Hoopt Tommy Wieringa (NRC) dat “racistische en boosaardige” Thierry Baudet een Volkert van der Graaf ontmoet?

NRC Handelsblad columnist Tommy Wieringa zet maar weer de aanval in op Thierry Baudet. Dit, natuurlijk, vanwege de veelbesproken Marokkanen-tweet van de Forum voor Democratie-leider. Volgens Tommy is Baudet “onmetelijk ijdel” en “trolt” hij graag met een flinke borrel op. Want ad hominems, ja, daar zijn ze bij de NRC heel goed in.

Het is om misselijk van te worden. Net als je denkt dat de “controverse” er eindelijk opzit blijken de radicaal-linkse mediakartel-fopjournalisten toch druk door te gaan met hun hetze. Vandaag is het Tommy Wieringa die in de NRC zijn gal mag spuien over Thierry Baudet. “Baudets bericht was in al z’n eenvoud racistisch en boosaardig, maar onthulde in bredere zin zijn identitaire agenda: angst voor omvolking, het streven naar een homogeen wit Europa en restauratieve nostalgie,” aldus de kale blanke man die blank én man zijn blijkbaar een misdrijf vindt.

Dat zijn allemaal heel dure termen, maar ze komen er op neer dat Wieringa Baudet wegzet als een racist en fascist. Een nazi, zelfs.

En meneer was nog niet klaar. Oh nee, hij ging nog veel verder. Volgens Wieringa “liegt” Baudet “zoals hij ademhaalt” en ontduikt negeert hij bewust feiten die zijn wereldbeeld zogenaamd tegenspreken. Ofzo. Tenslotte roept hij FVD’ers op om zich te ontdoen van Baudet — niet omdat Wieringa en de zijnen dan opeens wel zaken willen doen met de partij, maar omdat Baudet charismatisch is en zijn partij bijzonder groot heeft gemaakt, en dan ook nog eens in heel weinig tijd. Hij vormt dus een gevaar voor links… Dát is waarom politiekcorrecte types als de megalomane Wieringa van hem af willen.

Deze aanvallen op Baudet worden met de dag enger. Extreemlinks noemt hem telkens weer een racist en fascist. Het is onderhand werkelijk wachten op een nieuwe Volkert van der Graaf die doet waar de Wieringas, Klavers en Jettens zo duidelijk naar hengelen. Moge God het verhoeden.

Voor iemand iets roept, nee, ik ben niet de enige die denkt dat dit is waar die kwezels op hopen. Kom er maar in, Jan Dijkgraaf:

Screen Shot 2020-02-08 at 13.13.48

Niet alleen zijn deze aanvallen op Baudet ronduit gevaarlijk, ze zijn ook nog eens hypocriet tot op het bot. Je hoort deze figuren nooit toegeven dat de misdaadcijfers aantonen dat er een levensgroot probleem is met Nedermarokkaanse jongeren. Ze liegen er druk in om wat klimaatverandering betreft. Deze volidioten verzinnen zelfs steevast hun eigen levensverhaal in de hoop wat extra politiekcorrecte stemmen binnen te slepen.

Maar dan beschuldigt zo’n abominabel creatuur als Tommy Wieringa Baudet van liegen? Are you freaking kidding me? De grootste leugenaars die er zijn, die er altijd geweest zijn, en die er altijd zúllen zijn, zijn hij en zijn kameraden van radicaal, stalinistisch groen-links.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 118 DDS-lezers gingen u al voor!

Is er dan helemaal geen goed nieuws? Jawel, hoor. Kort nadat Baudet zijn Marokkanen-tweet plaatste liet ik weten op Twitter dat ik er klaar mee en mijn FVD lidmaatschap zou opzeggen. Nou, de leugens en de haatcampagne van links hebben mij van mening doen veranderen. Ik heb een email doen uitgaan waarin ik uitleg dat ik mijn lidmaatschap toch maar graag wil behouden — en ik ben er meer van overtuigd dan ooit tevoren dat FVD bijzonder goed bezig is en dat we de partij moeten verdedigen tegen de linkse gekken die alles wat liberaal-conservatief is in de extreemrechtse hoek willen drukken.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Zweedse kok

  Beste Michael.
  Op veel media-platforms en uw eigen twitter-account is uw opmerkelijke opzegging van uw FvD lidmaatschap besproken.
  Graag wat duidelijk over wat u zelf vindt.
  Wat anderen van uw beslissing vinden is al genoeg gepubliceerd.

  1. Michael van der Galien

   Laatste paragraaf van het artikel…

   1. Zweedse kok

    Niet uw eigen geventileerde mening maar de mening van anderen hebben u doen besluiten uw eigen onderbouwde beslissing terug te draaien.
    Oké, duidelijk.

    1. CLoVis

     @EU kwakje

     Wat is er vreemd aan dat Michael zijn mening wijzigt op basis van nieuwe informatie?
     Jij raadpleegt natuurlijk alleen jouw nimmer falende (kuch, kuch) kristallen bol;
     het principe van oorzaak en gevolg is jou daarom vollomen vreemd.

   2. CLoVis

    volkomen

 2. DidiMadloba

  Veel belangrijker is dat we gaan begrijpen waarom de politiek alsmaar weer van die “charismatische” idioten voortbrengt, van Fortuyn tot Verdonk tot Wilders tot Baudet. En elders: van Boris J. tot Donald T.

  1. Hendrie1963

   Vergeet vooral klaver, jetten, en rutte niet

   1. Vraagtekentje

    #Hendrie1963# I.d.d. voor hun hoop ik dat ze op korte termijn tegen wat extreme booslims aanlopen.

  2. CLoVis

   EU didi

 3. Mycase

  Geboren in Goor .. dat zegt al genoeg over deze kale neet .

 4. Zweedse kok

  Quote: Tommy Wieringa hoopt dat Thierry Baudet een Volkert van der Graaf ontmoet.
  .
  Michael schrijft: Het is onderhand werkelijk wachten op een nieuwe Volkert van der Graaf die doet waar de Wieringas, Klavers en Jettens zo duidelijk naar hengelen
  .
  Oeps

 5. Piet Klein

  We moeten het maar weer melden. Wieringa als je dit soort taal bezigt, zo ver durft te gaan in aanzetten tot haat, dan ben je eigen gelijk helemaal kwijt. Je weet niet meer uit te leggen waarom jouw visie en standpunten het kunnen winnen van een ander. Hoe ver kan je zinken Wieringa?

 6. Response

  Het links extremisme van drammers als Klaver/Jetten en consorten steekt keer op keer de kop op. Zodra ze merken dat ze ongelijk hebben (en dat komt nogal eens voor) weten ze niets anders te bedenken om kreten als extreem rechts, fascistisch, racisme etc. te bezigen in de hoop er zieltjes mee te winnen. Een duidelijk zwaktebod en bewijs dat ze geen argumenten hebben. Maar de weldenkende burger weet wel beter, die is klaar met dat linkse gewauwel.

  1. Bolkestein

   Hoe harder ik links hoor janken, hoe meer mij het vermoeden bekruipt dat FvD goed in de peilingen staat. En dat stemt mij vreugdevol.

 7. Hendrie1963

  Ik heb even gezocht wie deze gehandicapte was. Het is een nietszeggende arrogante kalende homo. Hoeft men zich niet druk over te maken. Nog nooit wat gepresenteerd.

  1. Zweedse kok

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Tommy_Wieringa
   .
   Universiteit van Delft of Nederlandse taal liefhebbers denken daar anders over.

 8. ikweetwatikwil

  118 DDS-lezers gingen u al voor! Dat moet 119 zijn.

 9. Johnsen

  Je had toch afscheid genomen van DDS?
  Weer zo een rechts iemand die niet te vertrouwen is.

  1. Mariposa78

   Vhl gtssdm jij had toch ook afscheid genomen van DDS?
   Waarachtig ben je weer terug gekomen onder een andere Nick.

  2. CLoVis

   EU johnsen

 10. JochemX

  Elke keer als de rooien janken, liefst over een tweet en vooral niet over een concreet probleem, dan levert dat weer heel veel nieuwe FvD stemmen op.

 11. Bolkestein

  Zolang gerechtvaardigde wraakacties tegen extreem links uitblijven zullen zij in de waan blijven overal mee weg te kunnen komen en gaan zij door met (oproepen tot) geweld tegen andersdenkenden. Wat mij betreft staat Tommy Wieringa hoog op het verlanglijstje en wordt hij op zijn oproepen tot geweld aangekeken, aangesproken en aangevlogen zodat hij te voelen krijgt waartoe hij oproept. Heeft er iemand zijn adres en telefoonnummers? En dat zouden wij ook eens bij die extreem linkse trollen hier op dit blog moeten gaan doen!

 12. Johnsen

  Ben nog steeds blij dat ik mijn lidmaatschap bij FVD heb opgezegd!

  1. Stanly2000

   De Forumleden ongetwijfeld ook!

  2. Mariposa78

   Vhl gtssdm wat kan jij een partij liegen zeg, met weer een andere Nick.

  3. FVD

   Niet liegen jochie Johnsen, je hebt nooit je lidmaatschap opgezegd, je bent geroyeerd! Net als Otten was je insolvabel, en niet in staat om je lidmaatschap contributie te betalen.

   Klein foutje bij de ledenadministratie van het FvD, die hadden bij de naam Johnsen, onmiddellijk uw BKR-registratie moeten opvragen. 

 13. claus

  tman,
  Zelfs slaven worden opstandig als je ze niet kort houdt!

 14. Vee

  Dus Michael laat zich ook leiden door de waan van de dag. Zooooo simpel. Waarom baseren mensen zich niet meer op het partijprogramma (en of dat nageleefd wordt) dan op poppetjes of nog erger, nietszeggende momentjes. Het gaat hier om het landsbestuur, niet om een populariteits verkiezing van het gooise mayras.

  1. Zweedse kok

   Oeps.

   1. Blank en niet Wit

    Zweeds kok doet grote poeps.

    1. Zweedse kok

     Of is zuinig op zijn paspoort.

     1. Mariposa78

      Lavaplatos ga eens terug aan het werk.

 15. Heras

  Dit soort meningen blijven onbestraft.
  Alles wordt door het nrc erbij gehaald. Eens een goede krant: is verworden tot een broddelblad. Jammer.
  Volgens een artikel zijn ook alle volgers van fvd eveneens nazi’s.

 16. Piet51

  Wat een vreemd artikel met verschrikkelijk nepnieuws. Ik begon te lezen in de verwachting te lezen, dat Tommy Wieringa op een onbewaakt moment een foute opmerking had gemaakt door Volkert van der Graaf uit te nodigen om zijn wandaad nog een keer te herhalen. Maar niets te elzen en dat hij Baudet niet ziet zitten is geen nieuws meer.

  Ik lees wel tweemaal de suggestie, dat zo’n tweede wandaad best wel eens zou kunnen gebeuren, namelijk door Van der Galien en Jan Dijkgraaf, namelijk . Ik lees in die twee opmerkingen namelijk twee indirecte uitnodigingen:

  * Van der Galien: “Het is onderhand werkelijk wachten op een nieuwe Volkert van der Graaf.” Dit komt in de buurt van een oproep tot geweld, want instabiele mensen voldoen graag aan de wensen van anderen die ze (wel of niet terecht) als voorbeeld zien.

  * Dijkgraaf schuift heel dapper die opmerking in de richting van Klaver, die op geen enkele manier de link legde tussen Van der Graaf en Baudet: “jesse klaver vindt het helemaal prima als thierry baudet tegen een mes of kogel oploopt”. Dit lijkt op, nee IS, gewoon laster. Maar als ik het mis heb lees ik graag de werkelijke uitspraken van Klaver.

  1. CLoVis

   EU piet

  2. Zweedse kok

   Bedoelt u dat Michael zijn eigen woorden/mening/hoop/afwijzing in Wieringa zijn schoenen probeert te schuiven?

   1. Piet51

    @Zweedse kok
    Klopt, dat probeerde hij in de eerste versie van dit artikel, net als Dijkgraaf dat bij Klaver probeert.
    Ik zag overigens tot mijn genoegen wel, dat de titel van dit artikel is aangepast en minder lasterlijk nu als vraag is geformuleerd. Commentaar heeft effect en dat pleit voor DDS. Dat mag ook wel eens gezegd. De geciteerde opmerking van Dijkgraaf is nog steeds lasterlijk, maar voor zijn rekening.

  3. Ron

   Piet ik denk dat jij ook wel weet dat er bedoeld wordt dat het klimaat gecreëerd wordt voor zo’n aanslag.

   Dat die Tom dat niet letterlijk zegt wil niets zeggen.
   Als ik dagelijks als voorbeeld in de media roep dat jij een 2e Hitler in spe bent, of wat hier vaak gebeurt dat er iemand van p#dofilie wordt schuldig is het wachten op een gek die dat gelooft en jou op zoekt.

   Ik ben ervan overtuigd dat jij intelligent genoeg bent om dat te zien en om dat niet te willen. Dus deze struisvogelpolitiek die je nu doet valt me tegen van je.

   1. Piet51

    @Ron
    Mee eens. Maar het gaat nog veel verder. Lees eens wat van Cialdini, een Amerikaanse psycholoog Robert Cialdini. Hij schrijft o.m. over beïnvloedingstechnieken. Die worden gebruikt in de commercie, reclame-uitingen. Maar de onderliggende menselijke mechanismen werken ook in situaties waarin politiek een rol speelt. Als mensen maar lang en nadrukkelijk wordt voorgehouden, dat ze heel slecht zijn en vast iets heel ergs zullen doen, met name genoemd, gaan de wat minder stabiele figuren zich gedragen naar zo’n verdachtmaking. Je ziet zoiets bij beïnvloedbare kinderen en ook het onbegrijpelijke verschijnsel dat mensen onder grote druk niet gepleegde zeer ernstige misdaden bekennen heeft daarmee te maken.
    Dus als maar vaak genoeg geroepen wordt, dat een bepaalde groepering Baudet iets heel ergs gaat aandoen, is het niet ondenkbaar dat dat inderdaad gebeurt. Ik vind het suggereren, dat zoiets zou kunnen gebeuren al een reden om aangifte te doen. Maar onze rechtspraak kan daar niets mee, helaas. Ikzelf zal zoiets in ieder geval nooit suggereren, want stel je voor dat die persoon het ook werkelijk doet. Ik ben dan niet schuldig, maar zal ik dat ook zo voelen?

    Die boeken van Cialdini zijn “Invloed” en “Persuasion”, beide in het Nederlands vertaald. Op internet is ook veel van hem te vinden. Zeer aanbevolen voor mensen die in dergelijke processen verkeren, zoals hier, want je wordt misbruikt voor je het door hebt.

    1. Ron

     Ik ben blij dat je het eens met het feit dat je niet letterlijk hoeft te vragen naar iemand te vermoorden maar het klimaat creëren dat dat genoeg is.
     De rest van je verhaal kan ik weinig mee naar dat terzijde.

     Wel ben ik ook met je eens wat je hierboven schreef dat het inderdaad laster is. Laster van klaver aan het adres van Baudet en FVD leden en stemmers.

     1. Piet51

      @Ron
      Je hebt een beetje begrepen wat ik bedoelde. Inderdaad is een sfeer creëren soms voldoende voor een moord. Maar voortdurend schrijven, dat links wel eens iemand zou kunnen vermoorden is ook het creëren van sfeer. En een instabirle, gestoorde figuur zou zich daarnaar kunnen gaan gedragen. Dat is wat Cialdini in zijn boeken uitwerkt.

      Verder moet je m.i. verschil maken tussen feiten en meningen. Iemand onterecht feiten toeschrijven is soms laster, iemand kwalificeren als slecht is dat meestal niet. Dat zou een beldiging kunnen zijn en dat mag gelukkig in Nederland.

      In dit geval, Wieringa zeer af te keuren woorden in de mond leggen die hij niet heeft gezegd is m.i. laster. Je suggestief
      afvragen of hij dit misschien bedoelt lijkt me hoogstens een belediging en dat is bijna nooit verboden.

 17. Michael

  Jeetje MvgG. We zijn wat van je gewend, maar dit stukje geeft wel heel goed weer hoe bizar hypocriet je bent, hoe je erop los framed, en fake news creëert om mensen zwart te maken.

  Een korte analyse:
  “Tommy Wieringa (NRC) hoopt dat “racistische en boosaardige” Thierry Baudet een Volkert van der Graaf ontmoet”
  De titel idd… fake news en framing. Je suggereert dat Wieringa heeft gezegd dat Baudet een Volkert moet ontmoeten, maar dat is een complete leugen.

  “Want ad hominems, ja, daar zijn ze bij de NRC heel goed in”
  Niet zo goed als MvdG blijkbaar… naast de leugenachtige titel, een korte bloemlezing: ”
  radicaal-linkse mediakartel-fopjournalisten”, “die kwezels op hopen”, “megalomane Wieringa”.

  We gaan verder… “Het is onderhand werkelijk wachten op een nieuwe Volkert van der Graaf die doet waar de Wieringas, Klavers en Jettens zo duidelijk naar hengelen.” Dit soort teksten zijn absurde drogredenen. Niemand van deze heren roept op tot de dood van Baudet, ze hebben simpelweg kritiek op zijn taalgebruik en (sorry, maar toch echt aantoonbare) leugens. In jouw fantasie is de een geheime achterliggende reden dat ze hem dood willen. Ofzo. En dan neem je dat maar voor waar aan. En dan beschuldig je ook nog de ánder van het “in een hokje duwen” van een persoon.

  We gaan door… “radicaal, stalinistisch groen-links.” Van onze grote deuger MvdG mag je dus niet iemand extreem rechts of racistisch noemen, maar zelf chronisch vergelijkbare termen gebruiken voor de “tegenpartij” is blijkbaar helemaal prima? Lol. Niet zo janken dan, dat Baudet racistisch en facistisch wordt genoemd. Je doet zelf precies hetzelfde, zo niet nog erger. Immers, FvD wordt niet “radicaal Nazistische FvD” genoemd. Maar jij noemt Groenlinks doodleuk wel “radicaal stalinistisch”. Geeft aan dat je een hypocriete jankbal bent, die moeilijk serieus genomen kan worden.

  Hier laat ik het voor nu maar bij. Maar de hele tekst van dit blogje valt zo uitelkaar te trekken. Wat een onzin allemaal. Wel komisch. MvdG en Jantje Roos zetten me altijd aan het lachen, en ik vermoed sterkt dat ze gewoon een goed verzonnen persiflage zijn op rechtse opinieleiders.

  1. Michael

   Ohja, deze is ook nog goed:

   ““Baudets bericht was in al z’n eenvoud racistisch en boosaardig, maar onthulde in bredere zin zijn identitaire agenda: angst voor omvolking, het streven naar een homogeen wit Europa en restauratieve nostalgie,” aldus de kale blanke man die blank én man zijn blijkbaar een misdrijf vindt.”

   Ook weer een raar soort framing gebasseerd op een leugen. Waar zegt Wieringa dat hij blank zijn en man zijn een misdrijf vindt? Mag je niet een blanke man zijn, als je kritiek hebt op racisme ofzo? Hoe werkt het toch in jouw hoofd MvdG? Hilarisch toch? Of neem je jezelf serieus?

  2. CLoVis

   EU michael

 18. josemoonen@70

  Ja dat mag allemaal van links , precies zoals dat gebeurt in de USA .. Links mag alles zeggen, zelfs dreigen ( en het soms ook doen ) maar als rechts wat zegt wat uiteindelijk iedere Nederlander met een beetje gezond verstand denkt , word hij aan het kruis genageld . Ik moet hier bijna van kotsen !.. Wat een schorem is dat linkse tuig . Als ik Thierry, was ik klaagde deze personen aan . ik vind dit verschrikkelijk en kan Thierry alleen maar adviseren om te zorgen dat hij goede security om zich heen krijgt , want dit loopt weer mis .We weten inmiddels al jaren war die linkse extremisten toe in staat zijn ..

 19. Blank en niet Wit

  Tommy Wier weer in gaat. NRC. Tig talking heads in tig MSM lulprogramma’s. Tig papegaaiende columnisten in tig belgische vodjes. Statement makende cabaretiers, gespinde gesponsorde BN’ers op trol niveau. Allemaal storten ze met hun ad hominems op een tweet van een kamerlid. Voorbeeldfunctie immers. Inhoudelijk afvragen waarover het gaat? No way! Dood moet ie! Inhoudelijke discussie is zinloos. Excuses Thierry! Excuses!!!!
  Op naar de volgende incident.
  Het is vechten met de moed der wanhoop.
  Sterkte Thierry.

 20. Dropje

  Tman, de huis nazi van DDS en hij is er nog trots op ook

  1. CLoVis

   EU dropje

   Trol uit de “EU” categorie;
   hij is er nog trots op ook.

   1. Dropje

    Jazeker !
    Wees jij maar lekker trots op de nazies, die kwamen ten minste voor hun eigen volk en vaderland ten koste van alles, maar dan ook letterlijk alles

 21. Kim de Roder

  NRC:

  Baudet ontzegt de samenleving het debat dat hij zegt te willen voeren

  Thierry Baudet bewees de afgelopen week een slechte dienst aan de democratie. Het begon bij een discriminerende tweet en Instagram-post, waarin hij melding maakte van een incident in de trein. Volgens de fractievoorzitter van Forum voor Democratie waren twee vriendinnen door „vier Marokkanen” lastiggevallen in een trein. De oproep aan „lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders” om „eindelijk voor verandering” te stemmen, maakten duidelijk wat Baudet beoogde. Hij hitste zijn aanhang, of iedereen die het verhaal maar geloven wilde, op tegen een hele bevolkingsgroep.

  Dat het verhaal niet bleek te kloppen, is een ernstige misser van een gekozen volksvertegenwoordiger. De ‘vriendinnen’ werden niet belaagd door ‘vier Marokkanen’, het bleek om een controle tegen zwartrijden te gaan, zo bleek al snel. De aandacht ging de hele week vooral uit naar het foutieve karakter van de tweet, en de halfslachtige manier waarop Baudet er afstand van nam. Kort gezegd kwam zijn verweer hier op neer: nee, het was niet waar, maar het had waar kúnnen zijn. Die logica is een variant op het ‘Mijn tweet klopt’-incident, waarmee PVV-senator Marjolein Faber vorig jaar een dader van een steekpartij ten onrechte een „Noord-Afrikaans uiterlijk” gaf.

  Ernstiger nog is de routinematige manier waarop Baudet zich al jaren bedient van discriminerende en racistische uitingen. Soms zijn die impliciet, bedoeld voor de goede verstaander, zoals toen hij ironisch twitterde over „tieners” of „jongeren” die misdrijven plegen. Soms gebeurt het expliciet, zoals toen hij in 2015 (nog voor zijn politieke carrière) zei: „Ik wil graag dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is.” Toen het ging over „homeopathische verdunning” van de Nederlandse bevolking. De treintweet viel op omdat de bewering eenvoudig te checken bleek. Maar te vaak blijven zijn uitspraken onweersproken.

  Politici die onwaarheden verspreiden, of zich van discriminatie bedienen, moeten daar in een democratie op aangesproken worden. Door media en door politici. Alleen als er min of meer overeenstemming is over de feiten, kan het gesprek over oplossingen beginnen, van welk probleem dan ook. En alleen een open maatschappelijk en politiek gesprek kan bepalen waar de grenzen liggen van het acceptabele. Het alternatief is een feitenvrije wereld, waarin politici ongefilterd hun achterban bedienen. Het deze week hervatte proces tegen PVV-leider Geert Wilders, vervolgd om zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak van 2014, laat zien hoe ongemakkelijk het is als de rechter, en niet de politiek, over politieke uitspraken oordeelt. Debat hoort in de Tweede Kamer.

  Kwalijk is daarom dat Thierry Baudet nauwelijks meer is ingegaan op de rel rondom zijn tweet. Hij kwam met een verklaring die nieuwe vragen opriep. Er kwamen geen excuses, de weerlegde ‘feiten’ werden ingeruild door nieuwe, over de „intimiderende” controleurs, met „wapengerei”, en „in vorm en stijl (lettertype) afwijkende geplastificeerde papiertjes”.

  Tegelijkertijd bleef Baudet wegduiken voor echte verantwoording over het discriminerende karakter van zijn tweet. Hij ontweek vragen van de pers, liet zich nauwelijks in Den Haag zien. Zijn schaarse antwoorden waren vaag. Een debat in de Tweede Kamer, aangevraagd door Denk, ging evenmin door, omdat de meeste andere fracties dat tegenhielden. Zoals SP-leider Lilian Marijnissen zei: Baudet heeft zichzelf al ontmaskerd, dat hoeft de Kamer niet nóg een keer te doen. Dat is een misvatting. Zolang Baudet onweersproken blijft, blijven er twee parallelle werelden bestaan. De vraag wie te geloven, hangt af van politieke overtuiging. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling, die doet denken aan de Verenigde Staten. President Donald Trump heeft tot eind januari 16.241 keer gelogen of anderszins de werkelijkheid verdraaid, zoals The Washington Post aantoonde. Dat veroorzaakt in de VS alleen nauwelijks een rimpeling, omdat zo’n gegeven zijn aanhang niet bereikt. Wat voor de een een leugen is, is voor de ander een waarheid.

  Dat dreigt nu ook in Nederland te gebeuren. En het is de taak van een gezonde democratie tegenwicht te bieden. Thierry Baudet moet de consequenties van zijn uitspraken aanvaarden. De andere politieke partijen moeten voluit het debat met hem aandurven. Baudet zelf schreef in 2016 in NRC over de „fundamentele misvatting” dat „problemen zouden verdwijnen door ze nadrukkelijk niet te benoemen”. Standpunten moeten „worden tegengesproken en indien nodig weerlegd”. Dat hij nu de samenleving zélf de mogelijkheid ontneemt met hem in gesprek te gaan over zijn uitspraken, is ironisch en kwalijk tegelijk.

  1. CLoVis

   EU kim

   Knippen en plakken lukt je nog wel, nietwaar?
   Heb je zelf ook wel eens iets te melden?

   Zo ja, doe dat dan maar ergens anders.

  2. Vliegenvanger

   En weet je wat het ergste is dat iedereen die linkse extremisten gelooft.
   Alles wat er in dat NRC staat is demoniseren van niet linkse partijen. Tommy Wieringa, moet uitkijken met bevolkingsgroepen ophitsen. Volgens mij is dat strafbaar. Weg met NRC.
   Stem FvD Of PVV.

 22. Fonz

  Baudet is heel groot inmiddels..

  1. Janna47

   @Fonz
   En Tom(mietje) heeeeeeel klein…..je doet al wat om de aandacht te krijgen…sneu sneu sneu

 23. ko vadis

  Over charisma gesproken, heeft Baudet meer in zijn pink, dan dat de destijds gekozen Wouter Bos, die charismatisch op zijn kont werd beoordeeld. Dat is wat Wieringa dwars zit, want ik denk dat veel linkse mutsjes toch stiekem volledig blank staan bij de aanblik van Baudet.

 24. P. Breetveld

  Levensverhaal is meestal hetzelfde. Tot de 32e wazige studies en daarna de subsidie grabbelton in. Kortom slaapverwekkend, nietszeggend en weinig tot geen bijdrage aan de maatschappij op het rondbazuinen van quasi intelligente (grappige) woordjes na is het echt diepdroevig. Racist en facist wordt dankbaar gebruikt. Vraag je aan een hysterische Linkse griet op een bakfiets wat dat is, weten ze het niet of ze zeggen dat het het merk snelbinder is. Want dom is ook een belangrijk kenmerk van deze schreeuwers. Wordt verbloemd met drammen en zuigen.

 25. Limburgse Separatist

  Misschien komt Jetten oid wel een Breivik tegen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.