICHT MET ANDEREN
      2. IS BEUKMAN DE AFZENDER, GEEN REACTIE
      3. OOK GEEN ENKELE MANIER INDIRECTE AANDACHT GEVEN
      4. NEP-IDENTITEITEN ZULLEN BLIJVEN REAGEREN, VAL DAAR NIET VOOR

      #NEXIT #BOYCOT-BEUKMAN #STEMZEWEG

   2. Meriadoc Brandebok

    @perry

    Dat is geen agressie, maar, zoals Beukman al aangeeft, refereert het aan de koeienletters op van die kaarten waar bejaarden getalletjes afstrepen als deze worden omgeroepen bij de bingo.

  2. Beukman

   @Meriadoc
   En natuurlijk:

   HET KARTEL
   TROL
   COMPLOT
   CULTUURMARXISTEN
   CORDON SANITAIR
   NIETS GELEERD VAN 6 MEI 2002
   HET HAD WAAR GEWEEST KUNNEN ZIJN

   1. Meriadoc Brandebok

    @Beukman

    Ja, inderdaad, die vergat ik nog.

    1. inert

     brandende bok!
     “Ja, inderdaad, die vergat ik nog”
     Je bent inderdaad vergeten je tekst lekker vet aan te dikken!

 13. Paardenmiddel

  Go heeft net zoveel aanhang als denk.
  Te verwaarlozen dus.

 14. Appelstroop

  Bedankt voor je inzet voor het forum de afgelopen jaren Ewald!

 15. Bijenzwerm

  Ewald kegel staat bekend om zijn deug dwangneurose.
  Hij sluit zich aan bij zetelrover Henk,.
  Henkie die de uitstraling heeft van een infantiele bejaarde pad is tot niks in staat, nah misschien even hop spring hop spring als hij word uitgenodigd bij het programma buitenhof als hem dat gevraagd word.

 16. Robert75

  Blitzkrieg 2 minuten ago
  Robert75 :
  Quote : “Ach het eeuwige non argument. Kritiek op het Forum is links.”
  In de regel is dat natuurlijk ook zo. Kritiek op GroenLinks is meestal rechts.

  ——————————————————————————-

  Nee dat is alleen de regel bij de Forum stemmers dus als je PVDA stemt en je uit kritiek op bv Groen Links dan ben je dus rechts. Dat is werkelijk te dom voor woorden. Maar goed als jij dat vind. Prima toch dan ben ik toch links als jouw dat tevreden stemt.

  Ik ben nog liever links als dat ik een naïeve rechtse Forum stemmer zou moeten zijn.

  1. Gebande Kok

   @Robert.
   U vergeet de gouden DDS regel:
   Iedereen met een andere mening dan de heersende DDS-reageerders-meute is links, zwakzinnig, te dom om te poepen en lijdt aan diverse ziektes.

   1. Stiek

    Zuigkok?

   2. Rosasolis

    @Gebande Kok en Robert. Gelukkig is het de meningen van de REDACTIE leden van DDS die heerst. En dat kan heel anders zijn dan die van de Extreem-rechts trollen-kliek op deze site. Hun einddoel is duidelijk: zij proberen DDS te dwingen om een Extreem-Rechts nieuws site te worden. Zoals het in Amerika gaat, met honderden extreem-rechts sites met allerlei sensatie politieke verhaaltjes.
    Zoals het gaat in het extreem- rechts Front-Page magazine.
    Zoals verwacht, trapt onze DDS redactie niet in.
    Maar hopelijk zal al onze gewone leden niet afvallen wegens al die
    dagelijkse Trollen beledigingen. Je bent al lang niet de enige! Onthoud, dat als je niet exact denkt als de extreem-rechts trollen, zij alles willen doen om je te vernederen en wegpesten. Hun favoriet middelen zijn: je ” links” of communist te verklaren, domme namen aan je te plakken, of je als dement of zwakzinnig te verklaren, en ook gaan ze wat je heb geschreven proberen te verdraaien, zodat het heel anders wordt dan wat je heb geschreven….De “verdraaien” truc komt uit Amerika. Dus vrienden, we weten hoe het gaat met de extreem-rechts trollen.
    Trek je helemaal niets aan met hun pesterijen…en VOORAL blijf doorgaan
    met je commentaren. Je heb velen, en ook mij, die wel je commentaren
    waarderen.

 17. Wim Vreeswijk

  Forum is veel te snel uit de grond gestampt. Je kijkt het ‘kader’ wel tegen de kop, maar niet in de kop en pas maanden/jaren later kun je die karakters.

 18. Rosasolis

  Langzaam, maar zeker worden de FvD leden wakker. Ze worden moe van al de Baudet sensatie, en het gemis van een bestuur die door de leden gekozen is. De medewerkers van de FvD hebben weinig belang behalve werken voor Baudet. Als je intelligent ben,
  zie je de bui hangen…een partij zonder onderling co-ordinatie. Hoe kan er sprake zijn van vordering? Hoe kan je losse draadjes bij elkaar verbinden?
  Een sterke partij is er een waarvan de leden hun vertegenwoordigers kiezen; die respect voor elkaar hebben, en elkaar steunen. Blijkbaar is het niet zo met de FvD.
  Enkele weken geleden was er een interessante interview met Henk Otten en enkele
  bestuursleden in Trouw. Otten blijkt een intelligent, bescheiden man te zijn, die niet
  eens leider van GO wil blijven. De ideeen van GO zijn progressief, maar niet radicaal extreem-rechts. De meeste partijen zien wel samenwerking met deze nieuwe partij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.